Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ona34 wrote:No mi moja gin na tsh ok 2,4 nie kazała nic ruszać tylko prolaktyna zbijać ;/ o zła jestem że mi nic na to nie dała.. A endo nie przyjmuje....
A Endo online? Ja w sumie też zalatwialam temat przez telefon
'90
11cs 10dpo ⏸️ beta 6,3
12dpo beta 43,8, progesteron 49,3
16dpo beta 324,7
22 dpo beta 2824
24.07.20 0,56 cm 👶 bije ❤️🥰
TSH 1,65
Ft4 16,59 pmol/l
Anty-TPO ujemne
Anty-Tg 19,30
AMH 2,63
HSG - ok.
Androstendion 3,29 ng/ml
Ferrytyna 27,0 ng/ml
Insulina 5,73
Glukoza 96 mg/dł
Wskaźnik HOMA 1,36
4dc:
Estradiol 49,4 pg/ml
LH 7,61 mlU/ml
FSH 6,27 mlU/ml
Prolaktyna 9,21 ng/ml
21dc:
Progesteron 26,7 ng/ml
💊 Euthyrox N50/25, Pregna Start, Ovarin, Q10, Selen, Magnez, D3, B6.
🥜🌰🍍🍷 -
Ona34 wrote:Kurcze już nie wiem czy to ta prolaktyna, tsh, głowa czy jeszcze jakieś inne dziadostwo ;/
Nie masz dużo wyższego tsh niż być powinno. Nawet przy wysokim jest szansa na zajście (gorzej z donoszeniem). Ja teraz miałam ponad norme ale endo nie kazał przerywać starań🔸28 lat
Mar.tina wrote:U mnie było nawet wyżej bo ciut ponad 3 to ledwo się zdążyłam odezwać a gin już mnie wyhamowała że to jest w normie i nic się z tym nie robi, żeby nie iść w nadczynność 🙄 A Endo z kolei że trzeba zjechać co najmniej do 2 A najlepiej jeśli 1 i mam brać euthyrox 37,5. Podobno gin dość często bagatelizuja temat tarczycy jeśli nie jest jakoś znacząco poniżej albo powyżej;/
A Endo online? Ja w sumie też zalatwialam temat przez telefon
Oj tak, dlatego ja chodzę do ginekologa-endokrynologa. Przed staraniami jak się rozpędził z USG to mi (.)(.) zbadał i tarczyce. Od góry do dołu mnie całą obleciał 🙈Ona34 lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Wlasnie ja po latach zmieniłam ginekologa, odstawilam anty i poszłam do nowego na kontrol. I w sumie to on wpadł na pomysł zeby zrobic usg tarczycy i wyszły zmiany i torbiele dwa. Gdyby w sumie nie on to moze do dzisiaj bym nie wiedziała ze mam hashimoto, więc może to brzmi śmiesznie ale bardzo dobrze ze lecial od gory do dolu 🤣Ona34, Skorek lubią tę wiadomość
Tsh- 1,007 ✔️
Prolaktyna 16,35 ✔️
Progesteron 2dc 0,35
Progesteron 22dc 14,15
Euthyrox N 25, jod, kwas foliowy, Wit. D3, korzeń maca, cynk, olej z wiesiołka do owu.
Starania od stycznia 2020 🙏 (ona 28, on 33) -
Mar.tina wrote:U mnie było nawet wyżej bo ciut ponad 3 to ledwo się zdążyłam odezwać a gin już mnie wyhamowała że to jest w normie i nic się z tym nie robi, żeby nie iść w nadczynność 🙄 A Endo z kolei że trzeba zjechać co najmniej do 2 A najlepiej jeśli 1 i mam brać euthyrox 37,5. Podobno gin dość często bagatelizuja temat tarczycy jeśli nie jest jakoś znacząco poniżej albo powyżej;/
A Endo online? Ja w sumie też zalatwialam temat przez telefon -
Kaszanek wrote:Wlasnie ja po latach zmieniłam ginekologa, odstawilam anty i poszłam do nowego na kontrol. I w sumie to on wpadł na pomysł zeby zrobic usg tarczycy i wyszły zmiany i torbiele dwa. Gdyby w sumie nie on to moze do dzisiaj bym nie wiedziała ze mam hashimoto, więc może to brzmi śmiesznie ale bardzo dobrze ze lecial od gory do dolu 🤣
Hmm. Odważna decyzja że od razu Hashimoto. Stanów zapalnych tarczycy się nie diagnozuje. Nie da się ich wyleczyc, leczy się objawy czyli niedoczynność. A są do siebie podobne.obraz usg, ato i atg może wskazywać Hashimoto (najbardziej sławny stan zapalny ostatnio)a może to być inny. Mi radiolog od razu powiedział że mam hashi,ale mój endokrynolog twierdzi właśnie tj wyżej. A niestety jest bardzo dobrym endokrynologiem,więc nie mam żadnych wąrpliwości co do tego
🔸28 lat
obraz usg, ato i atg może wskazywać Hashimoto (najbardziej sławny stan zapalny ostatnio)a może to być inny. Mi radiolog od razu powiedział że mam hashi,ale mój endokrynolog twierdzi właśnie tj wyżej. A niestety jest bardzo dobrym endokrynologiem,więc nie mam żadnych wąrpliwości co do tego
Ale to nie moja "decyzja" ze to hashimoto tylko diagnoza endokrynologa, po wglądzie w wyniki moich badań. Też trafiłam na dobrego specjalistę 🤔Tsh- 1,007 ✔️
Prolaktyna 16,35 ✔️
Progesteron 2dc 0,35
Progesteron 22dc 14,15
Euthyrox N 25, jod, kwas foliowy, Wit. D3, korzeń maca, cynk, olej z wiesiołka do owu.
Starania od stycznia 2020 🙏 (ona 28, on 33) -
Kaszanek wrote:Ale to nie moja "decyzja" ze to hashimoto tylko diagnoza endokrynologa, po wglądzie w wyniki moich badań. Też trafiłam na dobrego specjalistę 🤔
Wiem,że nie Twoja tylko lekarza.tylko mówię co mi wyjaśnił dokładnie mój lekarz
🔸28 lat
Ona34 wrote:U mnie jedna apka pokazuje że w sobotę była owulacja a na apce ovu jeszcze mi nic nie pokazalo🤔 o dziwo wgl mnie (.) (.) nie bolą... Może to był cykl bez owulacji... W sumie to im bardziej się obserwuje tym mniej wiem 🤣🤣🤣
Ja na początku spisywałam i we flo i w ovufriend. I bardziej mi się sprawdza OF. Flo wyznaczyło mi owu w pierwszym spadku i trzech wyższych (i były tylko te 3,potem spadek) i już nie zmieniło,a of wyznaczyło mi tak jak miałam (po objawach,testów nie robiłam + tempka) czyli ok.23dcale u mnie wtedy były góry i doliny, nikt nie umiał go zinterpretować na początku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 19:44
🔸28 lat
Za Waszą radą skonsultowałam swoje tsh w okolicach 3 z innym lekarzem i faktycznie mam brać euthyrox, dodatkowo jeszcze ft4 okazało się być blisko dolnej granicy 🙄 Tak wiec obstawiam, że zanim się to ustabilizuje to trochę potrwa i ten cykl już raczej spisany na straty 🤨
Trzymam kciuki za Was 😚
P.S. Wróżyłyście sobie kiedyś dzieci z obrączki?😂 Koleżanka sprzedała mi ten patent, bardzo z przymrużeniem oka🤣
Mi i mojemu mężowi.kiedys koleżanka wrozyła, tak dla beki. Niedlugo.po.naszym ślubie. I jemu i mi wywrozyla tak samo : chłopak, dziewczyna, chłopak.
Pierwszy chłopak już jestczekam teraz na córę😁😁
26.07.2015 👶 Jasio
05.05.2017 👼 6tc
💊Niedoczynność tarczycy- Eutyrox75
🍬Wit.C, Wit.D, B12, kwas foliowy, magnez+B6
Starania od 02.2020 -
A ja chyba podlalapam jakas infekcje
jak sobie radzicie z poczatkami? Zeby zapobiec? Moze warto cos nowego wprowadzic. U mnie zawsze wjezdza zel do higieny intymnej i masc do stosowania na zewnatrz. Zawsze przechodzi
🔸28 lat
Przypuszczalnie owulacje miałam 11.04(17dc)pasuje do kalendarzyka i potwierdzone testem.owulacyjnym 10.04 gruuuba krecha 11.04 bladzioch, były ❤ dziś mam 9dpo i miałam taką strużke śluzu takiego zabarwionego, brudnego, myślicie że to może być implantacja czy raczej szykować się do 🐒? Kurczę cykle z reguły mam 30 dni. Więc zgodnie z planem.powinna być w sobotę 25.04
Ewentualnie kiedy proponujecie testować?
Jutro biorę ostatni dzień duphastonu i nie wiem.co robić 🤔 czy dzwonić do lekarza po kolejne opakowanie ? Bo czy jeśli nie pociągne duphastonu, A przyjmijmy że jest kropek, to poronie?
Kobietki Wy bardziej doświadczone jesteście, doradzcie . A jutro chyba rano zadzwonię do gina jeszcze dopytać.
Zaczynam panikowac i się nakręcac 😥Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 21:15
26.07.2015 👶 Jasio
05.05.2017 👼 6tc
💊Niedoczynność tarczycy- Eutyrox75
🍬Wit.C, Wit.D, B12, kwas foliowy, magnez+B6
Starania od 02.2020 -
Kaszanek wrote:Ja niedawno zbadalam prolaktyne i wyszło mi ok 16...Niby w normie, a tez nie mam jak obecnie wyników skonsultować z lekarzem... Jak na Wasze to wynik ok czy trochę podwyższona?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 07:19
Kaszanek lubi tę wiadomość
07.04.2020 - Ⅱ
💙 14.12.2020 💙 -
Ona34 wrote:Kurcze już nie wiem czy to ta prolaktyna, tsh, głowa czy jeszcze jakieś inne dziadostwo ;/
Wg twojej gin to wysoka prolaktyna?07.04.2020 - Ⅱ
💙 14.12.2020 💙 -
Dziewczyny wpadam na szybko, potem nadrobię cały wczorajszy dzień.
Moje owu totalnie oszalało i wyznaczyło owulację na 11dc. Gdzie pozytywny owulak dopiero w 14dc...
Aaa i to niepotwierdzoną, bo przerywaną kreską.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 07:48
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy