Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tymi termometrami to jest cyrk. Głupi przykład z wczoraj . Mierze temp w mojej agnieszce😂😂😂 i raz mierze mierze coś taka niska , wkładam drugi raz i już odrobine inny wynikStarania o maluszka
Styczeń 2020💚
Folik
Witamina D
Badanie 4 dzień cyklu:
TSH - 2,447
FSH - 4,01 mlU/ml
LH - 5,56 mlU/ml
Prolaktyna - 25,51
Testosteron - 1,60 nmol/L
Estadiol 57,00 pg/ml
17-OH progesteron (W) 2,40 ng/ml
Androstendion (W) 3,330 ng/ml
Siarczan 282,60 pg/dl
Dehydroepiandrosteronu (DHA-S)(W)
Badania 22 cyklu :
TSH 2,124
FT4 0,82
Prolaktyna 22,29
Progesteron 8,10
⏸ 04.08.2020 ❤️💚❤️
Beta- 05.08.2020, 10dpo- 24,9 mlU
Beta -07.08. 2020, 12dpo-115,1 mlU
Beta -10.08.2020, 15dpo- 400,9 mlU
31.08.2020, 52dpo -❤️Bije 1,2cm😍
-
NikaVera wrote:Noszzzzz quuu szkoda, że nie wiedziałam ;-( bo w dniu kiedy miało być owou to się sfochałam na mojego i mimo, że mi się chciało to stwierdziłam "cierp dziadu". No trudno, chociaż w sumie to się zdziwiłam, że mam wszystkie dotychczasowe objawy ale myślałam, że pierwszy cykl z dupiek to tam może być. No dobra już trudno ale kolejnego w takim razie nie przepiszczę i postaram się działać i czasie nowego i starego owu :p
A powiedz mi jeszcze w kwestii dupka... miałaś typowe objawy PMS mimo jego przyjmowania? Bo ja naiwnie myślałam, że będzie jak zero pmsa, jest znacznie lepiej ale jednak nadal czuje.
Kurde chyba złamię własne postanowienie i napiję się kawy, tak mi się dzisiaj spać chce, nie mogę się dobudzić.
Zależy od cyklu w niektórych było tak że nic kompletnie nie czułam i gdyby nie to że wiedziałam że po mniej więcej 3 dniach od ostatniej tabletki powinnam dostać @ to nie spodziewałabym się jej. A znowu w innych cyklach brzuch boli i wszystko denerwuje. Co do nerwów przed @ to wydaje mi się że jak zaczęłam brać duphaston to jakby się mniej denerwuje ale tu trzeba sprawę że starym potwierdzić. Bo mi się może wydawać a on widzi lepiej 😁
-
A co do kobiet w ciąży naokoło to faktycznie też tak miałam.. Robiłam dobra minę do złej gry a szlag mnie jasny trafial że nam się nie udaje... Też się zastanawiałam co że mną jest nie tak, w czym jestem gorsza... Myślę że to normalne odczucia w momencie kiedy nam na czymś bardzo zależy a się nie udaje...
-
aliciaaa wrote:Oj to mususz go dopytać 😀 w ciąży powinien przepisać Ci normalnie na redunacje bo laski Ci nie robi a tobie się należy. Nie wiem jak w staraniach. Mi gin przepisał bo w 9dpo miałam cień na teście, ładną pogrubioną macicę więc zabezpieczyć mnie musiał . A już 12dpo biało na teście, 13dpo przyszedł okres. I tak mi zostały te opakowania Fraxiparine i dlatego zapytałam jak bierzesz
No i fakt, Neoparin Bez refunacji wychodzi drogo, a te moje są jeszcze droższe... Mi też mój wystawiał e receptę ale przy mnie mówił, że daje mi na ryczałt więc spoko.
A jeszcze mam pytanie czy owulację potwierdzasz monitoringiem i dopiero zastrzyki wchodzą?
No ja miałam bete w tym miesiacu 43 dlatego mi wypisal ta recepte, ale 2 dni pozniej juz byla 24 wiec lipa.. i tez mi teraz zostały, i pisałam do niego co dalej to pisal ze wlasnie w nastepnym cyklu od owu . Reumatolog mój juz dawno mówił o heparynie od owu i ostatnio genetyk to potwierdził , tylko gin nie był do konca przekonany...;/.. az musiala sie stac biochemiczna.
Gin stwierdził, że wystarcza testy owu (które mnie nie zawiodly do tej pory bo zawsze wychodza grube pozytywy jak jest owu )i mniej wiecej od 12 dnia cyklu zaczac.
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
ZielonaHerbata wrote:Wy tak mówicie,że jakieś babki są w ciąży a nie widzą co to prolaktyna, czy progesteron. A powiem Wam,że ja sama długo nie widziedzialm w sensie wiedzilam,że jest coś takiego ale nie widziałam ,że to takie ważne,że wyznacza owulację itp. ja nawet nie widziałam co to jest beta 😁dopiero tutaj na forum się dowiedziałam.
Pewnie gdybym zaszła w 1-3sc to bym dużo rzeczy nie widziała. Nawet bym nie wiedziała,że takie forum istnieje 😁😁
A tak w sumie jak się nie udawało, to tak zaczęłam się wgłębiać i zasyanawiac,czytać i szukać jakoś od 4 cs. No i takim sposobem trafiłam tutaj .
No właśnie u mnie identycznie
Jak zaszłam w pierwszą ciążę w 2cs to naprawdę nie wiedziałam, że tak wiele można zbadać. I że bete się sprawdza! I naprawdę nie czuję się z tym jakas gorsza przez to, bo takich rzeczy większość kobiet nie bada póki nie wyniknie jakiś problem lub póki ktoś im nie poleci. Przy staraniach o drugie dziecko dopiero wszystko zaczęłam badać, ogarniać. Trafiłam na to forum i tutaj jeszcze więcej się dowiedziałam. I tak jak u Ciebie, nie udawało się, cykle miałam jak z kosmosu to zaczęłam zagłębiać temat.
Znam wiele kobiet co mają po 3 dzieci a nigdy w życiu nie miały badanych hormonów, bo cykle jak w zegarku, ciąża na zawołanie. A jak jak opowiadam o tym co mój gin zleca to wielkie oczy robią bo one nie wiedziały, że tyle badań się robi hahZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
Enigvaa czekamy na wieści z wizyty
aliciaaa lubi tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024. -
Mama8latka wrote:No ja miałam bete w tym miesiacu 43 dlatego mi wypisal ta recepte, ale 2 dni pozniej juz byla 24 wiec lipa.. i tez mi teraz zostały, i pisałam do niego co dalej to pisal ze wlasnie w nastepnym cyklu od owu . Reumatolog mój juz dawno mówił o heparynie od owu i ostatnio genetyk to potwierdził , tylko gin nie był do konca przekonany...;/.. az musiala sie stac biochemiczna.
Gin stwierdził, że wystarcza testy owu (które mnie nie zawiodly do tej pory bo zawsze wychodza grube pozytywy jak jest owu )i mniej wiecej od 12 dnia cyklu zaczac.
Ja właśnie robiłam pierwszy cykl testy i też się zgadzałoby z owulacja. Mierze tempke i też potwierdza się. No i teraz akurat udało mi się być też jakoś w 18dc i gin potwierdził, że owulacja była. Teraz akurat byłabym na wizycie w 17dc to myślę, że jak potwierdzi się owulacja z testami tempka to od razu zacznę brać. Pierw z nim pogadam ale nie chce być mądrzejsza od niego.
Kurcze bardzo mi przykro, że musisz tyle przejść ale myślę, że jak wdrożysz zastrzyki od razu po owu to uda Ci się utrzymać 🍀 tak czuje, że teraz Ci się uda!Mama8latka lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Wy tak mówicie,że jakieś babki są w ciąży a nie widzą co to prolaktyna, czy progesteron. A powiem Wam,że ja sama długo nie widziedzialm w sensie wiedzilam,że jest coś takiego ale nie widziałam ,że to takie ważne,że wyznacza owulację itp. ja nawet nie widziałam co to jest beta 😁dopiero tutaj na forum się dowiedziałam.
Pewnie gdybym zaszła w 1-3sc to bym dużo rzeczy nie widziała. Nawet bym nie wiedziała,że takie forum istnieje 😁😁
A tak w sumie jak się nie udawało, to tak zaczęłam się wgłębiać i zasyanawiac,czytać i szukać jakoś od 4 cs. No i takim sposobem trafiłam tutaj .
Ale ja tam samo miałam.... aż do podejrzenia ciąży. Jak się okazało, że to jednak nie to, to dopiero zaczęłam się interesować wszystkim bo tak to żyłam z miesiąca na miesiąc.... okres jest znaczy się, że wszystko ok, a że jest plus minus zawsze podobnej długości to znaczy się, że jest gut, co z resztą lekarze potwierdzali, że "taka uroda". Generalnie to ja swoją wiedzę zaczęłam zgłębiać od diety, a potem dopiero przyszedł czas na badania i ich interpretację. I sama się czasem zastanawiam co lepsze.... zajść lub wpaść bez przygotowania czy tak jak my po licznych analizach i przygotowaniach... odpowiednia dieta, suplementy. Chyba jednak takie świadome podejście do stań jest jednak gorsze bo śledzimy, liczymy, szukamy przyczyn i objawów... a to generuje ten pierdzielony stres tylko. Tak się właśnie dzisiaj zastanawiałam jak to było z naszymi obecnymi ciężarówkami czy zaszły w ciążę "z wyliczeń" czy tak po prostu mniej więcej to ten czas ale bez konkretnego cyrklowania co do dnia?Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem półtora tygodnia przed naszą rocznicą Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
Fanka zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia (gupi wirus!)
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
(lip 2020 - po kuracju Duphastonem) - 25,80 ng/ml Dzięki Ci Boże! 😇🥳
TSH - (kwi 2020) 1,731 μIU/ml (lip 2020) - 1,260
FT3 - (kwi 2020) 3,32 pg/ml (lip 2020) 2,63
FT4 - (kwi 2020)1,29 ng/dl (lip 2020) 1,06
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
aliciaaa wrote:Ja właśnie robiłam pierwszy cykl testy i też się zgadzałoby z owulacja. Mierze tempke i też potwierdza się. No i teraz akurat udało mi się być też jakoś w 18dc i gin potwierdził, że owulacja była. Teraz akurat byłabym na wizycie w 17dc to myślę, że jak potwierdzi się owulacja z testami tempka to od razu zacznę brać. Pierw z nim pogadam ale nie chce być mądrzejsza od niego.
Kurcze bardzo mi przykro, że musisz tyle przejść ale myślę, że jak wdrożysz zastrzyki od razu po owu to uda Ci się utrzymać 🍀 tak czuje, że teraz Ci się uda!
Jak byłam w 13dc na monitoringu to powiedział mi że cykl bezowulacyjny , a jednak owu była bo wyszła biochemiczna, test owu był w tym dniu rano pozytywny i czulam ból lewego jajnika. a każda wizyta 200zł to wole se sprawdzać testami.
Wkońcu kiedys sie uda wierze głęboko w serduchu że bedzie to czerwiec👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
belldandy wrote:Czy te torbiele jakoś się objawiają czy dopiero na usg?
Mam czasem kłucie lewego jajnika, ale zwykle odczuwam to w terminie owulki, więc nie wiazałam tego z torbielami.. ehh
@ZielonaHerbata problem w tym, że jeszcze na takiego nie trafiłam chyba, dlatego też zmienilam gina.. poprzedni chciał mnie wysłać na laparo od razu po zdiagnozowaniu torbieli, poszłam do innej Pani, która przepisala mi tabletki i torbiel zniknęła, ale jak widać nie na długo... To moja trzecia gin i myślałam, że u niej się już zaczepię ehhh -
belldandy wrote:Dziewczyny a jak podchodzicie do planowania płci, w sensie tozumiem, ze każda z Nas chce zajść w ciąże, bez względu na płeć... Wazne żeby w ogóle się udalo..
Ale czy wierzycie w to, ze można zwiększyć szanse na córkę lub syna współżyjąc w określone dni w cyklu?
Sama chciałam mega córkę, ale ciąże w które zaszłam ze staran 2 dni przed owu- nie utrzymały się..
I tak rozkminiam czy możliwe, ze mój organizm odrzuca ciąże z dziewczynkami?waham się czy znów próbować w ten sposób, czy nie. Czy to zbieg okoliczności. Niby materiał genetyczny faceta determinuje płeć, ale organizm kobiety może odrzucać któraś z płci 🤔
Dodam, ze w mojej rodzinie od moich narodzin -28 lat nie przyszła na świat żadna dziewczynka.
🤷♀️
Co do odrzucania zarodka żeńskiego hmmm no może i coś w tym jest... u mojej koleżanki, co 2 pokolenie trafiają się bliźniaki i to zawsze dziewczynki. Myślę, że niezglebiona jest jeszcze wiedza na temat ludzkiej płodności bo ile ludzi tyle przypadków. U mnie w rodzinie mój chrzestny z żoną mają 3 dzieci, a mają konflikt serologiczny - zero planów w sensie takiego przygotowywania do ciąży i jakoś mimo to 3 strzelona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 15:31
Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem półtora tygodnia przed naszą rocznicą Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
Fanka zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia (gupi wirus!)
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
(lip 2020 - po kuracju Duphastonem) - 25,80 ng/ml Dzięki Ci Boże! 😇🥳
TSH - (kwi 2020) 1,731 μIU/ml (lip 2020) - 1,260
FT3 - (kwi 2020) 3,32 pg/ml (lip 2020) 2,63
FT4 - (kwi 2020)1,29 ng/dl (lip 2020) 1,06
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
ZielonaHerbata wrote:Ona34, ale Ty chociaż miałaś już jedno dziecko. A co dopiero mają powiedzieć kobiety,które starają się po kilka lat i nie mają ani jednego dziecka?
Wiem,że nie wolno porównywać i każde strania o dziecko są stresujące jak się nie udaje. I na pewno każda kobieta to przeżywa. I nieważne, czy ma jedno dziecko, czy troje i pragnie mieć kolejne. Ale właśnie to jest ta różnica, że masz już jeden cud i że jednak masz tą przewagę i wiesz,że Twój organizm nie jest gorszy bo jednak potrafi zajść w ciąże
Czytałam tutaj wypowiedzi róznych kobiet i część pisała, że bardzo chciałaby zajść chociaż w ciąże biochemiczną, to wtedy byłaby dla nich nadzieja, że są w stanie zaciążyć...
To jest straszne, że kobiety dużo by dały właśnie za ciąże biochemiczną po to aby mieć nadzieje,że są jednak zdolne do poczęcia.