X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Kochane powiedzcie mi czy któraś z was próbowała zwiększyć sluz plodny? Co stosowałyście, czy dało radę i jak finansowo wyglądała sprawa?
    U mnie mam wrażenie, że po poronieniu ten śluz już nie jest rozciągliwy a wodnisty, choć on też jest płodny. W cyklach, w których udało się zajść miałam bardzo dużo płodnego śluzu, rozciągliwego więc zaczynam myślec o tym 😀

Ja stosowałam wiesiołka, ale nie zauważyłam poprawy. Na innym wątku został mi polecony Inofem oraz żel Fertilsafe Plus. Za infoem zapłaciłam około 50zl a za żel jakoś 70zl.
    Dopiero zaczynam z tymi specyfikami więc nie wiem jak u mnie zadziałają. Ale żel jest też polecany przez lekarzy.

klz9df9hix7ly771.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Żeby móc tworzyć wykresy i zapisywać temp. To muszę wykupić abonament ,tak ? Ja to jestem zielona w takich technologiach 😅😅
    Nie :)

🔸28 lat

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Kochane powiedzcie mi czy któraś z was próbowała zwiększyć sluz plodny? Co stosowałyście, czy dało radę i jak finansowo wyglądała sprawa?
    U mnie mam wrażenie, że po poronieniu ten śluz już nie jest rozciągliwy a wodnisty, choć on też jest płodny. W cyklach, w których udało się zajść miałam bardzo dużo płodnego śluzu, rozciągliwego więc zaczynam myślec o tym 😀
    Też mam z tym problem :( mimo 3 litrów wody dziennie i wiesiołka... Stosujemy żel fertilsafe plus

• Natalia0007 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gela093 wrote:
    Nic się nie działo wlasnie😥 , tutaj jedno usg robi twój lekarz prowadzący(polozna) I dodatkowo przy 8,12 I 20 tygodniu lekarz w szpitalu dlatego miałam tydzień temu I dzisiaj. Dostaliśmy zielone światło od położnej, że wszystko jest idealnie I możemy powiedzieć rodzinie I w pracy a dzisiaj taka straszna historia😢
    Bardzo mi przykro 😢😟trzymaj się

12.05 II hcg 40
    15.05 hcg 239
    18.05 hcg 1260
    20.05 hcg 5449
    Duphaston
    Luteina
    Acard
  • Ona34 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Też mam z tym problem :( mimo 3 litrów wody dziennie i wiesiołka... Stosujemy żel fertilsafe plus
    I u mnie to samo... Sluz jest ale wodnisty... "Białko kurze" Miałam 1 raz(! ) odkąd się staramy - w maju podczas 1opakoeania infemu... Ale później stosowałam i juz takiego nie miałam... Jem olej i siemie lniane, do tego że od ubiegłego cyklu.... Jest mokro ale wodniscie...

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:

Dastiny- długo stosujecie żel ? My dopiero chcemy zacząć w nowym cyklu, czytałam,że w wielu przypadkach kobietom udało się zajsc podczas jego stosowania. Dlatego pokrywam ogromne nadzieje w nim 🍀
    Poza tym chciałabym iść do gina na monitoring podczas owulacji aby lekarz ocenił,czy mam śluz płodny. Czasami jest tak,że jest on po prostu bardzo głęboko i może nam się wydawać,że go nie mam. Ale właśnie wolałabym to sobie sprawdzić 🙂

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona34 wrote:
    I u mnie to samo... Sluz jest ale wodnisty... "Białko kurze" Miałam 1 raz(! ) odkąd się staramy - w maju podczas 1opakoeania infemu... Ale później stosowałam i juz takiego nie miałam... Jem olej i siemie lniane, do tego że od ubiegłego cyklu.... Jest mokro ale wodniscie...

A może dziś konsultowałas z lekarzem temat śluzu ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 20:53

klz9df9hix7ly771.png
  • Natalia0007 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Ja mam ostanio wrażenie, że wszystkie moje znajome rodzą w terminie kiedy ja miałam rodzić... Aż ostanio miałam doła, bo wszystkie dodawały, że zostało im po 100 dni do porodu. I teraz też wszędzie wysyp ciąż. Chwilę miałam nadzieję, że u mnie też się udało, ale moje szczęście trwało chwilę. Oby nowy cykl był dla mnie łaskawy 🙏🏻
    Chyba większość z nas tak ma u mnie tez wysyp ciąż od kiedy się staramy wszystkie przyjaciółki znajome nawet te za którymi nie przepadam albo koleżanki z pracy w ciąży a ja stoję w miejscu i cieszę się i nie cieszę bo trochę mi przykro.

12.05 II hcg 40
    15.05 hcg 239
    18.05 hcg 1260
    20.05 hcg 5449
    Duphaston
    Luteina
    Acard
  • Dastiny Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Dastiny- długo stosujecie żel ? My dopiero chcemy zacząć w nowym cyklu, czytałam,że w wielu przypadkach kobietom udało się zajsc podczas jego stosowania. Dlatego pokrywam ogromne nadzieje w nim 🍀
    Poza tym chciałabym iść do gina na monitoring podczas owulacji aby lekarz ocenił,czy mam śluz płodny. Czasami jest tak,że jest on po prostu bardzo głęboko i może nam się wydawać,że go nie mam. Ale właśnie wolałabym to sobie sprawdzić 🙂
    Już 2 cykl, nie każdemu podejdzie ten żel na początku piecze jak żel na cellulit :d więcej się u smialismy za 1 razem niż podziałaliśmy 😂 ale ogólnie później super

• aliciaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, widzę, że nie jestem sama z tym problemem. 😅
    Naprawdę zawsze miałam piękny śluz w okresie około owulacji. A teraz wodnisty. Wiadomo, że dobrze bo jest płodny ale jednak jakość śluzu i ilość ma znaczenie w jakimś stopniu.
    O wiesiołku kiedyś czytałam właśnie, tylko nie wiedziałam jakie ma opinie.
    O żelu też już kiedyś pisałyśmy na innym wątku i dziewczyny polecały.
    Myślę czy zobaczy jeszcze jeden cykl, pić faktycznie dużo wody jak pisała Dastiny i sprawdzić jak będzie wyglądać ten śluz czy może działać od razu 🤔 nie chce też od razu się nakręcać, bo wole nowy cykl wziąć na luzie, ale po głowie krąży mi milion pomysłów, żeby się udało 😅 a teraz najgorsze oczekiwanie na okres 🤷🏼‍♀️

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Dzięki dziewczyny, widzę, że nie jestem sama z tym problemem. 😅
    Naprawdę zawsze miałam piękny śluz w okresie około owulacji. A teraz wodnisty. Wiadomo, że dobrze bo jest płodny ale jednak jakość śluzu i ilość ma znaczenie w jakimś stopniu.
    O wiesiołku kiedyś czytałam właśnie, tylko nie wiedziałam jakie ma opinie.
    O żelu też już kiedyś pisałyśmy na innym wątku i dziewczyny polecały.
    Myślę czy zobaczy jeszcze jeden cykl, pić faktycznie dużo wody jak pisała Dastiny i sprawdzić jak będzie wyglądać ten śluz czy może działać od razu 🤔 nie chce też od razu się nakręcać, bo wole nowy cykl wziąć na luzie, ale po głowie krąży mi milion pomysłów, żeby się udało 😅 a teraz najgorsze oczekiwanie na okres 🤷🏼‍♀️

A sprawdzałaś na monitoringu? Bo to że ty nie widzisz śluzu to nie znaczy że go nie ma :)

🔸28 lat

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaVera wrote:
    Niestety w Ovu tak, Lilly Period daje wykresy za free ale tak jak, któraś z dziewczyn napisała, że nie interpretuje tak objawów. Też na początku się zastanawiałam czy wykupić premium czy nie ale w końcu wzięłam na rok, 150zł to dużo i niedużo, w aplikacji Flo kosztuje prawie 200zł

Ja nie mam premium a wykresy normalnie mam,udostępniam wam. Nie mam wszystkich opcji, ale sam wykres jest. :) a wolę ten w of niż w flo. :)

🔸28 lat

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Już 2 cykl, nie każdemu podejdzie ten żel na początku piecze jak żel na cellulit :d więcej się u smialismy za 1 razem niż podziałaliśmy 😂 ale ogólnie później super

O niee, piecze?😱😱to co oni do niego dodali?😀no to będziemy testować,może u nas nie będzie piekło😅

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Ja nie mam premium a wykresy normalnie mam,udostępniam wam. Nie mam wszystkich opcji, ale sam wykres jest. :) a wolę ten w of niż w flo. :)

Hmm to ja już nie wiem🤔u mnie żeby prowadzić wykres, to jest info, że muszę zapłacić abonament.

klz9df9hix7ly771.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Hmm to ja już nie wiem🤔u mnie żeby prowadzić wykres, to jest info, że muszę zapłacić abonament.

A masz aplikacje na telefonie? Ja korzystam tylko na telefonie więc może dlatego. Oprogramowanie IOS - to też może być ważne. 🤷🏻‍♂️

A ja tak myślę,jak ogarnąć te moje zmiany z mierzeniem tempki. Chyba będę mierzyć o dwóch porach- 4.30 i 9.30. Pracuję na dwie zmainy tydzień na tydzień. Co myślicie? :)

🔸28 lat

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    A masz aplikacje na telefonie? Ja korzystam tylko na telefonie więc może dlatego. Oprogramowanie IOS - to też może być ważne. 🤷🏻‍♂️

A ja tak myślę,jak ogarnąć te moje zmiany z mierzeniem tempki. Chyba będę mierzyć o dwóch porach- 4.30 i 9.30. Pracuję na dwie zmainy tydzień na tydzień. Co myślicie? :)

Myślę że możesz spróbować. W pytaniach i odpowiedziach jest gdzieś napisane jak mierzyć temperaturę jesli się pracuje na nocnej zmianie. Ważne żeby była mniej więcej o tej samej porze i minimum po 3 godzinach snu. No i wiadomo pierwsze co zrobisz po przebudzeniu. Zaznacz godzinę pomiaru zobaczymy czy coś będzie dało się z tego wyczytać 😉

💔19.12.24 👼 Maksymilian 23 tydzień, niewydolność szyjki+pprom+zapalenie błony płodowych.
    💔05.04.25 cb
    💔07.08.25 cb
    ⏸️14.09.25 🌈
    😍15.09.25 beta 164
    😍17.09.25 beta 281
    💚25.09.25 pęcherzyk ciążowy 5w2 ❌ torbiel 8cm na jajniku, serduszka jeszcze nie widać
    💚30.09.25 jest ❤️ i torbiel 7,5cm - maleje 😍🤩
    💚 28.10 mamy 3,32 cm maluszka, torbiel 3,5cm😍
    13.11 prenatalne ryzyka niskie🍀, wysokie ryzyko preeklampsji - włączamy acard + zakładamy szew na szyjkę

Eutyrox + utrogestan +acard
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:

Ja wykupiłam na rok. Ale korzystam też z flo i ovuview.

💔19.12.24 👼 Maksymilian 23 tydzień, niewydolność szyjki+pprom+zapalenie błony płodowych.
    💔05.04.25 cb
    💔07.08.25 cb
    ⏸️14.09.25 🌈
    😍15.09.25 beta 164
    😍17.09.25 beta 281
    💚25.09.25 pęcherzyk ciążowy 5w2 ❌ torbiel 8cm na jajniku, serduszka jeszcze nie widać
    💚30.09.25 jest ❤️ i torbiel 7,5cm - maleje 😍🤩
    💚 28.10 mamy 3,32 cm maluszka, torbiel 3,5cm😍
    13.11 prenatalne ryzyka niskie🍀, wysokie ryzyko preeklampsji - włączamy acard + zakładamy szew na szyjkę

Eutyrox + utrogestan +acard
  • Ona34 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    A może dziś konsultowałas z lekarzem temat śluzu ?
    Sama mnie gin zaczepiła na ten temat czy czuje sucho czy wilgoć... I jej mówię jak sprawy się mają i stwierdziła ze to jest ok....

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaG wrote:
    Myślę że możesz spróbować. W pytaniach i odpowiedziach jest gdzieś napisane jak mierzyć temperaturę jesli się pracuje na nocnej zmianie. Ważne żeby była mniej więcej o tej samej porze i minimum po 3 godzinach snu. No i wiadomo pierwsze co zrobisz po przebudzeniu. Zaznacz godzinę pomiaru zobaczymy czy coś będzie dało się z tego wyczytać 😉

Przeczytałam to,ale nie wiele mi mowi. Przez koronawirusa zmienili nam zmiany. No jakos musze sobie poradzic. Bede zaznaczac w notatkach dodatkowo ktora zaczynam zmiane w poniedzialek. Moze bedzie latwiej cos z niego odczytac :)

🔸28 lat

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie 😉 dziś zapowiada się piękna pogoda!

U mnie 28 dzień cyklu i zero zwiastunów 🐒 jestem zła bo strasznie czekam na okres i chciałabym rozpocząć nowe działania w nowym cyklu a tu jak na złość okres chyba będzie później ☹️

klz9df9hix7ly771.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ