Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMusimy sie razem trzymac i miec nadzieje do konca, inaczej powariujemy ja to lubie nawet czytac i słuchać ostatnio ze tyle pozytywnych testow, ze ktos tam w ciazy, nawet po duzych trudnosciach, bo to znaczy ze i nam sie uda!
Moze warto poczytać sobie nie tylko o trudnosciach i nieudanych probach, ale tez o udanych i nastawić sir pozytywnie.Enigvaa, Jeżynka lubią tę wiadomość
-
Ona34 wrote:Magda - dokładnie znany mi temat … i to chyba najgorszy moment podczas trudnych starań gdy dowiadujesz się o kolejnej ciąży..
ja w ubiegłym miesiącu po moim pozytywnym fałszywie teście i becie poniżej 0,1 dowiedziałam się o ciązy koleżanki - dopiło mnie to maxa wtedy …Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 11:44
-
My pewnie dziś sobie razem coś obejrzymy. Mamy w weekend wybrać się do siostry Męża. i tyle w sumie
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Gala gratulacje! Ja dzis robiłam badania ale zdecydowałam się jednak na te wszystkie zalecane przed ciaza caly pakiet toxo, hpv itp. Wynik ma byc dzisiaj wieczorem podobno. Stwierdzilam ze wole byc pewna czy nie mam obecnie jakiegos wirusa w sobie a od kwietnia zaczne ewentualnie badac inne hormony bo teraz tylko tsh i prolaktyne
Gela093 lubi tę wiadomość
Starania od: 1.2020
🖤CB 01.2021
🖤CP 10.2021( jajowodowa lewostronna, jajowód zachowany)
💚24.02.2022 naturalny cud
💚08.10.2022 Ignaś 2920g, 53cm
💚10.05.2024 Tymek 3400g, 53cm -
ami_ami wrote:No właśnie, my nie mamy wcale - prawie 2 lata po ślubie i co mamy mówić? Ciągle ktoś o dzieci się pyta.7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Ona34 wrote:no bardzo żałuję że powiedziałam na odczepnego, ale byliśmy na wyjeździe, trochę % poszło no i powiedziałam... żałuję że wcześniej nie zaczęłam pisać na forum - po prostu po ludzku czasami potrzebuje się wgadać... czasu nie cofnę...
I to jest właśnie najgorsze. Nigdy nie wiem jakby było lepiej. Czy się sztywno uśmiechać i kiwać głową lub powiedzieć jakąś regułkę. Czy powiedzieć prawdę. Tak źle i tak niedobrze.
Ja się mega cieszę, że znalazłam to forum (przez przypadek! szukałam konkretnej informacji i mi się pojawił w googlach czyjś post). Z mężem rozmawiam ostatnio trochę więcej na ten temat ale nie chcę go obciążać dodatkowymi problemami. Myślę, ze jest tak, że ja wolę cierpieć za nas oboje. O ciąży biochemicznej nie wie. Zawsze brałam pod uwagę gdy zobaczę pozytywną betę znów to mu powiem dopiero jak zobaczę, że rośnie.
Nawet z moją mamą o tym nie rozmawiałam. Próbowała dwa razy zacząć temat ale przy nas obydwojgu a wiem, że mój nie chce o tym z nikim gadać. Krępuje się. -
Gela093 wrote:Ja jestem 12 dpo I już wykrylo, oczywiscie zrobie jeszcze raz za dwa dni.
Myślę że po implantacji już będzie widać tym bardziej, że dzisiejsze testy są dosyć czule. Trzymam kciuki za Ciebie🤗🤗
Nie mam pojęcia jak dodać tu zdj🤦♀️Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
I mam do Was pytanie, czy myślicie ze jest to możliwe aby wiesiolek zablokował mi sluz- wcześniej mialam normalnie go sporo i libido wyższe. Od 1dc biore wiesiolek i uczucie suchosci, brak ochoty, a jeszcze jakby obecność czegoś przy przelykaniu (dysfagia) i powiekszenie tarczycy? Brałam tak jak zalecane 3 x 2 tabletki wiesiolek z firmy Gal. Nic innego nie zmieniłam ani w diecie ani w suplementach, jedynie pije dużo więcej od tego cyklu bo około 2 litry dziennieStarania od: 1.2020
🖤CB 01.2021
Magda8823 wrote:No i dopadło i mnie załamanie totalne.
Właśnie się dowiedziałam że kolejna z moich znajomych jest w ciąży, inna zaraz rodzi jeszcze inna ma chwilę do porodu. I cieszę się naprawdę z ich szczęścia bo są to rodziny mega fajne i dzieciaczka będzie tam dobrze.
A ja jestem po prostu całkowicie rozbita stracona.
Nie dość że tak długo się staramy nie widać żadnego światełka ze może nam się udać to co chwilę słyszę ze kolejna kobietka zostanie mamusia. A ja nawet owulacji w tym cyklu nie miałam i z czego człowiek ma się cieszyć
Oj mam dość 😫
A ja mam tak, że jak ktoś z otoczenia zachodzi w planowaną ciążę albo też długo się starał to bardzo się cieszę. Trochę jest przykro ale jednak przeważa radość czyimś szczęściem. Dla mnie zawsze było i jest najgorsze jak ktoś mi mówi, że wpadł i on tego dziecka nie chce..... Pracuje z klientami w gabinecie i kilka razy miałam sytuację, że mi się klientka rozpłakała, bo wpadła, nie planowała, nie chce..... I jak tu zachować profesjonalną twarz ? -
Myszka91 wrote:I mam do Was pytanie, czy myślicie ze jest to możliwe aby wiesiolek zablokował mi sluz- wcześniej mialam normalnie go sporo i libido wyższe. Od 1dc biore wiesiolek i uczucie suchosci, brak ochoty, a jeszcze jakby obecność czegoś przy przelykaniu (dysfagia) i powiekszenie tarczycy? Brałam tak jak zalecane 3 x 2 tabletki wiesiolek z firmy Gal. Nic innego nie zmieniłam ani w diecie ani w suplementach, jedynie pije dużo więcej od tego cyklu bo około 2 litry dziennie
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Joan wrote:A ja mam tak, że jak ktoś z otoczenia zachodzi w planowaną ciążę albo też długo się starał to bardzo się cieszę. Trochę jest przykro ale jednak przeważa radość czyimś szczęściem. Dla mnie zawsze było i jest najgorsze jak ktoś mi mówi, że wpadł i on tego dziecka nie chce..... Pracuje z klientami w gabinecie i kilka razy miałam sytuację, że mi się klientka rozpłakała, bo wpadła, nie planowała, nie chce..... I jak tu zachować profesjonalną twarz ?
Joan lubi tę wiadomość
-
Myszka91 wrote:I mam do Was pytanie, czy myślicie ze jest to możliwe aby wiesiolek zablokował mi sluz- wcześniej mialam normalnie go sporo i libido wyższe. Od 1dc biore wiesiolek i uczucie suchosci, brak ochoty, a jeszcze jakby obecność czegoś przy przelykaniu (dysfagia) i powiekszenie tarczycy? Brałam tak jak zalecane 3 x 2 tabletki wiesiolek z firmy Gal. Nic innego nie zmieniłam ani w diecie ani w suplementach, jedynie pije dużo więcej od tego cyklu bo około 2 litry dziennie
-
Ktoś jeszcze ma może jakiś pomysł na interpretacje mojego wykresu? Nie wiem co się dzieje i już wariuje. Jak kiedyś prowadziłam obserwacje cyklu to były piękne skoki temp i nie miałam żadnych wątpliwości czy owulacja wystąpiła, a teraz kompletnie nie mogę się w tym połapać19.10.2019 - 12tc - aniołek
31.01.2020
* estradiol i testosteron powyżej normy
* FSH poniżej normy
Letrox
-
Beata.P wrote:Ktoś jeszcze ma może jakiś pomysł na interpretacje mojego wykresu? Nie wiem co się dzieje i już wariuje. Jak kiedyś prowadziłam obserwacje cyklu to były piękne skoki temp i nie miałam żadnych wątpliwości czy owulacja wystąpiła, a teraz kompletnie nie mogę się w tym połapać
-
Myszka91 wrote:Gala gratulacje! Ja dzis robiłam badania ale zdecydowałam się jednak na te wszystkie zalecane przed ciaza caly pakiet toxo, hpv itp. Wynik ma byc dzisiaj wieczorem podobno. Stwierdzilam ze wole byc pewna czy nie mam obecnie jakiegos wirusa w sobie a od kwietnia zaczne ewentualnie badac inne hormony bo teraz tylko tsh i prolaktyne
Ja zrobiłam miesiąc temu wszystkie badania I wyszło wszystko ok, mam nadzieję, że tak samo będzie u Ciebie, trochę trzeba wyluzować, mój partner cały czas mi mówił, żebym dopuściła psychicznie bo inaczej nic z tego nie będzie, oczywiście z ich perspektywy wszystko inaczej wygląda.... Myślę ,że to mi trochę pomogło, na początku lutego sobie pomyślałam a będzie co będzie 1.02 zrobiłam tylko test owulacyjny dla samej siebie, był to dokładnie dzień uwolnienia jajeczka, mój partner dokładnie wiedział kiedy powinnam mieć taki dzień więc wziął inicjatywę w swoje ręce, no I jak widać udało sie🙂🙂Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
Myszka91 wrote:Gala gratulacje! Ja dzis robiłam badania ale zdecydowałam się jednak na te wszystkie zalecane przed ciaza caly pakiet toxo, hpv itp. Wynik ma byc dzisiaj wieczorem podobno. Stwierdzilam ze wole byc pewna czy nie mam obecnie jakiegos wirusa w sobie a od kwietnia zaczne ewentualnie badac inne hormony bo teraz tylko tsh i prolaktyne
Gela093 lubi tę wiadomość
-
No ja ostatni cykl mialam 33 dni. Teraz jak widać na wykresie tez jeszcze nic raczej owulacji nie wskazuje. Ja jeszcze tak bardzo sie nie spinam w staraniach bo to dopiero początek 😉ale badania wlasnie chcialam zrobić i tersz zaczynam brac inofolic combi dodatkowo bo intryguje mnie ten inozytol 😆Starania od: 1.2020
🖤CB 01.2021
Joan wrote:A ja mam tak, że jak ktoś z otoczenia zachodzi w planowaną ciążę albo też długo się starał to bardzo się cieszę. Trochę jest przykro ale jednak przeważa radość czyimś szczęściem. Dla mnie zawsze było i jest najgorsze jak ktoś mi mówi, że wpadł i on tego dziecka nie chce..... Pracuje z klientami w gabinecie i kilka razy miałam sytuację, że mi się klientka rozpłakała, bo wpadła, nie planowała, nie chce..... I jak tu zachować profesjonalną twarz ?
Ale jakoś mam chyba złość i żal w sobie ze ja mimo tak usilnych starań wizyt u lekarzy i tak dalej nie mogę mieć tego mojego drugiego dzieciątka -
Ona34 wrote:Ja wlasnie tez musze zrobic chyba badania toxo itp
Na pewno to pomoże, będziesz spokojniejsza, że nic Ci nie dolega🙂Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna