Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam mieć monitoring w tym, cyklu i guzik wyszło... zrobila mi usg, po mierzyła i tyle... Powiedziała kiedy powinna być ovu ale nie kazała już przychodzić na monitoring... Nie wiem czy to przez tego wirusa czy faktycznie chodzi o nabijanie kasy i kieruje mnie na inseminacje.... Wrrrr
-
Ona34 wrote:Ja miałam mieć monitoring w tym, cyklu i guzik wyszło... zrobila mi usg, po mierzyła i tyle... Powiedziała kiedy powinna być ovu ale nie kazała już przychodzić na monitoring... Nie wiem czy to przez tego wirusa czy faktycznie chodzi o nabijanie kasy i kieruje mnie na inseminacje.... Wrrrr
-
suzi1994 wrote:Dziewczyny ja dziś zrobiłam test ciążowy , 9 dni po podaniu pregnylu ( 5000 ) i jest cień kreski .. z tym ze .. obawiam się ze to tylko zafałszowanie wywołane przez pregnyl .. po nim wychodzą pozytywne testy.. myślałam ze tylko tydzień zrobiłam test po 9 dniach .. ale z drugiej strony to na prawdę tylko cień .. wiec pewnie pozostałość pregnylu
Powtórz test w dniu spodziewanej @. Jak kreska będzie ciemniejsza to na betę. Trzymam kciuki żeby to było to 💚🍀Ona34 lubi tę wiadomość
💊 Sundose
💊 Metformax
💊 Euthyrox
🏡 okolice Wrocławia
💔19.12.24 👼 Maksymilian 23 tydzień -
A ja już szaleje normlanie, nie widziałam że tak szybko się to stanie 😅😅
W tym przypływie szaleństwa umówiłam się jutro na telerozmowe do gina.🙊🙊 Ma bardzo dobre opinie.
No ale zastaniam się czy w ogóle jest sens. Bo w sumie co mam się zapytać ? W sumie nawet nie wiem czego oczekuje od tej rozmowy i co chce usłyszeć no wariactwo 😱😂 -
Ona34 wrote:Ja miałam mieć monitoring w tym, cyklu i guzik wyszło... zrobila mi usg, po mierzyła i tyle... Powiedziała kiedy powinna być ovu ale nie kazała już przychodzić na monitoring... Nie wiem czy to przez tego wirusa czy faktycznie chodzi o nabijanie kasy i kieruje mnie na inseminacje.... Wrrrr11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
ZielonaHerbata wrote:A ja już szaleje normlanie, nie widziałam że tak szybko się to stanie 😅😅
W tym przypływie szaleństwa umówiłam się jutro na telerozmowe do gina.🙊🙊 Ma bardzo dobre opinie.
No ale zastaniam się czy w ogóle jest sens. Bo w sumie co mam się zapytać ? W sumie nawet nie wiem czego oczekuje od tej rozmowy i co chce usłyszeć no wariactwo 😱😂ja chciałam się umówić do endokrynolog ale szpital nieczynny a e-porady ta dr akurat nie prowadzi
napisałam jeszcze do ginekolog czy by nie ruszyć tsh … i jestem okropna ale na własną ręke będę brała 1 tabletke bromergonu a nie pół jak mi zaleciła...po całej tabletce chociaż prolaktyna była ok... kurde...czuje się jak dziecko we mgle:( do tego też ciągle słysze o ciążach wśród znajomych i mi najnormalniej w świecie przykro
-
Ona34 wrote:
ja chciałam się umówić do endokrynolog ale szpital nieczynny a e-porady ta dr akurat nie prowadzi
napisałam jeszcze do ginekolog czy by nie ruszyć tsh … i jestem okropna ale na własną ręke będę brała 1 tabletke bromergonu a nie pół jak mi zaleciła...po całej tabletce chociaż prolaktyna była ok... kurde...czuje się jak dziecko we mgle:( do tego też ciągle słysze o ciążach wśród znajomych i mi najnormalniej w świecie przykro
Rozumiem Cię. Mi teraz też tsh skoczyło- tsh chyba łatwiej zbić niż prolaktynę? Może zmień endo?🔸28 lat
Wiem co czujesz, ja też czuję się jak dziecko we mgle bo jestem na starcie badania wszystkiego i trochę się boję, że jak ruszyłam to jeszcze coś wyjdzie źle i nawet jak da się to naprawić to ja i tak się zestresuję. Nie wiem na co zwracać uwagę, o co pytać więcej, czego wymagać od lekarza, "na szczęście" u mnie znajomi bezdzietni i nawet nie chcą mieć dzieci więc tego typu stres mi odpada ale z drugiej strony poza wami to nie ma z kim pogadać. Może to i lepiej, nikt nic nie wie, nie dopytuje się i nie neguje tego. Co wyjdzie i kiedy wyjdzie to tylko moja sprawa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 19:16
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerempółtora tygodnia przed naszą rocznicą
Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
Fanka zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia (gupi wirus!)
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
(lip 2020 - po kuracju Duphastonem) - 25,80 ng/ml Dzięki Ci Boże! 😇🥳
TSH - (kwi 2020) 1,731 μIU/ml (lip 2020) - 1,260
FT3 - (kwi 2020) 3,32 pg/ml (lip 2020) 2,63
FT4 - (kwi 2020)1,29 ng/dl (lip 2020) 1,06
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
NikaVera wrote:Wiem co czujesz, ja też czuję się jak dziecko we mgle bo jestem na starcie badania wszystkiego i trochę się boję, że jak ruszyłam to jeszcze coś wyjdzie źle i nawet jak da się to naprawić to ja i tak się zestresuję. Nie wiem na co zwracać uwagę, o co pytać więcej, czego wymagać od lekarza, "na szczęście" u mnie znajomi bezdzietni i nawet nie chcą mieć dzieci więc tego typu stres mi odpada ale z drugiej strony poza wami to nie ma z kim pogadać. Może to i lepiej, nikt nic nie wie, nie dopytuje się i nie neguje tego. Co wyjdzie i kiedy wyjdzie to tylko moja sprawa.
-
VianEthel2 wrote:A ja dziewczynki skusiłam się na premium i wstawiłam wykres w stopkę. Rozumiem, że sam się będzie aktualizował w miarę dopisywania temperatur?
A ile to premium kosztuje? Wcześniej jak prowadziłam było za free... Fajnie bo analizuje wykres sam mam na flo i tego nie robi
Jestem po terminie @ zakładając że to był bez owu to przesunie się teraz termo. @?
Dziś mąż zrealizował e receptę super pomysł z nimi bez wizyty ichodzenia na tel 😁
Mam clo i dupka mogę dzialac od tego cyklu 💪💪💪tylko już niech będzie @Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 19:32
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Enigvaa wrote:Rozumiem Cię. Mi teraz też tsh skoczyło- tsh chyba łatwiej zbić niż prolaktynę? Może zmień endo?
-
Jak tak nas czytam i patrzę na to wszytsko,to uwazam że starania nie powinny tak wyglądać. Nerwy,stres,presja, liczenie,sprawdzenie to oszaleć można.
To wszytsko powinno być proste, a tu milion problemów i czasami najgorzej, że samo zdiagnozowanie problemu zabiera skoro czasu. A czas jest ważny.Annja, nadzieja_86, Ona34 lubią tę wiadomość
-
NikaVera wrote:Wiem co czujesz, ja też czuję się jak dziecko we mgle bo jestem na starcie badania wszystkiego i trochę się boję, że jak ruszyłam to jeszcze coś wyjdzie źle i nawet jak da się to naprawić to ja i tak się zestresuję. Nie wiem na co zwracać uwagę, o co pytać więcej, czego wymagać od lekarza, "na szczęście" u mnie znajomi bezdzietni i nawet nie chcą mieć dzieci więc tego typu stres mi odpada ale z drugiej strony poza wami to nie ma z kim pogadać. Może to i lepiej, nikt nic nie wie, nie dopytuje się i nie neguje tego. Co wyjdzie i kiedy wyjdzie to tylko moja sprawa.
A ja właśnie wolę wiedzieć jak coś będzie nie tak, wtedy można działac w tym kierunku. Dla mnie najgorsza jest niepewność,że niewiadomo co jest nie tak. Czy to problem siedzi w głowie,czy w hormonach czy w innym miejscu.
U nas też znajomi póki co nie chcą mieć dzieci, ale wiem że mają plany takie za pół roku aby zacząć. -
nadzieja_86 wrote:A ile to premium kosztuje? Wcześniej jak prowadziłam było za free... Fajnie bo analizuje wykres sam mam na flo i tego nie robi
Jestem po terminie @ zakładając że to był bez owu to przesunie się teraz termo. @?
Dziś mąż zrealizował e receptę super pomysł z nimi bez wizyty ichodzenia na tel 😁
Mam clo i dupka mogę dzialac od tego cyklu 💪💪💪tylko już niech będzie @
A w jakiej aptece realizowal? Probowalam na kilku i erecept nie realizuja z wysylka 🥺🔸28 lat