Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
zaplątana wrote:Cześć dziewczyny. Na tym wątku jestem nowa. Mam kilka pytań. Będzie zapewne przydługo, ale już świruję. Od 6 lat staramy się z mężem o dziecko. Mąż ma bardzo słabe parametry, okazało się, że ma żylaki powrózka nasiennego i na początku lipca idzie na zabieg. Przez ostatni miesiąc wprowadziliśmy suplementację i zdrowe odżywianie. Do sedna: przez 6 lat moje cykle są jak w zegarku, teraz miesiączkę powinnam dostać w sobotę, a od soboty mam tylko podczas podcierania się dużo przezroczystego śluzu podbarwionego na brunatno. Podbrzusze lekko pobolewa, piersi bardzo tkliwe i wrażliwe. W sobotę temperatura 36.9, w niedzielę 36.6, a dzisiaj 37.4. Chyba zaczynam naprawdę świrować. Test robiłam w niedzielę rano, ale negatywny. Na jutro mam kolejny test. Cholernie boję się bety. Czy cuda się zdarzają? Jakie miałyście "objawy" ciąży?
Zaplatana - mialam objawy typowe jak u mnie na @. Nie mierzylam temperatury, wiec nie wiem jaka byla. Ale nie mialam żadnych objawów o których czyta się na forum. Jak przed okresem mialam plamienia i bóle brzucha to w bylo dokładnie tak samo. Żadnego bólu piersi, zylek, mdłości, senności. Test zrobilam 29 dc. Cykle u mnie od tego roku trwały ok 25 dni. -
Witam was dziewczyny pisze pierwszy raz. Starałam się o 3 dziecko 2 lata temu przez 7 miesięcy nic z tego nie wyszło a przez to że mam endometrioze ból byl nie do wytrzymania i przerwałam starania ponieważ zatrzymałam okres tabletkami anty biorąc bez przerwy. 2 miesiące temu zmieniłam tabletki na limetic ponieważ ciśnienie mi skoczyło przy tamtych. Na tych tabletkach mam normalnie okres co 24 dni lub co 26. Stwierdziłam że znowu zacznę się starać i kupiłam zioła ojca Klimuszki na niepłodność więc czekam na okres żeby zacząć pić z pierwszym dniem cyklu okres powinnam dostać maxymalnie w sobotę do tej pory nie ma a w tym cyklu zdazylo mi się wziąść tabletkę pozniej a raz zapomniałam całkiem a te tabletki podobno bierze się regularnie co do minuty bo osłabia sie działanie ich. Od piątku nie biorę tabletek a okresu jak nie było tak nie ma test robiłam dziś i negatywny... Nie wiem co jest grane nigdy tak nie miałam potrafiłam odstawić tabletki a na drugi dzień już mieć plamienie i na 3dzien okres
-
belldandy wrote:Niestety to nie jest zabobon. Znam osobiscie osobę , która robiła badania genetyczne i jej organizm odrzuca płeć męska. 4 razy roniła ciąże z chlopcami..
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Lori05 wrote:Albo "po ciąży pani przejdzie"
dobra tylko trzeba w tą ciążę zajść . Ale na to rozwiązania już nie było
O ja to słyszałam od pierwszej wyziyty u gina haha 😆 chociaż tekst, że taka moja uroda też dosyć częsteOlla95, Lori05 lubią tę wiadomość
-
32latka wrote:Witam was dziewczyny pisze pierwszy raz. Starałam się o 3 dziecko 2 lata temu przez 7 miesięcy nic z tego nie wyszło a przez to że mam endometrioze ból byl nie do wytrzymania i przerwałam starania ponieważ zatrzymałam okres tabletkami anty biorąc bez przerwy. 2 miesiące temu zmieniłam tabletki na limetic ponieważ ciśnienie mi skoczyło przy tamtych. Na tych tabletkach mam normalnie okres co 24 dni lub co 26. Stwierdziłam że znowu zacznę się starać i kupiłam zioła ojca Klimuszki na niepłodność więc czekam na okres żeby zacząć pić z pierwszym dniem cyklu okres powinnam dostać maxymalnie w sobotę do tej pory nie ma a w tym cyklu zdazylo mi się wziąść tabletkę pozniej a raz zapomniałam całkiem a te tabletki podobno bierze się regularnie co do minuty bo osłabia sie działanie ich. Od piątku nie biorę tabletek a okresu jak nie było tak nie ma test robiłam dziś i negatywny... Nie wiem co jest grane nigdy tak nie miałam potrafiłam odstawić tabletki a na drugi dzień już mieć plamienie i na 3dzien okres
Ja się na anty nie znam.... raz w życiu je wzięłam i bram 2 tyg. i zrezygnowałam bo mi się w głowie pier..... mieszało jakbym się nie wiem czym zjarała. Tabletki anty już never to już wolę mierzyć temp każdego dnia.Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem półtora tygodnia przed naszą rocznicą Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
Fanka zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia (gupi wirus!)
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
(lip 2020 - po kuracju Duphastonem) - 25,80 ng/ml Dzięki Ci Boże! 😇🥳
TSH - (kwi 2020) 1,731 μIU/ml (lip 2020) - 1,260
FT3 - (kwi 2020) 3,32 pg/ml (lip 2020) 2,63
FT4 - (kwi 2020)1,29 ng/dl (lip 2020) 1,06
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
NikaVera wrote:Ja się na anty nie znam.... raz w życiu je wzięłam i bram 2 tyg. i zrezygnowałam bo mi się w głowie pier..... mieszało jakbym się nie wiem czym zjarała. Tabletki anty już never to już wolę mierzyć temp każdego dnia.
-
aliciaaa wrote:O ja to słyszałam od pierwszej wyziyty u gina haha 😆 chociaż tekst, że taka moja uroda też dosyć częste
Dość popularna ta uroda 🥴aliciaaa lubi tę wiadomość
💌 czekając na cud 💌
💌11cs
23.07 - Beta-hcg: 485.39 mIU/ml, Progesteron: 24.600 ng/ml
8.08 - 6+2 💓
18.09 - 12+1 krwawienie - hospitalizacja 😭
28.09 - 13+4 prenatalne spóźnione (według badania 14+1)- rozwastwienie
5.10 - 14+4 badanie kontrolne - prawdopodobnie dziewczynka 💗 (krwiak 6x2 cm)
5.12 - 23+2 - 700 g ( brak krwiaka ❤)
11.01 - 28+4 - 1800g kruszynki 🤣
03.02 - 31+6 - 2500g
22.02 - 34+ - 2900~3060 g
09.03 - 36+6 - 3500 g
16.03.21 -37+6 - narodziny córeczki o 10:45 ❤ 55 cm i 3470 gram szczęścia ❤
-
Napisze pewnie za nie długo 😊😊 może gdzieś pojechała po wizycie 🤔💌 czekając na cud 💌
💌11cs
23.07 - Beta-hcg: 485.39 mIU/ml, Progesteron: 24.600 ng/ml
8.08 - 6+2 💓
18.09 - 12+1 krwawienie - hospitalizacja 😭
28.09 - 13+4 prenatalne spóźnione (według badania 14+1)- rozwastwienie
5.10 - 14+4 badanie kontrolne - prawdopodobnie dziewczynka 💗 (krwiak 6x2 cm)
5.12 - 23+2 - 700 g ( brak krwiaka ❤)
11.01 - 28+4 - 1800g kruszynki 🤣
03.02 - 31+6 - 2500g
22.02 - 34+ - 2900~3060 g
09.03 - 36+6 - 3500 g
16.03.21 -37+6 - narodziny córeczki o 10:45 ❤ 55 cm i 3470 gram szczęścia ❤
-
Już jestem wybaczcie,że tak długo ale byłam jeszcze na zakupach bo przez tą kwarantannę mi się Gacie skończyły, a zaszłam jeszcze na kawę do kuzynki 😂
Ciąża tak jak mówiłam jest młodsza, niż wskazuje to OM.
Jest pęcherzyk ciążowy, pokazał mi też na usg gdzie będzie bobas więc to chyba zarodek tak?
Termin belly wyliczyło dobrze,pokrywa się z USG, w tym że na usg mam napisane 5w1d - czyli jestem w 6tygodniu, 5skończonych?aliciaaa, Lulu83, SylwiaG, MayMasza, Iryska, ZielonaHerbata, Clover, Reikja, Mery92, Mama8latka lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Mama8latka wrote:Jak byłam w 13dc na monitoringu to powiedział mi że cykl bezowulacyjny , a jednak owu była bo wyszła biochemiczna, test owu był w tym dniu rano pozytywny i czulam ból lewego jajnika. a każda wizyta 200zł to wole se sprawdzać testami.
Wkońcu kiedys sie uda wierze głęboko w serduchu że bedzie to czerwiec
No fakt, 200zl za wizytę to dużo kasy... Ja akurat mam gina na nfz więc pójdę w 17dc sprawdzić czy była Owulacja. To pewnie będzie 2dpo więc akurat zacznę się kłuć
Ja dzisiaj tak Przemyślałam, że 18 czerwca zapisałam się na testowanie. A 18 czerwca mój Damianek miał termin porodu. Urodził się miesiąc wcześniej, więc zostawił może 18 czerwca na wielki dzień kiedy potwierdzę dwie kreski 🍀🤪Mama8latka lubi tę wiadomość
-
Także witam wszystkie e-ciocie, na razie ledwo mnie widać ale już odstaje!
A tak serio to chyba mój gin ma słaby sprzęt, trzeba się przyjrzeć żeby zobaczyć,że pęcherzyk nie jest okrągły tylko tam jest zarodek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 18:18
Ona34, Olla95, SylwiaG, aliciaaa, NikaVera, MayMasza, ZielonaHerbata, 32latka, Lulu83, Reikja, Natka95, Mery92, Brenda, Mama8latka lubią tę wiadomość
🔸28 lat
A co do pęcherzyka to ja rozumiem, że to jeszcze jest pęcherzyk a zarodek dopiero się pojawi w tym miejscu co gin pokazał ci 🙈 przynajmniej mi tak lekarze zawsze mówili, jak byłam koło 5 tc. Koło 6 z hakiem już był zarodek z sercem w tym pęcherzyku 😀
Ja tygodnie zawsze liczyłam jak lekarze, bo na IP zawsze pytają o tygodnie takie jak są w karcie ciąży 🤗
Edit Faktycznie coś na fotce widać pewnie wina sprzętuWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 18:24
-
Enigvaa wrote:Już jestem wybaczcie,że tak długo ale byłam jeszcze na zakupach bo przez tą kwarantannę mi się Gacie skończyły, a zaszłam jeszcze na kawę do kuzynki 😂
Ciąża tak jak mówiłam jest młodsza, niż wskazuje to OM.
Jest pęcherzyk ciążowy, pokazał mi też na usg gdzie będzie bobas więc to chyba zarodek tak?
Termin belly wyliczyło dobrze,pokrywa się z USG, w tym że na usg mam napisane 5w1d - czyli jestem w 6tygodniu, 5skończonych?12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
No nareszcie! Ty nawet nie wiesz jak wszystkie e-ciocie się tu martwiły..... No, no no....
Bardzo się cieszę, nudów i jeszcze raz nudów przez całe 9 miesięcy :-*Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem półtora tygodnia przed naszą rocznicą Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
Fanka zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia (gupi wirus!)
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
(lip 2020 - po kuracju Duphastonem) - 25,80 ng/ml Dzięki Ci Boże! 😇🥳
TSH - (kwi 2020) 1,731 μIU/ml (lip 2020) - 1,260
FT3 - (kwi 2020) 3,32 pg/ml (lip 2020) 2,63
FT4 - (kwi 2020)1,29 ng/dl (lip 2020) 1,06
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
aliciaaa wrote:Enigvaa cieszę się, że wszyskto dobrze
A co do pęcherzyka to ja rozumiem, że to jeszcze jest pęcherzyk a zarodek dopiero się pojawi w tym miejscu co gin pokazał ci 🙈 przynajmniej mi tak lekarze zawsze mówili, jak byłam koło 5 tc. Koło 6 z hakiem już był zarodek z sercem w tym pęcherzyku 😀
Ja tygodnie zawsze liczyłam jak lekarze, bo na IP zawsze pytają o tygodnie takie jak są w karcie ciąży 🤗
Edit Faktycznie coś na fotce widać pewnie wina sprzętu
Możliwe no mi na usg napisał że to 5w1d czyli zamiast wchodzic w 7 wchodze w 6 tydzien. Tak to zrozumialam 😂 ja ogolnie srednio ogarniam te ich terminy, chyba poprzestawiam te apki zeby pokazywaly tylko ukonczony tydzien.. ale belly ogolnie dobrze pokazuje - pokazuje 6 tydzien,zaczynam 7 a jest 1 tydzien mniej.🔸28 lat