X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alauda- ja się nie znam, ale chciałabym też dać jakąś cenną wskazowke. Czytałam że ciepło też ma wpływ na ukrwienie i wzrost endo. Może rob sobie ciepłe okłady 🤔 jedno do drugiego i będzie sukses!

Siesiepy- widzę Twój wykres, w pierwszej fazie masz takie niskie temperatury jak ja, ale w drugiej fazie już masz fajnie wysokie, bierzesz proga czy po prostu tak masz ? 😎 Bo u mnie to dzisiaj aż 36,48

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Jeszcze jest chyba joga na endo, dziewczyny na wątku o in vitro często robią przed transferem
    Boże aż ciężko mi sobie wyobrazić przez co przechodzisz
    U mnie to endo rosło na lekach jak na zawołanie. Na naturalnych cyklach miałam lipne bo i owu nie było

Ja też bardzo polecam jogę pod hormony

Uwielbiam i zmieniła moje poranki w mega przyjemne - akshaya agnes ma na YouTube, cudo naprawdę

alauda lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Alauda- ja się nie znam, ale chciałabym też dać jakąś cenną wskazowke. Czytałam że ciepło też ma wpływ na ukrwienie i wzrost endo. Może rob sobie ciepłe okłady 🤔 jedno do drugiego i będzie sukses!

Siesiepy- widzę Twój wykres, w pierwszej fazie masz takie niskie temperatury jak ja, ale w drugiej fazie już masz fajnie wysokie, bierzesz proga czy po prostu tak masz ? 😎 Bo u mnie to dzisiaj aż 36,48

Smerfetka, termofor to moje drugie imię. Jeden na brzuszek, drugi na stopy… Fajnie wywołuje @ ale na moje endo nie działa 😕
    Teraz nawet robię okłady z oleju rycynowego i rozgrzewam to termoforem. Dupa blada …

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
    05.23 💔 9/10tc (naturals)

3x IVF ➡️ 6 transferów ❌
  • Echo Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alauda to widać,że robisz wszystko co możesz, a to musi zaowocować 🙏 Jesteś tak blisko 🌈❤️ ! Spróbuj z większą dawką viagry, może to pomoże? Wiem, że jest Ci bardzo ciężko, ale nie poddawaj się. Z doświadczenia wiem, że endo może z dnia na dzień urosnąć, w szczególności w ciąży. Może nie jestem wzorem do naśladowania, ale przy drugiej ciąży miałam robione USG tego samego dnia, w którym otrzymałam pozytywny wynik bety. Moje endo miało mniej niż 6mm i pani doktor powiedziała z całą pewnością,że ciąża się nie utrzyma i żebym oczekiwała miesiączki. W ciągu kilku dni Endo urosło do 12mm, a beta przyrastała prawidłowo. Ja naprawdę wierzę,że nawet gdyby podali Ci zarodek przy 6mm, to są duże szanse na sukces 🙏

alauda lubi tę wiadomość

AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
    2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖
    - Mezoterapia jajników - ✖
    - 1 ❄️ zdrowy genetycznie

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
    Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Późne miłego dnia... Więc może powiem miłego weekendu. 😁

Alauda skoro tu tyle polecajek, to ja na endo biorę resweratrol 250mg i do tego witaminę e z selenem. 👀 Widzę że echo to kolejny przykład tego że z endo 6mm się da i to całkiem nieźle. Mój gin przy ponad 6mm jest nastawiony na zasadzie "względnie znośnie".

Smerfetko niby na progu, ale u mnie nawet bez proga na drugiej fazie te temperatury były 36,8-37,00. wręcz bym powiedziała że w tym cyklu są wyjątkowo niskie. 😅

Elza1234 lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR

03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
    04.25 FET beta 10dpt <0,1

05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d

~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Smerfetko niby na progu, ale u mnie nawet bez proga na drugiej fazie te temperatury były 36,8-37,00. wręcz bym powiedziała że w tym cyklu są wyjątkowo niskie. 😅

To tylko ja jestem team niskie temperatury? 😀 może dlatego ciągle głowa mnie boli 😫

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy, a bierzesz resweratol cały cykl czy tylko do owulacji? Oczywiście mam na stanie ten suplement też ale jeszcze nie wprowadziłam regularniej suplementacji😉

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)

3x IVF ➡️ 6 transferów ❌
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    siesiepy, a bierzesz resweratol cały cykl czy tylko do owulacji? Oczywiście mam na stanie ten suplement też ale jeszcze nie wprowadziłam regularniej suplementacji😉
    Ja biorę adaptogeny z mothers’s protect. Królowa się nazywają. I one są typowe dla kobiet. Poczytaj sobie o tym, może będzie warto wprowadzić do suplementacji. Ja po nich mam obfitsze miesiączki, co mnie akurat cieszy, bo tak mam bardzo skąpe i trwające 1,5 dnia. A teraz są takie „normalne”.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2024, 09:28

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kojarzę że zakwas z buraków dobrze wpływa na wszystko ;-)
    Alauda może warto wprowadzić też kieliszek dziennie? 🍷

Tutaj akurat info z internetu: Zakwas z buraków, dzięki wspieraniu krążenia, dostarczaniu żelaza i antyoksydantów, może korzystnie wpływać na zdrowie endometrium, wspomagając jego regenerację i funkcję. Warto włączyć go do diety, szczególnie w przypadku starań o dziecko lub problemów z endometrium.

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Kojarzę że zakwas z buraków dobrze wpływa na wszystko ;-)
    Alauda może warto wprowadzić też kieliszek dziennie? 🍷

Tutaj akurat info z internetu: Zakwas z buraków, dzięki wspieraniu krążenia, dostarczaniu żelaza i antyoksydantów, może korzystnie wpływać na zdrowie endometrium, wspomagając jego regenerację i funkcję. Warto włączyć go do diety, szczególnie w przypadku starań o dziecko lub problemów z endometrium.

Zmuszałam się do wina ale wytrawne w ogóle mi nie wchodzi. Poza tym czytałam że tak naprawdę ilość resweratolu w kieliszku wina jest znikoma, dlatego lepiej suplementowac.

Zakwas piję👍🏼 Z polecenia Motylka zamawiamy z Naszej Tłoczni juz od jakiegoś czasu. Zaczęłam go pić z powodu niskiej ferrytyny. Miałam prawnie ponizej normy. Uwielbiam zakwas więc pije nawet szklankę dziennie 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2024, 10:16

Smerfetkaa lubi tę wiadomość

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)

3x IVF ➡️ 6 transferów ❌
  • alauda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Ja biorę adaptogeny z mothers’s protect. Królowa się nazywają. I one są typowe dla kobiet. Poczytaj sobie o tym, może będzie warto wprowadzić do suplementacji. Ja po nich mam obfitsze miesiączki, co mnie akurat cieszy, bo tak mam bardzo skąpe i trwające 1,5 dnia. A teraz są takie „normalne”.

Hmm.. poczytam. Moje miesiączki też są bardzo skąpe więc na pewno jest to związane z cienkim endo.
    A od kiedy to bierzesz?
    Pamiętam jak kiedyś pisałaś że byłaś na monitoringu i miałam cienkie endo, chyba 5mm. Zaczęłaś to suplementowac później?

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)

3x IVF ➡️ 6 transferów ❌
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq, jesteś? Co u Ciebie?

Aszin- widzę że zacząłeś nowy cykl, grudzień będzie Twój. Widziałam na forum miesięcznym jakie piękne nazwy wymyśliłaś na grudniowy wątek 🤞🏼

Ciekawa jestem dziewczyny co u Pandzi, czy już się rozpakowała? 🤔

Oglądacie coś ciekawego na netflix? Ja nie lubię świąt jak wiecie.. ale zaczęłam oglądać świąteczne filmy. Czy to mała zmiana? Nie wiem 🤷🏻‍♀️

aszin, Cel95 lubią tę wiadomość

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Zmuszałam się do wina ale wytrawne w ogóle mi nie wchodzi. Poza tym czytałam że tak naprawdę ilość resweratolu w kieliszku wina jest znikoma, dlatego lepiej suplementowac.

Zakwas piję👍🏼 Z polecenia Motylka zamawiamy z Naszej Tłoczni juz od jakiegoś czasu. Zaczęłam go pić z powodu niskiej ferrytyny. Miałam prawnie ponizej normy. Uwielbiam zakwas więc pije nawet szklankę dziennie 😁
    Smerfetce chodziło pewnie o kieliszek zakwasu nie wina 😁😁😁

Tak, ja to stosuję trzeci cykl teraz. Z tymże do owulacji tylko. Nie byłam u gina przez ten czas, więc nie wiem jak endometrium wygląda, ale różnice w miesiączce widzę

alauda lubi tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:

Oglądacie coś ciekawego na netflix? Ja nie lubię świąt jak wiecie.. ale zaczęłam oglądać świąteczne filmy. Czy to mała zmiana? Nie wiem 🤷🏻‍♀️
    Ja się czaję na matki pingwinów aktualnie. Teraz oglądamy zachowaj spokój i bardzo polecam. Idź przodem bracie też bardzo spoko, ale tam dużo krwi 🙈

Smerfetkaa lubi tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • aszin Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka, tak, przyszła @, po takim samym czasie od odstawienia dupka jak w poprzednim cyklu, więc się cieszę 😄 Póki co podejście do nowego cyklu mam pesymistyczne, ale zapewne bliżej owulacji wstąpią we mnie jakieś nadzieje 🤪 a jak u Ciebie? 😘

Ja obejrzałam Matki Pingwinów i bardzo mi się serial podobał ☺️ Ale chętnie poczytam o innych polecajkach, bo jakoś żaden opis do mnie nie przemawia i aktualnie nie oglądam nic.

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?

Staję na głowie, by lecieć do chmur
    Do licha, spadam znów w dół
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Smerfetce chodziło pewnie o kieliszek zakwasu nie wina 😁😁😁

Tak, ja to stosuję trzeci cykl teraz. Z tymże do owulacji tylko. Nie byłam u gina przez ten czas, więc nie wiem jak endometrium wygląda, ale różnice w miesiączce widzę

Tak tak Motylku miałam na myśli zakwas 😀 tyle że ja piję w kieliszku do wina 🍷 wtedy lepiej wchodzi dlatego używam ten emiotikon 😀

alauda lubi tę wiadomość

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Smerfetka, tak, przyszła @, po takim samym czasie od odstawienia dupka jak w poprzednim cyklu, więc się cieszę 😄 Póki co podejście do nowego cyklu mam pesymistyczne, ale zapewne bliżej owulacji wstąpią we mnie jakieś nadzieje 🤪 a jak u Ciebie? 😘

Ja obejrzałam Matki Pingwinów i bardzo mi się serial podobał ☺️ Ale chętnie poczytam o innych polecajkach, bo jakoś żaden opis do mnie nie przemawia i aktualnie nie oglądam nic.

Aszinku- u mnie nic ciekawego, przeziębiłam się, dodatkowo martwią mnie te niskie temperatury u mnie. Chociaż temperatura nie równa się poziom progesteronu, nie? Chyba kupię nowy termometr bo już nie mam pomysłu 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2024, 10:36

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:

Moja dietetyczka kliniczna też to polecała:p

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Aszinku- u mnie nic ciekawego, przeziębiłam się, dodatkowo martwią mnie te niskie temperatury u mnie. Chociaż temperatura nie równa się poziom progesteronu, nie? Chyba kupię nowy termometr bo już nie mam pomysłu 🫣
    Nie równa się. A przypomnisz jakie masz te temperatury przed i po owulacji? ☺️

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?

Staję na głowie, by lecieć do chmur
    Do licha, spadam znów w dół
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2024, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Nie równa się. A przypomnisz jakie masz te temperatury przed i po owulacji? ☺️

Udostępniłam wykres :-)

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
‹‹ 1346 1347 1348 1349 1350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ