X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel rośnijcie zdrowo❤️

Ja za pół roku mam kolejną kontrolę 😔 lekarce nie podoba się ciśnienie w oczach jest na granicy normy dostałam witaminy i krople regenerujące zmęczone oczy.

Cel95 lubi tę wiadomość

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-17kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️zmiana kliniki
  • aszin Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Cel rośnijcie zdrowo❤️

Ja za pół roku mam kolejną kontrolę 😔 lekarce nie podoba się ciśnienie w oczach jest na granicy normy dostałam witaminy i krople regenerujące zmęczone oczy.
    Ja jestem co pół roku pod kontrolą okulisty właśnie ze względu na ciśnienie, ponadto mam co roku tomografię nerwu wzrokowego. 🫣 Mam nawet lekko ponad normę, ale lekarz nie chce za szybko wprowadzać mi leków, bo twierdzi, że skoro nie mam chorób współistniejących to to ciśnienie nie jest dla mnie groźne. Trzymam kciuki, by na strachu się skończyło 🤞🏻

Cel, gratulacje, mam nadzieję, że teraz już przestaniesz wszystko analizować i się nakręcać ☺️

Patisonek 25, Cel95 lubią tę wiadomość

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    8cs:
    - 1cs stymulowany Clo 👀

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ja jestem co pół roku pod kontrolą okulisty właśnie ze względu na ciśnienie, ponadto mam co roku tomografię nerwu wzrokowego. 🫣 Mam nawet lekko ponad normę, ale lekarz nie chce za szybko wprowadzać mi leków, bo twierdzi, że skoro nie mam chorób współistniejących to to ciśnienie nie jest dla mnie groźne. Trzymam kciuki, by na strachu się skończyło 🤞🏻

Cel, gratulacje, mam nadzieję, że teraz już przestaniesz wszystko analizować i się nakręcać ☺️

Też mi właśnie mówiła że poza tyn nerwem wzrokowym i ciśnieniem jest wszystko ok. Ja mam cukrzycę i nadciśnienie więc powiedziała że mam sobie brać 1 raz dziennie witaminy z dha i luteiną oraz te krople regenerujące zwłaszcza kiedy będę czuła że mam zmęczone oczy. Powiedziała że na wypadek gdyby się pogorszyło to wtedy już będzie trzeba włączyć leki. Także trzeba kontrolować co pół roku i myślę że będzie dobrze😊 O tomografię nerwu nic nie wspominała jak na razie.

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-17kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️zmiana kliniki
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkflower jestem :) u mnie bez zmian. Cieszę się, że u Ciebie wszystko ok 🥹❤️

‹‹ 1323 1324 1325 1326 1327
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ