X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata96 wrote:
    Cześć dziewczyny. W czwartek ide do ginekologa (udało się umówić wizyte) tak się cieszę że w końcu dowiem się czy wszystko ze mną ok (juz mam takie głupie myśli że masakra ;p od tego ze może jestem bezpłodna albo ze moj jest... wariuje....

Ile się już stracie i jakie już robiłaś badania skoro masz takie podejrzenia ?
    Maz niech zrobi badania nasienia. Mężczyzn można łatwiej i szybciej zdiagnozować niż kobietę.

klz9df9hix7ly771.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Ile się już stracie i jakie już robiłaś badania skoro masz takie podejrzenia ?
    Maz niech zrobi badania nasienia. Mężczyzn można łatwiej i szybciej zdiagnozować niż kobietę.

No nie wygrałyśmy na loterii :/ okres co miesiąc, w ciąży my,rodzimy my i jeszcze u nich to tylko jedno badanie i kosztu 200zł a u nas milion badań i milion $$ potrzebne 😂

🔸28 lat

Wysłany: 5 maja 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    Dziewczyny a jak w waszych miastach kwestia wizyt u lekarzy w obecnym czasie?
    Pewnie już o tym pisałyście tutaj ale nie dobrnęłam na razie :(

Mój gin przyjmuje normalnie, ale tylko ciężarne kobiety. Ja akurat jestem wyjątkiem, ale sam się zgodził na to, żebym nie traciła czasu i ruszyć na poważnie z diagnostyką.
    Z tego co wiem, prywatnie przyjmują w miarę normalnie. W przychodniach to bardzo mało. Ale. Wszystko zależy od miasta ✌🏻

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej AleOla ❤️.
    Ostanio o tobie myślałam, nawet chciałam pisać, ale stwierdziłam, że może sobie nie życzysz bo zniknęłaś z forum (co oczywiście rozumiem, sama miałam przerwę jakiś czas).
    Cieszę się, że się nie poddajecie i nadal staracie się 💚
    Nasz wątek nie przetrwał, ale chociaż tutaj trochę popiszemy 😜

AleOla26 lubi tę wiadomość

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png

Wysłany: 5 maja 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    No nie wygrałyśmy na loterii :/ okres co miesiąc, w ciąży my,rodzimy my i jeszcze u nich to tylko jedno badanie i kosztu 200zł a u nas milion badań i milion $$ potrzebne 😂
    To racja. U faceta wystarczyć praktycznie zrobić nasienie za 200 zł i już wszytsko wiadomo.
    U kobiet wygląda to już zdecydowanie gorzej :P

klz9df9hix7ly771.png
  • Agata96 Znajoma

Wysłany: 5 maja 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już jednego synka i nie było żadnych komplikacji. Bardziej martwię się tym ze Narzeczony może mieć jakieś problemy po prostu :/ (on nie jest ojcem mojego syna) tak poproszę o wszystkie badania jakie będą możliwe (ide prywatnie)

• Agata96 Znajoma

Wysłany: 5 maja 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krotko się staramy dopiero dwa miesiące ale z pierwszym synem to był jedna owulacja i juz bylam w ciąży (wiadomo wtedy nie brałam tabletek a teraz po 1.5 roku brania na pewno będzie dłużej)

• AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Hej AleOla ❤️.
    Ostanio o tobie myślałam, nawet chciałam pisać, ale stwierdziłam, że może sobie nie życzysz bo zniknęłaś z forum (co oczywiście rozumiem, sama miałam przerwę jakiś czas).
    Cieszę się, że się nie poddajecie i nadal staracie się 💚
    Nasz wątek nie przetrwał, ale chociaż tutaj trochę popiszemy 😜

Czeeeeesc !! ❤❤❤
    Szukałam Cię ! No co ty ! Pisz pisz !
    Pamiętasz Patututka i Domi ? Zaskoczyły 💚
    No ja nadal kombinuje i nic sie nie zmieniło, może jedynie nastawienie :)

aliciaaa lubi tę wiadomość

08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
  • AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    To racja. U faceta wystarczyć praktycznie zrobić nasienie za 200 zł i już wszytsko wiadomo.
    U kobiet wygląda to już zdecydowanie gorzej :P

Dodatkowo u mężczyzny po suplementacji po 3 miesiącach może się odwrócić wszystko o 180st.
    A kobieta dalej się męczy...
    Ja na wszelki wypadek mojego stymuluje suplami. Nie czekam do 12 miesiaca starań.

08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata pisałaś, że u Ciebie prolaktyna wynosiła 19 i że to niedobrze mimo, że mieściła się w normie? Możesz nakreślić skąd takie coś?

Ja badałam prolaktyne w fazie lutealnej i wynosiła 21 ng/ml (norma to 2,8-29,3). Lekarka mówiła, że wszystko jest ok. Przeczytałam twój tekst i się zastanawiam o co chodzi...

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".

Wysłany: 5 maja 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ważne jest aby na początku zbadać nasienie. Bo zazwyczaj to kobieta zaczyna od siebie, szuka, drąży, wydaje kupę kasy, stres a może się okazać, że to u partnera coś jest nie tak.

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 5 maja 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    ZielonaHerbata pisałaś, że u Ciebie prolaktyna wynosiła 19 i że to niedobrze mimo, że mieściła się w normie? Możesz nakreślić skąd takie coś?

Ja badałam prolaktyne w fazie lutealnej i wynosiła 21 ng/ml (norma to 2,8-29,3). Lekarka mówiła, że wszystko jest ok. Przeczytałam twój tekst i się zastanawiam o co chodzi...

Tak, ja miałam 19 i też mieściło się w normie ale jakieś normy muszą być. Trafiłam tutaj na wątek dziewczyn, ktore dla mnie są dosłownie ekspertami i przeszły daleka drogę. I to właśnie one mnie uświadomiły,że norma dla starczek to 15. Dużo z nich zaczęło zbijać prolaktynę lekami i już po miesiącu, dwóch zaszly w ciążę ☺️
    Trafiłam do bardzo polecanego gina. I powiedział mi,że on po 30 latach obserwacji, doświadczeń wie ,że właśnie problemem zajściem jest prolaktyna powyżej 15 i trzeba zacząć ja zbijać. Ja dostałam leki i zobaczymy, jestem dobrej myśli. Dużo lekarzy myśli szablonowo i patrzy na widełki a to nie jest klucz do sukcesu.

O ile tylko prolaktyna sznawnkuje a nie inne rzeczy.

klz9df9hix7ly771.png
  • Olla95 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata96 wrote:
    Krotko się staramy dopiero dwa miesiące ale z pierwszym synem to był jedna owulacja i juz bylam w ciąży (wiadomo wtedy nie brałam tabletek a teraz po 1.5 roku brania na pewno będzie dłużej)

Myślę że 2 miesiąca to jeszcze za wcześnie by się martwić że partner jest bezplodny. Większość lekarzy twierdzi że jeśli nie wystepuje ciaza w przeciągu roku to można mówić o jakiś zaburzeniach płodności, nie mówię od razu o bezpłodności. Zawsze jeśli macie jakieś podejrzenia jak tutaj dziewczyny pisały może zrobić badanie nasienia dużo zachodu nie będzie A napewno troszkę rozjaśni sytuacje. W sumie też to że nie zachodzi się za pierwszym razem to nie objawy problemów, czasem różne rzeczy nie sprzyjają zapłodnieniu, między innymi te o których pisała ZielonaHerbata. 😀

Malinka lubi tę wiadomość

💌 czekając na cud 💌
    💌11cs
    23.07 - Beta-hcg: 485.39 mIU/ml, Progesteron: 24.600 ng/ml
    8.08 - 6+2 💓
    18.09 - 12+1 krwawienie - hospitalizacja 😭
    28.09 - 13+4 prenatalne spóźnione (według badania 14+1)- rozwastwienie
    5.10 - 14+4 badanie kontrolne - prawdopodobnie dziewczynka 💗 (krwiak 6x2 cm)
    5.12 - 23+2 - 700 g ( brak krwiaka ❤)
    11.01 - 28+4 - 1800g kruszynki 🤣
    03.02 - 31+6 - 2500g
    22.02 - 34+ - 2900~3060 g
    09.03 - 36+6 - 3500 g
    16.03.21 -37+6 - narodziny córeczki o 10:45 ❤ 55 cm i 3470 gram szczęścia ❤

iv09df9hck6kpq6k.png

Wysłany: 5 maja 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej też mi lekarze mówili,że wszytsko ok. Niestety w większości przypadków trzeba samemu drążyć ,szukać,edukować się.
    Ja teraz mam ginekologa któremu ufam i widzę że jest zaangażowany i chce pomóc. A nie tak jak wcześniej "wszytsko jest dobrze, proszę czekać na ciążę, jak się nie uda przez rok to wtedy zaczniemy badania". Ale ja nie mam 18 lat żeby tracić czas i czekać rok ,skoro już teraz mogę sobie zacząć diagnostykę i powoli badać pewne rzeczy a w miedzy czasie cały czas się starać.
    Ja nie lubię trafić czasu ☺️

klz9df9hix7ly771.png
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata dobrze wiedzieć o tym, w takim razie moja prolaktyna też byłaby zawyżona i może to stanowi problem, bo reszta badań jest w porządku póki co. Może wybiorę się jeszcze raz na badanie prolaktyny, bo robiłam w grudniu ostatnio i zobaczymy ile wyniesie.

Jak dobrze tu być na forum<3

Wysłany: 5 maja 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olla95 wrote:
    Myślę że 2 miesiąca to jeszcze za wcześnie by się martwić że partner jest bezplodny. Większość lekarzy twierdzi że jeśli nie wystepuje ciaza w przeciągu roku to można mówić o jakiś zaburzeniach płodności, nie mówię od razu o bezpłodności. Zawsze jeśli macie jakieś podejrzenia jak tutaj dziewczyny pisały może zrobić badanie nasienia dużo zachodu nie będzie A napewno troszkę rozjaśni sytuacje. W sumie też to że nie zachodzi się za pierwszym razem to nie objawy problemów, czasem różne rzeczy nie sprzyjają zapłodnieniu, między innymi te o których pisała ZielonaHerbata. 😀

Dokładnie. Poza tym nie musisz mieć skierowania na nasienie. Idziesz prywatnie do kliniki,płacisz i już ☺️ tak samo jak ze swoimi badaniami, nie są Ci potrzebne skierowania od gina. Wszytsko możesz zrobić prywatnie we własnym zakresie. Najlepiej zacząć od tych najważniejszych hormonów.

klz9df9hix7ly771.png
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata a też wykonywałaś badanie w fazie lutealnej?

• Kinga28 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery92 wrote:
    A tak w ogole to dzień dobry 🤗😘

Tez jestem ze śląska i jak chciałam się umówić do giną mojego z wioski, to tylko ciężkie przypadki i kobiety ciąży...
    A prywatnie odradzali wizyty... nie wiem jak sytuacja się zmieniła od miesiąca może się coś poprawiło. Zapewne tak.

Mary ja w kwietniu szłam na wizytę to mi prywatnie tez odradzali wizytę, tzn Pani w rejestracji bardzo zniechęcala. A lekarz chętnie mnie przyjął wiec teraz biorę z przymrużeniem oka to co mówią i sie normalnie umawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 10:41

• Mery92 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Na 1 bialko daje 50g cukru. Tutaj robilam z 6 bialek. Lyzeczke skrobii ziemniaczanej i lyzeczke soku z cytryny. Moja sie przyjarala i dlatego jest brazowa. Od spodu lekko gorzka :/ na wolnych obrotach miksuje bialka, po lyzce dodaje cukier puder (i dopiero jak sie ladnie wymiesza wsypuje nastepna lyzke). Pieklam 5min 190stopni i po 5min zmienilam na 150 i 1,5h. No i tu mi sie przyjarala :/

A dodatki to jak kto lubi - ja robie na mascarpone i z malinami najczesciej bo sa kwaskowate :) fajnie przelamuja slodycz bezy. Do kremow juz nie daje cukru :)

W któryś dzień na pewno sprawdzę ten przepis.
    Natomiast co do potencjalnej bezpłodności to na prawdę 2 miesiące to bardzo krótki czas żeby cokolwiek stwierdzić. Mój lekarz mi mówił, że jak po pół roku starań nic nie będzie to będziemy działać ..

Starania o maluszka
    Styczeń 2020💚

Folik
    Witamina D

Badanie 4 dzień cyklu:
    TSH - 2,447
    FSH - 4,01 mlU/ml
    LH - 5,56 mlU/ml
    Prolaktyna - 25,51
    Testosteron - 1,60 nmol/L
    Estadiol 57,00 pg/ml
    17-OH progesteron (W) 2,40 ng/ml
    Androstendion (W) 3,330 ng/ml
    Siarczan 282,60 pg/dl
    Dehydroepiandrosteronu (DHA-S)(W)

Badania 22 cyklu :
    TSH 2,124
    FT4 0,82
    Prolaktyna 22,29
    Progesteron 8,10

⏸ 04.08.2020 ❤️💚❤️
    Beta- 05.08.2020, 10dpo- 24,9 mlU
    Beta -07.08. 2020, 12dpo-115,1 mlU
    Beta -10.08.2020, 15dpo- 400,9 mlU
    31.08.2020, 52dpo -❤️Bije 1,2cm😍

ecc7db7330cd4a76bc3d45af78c6e624.png

Wysłany: 5 maja 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    ZielonaHerbata dobrze wiedzieć o tym, w takim razie moja prolaktyna też byłaby zawyżona i może to stanowi problem, bo reszta badań jest w porządku póki co. Może wybiorę się jeszcze raz na badanie prolaktyny, bo robiłam w grudniu ostatnio i zobaczymy ile wyniesie.

Jak dobrze tu być na forum<3
    Zrób sobie. A najlepiej zrób z obciążeniem.
    Ja też robiłam w grudniu i miałam 19. Jak się dowiedziałam tutaj na forum ,że to za dużo to na drugi dzień zrobiłam i miałam 47. Oczywiście mój lekarz nadal uważał,że to nie jest super dużo 🥴🥴i od razu zarezerwowałam tego polecanego doktorka , który od razu zwrócił na to uwagę także bardzo się cieszę, że działam i zbijam prolaktynę ☺️

klz9df9hix7ly771.png
‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ