Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja czekam, aż któraś pokaże dwie kreseczki fajjie by nam tu powiało optymizmem. Ktoś testuje w najbliższym czasie?
Od wczoraj cyce mnie bolą jak na psm, naprawdę nie byłam świadoma że przy stumulacji jest aż tyle zawirowań. Ciekawe kiedy owulacja zawita?Lia. lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Ja czekam, aż któraś pokaże dwie kreseczki fajjie by nam tu powiało optymizmem. Ktoś testuje w najbliższym czasie?
Od wczoraj cyce mnie bolą jak na psm, naprawdę nie byłam świadoma że przy stumulacji jest aż tyle zawirowań. Ciekawe kiedy owulacja zawita?03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Jednorożec89 wrote:Ja czekam, aż któraś pokaże dwie kreseczki fajjie by nam tu powiało optymizmem. Ktoś testuje w najbliższym czasie?
Od wczoraj cyce mnie bolą jak na psm, naprawdę nie byłam świadoma że przy stumulacji jest aż tyle zawirowań. Ciekawe kiedy owulacja zawita?
Ja chyba zrobię jednak test przed spodziewaną miesiączką, miałam tego nie robić ale kusi mnie Dziś mam 26 dc, więc za jakieś 2 dni myślę, że będzie dobry czas na teścikButterfly23, Echo, Lia., Jednorożec89, alauda, Pinkflower, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
-
Echo wrote:Mnie motywuje do ćwiczeń to, że bardzo chcę zajść w ciążę i urodzić zdrowe dziecko. Gdyby nie to, położyłabym się i już nie wstała Chciałabym chociaż to jedno mieć
Echo lubi tę wiadomość
-
01lilibeth01 wrote:Ja chyba zrobię jednak test przed spodziewaną miesiączką, miałam tego nie robić ale kusi mnie Dziś mam 26 dc, więc za jakieś 2 dni myślę, że będzie dobry czas na teścik
Lia., Pinkflower lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Od wczoraj cyce mnie bolą jak na psm, naprawdę nie byłam świadoma że przy stumulacji jest aż tyle zawirowań. Ciekawe kiedy owulacja zawita?
Ja jestem w 14dc, więc jeszcze mi daleko do testowania. Jutro planuję sprawdzić progesteron, a wieczorem mam umówione usg i zobaczymy czy w ogóle była owulacja. Lekarz wspominał o ewentualnym włączeniu progesteronu ale nie wiem kiedy - to pewnie z obawy o niedomogę lutealną2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
01lilibeth01 wrote:Ja chyba zrobię jednak test przed spodziewaną miesiączką, miałam tego nie robić ale kusi mnie Dziś mam 26 dc, więc za jakieś 2 dni myślę, że będzie dobry czas na teścik
Ale byłoby super gdyby się udało Będziemy trzymać kciukiLia., S.Roszpunka lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Szkoda, że tyle czasu trzeba czekać z testowaniem. Ja to bym najchętniej od razu po owulacji zrobiła pierwszy test 😅
S.Roszpunka lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Ja dzisiaj 8 DC test to jakaś tam pieśń przyszłości czekać na owu liczę że po lekach pojawi się ok 14 DC wtedy test pod koniec lipcaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ja chyba gorzej przechodzę ten czas po owulacji niż przed, bo wtedy już wiem, że nie mam na nic wpływu i kontroli. Przed i w trakcie mogę działać, a po tylko czekać. Okropne jest to ciągłe wyczekiwanie
Pinkflower, Lia. lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:Ja chyba gorzej przechodzę ten czas po owulacji niż przed, bo wtedy już wiem, że nie mam na nic wpływu i kontroli. Przed i w trakcie mogę działać, a po tylko czekać. Okropne jest to ciągłe wyczekiwanie03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Ja jutro dopiero 1 monit w tym cyklu, 14dc. Znowu mi zmieniono godzinę wizyty.
Pani z rejestracji mówiła, że doktor przyjmuje tez wyjątkowo w ten piątek więc jeśli bedzie po co to obstawiam że tez każe mi przyjść czy pęcherzyk rośnie. I takie wycieczki xd29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Butterfly23 wrote:Najpierw do owulacji, później od owulacji. No niestety. Mi się takie liczenie włącza jakoś 8-9 dpo. Codziennie w aplikacji patrzę, który to dzień jakbym +1 nie umiała dodać. I szukam objawów, sprawdzam cycki 🙈
To samo. Chcę poznać staraczke, która tak nie robi 🙄Butterfly23, Echo, Kasiek789 lubią tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Butterfly23 wrote:Najpierw do owulacji, później od owulacji. No niestety. Mi się takie liczenie włącza jakoś 8-9 dpo. Codziennie w aplikacji patrzę, który to dzień jakbym +1 nie umiała dodać. I szukam objawów, sprawdzam cycki 🙈
Mam dokładnie tak samo. A że wciąż nie wiem kiedy mam owulację, to dla mnie każdy dzień jest potencjalnie owulacyjny lub poowulacyjny xD2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Ja dopiero 9.07. To znaczy na pewno wcześniej będę sikać na testy 😂 ale ta data to data spodziewanej miesiączki.Echo, Butterfly23, Lia. lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Kochana, obyś zaczęła to pasmo pozytywnych testów 🤞🏻❤️
Ja najchętniej w tym cyklu w ogóle bym nie testowała, tylko czekała do miesiączki. Tak bardzo boję się rozczarowania, złudnych nadziei, które robią mi fałszywe kreski. Ale biorę codziennie zastrzyki z heparyny, więc dobrze by było wiedzieć jednak wcześniej, czy warto się kłuć, lub ewentualnie zwiększyć dawkę leków.. No nie wiem. Zobaczę, co serducho podpowie, ale raczej wcześniej niż 11 dpo się nie odważę. Czyli jakoś na początku lipca 😊01lilibeth01 lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Echo wrote:Mam dokładnie tak samo. A że wciąż nie wiem kiedy mam owulację, to dla mnie każdy dzień jest potencjalnie owulacyjny lub poowulacyjny xD
Ja mam tak samo U mnie nawet te testy owulacyjne nie wychodziły nigdy. Zazdroszczę trochę dziewczynom, które wiedzą, kiedy mają owulację, łatwiej to wszystko 'rozplanować'Echo lubi tę wiadomość
-
Lia. wrote:Kochana, obyś zaczęła to pasmo pozytywnych testów 🤞🏻❤️
Ja najchętniej w tym cyklu w ogóle bym nie testowała, tylko czekała do miesiączki. Tak bardzo boję się rozczarowania, złudnych nadziei, które robią mi fałszywe kreski. Ale biorę codziennie zastrzyki z heparyny, więc dobrze by było wiedzieć jednak wcześniej, czy warto się kłuć, lub ewentualnie zwiększyć dawkę leków.. No nie wiem. Zobaczę, co serducho podpowie, ale raczej wcześniej niż 11 dpo się nie odważę. Czyli jakoś na początku lipca 😊
Bardzo bym tego chciała. Z drugiej strony wiem, że nawet pozytywny test nic nie znaczy Te poronienie zabrało mi beztroskę, którą miałam przed. Boję się tego, że jak w końcu uda się zajść w ciążę, to będzie ona okupiona ciągłym strachem.
Lia, testuj! Będzie mi raźniej -
01lilibeth01 wrote:Bardzo bym tego chciała. Z drugiej strony wiem, że nawet pozytywny test nic nie znaczy Te poronienie zabrało mi beztroskę, którą miałam przed. Boję się tego, że jak w końcu uda się zajść w ciążę, to będzie ona okupiona ciągłym strachem.
Lia, testuj! Będzie mi raźniej
Oj, chyba każda z nas dobrze rozumie Twoje obawy..
Zazdroszczę dziewczynom, dla których widok pozytywnego testu równa się mały bobas w domu za 9 miesięcy.
Moja znajoma ostatnio wstawiła na media społecznościowe zdjęcie chwaląc się, że jest w ciąży. Zgadnijcie w którym tygodniu była? W 6.
Szczerze mówiąc oburzyło mnie to. Nawet nie potrafię wyjaśnić dlaczego. Byłam taka.. zażenowana. To jest dobre słowo.
Ps. z testowaniem zobaczymy. Na razie mam spokój ducha i nie spieszno mi oglądać białe testy. Ale kto wie, co będzie za parę dni 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2023, 15:09
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
01lilibeth01 wrote:Bardzo bym tego chciała. Z drugiej strony wiem, że nawet pozytywny test nic nie znaczy Te poronienie zabrało mi beztroskę, którą miałam przed. Boję się tego, że jak w końcu uda się zajść w ciążę, to będzie ona okupiona ciągłym strachem.
Lia, testuj! Będzie mi raźniej