Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Oj, chyba każda z nas dobrze rozumie Twoje obawy..
    Zazdroszczę dziewczynom, dla których widok pozytywnego testu równa się mały bobas w domu za 9 miesięcy.
    Moja znajoma ostatnio wstawiła na media społecznościowe zdjęcie chwaląc się, że jest w ciąży. Zgadnijcie w którym tygodniu była? W 6.
    Szczerze mówiąc oburzyło mnie to. Nawet nie potrafię wyjaśnić dlaczego. Byłam taka.. zażenowana. To jest dobre słowo.

Ps. z testowaniem zobaczymy. Na razie mam spokój ducha i nie spieszno mi oglądać białe testy. Ale kto wie, co będzie za parę dni 😉
    Wiesz ja myśle ze to jest tez tak ze im więcej się czyta w internecie grupy/ forum tym bardziej mamy świadomość ile rzeczy może pójść nie tak i chociaż to są skarbnice wiedzy bo można się dowiedzieć często więcej niż od lekarzy, dostać wsparcie i można się podbudować dobrymi historiami to z drugiej strony jest sporo przykrych historii, straty ciąży na każdym etapie, jest akcja serca później jej nie ma. Osoba która nie szuka w necie informacji bo nie ma takiej potrzeby nawet nie zdaje sobie z tego sprawy.
    Sama o tym pisałam ze jak kilkanaście lat temu byłam w ciąży ani razu mi nie przyszło do głowy ze może nie być akcji serca, ze z dzieckiem coś może być nie tak, niewiedza to było błogosławieństwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2023, 15:17

Lia. lubi tę wiadomość

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMiNi wrote:
    Wiesz ja myśle ze to jest tez tak ze im więcej się czyta w internecie grupy/ forum tym bardziej mamy świadomość ile rzeczy może pójść nie tak i chociaż to są skarbnice wiedzy bo można się dowiedzieć często więcej niż od lekarzy, dostać wsparcie i można się podbudować dobrymi historiami to z drugiej strony jest sporo przykrych historii, straty ciąży na każdym etapie, jest akcja serca później jej nie ma. Osoba która nie szuka w necie informacji bo nie ma takiej potrzeby nawet nie zdaje sobie z tego sprawy.
    Sama o tym pisałam ze jak kilkanaście lat temu byłam w ciąży ani razu mi nie przyszło do głowy ze może nie być akcji serca, ze z dzieckiem coś może być nie tak, niewiedza to było błogosławieństwo

Wiesz, w sumie nigdy nie patrzyłam na to w ten sposób.. Moze sama byłabym bardziej wyluzowana, gdybym nie przeszła tego wszystkiego. Dziękuję :)

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    ⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
    Mąż (37):
    ☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam siebie w lutym, kiedy 1 raz zobaczyłam 2 kreski na teście, wyszła mi dodatnia beta. Przez 2 dni uważałam, ze teraz to już wszystko pójdzie Ok, jestem w ciąży, planowaliśmy z mężem w jaki sposób powiemy rodzinie o tym i kiedy, jak pomalujemy pokój, który jest teraz naszego psa. Kiedy beta źle przyrastała, a potem straciłam ciąże.. No świat mi sie posypał. Kiedy miesiąc później zobaczyłam znowu dwie kreski na teście i wynik bety, pamietam jak dziś, powiedziałam do siebie „ja pierd*le, znowu to samo”.
    I myśle sobie, ze jeżeli kiedykolwiek zajdę jeszcze w jakaś ciąże nigdy nie będę sie cieszyć jak inne kobiety. Niepłodność ograbiła mnie z radości, spokoju i pozywtynej myślenia

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Szkoda, że tyle czasu trzeba czekać z testowaniem. Ja to bym najchętniej od razu po owulacji zrobiła pierwszy test 😅

Też tak mam 😂

Echo lubi tę wiadomość

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o chwalenie się ciąża jakby to ode mnie zależało to robiłabym to dopiero w drugim trymestrze ale się nie da

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Echo Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    I myśle sobie, ze jeżeli kiedykolwiek zajdę jeszcze w jakaś ciąże nigdy nie będę sie cieszyć jak inne kobiety. Niepłodność ograbiła mnie z radości, spokoju i pozywtynej myślenia

Ja też ma takie przemyślenia. Myślę, że z każdym USG będę przechodzić zawał serca i/lub załamanie nerwowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2023, 17:03

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
    - 11.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Echo Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, zadzwoniłam do Czech ale niczego nie załatwiłam, bo pani nie mówi po angielsku xD po czesku wytłumaczyła mi, że jest jakaś koordynatorka i muszę napisać maila, więc tak zrobiłam. Mam nadzieję, że szybko się odezwą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2023, 17:10

S.Roszpunka lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Jeśli chodzi o chwalenie się ciąża jakby to ode mnie zależało to robiłabym to dopiero w drugim trymestrze ale się nie da
    Jeżu, ja najchętniej bym zadzwoniła z porodówki: mamo urodziłam. Teraz jak zajdę to na pewno powiem dopiero po 12 tyg

Echo, Kasiek789 lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Pamietam siebie w lutym, kiedy 1 raz zobaczyłam 2 kreski na teście, wyszła mi dodatnia beta. Przez 2 dni uważałam, ze teraz to już wszystko pójdzie Ok, jestem w ciąży, planowaliśmy z mężem w jaki sposób powiemy rodzinie o tym i kiedy, jak pomalujemy pokój, który jest teraz naszego psa. Kiedy beta źle przyrastała, a potem straciłam ciąże.. No świat mi sie posypał. Kiedy miesiąc później zobaczyłam znowu dwie kreski na teście i wynik bety, pamietam jak dziś, powiedziałam do siebie „ja pierd*le, znowu to samo”.
    Ja też nie… Dla mnie ciąża= stres, niepokój, doszukiwanie się czegoś złego

Echo, Elza1234 lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Słuchajcie, zadzwoniłam do Czech ale niczego nie załatwiłam, bo pani nie mówi po angielsku xD po czesku wytłumaczyła mi, że jest jakaś koordynatorka i muszę napisać maila, więc tak zrobiłam. Mam nadzieję, że szybko się odezwą.
    W którejś klinice jest polska koordynatorka. I nawet chyba stronę internetową mają w języku polskim

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Ja też ma takie przemyślenia. Myślę, że z każdym USG będę przechodzić zawał serca i/lub załamanie nerwowe
    Ja będę wchodzić do lekarza i będę mu mówić, że najpierw usg i potem możemy gadać. Nie na odwrót

S.Roszpunka, Echo lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:

W ciążę, którą straciłam odliczałam tak:
    Byle przejść przez 27 tydzień, a później już z górki będzie (moja córka jest z 27 tygodnia).

Teraz jak będzie?
    Byle zobaczyć serduszko.
    Byle przejść przez 9 tydzień (wtedy poroniłam, choć serduszko zatrzymało się dużo wczesniej).
    Byle przejść przez 10 tydzień.
    Byle przejść przez 11 tydzień.
    .....
    Byle dotrwać do porodu i w końcu przytulić maleństwo.

Echo, Butterfly23, Lia., Kasiek789 lubią tę wiadomość

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • 01lilibeth01 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2023, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tym razem planuję od razu powiedzieć najbliższym. Poprzednio też byłam zdania, że lepiej czekać itp. Ale jak życie mi pokazało, moi najbliżsi i tak się dowiedzieli jak poroniłam, więc teraz już dla mnie nie ma różnicy kiedy powiem.

Lia. lubi tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    W którejś klinice jest polska koordynatorka. I nawet chyba stronę internetową mają w języku polskim

Też tak słyszałam! Mnie jest oczywiście obojętne w jakim języku, ważne żeby był efekt 😄 myślę, że na migi też się dogadamy 😆 skontaktowałam się z Reprofit, bo ją najczęściej polecają laski na forum. Napisałam też na takim wątku z pytaniem o lekarzy ale póki co dziewczyny udają, że nie widzą mojego postu 🤷🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2023, 17:49

Butterfly23 lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny ale naprodukowalyscie 🫣 ja dziś akurat dzień z biura więc mniej więcej podczytywalam ale nie miałam kiedy pisać.

Co do wątpliwości podczas starań to mam tak samo jak wy i aż się w sumie zdziwiłam że nie tylko ja tak mam 😆myślałam że u mnie wynika to z tego że bardzo długo nie chciałam dzieci, odwlekałam to i zbywalam pytania, a tu po 30 jakby mi ktoś przestawił jakiś trybik w głowie 😅 jak przeżywam coś fajnego, jakiś super wyjazd, spotkanie ze znajomymi na którym się super bawię to mam takie myśli że kurcze z takiego życia chce zrezygnować? Że może dobrze że jeszcze nie wyszło to mogę korzystać z wolności, spać do 12, wyskoczyć z przyjaciółkami na drinka kiedy chce. Ale zazwyczaj to mija po chwili i chęć posiadania dziecka wygrywa.
    No i najlepsze są moje koleżanki, każda z nich ma dziecko i rady jakie dostaje to żebym się cieszyła z wolności póki ja mam. Strasznie mnie denerwują takie komentarze, no ale one albo zaszły w 3 cyklach albo wpadły więc nie wiedzą jak to jest jak się chce a nie można :(

Co do ćwiczeń i diety to ja na studiach i w pierwszych latach pracy strasznie się zapuscilam, nigdy nie miałam super figury ale wtedy przytyłam jakoś 20 kg w ciągu roku i uporczywie ignorowałam fakt że nie mieszczę się w coraz więcej ubran 🤣 dopiero ślub zmotywował mnie do zmiany i zgubiłam te 20 kg ale po poronieniu znów zaczęłam zajadać smutki, na szczęście w porę się otrzasnelam i teraz jem zdrowiej, mniej słodyczy, moim największym problemem są chipsy bo mogłabym je jeść codziennie 😭 do tego biegam co dwa trzy dni i już widzę efekty więc staram się nie poddawać :)

U mnie testowanie wypadnie dopiero w drugiej połowie lipca 😀 ale mam nadzieję że szybciej się tu pojawia jakieś 2 kreski. I czuję ten sam strach że jak sama je zobaczę to znow będę przechodzić to samo :( strasznie mi jest przykro że zostało nam odebrane takie beztroskie przechodzenie ciąży 🥲

Btw. Przyszło moje zamówienie z allegro, jak zobaczyłam jego wielkość to padłam 😀
    IMG20230627173121.jpg
    Jakoś nie przewidziałam że tyle tego wyjdzie 😁

Lia., Echo, S.Roszpunka, Pinkflower, Kasiek789 lubią tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy to żeś zaszalała 🤣 tyle Ci nie będzie potrzebnych kochana. Chyba, że chcesz mieć całą drużynę piłkarską 😂

Lia., izzy91, S.Roszpunka lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Izzy to żeś zaszalała 🤣 tyle Ci nie będzie potrzebnych kochana. Chyba, że chcesz mieć całą drużynę piłkarską 😂
    To wszystko przez mojego wewnętrznego Janusza 😀 jak pomyślałam że mam zapłacić za przesyłkę to stwierdziłam że wolę już mieć te 4 testy więcej 🤣 ja zwykle obsikuje po 3 testy na cykl więc to tak starczy na pół roku 😁

Echo, Butterfly23, S.Roszpunka lubią tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Izzy co za epickie zamówienie 😅 to są jakieś wyjątkowo czule testy?

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Haha Izzy co za epickie zamówienie 😅 to są jakieś wyjątkowo czule testy?
    Czułość 10, miałam je kiedyś ale akurat jak nie byłam w ciąży 😀 ale dziewczyny na miesięcznych wątkach polecały, pewnie są podobne z czułością do facelle paskowych, ale tu za test jest 2,90 a facelle to już chyba 8-9 zł 😁 prawda jest taka że jak będzie ciąża to każdy test w końcu coś pokaże 😅 chociaż opis tego testu że pokazuje ciaze 2 dni po zapłodnieniu mocno mnie rozbawił, ktoś ma wyobraźnię 🤣🤣

S.Roszpunka lubi tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

age.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy, to to ja rozumiem 😎 Oby się przydały do sprawdzania, jak kreska ciemnieje 😄

izzy91 lubi tę wiadomość

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    ⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
    Mąż (37):
    ☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: