Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Lia. wrote:Oj, chyba każda z nas dobrze rozumie Twoje obawy..
Zazdroszczę dziewczynom, dla których widok pozytywnego testu równa się mały bobas w domu za 9 miesięcy.
Moja znajoma ostatnio wstawiła na media społecznościowe zdjęcie chwaląc się, że jest w ciąży. Zgadnijcie w którym tygodniu była? W 6.
Szczerze mówiąc oburzyło mnie to. Nawet nie potrafię wyjaśnić dlaczego. Byłam taka.. zażenowana. To jest dobre słowo.
Ps. z testowaniem zobaczymy. Na razie mam spokój ducha i nie spieszno mi oglądać białe testy. Ale kto wie, co będzie za parę dni 😉
Sama o tym pisałam ze jak kilkanaście lat temu byłam w ciąży ani razu mi nie przyszło do głowy ze może nie być akcji serca, ze z dzieckiem coś może być nie tak, niewiedza to było błogosławieństwoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2023, 15:17
Lia. lubi tę wiadomość
-
JaMiNi wrote:Wiesz ja myśle ze to jest tez tak ze im więcej się czyta w internecie grupy/ forum tym bardziej mamy świadomość ile rzeczy może pójść nie tak i chociaż to są skarbnice wiedzy bo można się dowiedzieć często więcej niż od lekarzy, dostać wsparcie i można się podbudować dobrymi historiami to z drugiej strony jest sporo przykrych historii, straty ciąży na każdym etapie, jest akcja serca później jej nie ma. Osoba która nie szuka w necie informacji bo nie ma takiej potrzeby nawet nie zdaje sobie z tego sprawy.
Sama o tym pisałam ze jak kilkanaście lat temu byłam w ciąży ani razu mi nie przyszło do głowy ze może nie być akcji serca, ze z dzieckiem coś może być nie tak, niewiedza to było błogosławieństwo
Wiesz, w sumie nigdy nie patrzyłam na to w ten sposób.. Moze sama byłabym bardziej wyluzowana, gdybym nie przeszła tego wszystkiego. DziękujęJa (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Pamietam siebie w lutym, kiedy 1 raz zobaczyłam 2 kreski na teście, wyszła mi dodatnia beta. Przez 2 dni uważałam, ze teraz to już wszystko pójdzie Ok, jestem w ciąży, planowaliśmy z mężem w jaki sposób powiemy rodzinie o tym i kiedy, jak pomalujemy pokój, który jest teraz naszego psa. Kiedy beta źle przyrastała, a potem straciłam ciąże.. No świat mi sie posypał. Kiedy miesiąc później zobaczyłam znowu dwie kreski na teście i wynik bety, pamietam jak dziś, powiedziałam do siebie „ja pierd*le, znowu to samo”.
I myśle sobie, ze jeżeli kiedykolwiek zajdę jeszcze w jakaś ciąże nigdy nie będę sie cieszyć jak inne kobiety. Niepłodność ograbiła mnie z radości, spokoju i pozywtynej myślenia -
Jeśli chodzi o chwalenie się ciąża jakby to ode mnie zależało to robiłabym to dopiero w drugim trymestrze ale się nie daDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Elza1234 wrote:I myśle sobie, ze jeżeli kiedykolwiek zajdę jeszcze w jakaś ciąże nigdy nie będę sie cieszyć jak inne kobiety. Niepłodność ograbiła mnie z radości, spokoju i pozywtynej myślenia
Ja też ma takie przemyślenia. Myślę, że z każdym USG będę przechodzić zawał serca i/lub załamanie nerwoweWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2023, 17:03
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Słuchajcie, zadzwoniłam do Czech ale niczego nie załatwiłam, bo pani nie mówi po angielsku xD po czesku wytłumaczyła mi, że jest jakaś koordynatorka i muszę napisać maila, więc tak zrobiłam. Mam nadzieję, że szybko się odezwą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2023, 17:10
S.Roszpunka lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Jednorożec89 wrote:Jeśli chodzi o chwalenie się ciąża jakby to ode mnie zależało to robiłabym to dopiero w drugim trymestrze ale się nie da
Echo, Kasiek789 lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Elza1234 wrote:Pamietam siebie w lutym, kiedy 1 raz zobaczyłam 2 kreski na teście, wyszła mi dodatnia beta. Przez 2 dni uważałam, ze teraz to już wszystko pójdzie Ok, jestem w ciąży, planowaliśmy z mężem w jaki sposób powiemy rodzinie o tym i kiedy, jak pomalujemy pokój, który jest teraz naszego psa. Kiedy beta źle przyrastała, a potem straciłam ciąże.. No świat mi sie posypał. Kiedy miesiąc później zobaczyłam znowu dwie kreski na teście i wynik bety, pamietam jak dziś, powiedziałam do siebie „ja pierd*le, znowu to samo”.
I myśle sobie, ze jeżeli kiedykolwiek zajdę jeszcze w jakaś ciąże nigdy nie będę sie cieszyć jak inne kobiety. Niepłodność ograbiła mnie z radości, spokoju i pozywtynej myśleniaEcho, Elza1234 lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Echo wrote:Słuchajcie, zadzwoniłam do Czech ale niczego nie załatwiłam, bo pani nie mówi po angielsku xD po czesku wytłumaczyła mi, że jest jakaś koordynatorka i muszę napisać maila, więc tak zrobiłam. Mam nadzieję, że szybko się odezwą.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Echo wrote:Ja też ma takie przemyślenia. Myślę, że z każdym USG będę przechodzić zawał serca i/lub załamanie nerwowe
S.Roszpunka, Echo lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Jednorożec89 wrote:Jeśli chodzi o chwalenie się ciąża jakby to ode mnie zależało to robiłabym to dopiero w drugim trymestrze ale się nie da
W ciążę, którą straciłam odliczałam tak:
Byle przejść przez 27 tydzień, a później już z górki będzie (moja córka jest z 27 tygodnia).
Teraz jak będzie?
Byle zobaczyć serduszko.
Byle przejść przez 9 tydzień (wtedy poroniłam, choć serduszko zatrzymało się dużo wczesniej).
Byle przejść przez 10 tydzień.
Byle przejść przez 11 tydzień.
.....
Byle dotrwać do porodu i w końcu przytulić maleństwo.Echo, Butterfly23, Lia., Kasiek789 lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Ja tym razem planuję od razu powiedzieć najbliższym. Poprzednio też byłam zdania, że lepiej czekać itp. Ale jak życie mi pokazało, moi najbliżsi i tak się dowiedzieli jak poroniłam, więc teraz już dla mnie nie ma różnicy kiedy powiem.
Lia. lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:W którejś klinice jest polska koordynatorka. I nawet chyba stronę internetową mają w języku polskim
Też tak słyszałam! Mnie jest oczywiście obojętne w jakim języku, ważne żeby był efekt 😄 myślę, że na migi też się dogadamy 😆 skontaktowałam się z Reprofit, bo ją najczęściej polecają laski na forum. Napisałam też na takim wątku z pytaniem o lekarzy ale póki co dziewczyny udają, że nie widzą mojego postu 🤷🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2023, 17:49
Butterfly23 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Jeju dziewczyny ale naprodukowalyscie 🫣 ja dziś akurat dzień z biura więc mniej więcej podczytywalam ale nie miałam kiedy pisać.
Co do wątpliwości podczas starań to mam tak samo jak wy i aż się w sumie zdziwiłam że nie tylko ja tak mam 😆myślałam że u mnie wynika to z tego że bardzo długo nie chciałam dzieci, odwlekałam to i zbywalam pytania, a tu po 30 jakby mi ktoś przestawił jakiś trybik w głowie 😅 jak przeżywam coś fajnego, jakiś super wyjazd, spotkanie ze znajomymi na którym się super bawię to mam takie myśli że kurcze z takiego życia chce zrezygnować? Że może dobrze że jeszcze nie wyszło to mogę korzystać z wolności, spać do 12, wyskoczyć z przyjaciółkami na drinka kiedy chce. Ale zazwyczaj to mija po chwili i chęć posiadania dziecka wygrywa.
No i najlepsze są moje koleżanki, każda z nich ma dziecko i rady jakie dostaje to żebym się cieszyła z wolności póki ja mam. Strasznie mnie denerwują takie komentarze, no ale one albo zaszły w 3 cyklach albo wpadły więc nie wiedzą jak to jest jak się chce a nie można
Co do ćwiczeń i diety to ja na studiach i w pierwszych latach pracy strasznie się zapuscilam, nigdy nie miałam super figury ale wtedy przytyłam jakoś 20 kg w ciągu roku i uporczywie ignorowałam fakt że nie mieszczę się w coraz więcej ubran 🤣 dopiero ślub zmotywował mnie do zmiany i zgubiłam te 20 kg ale po poronieniu znów zaczęłam zajadać smutki, na szczęście w porę się otrzasnelam i teraz jem zdrowiej, mniej słodyczy, moim największym problemem są chipsy bo mogłabym je jeść codziennie 😭 do tego biegam co dwa trzy dni i już widzę efekty więc staram się nie poddawać
U mnie testowanie wypadnie dopiero w drugiej połowie lipca 😀 ale mam nadzieję że szybciej się tu pojawia jakieś 2 kreski. I czuję ten sam strach że jak sama je zobaczę to znow będę przechodzić to samo strasznie mi jest przykro że zostało nam odebrane takie beztroskie przechodzenie ciąży 🥲
Btw. Przyszło moje zamówienie z allegro, jak zobaczyłam jego wielkość to padłam 😀
Jakoś nie przewidziałam że tyle tego wyjdzie 😁
Lia., Echo, S.Roszpunka, Pinkflower, Kasiek789 lubią tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Izzy to żeś zaszalała 🤣 tyle Ci nie będzie potrzebnych kochana. Chyba, że chcesz mieć całą drużynę piłkarską 😂
Echo, Butterfly23, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
-
Echo wrote:Haha Izzy co za epickie zamówienie 😅 to są jakieś wyjątkowo czule testy?
S.Roszpunka lubi tę wiadomość
-
Izzy, to to ja rozumiem 😎 Oby się przydały do sprawdzania, jak kreska ciemnieje 😄
izzy91 lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB