X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • Natulaa Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊 Razem z moim D zaczynamy dzisiaj działać i mam nadzieję, że tym razem się uda 🥰 W czwartek planowo ma być owulacja więc te kilka dni będą dość gorące🔥😁

Lena85 Może to za wcześnie na test, dopóki nie ma @ to jest nadzieja i może za kilka dni zobaczysz 2 kreseczki 😊❤️ A gadaniem innych nie ma co się przejmować. Może tylko łatwo się tak mówi, bo wiadomo ta przykrość po takich słowach w sercu pozostaje, ale nikt nie ma prawa się wtrącać w czyjeś życie 😬

SylwiaG trzymam kciuki za wizytę 😊✊

Beata.P to super gromadka Ci się śniła, przy 11 na pewno by nudy nie było haha 😁

Margolka 85 masz super pozytywne podejście i zazdroszczę Ci tego, zarażaj nas tą energią śmiało! 😁🥰

Ja staram się nie myśleć zbyt często o ciąży, o dziecku, ale nie wychodzi mi to jakoś 😞 Na szczęście znalazłam sobie nowe zajęcie, żeby czymś zająć głowę, dokładnie to rysowanie. Kiedyś dużo rysowałam i teraz po dłuższym czasie powróciłam do tego. Sprawia mi to dużo radości i moja głowa na chwilę odpoczywa 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 11:15

Lena85, kar_oliv, SylwiaG, Dolly, Jeżynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniKaziukowa wrote:
    Jeżynka dopisz mnie proszę na 25.02. :)
    Hej, ja bede testowac 27.02 jesli dotrwam bez @ ;)

PaniKaziukowa lubi tę wiadomość

• Lena85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natulaa wrote:
    Hej dziewczyny 😊 Razem z moim D zaczynamy dzisiaj działać i mam nadzieję, że tym razem się uda 🥰 W czwartek planowo ma być owulacja więc te kilka dni będą dość gorące🔥😁

Lena85 Może to za wcześnie na test, dopóki nie ma @ to jest nadzieja i może za kilka dni zobaczysz 2 kreseczki 😊❤️ A gadaniem innych nie ma co się przejmować. Może tylko łatwo się tak mówi, bo wiadomo ta przykrość po takich słowach w sercu pozostaje, ale nikt nie ma prawa się wtrącać w czyjeś życie 😬

Beata.P to super gromadka Ci się śniła, przy 11 na pewno by nudy nie było haha 😁

Ja staram się nie myśleć zbyt często o ciąży, o dziecku, ale nie wychodzi mi to jakoś 😞 Na szczęście znalazłam sobie nowe zajęcie, żeby czymś zająć głowę, dokładnie to rysowanie. Kiedyś dużo rysowałam i teraz po dłuższym czasie powróciłam do tego. Sprawia mi to dużo radości i moja głowa na chwilę odpoczywa 😊

Natulaa dziękuję 😘
    Ale mi pomysł dałaś! Rysowanie!
    Kiedyś też dużo rysowałam.
    Wrócę do tego i mam nadzueje, że pomoże zająć moją durną głowe 😁

Natulaa lubi tę wiadomość

02.2016 całkowite usunięcie tarczycy (Letrox 150)
    08.2018 rozpoczynamy starania

AMH: 08.2021 - 2.26;
    04.2022 - 2.70
    3 x IUI nieudane
    nasienie - w normie
    stres oksydacyjny - ok
    SCD - 23%
    Kariotypy - prawidłowe
    "wrogi śluz"
    J.prawy niedrożny
    Mutacje MTHFR hetero i PAI 1 homo
    KIR AA
    komórki NK 25%
    cytokiny - ok

I procedura in vitro
    10.2021- stymulacja przerwana ☹️
    11.2021 - druga stymulacja
    12 pobranych, 7 zapłodnionych
    2❄️ 3BB
    12.2021 transfer ❄️, beta <1.10 ☹️
    02.2022 transfer ❄️, beta (+) 😁
    7tc 😢 (-)

II procedura in vitro 07.2022 stymulacja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:
    Ja tam nie rozmawiam o staraniach z innymi, aby z mężem. Nie lubię tego tematu - dotyczy to mnie i jego - wyłącznie. Co im do tego.
    Mój brat ciągle, aby czy jestem w ciąży i kiedy będzie małe. Ostatnio ze znajomymi się spotkałam co wpadli przed ślubem i kolega "a gdzie mój brzuch?" - no sorry.
    My tak samo do tego podchodzimy, w sumie tylko tutaj odwazyłam sie cokolwiek napisac na ten temat, poza tym nie. Juz widze te pytania, porady rodzicow, szukanie lekarzy, na co to i po co. Moja babcia ciagle pyta o prawnuki, ale staram sie byc wyrozumiala bo to inne pokolenie, ona miala 6 dzieci wiec dla niej to zapewne nic trudnego i tak by nie zrozumiala...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena85 wrote:
    No....na głowe można dostać 😉

Tak dużo robimy, tak bardzo sie staramy, codziennie dowiadujemy się nowych rzeczy i chcemy wdrażać...jak np. wczorajszy tenat płynów do higieny itd.
    Potem w głowie rodzi się " o rety! może to przez to?". I nowy plan na nowy cykl.
    Ciągłe poczucie, że trzeba coś poprawić, coś leiej, coś więcej, coś inaczej...
    Kiedy to sie skończy??? 😰
    Masakra haka to orka... 😉
    W tym temacir moge goraco polecic zwykle szare mydlo, od kiedy stosuje zero infekcji, a i koszt mniejszy bo ok 3 zl :)

• Beata.P Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natulaa wrote:

Margolka 85 masz super pozytywne podejście i zazdroszczę Ci tego, zarażaj nas tą energią śmiało! 😁🥰

oooj tak z pewnoscia by sie nikt nie nudził :D
    dobry pomysł z tym rysowaniem, tez kiedys troche sobie coś rysowałam, może warto do tego wrócić :)
    ja ostatnio zajęłam mysli puzzlami :D kupilam sobie z 4 paczki, na początek takie po 1000 elementów i zaczęłam układać. i o dziwo pomogło :D jak zaczełam układać to pół dnia zleciało :D

19.10.2019 - 12tc - aniołek

31.01.2020
    * estradiol i testosteron powyżej normy
    * FSH poniżej normy

Letrox

75e2c09e79ce42a448d7ea0578066e27.png
  • Beata.P Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolly wrote:
    W tym temacir moge goraco polecic zwykle szare mydlo, od kiedy stosuje zero infekcji, a i koszt mniejszy bo ok 3 zl :)
    zastanawiałam się nad szarym mydłem, tylko takie pytanko, nie wysusza skóry za bardzo? wszystko ok po nim? :)

31.01.2020
    * FSH poniżej normy

Letrox

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.P wrote:
    zastanawiałam się nad szarym mydłem, tylko takie pytanko, nie wysusza skóry za bardzo? wszystko ok po nim? :)
    Nie wysusza, jest ok, uzywam juz kilka miesiecy. Kupuje w Rossmannie marki Barwa, tradycyjne polskie szare mydlo 😁

• SylwiaG Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natulaa wrote:

Ja kiedyś namiętnie kolorowałam kolorowanki dla dorosłych 😀

💊 pregna start
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

💔19.12.24 👼 Maksymilian 23 tydzień
    💔 05.04.25 cb
  • Beata.P Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolly wrote:
    Nie wysusza, jest ok, uzywam juz kilka miesiecy. Kupuje w Rossmannie marki Barwa, tradycyjne polskie szare mydlo 😁
    ok, dziekuje :) z checia tez przetestuje :D

Dolly lubi tę wiadomość

31.01.2020
    * FSH poniżej normy

Letrox

• Lena85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolly wrote:

O! Dobry pomysł.
    A takie mydełko naturalne z nanosrebrem antybakteryjne też będzie ok?

04.2022 - 2.70
    3 x IUI nieudane
    nasienie - w normie
    stres oksydacyjny - ok
    SCD - 23%
    Kariotypy - prawidłowe
    "wrogi śluz"
    J.prawy niedrożny
    KIR AA
    komórki NK 25%
    cytokiny - ok

I procedura in vitro
    2❄️ 3BB
    7tc 😢 (-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.P wrote:
    ok, dziekuje :) z checia tez przetestuje :D
    Beata daj znac koniecznie:) moj maz tez sie przekonal i tez sobie chwali 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena85 wrote:
    O! Dobry pomysł.
    A takie mydełko naturalne z nanosrebrem antybakteryjne też będzie ok?
    Oj nie wiem, uzywam tylko tego jednego, ale moze bedzie ok, szare to szare w koncu ;)

• Beata.P Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolly wrote:
    Beata daj znac koniecznie:) moj maz tez sie przekonal i tez sobie chwali 🙈
    oczywiscie :) dobry pomysł z tym mężem, może mój też się przekona :D

Dolly lubi tę wiadomość

31.01.2020
    * FSH poniżej normy

Letrox

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaG wrote:
    Ja kiedyś namiętnie kolorowałam kolorowanki dla dorosłych 😀
    Uwielbiam takie zajecia, od siebie moge jeszcze polecic diamond painting czyli wyklejanie obrazu takimi diamencikami, albo malowanie po numerach dla doroslych, czy krzyżówki z serii Rozrywka Noca 🤣😁

Natulaa, Jeżynka lubią tę wiadomość

• Natulaa Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena85 wrote:
    Natulaa dziękuję 😘
    Ale mi pomysł dałaś! Rysowanie!
    Kiedyś też dużo rysowałam.
    Wrócę do tego i mam nadzueje, że pomoże zająć moją durną głowe 😁
    Wróć do tego, bo to naprawdę pomaga 🥰😁 Moja głowa podczas rysowania jest w 100% zajęta tylko tym i nie myślę wtedy o tym czy tym razem uda nam się z dzidziusiem czy nie 😊😁

Lena85 lubi tę wiadomość

• Natulaa Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.P wrote:
    oooj tak z pewnoscia by sie nikt nie nudził :D
    dobry pomysł z tym rysowaniem, tez kiedys troche sobie coś rysowałam, może warto do tego wrócić :)
    ja ostatnio zajęłam mysli puzzlami :D kupilam sobie z 4 paczki, na początek takie po 1000 elementów i zaczęłam układać. i o dziwo pomogło :D jak zaczełam układać to pół dnia zleciało :D
    Właśnie takimi zajęciami można fajnie się odstresować i te dni do kolejnego testowania jakoś szybciej mijają 😁

Beata.P lubi tę wiadomość

• Beata.P Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natulaa wrote:
    Właśnie takimi zajęciami można fajnie się odstresować i te dni do kolejnego testowania jakoś szybciej mijają 😁
    dokładnie tak!

31.01.2020
    * FSH poniżej normy

Letrox

• Natulaa Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaG, Dolly trzeba sobie jakoś radzić i przy okazji ile frajdy sprawia robienie takich rzeczy 😁

Dolly, SylwiaG lubią tę wiadomość

• Lena85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.P wrote:
    oczywiscie :) dobry pomysł z tym mężem, może mój też się przekona :D

No właśnie! Jeszcze mąż! 😱
    Nie pomyślałam 😕

Beata.P lubi tę wiadomość

04.2022 - 2.70
    3 x IUI nieudane
    nasienie - w normie
    stres oksydacyjny - ok
    SCD - 23%
    Kariotypy - prawidłowe
    "wrogi śluz"
    J.prawy niedrożny
    KIR AA
    komórki NK 25%
    cytokiny - ok

I procedura in vitro
    2❄️ 3BB
    7tc 😢 (-)

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ