X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • Ona34 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mieć monitoring w tym, cyklu i guzik wyszło... zrobila mi usg, po mierzyła i tyle... Powiedziała kiedy powinna być ovu ale nie kazała już przychodzić na monitoring... Nie wiem czy to przez tego wirusa czy faktycznie chodzi o nabijanie kasy i kieruje mnie na inseminacje.... Wrrrr

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona34 wrote:
    Ja miałam mieć monitoring w tym, cyklu i guzik wyszło... zrobila mi usg, po mierzyła i tyle... Powiedziała kiedy powinna być ovu ale nie kazała już przychodzić na monitoring... Nie wiem czy to przez tego wirusa czy faktycznie chodzi o nabijanie kasy i kieruje mnie na inseminacje.... Wrrrr
    A może spróbuj zmienić lekarza ?

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Widzialyscie ze diagnostyka wprowadzila testy na przebycie i aktywnosc koronawirusa? Ciekawe 🤔

Nie słyszałam, ciekawe jaki koszt tego testu.

klz9df9hix7ly771.png
  • Ona34 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    A może spróbuj zmienić lekarza ?
    To już 6;/ teraz w gyncentrum...

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona34 wrote:
    To już 6;/ teraz w gyncentrum...

Z tymi lekarzami, to przesrane. Człowiek tyle kasy wydaje a nikt nie może pomóc😠😠
    Domyślam się,że pewnie szukalas takich z dobrymi opiniami,z polecenia ?

klz9df9hix7ly771.png
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Dziewczyny ja dziś zrobiłam test ciążowy , 9 dni po podaniu pregnylu ( 5000 ) i jest cień kreski .. z tym ze .. obawiam się ze to tylko zafałszowanie wywołane przez pregnyl .. po nim wychodzą pozytywne testy.. myślałam ze tylko tydzień zrobiłam test po 9 dniach .. ale z drugiej strony to na prawdę tylko cień .. wiec pewnie pozostałość pregnylu

Powtórz test w dniu spodziewanej @. Jak kreska będzie ciemniejsza to na betę. Trzymam kciuki żeby to było to 💚🍀

Ona34 lubi tę wiadomość

💔19.12.24 👼 Maksymilian 23 tydzień, niewydolność szyjki+pprom+zapalenie błony płodowych.
    💔05.04.25 cb
    💔07.08.25 cb
    ⏸️14.09.25 🌈
    😍15.09.25 beta 164
    😍17.09.25 beta 281
    💚25.09.25 pęcherzyk ciążowy 5w2 ❌ torbiel 8cm na jajniku, serduszka jeszcze nie widać
    💚30.09.25 jest ❤️ i torbiel 7,5cm - maleje 😍🤩
    💚 28.10 mamy 3,32 cm maluszka, torbiel 3,5cm😍
    13.11 prenatalne ryzyka niskie🍀, wysokie ryzyko preeklampsji - włączamy acard + zakładamy szew na szyjkę

Eutyrox + utrogestan +acard

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już szaleje normlanie, nie widziałam że tak szybko się to stanie 😅😅
    W tym przypływie szaleństwa umówiłam się jutro na telerozmowe do gina.🙊🙊 Ma bardzo dobre opinie.

No ale zastaniam się czy w ogóle jest sens. Bo w sumie co mam się zapytać ? W sumie nawet nie wiem czego oczekuje od tej rozmowy i co chce usłyszeć no wariactwo 😱😂

klz9df9hix7ly771.png
  • Jeżynka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona34 wrote:
    A powiedziała ci jakiej wielkości pecherzyk i endo?

11.2018 😇23tydz
    06.2019 😇
    07.2019 😇

16.11 - mamy ♥️ 6+2
    5-8.12 szpital, krwiak
    14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
    30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
    11.01 mała księżniczka 😍
    4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
    28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
    09.03-szewek trzyma, leżing cd.
    29.03 bez zmian
    07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
    12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
    18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
    24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
    27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
    1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
    2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
    15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Nie słyszałam, ciekawe jaki koszt tego testu.

Z tego co widziałam to chyba 130zł, ale chyba 1 część testy. A są 4. U mnie w mieście jeszcze nie ma. :)

🔸28 lat

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba jakiś przewrotny cykl się szykuje. Ledwo @ się skończyła a dziś lewy jajniczek mnie
    boli 🤔 do owu prawie 14 dni więc nie wiem o co chodzi 🤔

🔸28 lat

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżynka wrote:
    A powiedziała ci jakiej wielkości pecherzyk i endo?
    w prawym jajniku są dwa- jeden dominujący 16,8mm w srodę miał, endo nie pamiętam ale mówiła że ok...

• Ona34 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    A ja już szaleje normlanie, nie widziałam że tak szybko się to stanie 😅😅
    W tym przypływie szaleństwa umówiłam się jutro na telerozmowe do gina.🙊🙊 Ma bardzo dobre opinie.

No ale zastaniam się czy w ogóle jest sens. Bo w sumie co mam się zapytać ? W sumie nawet nie wiem czego oczekuje od tej rozmowy i co chce usłyszeć no wariactwo 😱😂
    :) ja chciałam się umówić do endokrynolog ale szpital nieczynny a e-porady ta dr akurat nie prowadzi :/ napisałam jeszcze do ginekolog czy by nie ruszyć tsh … i jestem okropna ale na własną ręke będę brała 1 tabletke bromergonu a nie pół jak mi zaleciła...po całej tabletce chociaż prolaktyna była ok... kurde...czuje się jak dziecko we mgle:( do tego też ciągle słysze o ciążach wśród znajomych i mi najnormalniej w świecie przykro :(

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona34 wrote:
    :) ja chciałam się umówić do endokrynolog ale szpital nieczynny a e-porady ta dr akurat nie prowadzi :/ napisałam jeszcze do ginekolog czy by nie ruszyć tsh … i jestem okropna ale na własną ręke będę brała 1 tabletke bromergonu a nie pół jak mi zaleciła...po całej tabletce chociaż prolaktyna była ok... kurde...czuje się jak dziecko we mgle:( do tego też ciągle słysze o ciążach wśród znajomych i mi najnormalniej w świecie przykro :(

Rozumiem Cię. Mi teraz też tsh skoczyło- tsh chyba łatwiej zbić niż prolaktynę? Może zmień endo?

🔸28 lat

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona34 wrote:
    :) czuje się jak dziecko we mgle:( do tego też ciągle słysze o ciążach wśród znajomych i mi najnormalniej w świecie przykro :(

Wiem co czujesz, ja też czuję się jak dziecko we mgle bo jestem na starcie badania wszystkiego i trochę się boję, że jak ruszyłam to jeszcze coś wyjdzie źle i nawet jak da się to naprawić to ja i tak się zestresuję. Nie wiem na co zwracać uwagę, o co pytać więcej, czego wymagać od lekarza, "na szczęście" u mnie znajomi bezdzietni i nawet nie chcą mieć dzieci więc tego typu stres mi odpada ale z drugiej strony poza wami to nie ma z kim pogadać. Może to i lepiej, nikt nic nie wie, nie dopytuje się i nie neguje tego. Co wyjdzie i kiedy wyjdzie to tylko moja sprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 19:16

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem :( półtora tygodnia przed naszą rocznicą :( Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.

Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
    Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
    Fanka zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia (gupi wirus!)

Progestoron:
    (kwi) - 0,342 ng/ml 😭
    (lip 2020 - po kuracju Duphastonem) - 25,80 ng/ml Dzięki Ci Boże! 😇🥳
    TSH - (kwi 2020) 1,731 μIU/ml (lip 2020) - 1,260
    FT3 - (kwi 2020) 3,32 pg/ml (lip 2020) 2,63
    FT4 - (kwi 2020)1,29 ng/dl (lip 2020) 1,06
    Estradiol - 281,40 pg/ml
    FSH - 3,23 mIU/ml
    LH - 11,23 mIU/ml
    Prolaktyna - 9,2 ng/ml
    Testosteron - 50 ng/dl

30-07-2020
    Sód - 140
    Potas - 4,42
    Żelazo - 89,1
  • Ona34 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaVera wrote:
    Wiem co czujesz, ja też czuję się jak dziecko we mgle bo jestem na starcie badania wszystkiego i trochę się boję, że jak ruszyłam to jeszcze coś wyjdzie źle i nawet jak da się to naprawić to ja i tak się zestresuję. Nie wiem na co zwracać uwagę, o co pytać więcej, czego wymagać od lekarza, "na szczęście" u mnie znajomi bezdzietni i nawet nie chcą mieć dzieci więc tego typu stres mi odpada ale z drugiej strony poza wami to nie ma z kim pogadać. Może to i lepiej, nikt nic nie wie, nie dopytuje się i nie neguje tego. Co wyjdzie i kiedy wyjdzie to tylko moja sprawa.
    Taki luz jest potrzebny;) niby to nasza sprawa ale czuję tą presję otoczenia...albo mi się już wydaje :/

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    A ja dziewczynki skusiłam się na premium i wstawiłam wykres w stopkę. Rozumiem, że sam się będzie aktualizował w miarę dopisywania temperatur?

A ile to premium kosztuje? Wcześniej jak prowadziłam było za free... Fajnie bo analizuje wykres sam mam na flo i tego nie robi

Jestem po terminie @ zakładając że to był bez owu to przesunie się teraz termo. @?

Dziś mąż zrealizował e receptę super pomysł z nimi bez wizyty ichodzenia na tel 😁
    Mam clo i dupka mogę dzialac od tego cyklu 💪💪💪tylko już niech będzie @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 19:32

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Ona34 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Rozumiem Cię. Mi teraz też tsh skoczyło- tsh chyba łatwiej zbić niż prolaktynę? Może zmień endo?
    wiesz, u endo byłam dopiero 1 raz...wcześniej tylko gin...jeden zwrócił uwagę na prolaktynę, drugi stwierdził ze ok, kolejny że można brać bromergon, drugi potwierdził...jeden kazał inną dawkę...nosz kurde bądź tu mądry....na tsh nigdy nic nie brałam...ale i endo i gin mówiły że powyżej 2,5 będziemy zbijać...tu mi wyszło 2,4 i ginekolog nic na to...napisałam do niej...niech mi coś na to daje bo ja zwariuje...już na męża burcze...owu się chyba zbliża a my ze sobą nie gadamy...otwieram wino i włącze jakiś film...

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak nas czytam i patrzę na to wszytsko,to uwazam że starania nie powinny tak wyglądać. Nerwy,stres,presja, liczenie,sprawdzenie to oszaleć można.
    To wszytsko powinno być proste, a tu milion problemów i czasami najgorzej, że samo zdiagnozowanie problemu zabiera skoro czasu. A czas jest ważny.

Annja, nadzieja_86, Ona34 lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaVera wrote:

A ja właśnie wolę wiedzieć jak coś będzie nie tak, wtedy można działac w tym kierunku. Dla mnie najgorsza jest niepewność,że niewiadomo co jest nie tak. Czy to problem siedzi w głowie,czy w hormonach czy w innym miejscu.
    U nas też znajomi póki co nie chcą mieć dzieci, ale wiem że mają plany takie za pół roku aby zacząć.

klz9df9hix7ly771.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja_86 wrote:
    A ile to premium kosztuje? Wcześniej jak prowadziłam było za free... Fajnie bo analizuje wykres sam mam na flo i tego nie robi

Jestem po terminie @ zakładając że to był bez owu to przesunie się teraz termo. @?

Dziś mąż zrealizował e receptę super pomysł z nimi bez wizyty ichodzenia na tel 😁
    Mam clo i dupka mogę dzialac od tego cyklu 💪💪💪tylko już niech będzie @

A w jakiej aptece realizowal? Probowalam na kilku i erecept nie realizuja z wysylka 🥺

🔸28 lat
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ