X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann91 gratuluję. Cudowny dar od losu.

Aliciaaa odpocznij, wycisz się, nabierz dystansu i sił i wracaj do nas. Będziemy na ciebie czekały. Może taki odpoczynek dobrze ci zrobi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 15:15

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

💔19.12.24 👼 Maksymilian 23 tydzień
  • Ajka_88 Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann91 gratulacje! Wszystkiego dobrego dla Was! :)

Starania od czerwca 2020 :)
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam iść w przyszłym cyklu na monitoring ale mój lekarz w tym tygodniu kiedy powinnam pójść nie przyjmuje więc zapisałam się do innego. Zobacze w końcu co i jak w trawie piszczy.

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 13:20

klz9df9hix7ly771.png
  • Ola0225 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem nowa. Nie wiem jak się daje na dole te wpisy jakie przeszłam badania itd. mam aplikacje od przedwczoraj:) mam na imię Ola, mam 31 lat. Starania od 4 lat. Wszystkie chyba możliwe badania. Dluga historia. Napiszę w nastęnym poście. Miło mi Was poznać. Mam nadzieję że będziemy się wspierać. Dziś mam zły dzień jakoś tak mi mego smutno i źle. Ach... Może takie grupy wsparcia są dobre bo tak naprawdę nie mam nikogo kto mnie zrozumie. Wszystkie koleżanki przyjaciółki rodzą najęte, kolejne dzieci kolejne ciążę , zachodzą od razu w pierwszym drugim miesiącu starań. Nie znam nikogo z taką sytuacją jak moja. Na dzień dzisiejszy jestem wyleczona z mężem z ureoplasmy której nikt nie wykrył przez kilka lat dopiero obecna Pani doktor. Myślałam że teraz już się uda. A tu trzeci cykl po wyleczeniu i nic. Za mną przed wykryciem bakterii długie diagnozy u leczenia u dwóch lekarzy. Dwie oczywiście nieudane inseminacje, namawianie na in vitro. Chwila przerwy nabranie sił i trafiliśmy do doktor która zleciła to proste badanie i pokazało że mamy ureoplasme, antybiotyki i jesteśmy wyleczeni, ale niestety nadal nic. Kolejna wizyta w lipcu.

Ania81, Reikja, MayMasza, MarzHash lubią tę wiadomość

• Nativip Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola0225 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem nowa. Nie wiem jak się daje na dole te wpisy jakie przeszłam badania itd. mam aplikacje od przedwczoraj:) mam na imię Ola, mam 31 lat. Starania od 4 lat. Wszystkie chyba możliwe badania. Dluga historia. Napiszę w nastęnym poście. Miło mi Was poznać. Mam nadzieję że będziemy się wspierać. Dziś mam zły dzień jakoś tak mi mego smutno i źle. Ach... Może takie grupy wsparcia są dobre bo tak naprawdę nie mam nikogo kto mnie zrozumie. Wszystkie koleżanki przyjaciółki rodzą najęte, kolejne dzieci kolejne ciążę , zachodzą od razu w pierwszym drugim miesiącu starań. Nie znam nikogo z taką sytuacją jak moja. Na dzień dzisiejszy jestem wyleczona z mężem z ureoplasmy której nikt nie wykrył przez kilka lat dopiero obecna Pani doktor. Myślałam że teraz już się uda. A tu trzeci cykl po wyleczeniu i nic. Za mną przed wykryciem bakterii długie diagnozy u leczenia u dwóch lekarzy. Dwie oczywiście nieudane inseminacje, namawianie na in vitro. Chwila przerwy nabranie sił i trafiliśmy do doktor która zleciła to proste badanie i pokazało że mamy ureoplasme, antybiotyki i jesteśmy wyleczeni, ale niestety nadal nic. Kolejna wizyta w lipcu.

Hej, głową do góry będzie dobrze. Kiedyś i dla nas zaświeci druga kreseczka 😉😉😉
    Mój cykl też stracony, czekam. Na kolejną owulaccje.

Ona 36 lat
    Badania ok
    Fertistim, Folian, kwas omega 3-6-9

On 36 lat
    cukrzyca
    w trakcie badan

milionowy cs....... :(
  • Ania81 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola0225 wrote:

Rozgosc sie u nas. Trzymamy kciuki by sie szybko udalo

Lulu83 lubi tę wiadomość

f2wl2n0amwelqrbt.png
  • luśka18 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola0225 wrote:

Witaj kochana😚
    Dokładnie głowa do góry😊

Innym dziewczynom się udało to i Tobie też 🥰

02.04 Nasza Królewna 🍼👸
  • Ona34 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola0225 wrote:
    Witamy;) myślę że dobrze ze tu trafiłaś ;) zawsze można się wygadać, doradzić czy dopytać... A nikt Cię lepiej nie zrozumie jak druga kobieta która też od dłuższego czasu bezskutecznie się stara :) trzymam kciuki aby wkoncu się udało - musi;)

• Ona34 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie wrote:
    Wreszcie udało mi się odnaleźć ten wątek. Stary telefon przepadł i nie miałam historii przeglądania i się pogubiłam w tym forum :D

Mega gratuluję wszystkim dziewczynom którym się w ostatnim czasie udało. Ann91 podwójne szczęście 🥰

Przed chwilą wystawiałam tu zdjęcia pozytywnego testu, a już jestem po prenatalnych. Wyszło wszystko dobrze i lekarz stwierdził, że wygląda na chłopca.

Nie do końca dociera do mnie to, że się udało. Przy każdym USG jestem w szoku jak widzę, że to dziecko faktycznie tam jest. Najwięcej objawów czułam w pierwszych dwóch tygodniach po teście i nawet miałam większy brzuch niż teraz 😅 chyba mi spuchł, bo był w szoku.
    Tortie - ale się cieszę ;) dopiero co pamoetam początki u Ciebie... Stres... A tu synuś rośnie ;) dużo zdrówka dla Was 😘 ja mam prenatalne za tydzień... Boje sie czy aby napewno wszystko jest dobrze... Zawsze chciałam mieć parkę... A teraz tylko się modlę by to dzieciątko było zdrowe....

Tortie lubi tę wiadomość

• Spuromix Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam drogie panie :) raaaany ile się dzieje :D fajnie tak czytać o waszych małych szczęściach a o podwójnym już w ogóle :D gratuluję :)
    Wszystkim starającym się życzę dużo cierpliwości bo jak dostaniecie siły to jeszcze możecie komuś krzywdę przypadkowo zrobić :D

Pozdrawiam i życzę wam miłego popołudnia i wieczoru ;) owocnego wieczoru ;D

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie czas leci! Cieszę się, ze u Ciebie wszystko dobrze. Ja prenatalne mam 29.06., a póki co walczę z krwiakiem :/ nie potrafię cieszyć się tą ciążą tak ma 100%. Fajnie, że tak szybko określili płeć dziecka. Wszystkiego dobrego dla Was!

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na tej wizycie u gin na nfz. Pospieszyłam sie. Bo dopiero pęcherzyk żółtkowy. Mam się zgłosić za dwa tygodnie. Chyba odwołam wizytę u swpjego gina, którą mam w przyszłym tygodniu i pójdę do niego jak już tu potwierdzę zarodek i i dostane skierowania na badania. Nie chce robić za dużo tych usg. Jeszcze dzieciak będzie świecić 😅
    Niecierpliwość nie popłaca heh.

Ania81 lubi tę wiadomość

• Mery92 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej dziewczyny, nie było mnie tu pare dni, a tu widzę dobre wieści;) gratuluje :)

Starania o maluszka
    Styczeń 2020💚

Folik
    Witamina D

Badanie 4 dzień cyklu:
    TSH - 2,447
    FSH - 4,01 mlU/ml
    LH - 5,56 mlU/ml
    Prolaktyna - 25,51
    Testosteron - 1,60 nmol/L
    Estadiol 57,00 pg/ml
    17-OH progesteron (W) 2,40 ng/ml
    Androstendion (W) 3,330 ng/ml
    Siarczan 282,60 pg/dl
    Dehydroepiandrosteronu (DHA-S)(W)

Badania 22 cyklu :
    TSH 2,124
    FT4 0,82
    Prolaktyna 22,29
    Progesteron 8,10

⏸ 04.08.2020 ❤️💚❤️
    Beta- 05.08.2020, 10dpo- 24,9 mlU
    Beta -07.08. 2020, 12dpo-115,1 mlU
    Beta -10.08.2020, 15dpo- 400,9 mlU
    31.08.2020, 52dpo -❤️Bije 1,2cm😍

ecc7db7330cd4a76bc3d45af78c6e624.png
  • Reikja Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola0225 wrote:
    Cześć, mam podobną sytuację, a posiewy m. in. na ureaplasmę wyszły przypadkowo jako przygotowanie do hsg. Generalnie wykryto to u nas prawie rok temu, a wyleczyliśmy dopiero w kwietniu tego roku. Najpierw dostałam na zbyt krótko antybiotyk, później dostaliśmy zły antybiotyk i wreszcie po doxycyklinie jesteśmy zdrowi.

Przepraszam dziewczyny, że się nie odzywałam, ale czytam Was co jakiś czas. Melduję się w 7 dc☺️ Mam pojutrze HSG i odczuwam już powoli stres z nim związany. O prolaktynę już pisałam, że udało się zbic ja z 33 do 19 póki co dzięki castagnusowi, dodatkowo na letroxie 25 też obniżyło mi się tsh. Żeby było jeszcze ładniej z ostrego niedoboru wit. D wskoczylam w poziom optymalny (brałam vigantoletten w sumie 4000)☺️☺️☺️
    Glukoza na czczo już tej chwili 87 😊 - być może to zasługa inofemu i diety 😉
    Piszę o tym wszystkim gdyby czasem któraś miała podobny problem i szukała rozwiązania. 🥰

Brenda lubi tę wiadomość

• Spuromix Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomożecie? Gdzie w aplikacji ovu znajdę wiadomości? Ehhh ciut techniki i się pogubiłam :D

age.png
  • Ola0225 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dodać na dole jak wy macie, jakie miałam badania ja i mąż, dzięki temu i wy to zobaczycie i już widzę że niektórych badań nie miałam więc chcę to spisać i wykonać. Ale nie wiem jak mam to umieścić u mnie na profilu, proszę i Łopato logiczne wytłumaczenie:)

• NikaVera Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliciaaaa słuszna decyzja, czasem trzeba odpocząć, ja też już trochę mniej się udzielam i mniej zaglądam bo to jednak obciąża psychicznie, własne problemy plus czytanie o problemach innych, a i czyjeś sukcesy też bywają bolesne. 3mam kciuki z spokój ducha i odzyskanie równowagi :*

A ja dzisiaj byłam na usg u takiej śmiesznej gin na usg, trochę się obawiałam bo miała słabe opinie ale jednak między nami pykło i było przyjemnie. Wydawało mi się, że w pon było owu bo tak mnie sponierało, że szok, temp też od tego dnia wyraźnie wyższa... no to pytam czy może mi powiedzieć czy było owu i najpierw ona mi na to, że w macicy jest płyn... no to sobie myślę no to było... ale po chwili mówi, że jest duży ładny pęcherzyk dominujący i mam wziąć dzisiaj dwa dupki żeby dać mu kopa i pękł... to ja już nie wiem to było to owu w pon czy nie.... zatoka Dauglasa bez płynu. I weź ogarnij człowieku temat kiedy to owu jest :/ Ale stwierdziła, że generalnie wszystko pięknie tylko zapładniać :p

Powiedziała mi też jedną rzecz, że jak przychodzą do niej pary, które mają problemy to ona zawsze zaczyna od faceta bo faceci teraz mają większe problemy niż kobiety i zaczynają przeważa tym nad kobietami, nie wspominając już o kosztach. Aaaa i że trzeba faceta przypilnować i iść nim na badaniach bo zdarzają się faceci, którzy kolegów wysyłają.... normalnie jak w filmie :p

Aaaa i jeszcze mi się przypomniało powiedziała żeby nie jeść słodyczy..... nie wiem czemu bo nie zapytałam bo nie jestem przy kości i jakoś się z nią zagadałam na temat tego, że ja to raczej słodkości to nie jadam bo mnie nie ciągnie.

luśka18, Brenda, Nativip lubią tę wiadomość

Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem :( półtora tygodnia przed naszą rocznicą :( Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.

Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
    Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
    Fanka zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia (gupi wirus!)

Progestoron:
    (kwi) - 0,342 ng/ml 😭
    (lip 2020 - po kuracju Duphastonem) - 25,80 ng/ml Dzięki Ci Boże! 😇🥳
    TSH - (kwi 2020) 1,731 μIU/ml (lip 2020) - 1,260
    FT3 - (kwi 2020) 3,32 pg/ml (lip 2020) 2,63
    FT4 - (kwi 2020)1,29 ng/dl (lip 2020) 1,06
    Estradiol - 281,40 pg/ml
    FSH - 3,23 mIU/ml
    LH - 11,23 mIU/ml
    Prolaktyna - 9,2 ng/ml
    Testosteron - 50 ng/dl

30-07-2020
    Sód - 140
    Potas - 4,42
    Żelazo - 89,1
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Sywlia do kogo idziesz ? :p

Skoro już jestem w tej ginmedice to zapisałam się do innego stamtąd. Dariusz Curylo. On ma przynajmniej wizyty popołudniu.

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

• SylwiaG Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola0225, Spuromix
    1) stopke ustawia się na stronie musisz wejść na ovufriend.pl zalogować się na swoje konto. W ustawieniach poszukaj społeczność i w miejscu twój podpis na forum wprowadzają co tam chcesz.

2) wiadomosci też czyta sie przez stronę internetową.

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ