Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Iryska wrote:Zaczęłaś 6 tydzień 🙂 pewnie masz pęcherzyk ciążowy i w nim pęcherzyk żółtkowy, bo on się pojawia przed zarodkiem🙂 super że wszystko ok😍
Ta terminologia pokrecona mnie zabije. 🙄 na logike mi to nie idzie 😂🔸28 lat
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024. -
SolAngelica wrote:Enigvaa ładne USG wydajemy mi się że my liczymy tygodnikami w których jesteśmy czyli jak masz 5w+1d to jesteś w 6 tyg a lekarze liczą skończonymi tygodnikami?
Też tego nie kminie
Na to wychodzi. Bo cofnelam sobie flo o tydzien i zmienilam na ukonczony a nie biezacy i pokazuje tak samo jak usg.
A na belly nie wiem jak zmienic 🤷🏻♂️🔸28 lat
No ja też byłam dwa razy w ciąży i nie czaje haha bo ja co szłam na wizytę w tej czy pierwszej ciąży to taki jaki tydzień.mialam faktycznie taki mówiłam i pisali mi w karcie. Jak miałam 7+1tc to gin mówił 7t 1 dn. Więc nie umiem inaczej liczyć haha zresztą co byłam w szpitalu w ciąży to też tylko takie tygodnie ode mnie chcieli co do dnia z OM. Z tym, że u mnie na usg różnica była jak już kilku dni. -
aliciaaa wrote:No ja też byłam dwa razy w ciąży i nie czaje haha bo ja co szłam na wizytę w tej czy pierwszej ciąży to taki jaki tydzień.mialam faktycznie taki mówiłam i pisali mi w karcie. Jak miałam 7+1tc to gin mówił 7t 1 dn. Więc nie umiem inaczej liczyć haha zresztą co byłam w szpitalu w ciąży to też tylko takie tygodnie ode mnie chcieli co do dnia z OM. Z tym, że u mnie na usg różnica była jak już kilku dni.
No ja od początku wiedziałam,że u mnie będzie inaczej bo cykle długie. A skoro mam tydzień później owu niż „standardowy” cykl to nidy rydy w tym samym tygodniu nie będę. ale mam spokojną głowę, za 2 tygodnie kolejne spotkanie 😍aliciaaa lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Enigvaa wrote:No ja od początku wiedziałam,że u mnie będzie inaczej bo cykle długie. A skoro mam tydzień później owu niż „standardowy” cykl to nidy rydy w tym samym tygodniu nie będę. ale mam spokojną głowę, za 2 tygodnie kolejne spotkanie 😍
Enigvaa, aliciaaa, Ona34, KarolinaMaria, Olla95, Clover, Niereanimuj , Adna, Natka95 lubią tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024. -
SolAngelica wrote:Mi przesunęli wizytę z środy na jutro więc jeśli będzie już serduszko to będę mieć ładny prezent na dzień matki;)
Będzie piękny prezent💚 -
Engivaa gratuluję i radzę, że lepiej ustawić aplikacje na skonczone tygodnie. Łatwiej się potem dogadać z lekarzami. No i najlepiej podawać na wizycie np 6+3, 8+4
U mnie na pierwszym USG wyszly 2 tygodnie różnicy między wiekiem liczonym z OM a z USG, na następnym już był tydzień, a teraz stwierdzili w szpitalu, że są tylko 2 dni. Dużo też robi kwestia sprzętu. W przychodni obraz mały i rozmazany a jednak w szpitalu wszystko ładnie widoczne i dało się lepiej zmierzyć. -
Tortie wrote:Engivaa gratuluję i radzę, że lepiej ustawić aplikacje na skonczone tygodnie. Łatwiej się potem dogadać z lekarzami. No i najlepiej podawać na wizycie np 6+3, 8+4
U mnie na pierwszym USG wyszly 2 tygodnie różnicy między wiekiem liczonym z OM a z USG, na następnym już był tydzień, a teraz stwierdzili w szpitalu, że są tylko 2 dni. Dużo też robi kwestia sprzętu. W przychodni obraz mały i rozmazany a jednak w szpitalu wszystko ładnie widoczne i dało się lepiej zmierzyć.
Już właśnie pozmieniałam. Teraz powinno być łatwiej🔸28 lat
NikaVera wrote:Też tak zaczynam mieć. Może jeszcze nie rzucam się na laski z brzuchem i z małymi dziećmi w wózkach ale czuję taką zazdrość już jakąś i mam ochotę podejść i ją wypytać... czy naturalnie, czy wspomagane, ile czasu starań i ile Pani ma lat.... paranoja Najczęściej patrzę na laski i staram się ocenić czy jest po 30 czy przed i ku swojej radości widzę sporo lasek tak na oko właśnie po 30 z brzuchami albo wózkami... więc nadzieję mam Trochę łatwiej mam jeśli chodzi o znajomych bo poza jednym kolegą to nikt nie ma ani nie planuje dzieci ale jak wczoraj mi ten kolega wysłał z 10 zdjęć bo mała skończyła 2 miesiące no to było delikatne ciśnienie, nie powiem. A najlepsze jest to, że jak przez całe życie zawsze chciałam mieć syna tak teraz zaczyna mi po głowie chodzić dziewczynka Może dlatego, że ten mój ma już syna
-
Dziewczyny ! 29 dc ( dziś) - beta 33,9
progesteron 5,5
Lekarz napisał zebym zrobiła betę za 2 dni bo to może być jeszcze zastrzyk ovrittelle z 15 dc
Czy beta nie jest mała? Bo ze progesteron tragiczny to wiem ... odrazu dostałam 4x 1 luteinyIga i Nina 20tc 👼🏻👼🏻 18.09.20 r. -
Ann91 wrote:Dziewczyny ! 29 dc ( dziś) - beta 33,9
progesteron 5,5
Lekarz napisał zebym zrobiła betę za 2 dni bo to może być jeszcze zastrzyk ovrittelle z 15 dc
Czy beta nie jest mała? Bo ze progesteron tragiczny to wiem ... odrazu dostałam 4x 1 luteiny
A ile dni po zastrzyku?🔸28 lat
Czy beta nie jest mała? Bo ze progesteron tragiczny to wiem ... odrazu dostałam 4x 1 luteiny
A, juz doczytalam. Ciemnota ze mnie 🙈
A ovitrelle nie utrzymuje sie tylko 10dni?🔸28 lat