Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
belldandy wrote:a coś z Twoimi wynikami nie tak?
Mam trombofilie, ale biorę leki na wysycenie i to ponoc nic takiego strasznego jak się bierze leki.
Hormony ok, lekko wysokie TSH pod starania, ale tez biore leki na obniżenie od miesiaca.
Monitoruje owulacje, pecherzyki ladnie rosly i pekaly. Cytologie i usg bardzo dobrze, enfometrium również.
Za tydzien w sobote ide do mojej cudownej Pani doktor (ktora ma taka sama trombofilie jak ja i wlasnie wraca z macierzynskiego) na ocene owulacji. Moze doradzi cos ciekawego. Podziele sie z Wami wrazeniami z wizyty. -
Olala94 wrote:Podzielę się z Wami jeszcze jedną, bardzo przytłaczająca mnie myślą, o ktorej nikomu nie mowilam.
Czasem myślę sobie, ze skoro moj Mąż ma takie świetne wyniki nasienia - bo pani doktor nawet mowila, ze rewelacja - to pewnie jakby mial inną partnerke to juz by byl ojcem albo oczekiwal dziecka... a pech chciał (dla niego), ze trafił na mnie i cos sie nie udaje 😥.
Boli taka myśl bardzo.
Dobrze, że o tym piszesz i nie zamykasz się w sobie z takimi myślami.
Kochana, wybraliście siebie nie bez powodu, Nie można patrzeć na wszystko a przede wszystkim na związek przez pryzmat Dzidziusia.
Gdyby sytuacja była inna i wyniki Męża byłyby niepokojące czy myślałabyś, że szkoda, ze trafiłam na takiego partnera, pech chciał, że trafiłam na takiego?
Myślę, że nie, więc nie możesz tak myśleć w kontekście swojej osoby.
Nie można zapominać w staraniach o dzidziusia, ze to WY jesteście w tym wszystkim najważniejsi.
Najważniejsza jest miłość, wzajemne wsparcie, bo w życiu nie zawsze jest pięknie, nie zawsze jest kolorowo, ale razem jest dużo łatwiej z różnymi przeciwnościami się zmagać.
Nie zadręczaj się takimi myślami Kochana😘,
A jeśli mocno Ci to doskwiera to porozmawiaj ze swoim Ukochanym ,to Ci na pewno wybije z głowy takie myśli😉🙃Olla95, Olala94 lubią tę wiadomość
-
Clausix wrote:Btw wiem, że pomiary temp robi się rano, ale z ciekawości zmierzyłam teraz i mam 37, raczej nie miewam takich temperatur, więc liczę, że jutro rano wykres pójdzie ładnie do góry i już tam zostanie
Ja mam tak samo 37,4, okres spóźnia mi się dwa dni. We wtorek test był bielszy niż biel 🤦♀️Katka95 lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Katka95 wrote:Dobrze, że o tym piszesz i nie zamykasz się w sobie z takimi myślami.
Kochana, wybraliście siebie nie bez powodu, Nie można patrzeć na wszystko a przede wszystkim na związek przez pryzmat Dzidziusia.
Gdyby sytuacja była inna i wyniki Męża byłyby niepokojące czy myślałabyś, że szkoda, ze trafiłam na takiego partnera, pech chciał, że trafiłam na takiego?
Myślę, że nie, więc nie możesz tak myśleć w kontekście swojej osoby.
Nie można zapominać w staraniach o dzidziusia, ze to WY jesteście w tym wszystkim najważniejsi.
Najważniejsza jest miłość, wzajemne wsparcie, bo w życiu nie zawsze jest pięknie, nie zawsze jest kolorowo, ale razem jest dużo łatwiej z różnymi przeciwnościami się zmagać.
Nie zadręczaj się takimi myślami Kochana😘,
A jeśli mocno Ci to doskwiera to porozmawiaj ze swoim Ukochanym ,to Ci na pewno wybije z głowy takie myśli😉🙃
Grunt to się wspierać i wierzyc, ze będzie dobrze 😘Katka95 lubi tę wiadomość
-
Hej Moje Kochane 😍🥰
Tyle się tu dzieje 😙 super, ze mówicie o swoich emocjach 😙
Ja dopiero wróciłam do domu byłam u rodziców i siedziałam cały dzień z maluchem brata 🥰
Och co to był za dzień, dal mi dużo energi i radości i dobrze bo 🐒 złośnica co raz blizej🤦♀️
Myślę, że wszystkie jesteście baardzo dzielne, ze super sobie radzicie i będziecie lub już jesteście super mamami 😍
Będzie dobrze 😍😍😍
P.S hak będę miała doła przypomnijcie mi o tym bedzie dobrze 🤣🤣🤣Katka95, Olala94, Ania81 lubią tę wiadomość
02.04 Nasza Królewna 🍼👸 -
luśka18 wrote:Hej Moje Kochane 😍🥰
Tyle się tu dzieje 😙 super, ze mówicie o swoich emocjach 😙
Ja dopiero wróciłam do domu byłam u rodziców i siedziałam cały dzień z maluchem brata 🥰
Och co to był za dzień, dal mi dużo energi i radości i dobrze bo 🐒 złośnica co raz blizej🤦♀️
Myślę, że wszystkie jesteście baardzo dzielne, ze super sobie radzicie i będziecie lub już jesteście super mamami 😍
Będzie dobrze 😍😍😍
P.S hak będę miała doła przypomnijcie mi o tym bedzie dobrze 🤣🤣🤣
Nie pozwolimy zapomnieć !😉😘
I NIE jesteście/ będziecie tylko jesteśmy/będziemy
MY WSZYSTKIE !!!😉😘
luśka18 lubi tę wiadomość
-
Katka95 wrote:Nie pozwolimy zapomnieć !😉😘
I NIE jesteście/ będziecie tylko jesteśmy/będziemy
MY WSZYSTKIE !!!😉😘
Och tak moje przejęzyczenie 😍😍😍
Witajcie moje kochane 😀 ja juz na nogach, bo wyjeżdżamy na urlop 😊😊😊
Z racji chęci odpoczynku porzucam mierzenie temperatury na tydzień 😆😆😆 tydzień mnie nie zbawi.
Będzie mnie mniej, ale będę o was dużo myśleć 😆 jak wrócę liczę na duuuużo zieleni 🍀🍀🍀🍀Katka95, Ania81 lubią tę wiadomość
02.04 Nasza Królewna 🍼👸 -
luśka18 wrote:Och tak moje przejęzyczenie 😍😍😍
Witajcie moje kochane 😀 ja juz na nogach, bo wyjeżdżamy na urlop 😊😊😊
Z racji chęci odpoczynku porzucam mierzenie temperatury na tydzień 😆😆😆 tydzień mnie nie zbawi.
Będzie mnie mniej, ale będę o was dużo myśleć 😆 jak wrócę liczę na duuuużo zieleni 🍀🍀🍀🍀
Miłego odpoczynku i udanego wyjazdu 😉😊Trzymam kciuki ✊🏻
Ja tez dziś zaczynam urlop, ale to będzie dwutygodniowy odpoczynek w domku 🙃
W tym roku na spokojnie 😉
Jadę za chwilę na Betę 😯ale mam pietra 😬BusiaT, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 🙂
Katka95 trzymam kciuki za duży wynik!! 👊
Ja to dzisiaj wstałam totalnie lewa noga. 🥴 jestem rozdrazniona na cały świat i niesprawiedliwosci życiowe wszelkiej masci. Mam nadzieję że w ciągu dnia mi troszkę minie 😂💌 czekając na cud 💌
💌11cs
23.07 - Beta-hcg: 485.39 mIU/ml, Progesteron: 24.600 ng/ml
8.08 - 6+2 💓
18.09 - 12+1 krwawienie - hospitalizacja 😭
28.09 - 13+4 prenatalne spóźnione (według badania 14+1)- rozwastwienie
5.10 - 14+4 badanie kontrolne - prawdopodobnie dziewczynka 💗 (krwiak 6x2 cm)
5.12 - 23+2 - 700 g ( brak krwiaka ❤)
11.01 - 28+4 - 1800g kruszynki 🤣
03.02 - 31+6 - 2500g
22.02 - 34+ - 2900~3060 g
09.03 - 36+6 - 3500 g
16.03.21 -37+6 - narodziny córeczki o 10:45 ❤ 55 cm i 3470 gram szczęścia ❤
-
Dzień dobry 😉 liczyłam na wysoką tempke dziś a tu spadek do36, 1... Będzie coś z tego? To może być ten przedowulacyjny spadek? Wczoraj owulak już był pozytywny, tempka była 36,4... Ehhh jak mnie to denerwuje, że nie mam na nic wpływu ☹️32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Dzień dobry. ☺️
Nie było mnie kilka dni a tu takie smutne weekendowe rozmowy... Dziewczyny cycki do góry i do przodu. Jesteśmy silne i przetrwamy wszystko. Pamiętajcie że stres jest naszym największym wrogiem i często jest tak że blokujemy się niepotrzebnie. Wiem że łatwo się mówi ale luz w du*ie jest najlepszym lekarstwem.
Ja na weekend pojechałam do domu. A w niedziele byliśmy na urodzinach kuzyna mojego Starego i wypiłam za nasze⏸️. Mam nadzieję że pomoże i się nam tu lipiec zazieleni.
Dzisiaj pierwszy dzień urlopu będę się pakować i ruszamy nad morze nie wiem jeszcze czy dziś czy jutro. Pewnie jak nam się będzie chcialo to to pojedziemy. ☺️Katka95, BusiaT, Ania81, Olla95, luśka18 lubią tę wiadomość
❌Diwa PCOS.
❌Częste cykle bezowulacyjne
❌Testosteron 118 ng/dl (6-82)
✔️Progesteron 14,3 ng/ml (1,83-23,9)
✔️Estradiol 57 pg/ml (12,4-233)
❌LH 19,1 mlU/ml (2.4-12,6)
✔️FSH 5,8 mlU/ml (3,5-12,5)
✔️Prolaktyna 12 ng/ml (4,79-23,3)
❌DHEAS-O4 812,00 µg/dl (98,8-340)
✔️SHGB 22,3 nmol/l (19,8-155,2)
✔️TSH 1,39 µIU/ml (0,27-4,2)
✔️FT3 4,11 pg/ml (2-4,4)
✔️FT4 1,07 ng/dl (0,93-1,7)
✔️Anty TG 17,7 IU/ml (0-115)
✔️Anty TPO < 9 IU/ml (0-34)
💊 Sundose
💊 Metformax
💊 Euthyrox
🏡 okolice Wrocławia -
Clausix wrote:Dzień dobry 😉 liczyłam na wysoką tempke dziś a tu spadek do36, 1... Będzie coś z tego? To może być ten przedowulacyjny spadek? Wczoraj owulak już był pozytywny, tempka była 36,4... Ehhh jak mnie to denerwuje, że nie mam na nic wpływu ☹️
Skoro wczoraj mialas pozytywny test to w ciagu 24-36h owulacja. Wiec dzisiejszy spadek sugeruje ze to dzis. Od jutra/pojutrza tempka powinna isc dopiero w gore.Clausix lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Clausix wrote:Dzień dobry 😉 liczyłam na wysoką tempke dziś a tu spadek do36, 1... Będzie coś z tego? To może być ten przedowulacyjny spadek? Wczoraj owulak już był pozytywny, tempka była 36,4... Ehhh jak mnie to denerwuje, że nie mam na nic wpływu ☹️
Tak to może być przedowulacyjny spadek jutro pewnie będzie wzrost temp. Wzrostem temp możesz tylko określić ze owulacja się prawdopodobnie odbyla😉
Ja mam tak ze mam dodatni test owulacyjny a temperatura wzrasta dopiero za 2 dni. Czyli owulacja występuje między 24-48 h😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 09:32
Clausix lubi tę wiadomość
-
Jak ja się cieszę, że jesteście 😊 Dzięki! :*
luśka18 lubi tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Witam moje Kobietki po dlugim czasie. Straszne weekendowe stumasowe rozmowy tu byly. Dobrze, ze piszecie o swoicj emocjach, uczuciach, myslach. Wygadac sie trzeba. Teraz glowy do góry. Jestescie w stanie zdzialac wszystko, dzacie rade. Jestescie wszystkie aline, pelne determinacji 2 dazeniu do upragnionego celu. Wkrotce kazda z was zobaczyc dwie Sliczne kreseczki.
Katka95 trzymam kciuki za wynik.
Wszusykim utrlopowiczkom zycze super odoczynku.
Za was wszystkie trzymam kciuki caly czas.luśka18 lubi tę wiadomość