Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Alauda- ja się nie znam, ale chciałabym też dać jakąś cenną wskazowke. Czytałam że ciepło też ma wpływ na ukrwienie i wzrost endo. Może rob sobie ciepłe okłady 🤔 jedno do drugiego i będzie sukses!
Siesiepy- widzę Twój wykres, w pierwszej fazie masz takie niskie temperatury jak ja, ale w drugiej fazie już masz fajnie wysokie, bierzesz proga czy po prostu tak masz ? 😎 Bo u mnie to dzisiaj aż 36,48
-
Elza1234 wrote:Jeszcze jest chyba joga na endo, dziewczyny na wątku o in vitro często robią przed transferem
Boże aż ciężko mi sobie wyobrazić przez co przechodzisz
U mnie to endo rosło na lekach jak na zawołanie. Na naturalnych cyklach miałam lipne bo i owu nie było
Ja też bardzo polecam jogę pod hormony
Uwielbiam i zmieniła moje poranki w mega przyjemne - akshaya agnes ma na YouTube, cudo naprawdęalauda lubi tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Smerfetkaa wrote:Alauda- ja się nie znam, ale chciałabym też dać jakąś cenną wskazowke. Czytałam że ciepło też ma wpływ na ukrwienie i wzrost endo. Może rob sobie ciepłe okłady 🤔 jedno do drugiego i będzie sukses!
Siesiepy- widzę Twój wykres, w pierwszej fazie masz takie niskie temperatury jak ja, ale w drugiej fazie już masz fajnie wysokie, bierzesz proga czy po prostu tak masz ? 😎 Bo u mnie to dzisiaj aż 36,48
Smerfetka, termofor to moje drugie imię. Jeden na brzuszek, drugi na stopy… Fajnie wywołuje @ ale na moje endo nie działa 😕
Teraz nawet robię okłady z oleju rycynowego i rozgrzewam to termoforem. Dupa blada …10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
05.23 💔 9/10tc (naturals)
3x IVF ➡️ 6 transferów ❌ -
Alauda to widać,że robisz wszystko co możesz, a to musi zaowocować 🙏 Jesteś tak blisko 🌈❤️ ! Spróbuj z większą dawką viagry, może to pomoże? Wiem, że jest Ci bardzo ciężko, ale nie poddawaj się. Z doświadczenia wiem, że endo może z dnia na dzień urosnąć, w szczególności w ciąży. Może nie jestem wzorem do naśladowania, ale przy drugiej ciąży miałam robione USG tego samego dnia, w którym otrzymałam pozytywny wynik bety. Moje endo miało mniej niż 6mm i pani doktor powiedziała z całą pewnością,że ciąża się nie utrzyma i żebym oczekiwała miesiączki. W ciągu kilku dni Endo urosło do 12mm, a beta przyrastała prawidłowo. Ja naprawdę wierzę,że nawet gdyby podali Ci zarodek przy 6mm, to są duże szanse na sukces 🙏
alauda lubi tę wiadomość
AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
- Mezoterapia jajników - ✖
- 1 ❄️ zdrowy genetycznie
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram -
Późne miłego dnia... Więc może powiem miłego weekendu. 😁
Alauda skoro tu tyle polecajek, to ja na endo biorę resweratrol 250mg i do tego witaminę e z selenem. 👀 Widzę że echo to kolejny przykład tego że z endo 6mm się da i to całkiem nieźle. Mój gin przy ponad 6mm jest nastawiony na zasadzie "względnie znośnie".
Smerfetko niby na progu, ale u mnie nawet bez proga na drugiej fazie te temperatury były 36,8-37,00. wręcz bym powiedziała że w tym cyklu są wyjątkowo niskie. 😅Elza1234 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat -
siesiepy wrote:Smerfetko niby na progu, ale u mnie nawet bez proga na drugiej fazie te temperatury były 36,8-37,00. wręcz bym powiedziała że w tym cyklu są wyjątkowo niskie. 😅
To tylko ja jestem team niskie temperatury? 😀 może dlatego ciągle głowa mnie boli 😫 -
alauda wrote:siesiepy, a bierzesz resweratol cały cykl czy tylko do owulacji? Oczywiście mam na stanie ten suplement też ale jeszcze nie wprowadziłam regularniej suplementacji😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2024, 09:28
03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%
Mamy ❄️ (3.1.2) -
Kojarzę że zakwas z buraków dobrze wpływa na wszystko
Alauda może warto wprowadzić też kieliszek dziennie? 🍷
Tutaj akurat info z internetu: Zakwas z buraków, dzięki wspieraniu krążenia, dostarczaniu żelaza i antyoksydantów, może korzystnie wpływać na zdrowie endometrium, wspomagając jego regenerację i funkcję. Warto włączyć go do diety, szczególnie w przypadku starań o dziecko lub problemów z endometrium. -
Smerfetkaa wrote:Kojarzę że zakwas z buraków dobrze wpływa na wszystko
Alauda może warto wprowadzić też kieliszek dziennie? 🍷
Tutaj akurat info z internetu: Zakwas z buraków, dzięki wspieraniu krążenia, dostarczaniu żelaza i antyoksydantów, może korzystnie wpływać na zdrowie endometrium, wspomagając jego regenerację i funkcję. Warto włączyć go do diety, szczególnie w przypadku starań o dziecko lub problemów z endometrium.
Zmuszałam się do wina ale wytrawne w ogóle mi nie wchodzi. Poza tym czytałam że tak naprawdę ilość resweratolu w kieliszku wina jest znikoma, dlatego lepiej suplementowac.
Zakwas piję👍🏼 Z polecenia Motylka zamawiamy z Naszej Tłoczni juz od jakiegoś czasu. Zaczęłam go pić z powodu niskiej ferrytyny. Miałam prawnie ponizej normy. Uwielbiam zakwas więc pije nawet szklankę dziennie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2024, 10:16
Smerfetkaa lubi tę wiadomość
10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
Butterfly23 wrote:Ja biorę adaptogeny z mothers’s protect. Królowa się nazywają. I one są typowe dla kobiet. Poczytaj sobie o tym, może będzie warto wprowadzić do suplementacji. Ja po nich mam obfitsze miesiączki, co mnie akurat cieszy, bo tak mam bardzo skąpe i trwające 1,5 dnia. A teraz są takie „normalne”.
Hmm.. poczytam. Moje miesiączki też są bardzo skąpe więc na pewno jest to związane z cienkim endo.
A od kiedy to bierzesz?
Pamiętam jak kiedyś pisałaś że byłaś na monitoringu i miałam cienkie endo, chyba 5mm. Zaczęłaś to suplementowac później?10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
Nineq, jesteś? Co u Ciebie?
Aszin- widzę że zacząłeś nowy cykl, grudzień będzie Twój. Widziałam na forum miesięcznym jakie piękne nazwy wymyśliłaś na grudniowy wątek 🤞🏼
Ciekawa jestem dziewczyny co u Pandzi, czy już się rozpakowała? 🤔
Oglądacie coś ciekawego na netflix? Ja nie lubię świąt jak wiecie.. ale zaczęłam oglądać świąteczne filmy. Czy to mała zmiana? Nie wiem 🤷🏻♀️aszin, Cel95 lubią tę wiadomość
-
alauda wrote:Zmuszałam się do wina ale wytrawne w ogóle mi nie wchodzi. Poza tym czytałam że tak naprawdę ilość resweratolu w kieliszku wina jest znikoma, dlatego lepiej suplementowac.
Zakwas piję👍🏼 Z polecenia Motylka zamawiamy z Naszej Tłoczni juz od jakiegoś czasu. Zaczęłam go pić z powodu niskiej ferrytyny. Miałam prawnie ponizej normy. Uwielbiam zakwas więc pije nawet szklankę dziennie 😁
Tak, ja to stosuję trzeci cykl teraz. Z tymże do owulacji tylko. Nie byłam u gina przez ten czas, więc nie wiem jak endometrium wygląda, ale różnice w miesiączce widzę
alauda lubi tę wiadomość
03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
Mamy ❄️ (3.1.2) -
Smerfetkaa wrote:
Oglądacie coś ciekawego na netflix? Ja nie lubię świąt jak wiecie.. ale zaczęłam oglądać świąteczne filmy. Czy to mała zmiana? Nie wiem 🤷🏻♀️Smerfetkaa lubi tę wiadomość
03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
Mamy ❄️ (3.1.2) -
Smerfetka, tak, przyszła @, po takim samym czasie od odstawienia dupka jak w poprzednim cyklu, więc się cieszę 😄 Póki co podejście do nowego cyklu mam pesymistyczne, ale zapewne bliżej owulacji wstąpią we mnie jakieś nadzieje 🤪 a jak u Ciebie? 😘
Ja obejrzałam Matki Pingwinów i bardzo mi się serial podobał ☺️ Ale chętnie poczytam o innych polecajkach, bo jakoś żaden opis do mnie nie przemawia i aktualnie nie oglądam nic.Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF?
Staję na głowie, by lecieć do chmur
Do licha, spadam znów w dół -
Butterfly23 wrote:Smerfetce chodziło pewnie o kieliszek zakwasu nie wina 😁😁😁
Tak, ja to stosuję trzeci cykl teraz. Z tymże do owulacji tylko. Nie byłam u gina przez ten czas, więc nie wiem jak endometrium wygląda, ale różnice w miesiączce widzę
Tak tak Motylku miałam na myśli zakwas 😀 tyle że ja piję w kieliszku do wina 🍷 wtedy lepiej wchodzi dlatego używam ten emiotikon 😀alauda lubi tę wiadomość
-
aszin wrote:Smerfetka, tak, przyszła @, po takim samym czasie od odstawienia dupka jak w poprzednim cyklu, więc się cieszę 😄 Póki co podejście do nowego cyklu mam pesymistyczne, ale zapewne bliżej owulacji wstąpią we mnie jakieś nadzieje 🤪 a jak u Ciebie? 😘
Ja obejrzałam Matki Pingwinów i bardzo mi się serial podobał ☺️ Ale chętnie poczytam o innych polecajkach, bo jakoś żaden opis do mnie nie przemawia i aktualnie nie oglądam nic.
Aszinku- u mnie nic ciekawego, przeziębiłam się, dodatkowo martwią mnie te niskie temperatury u mnie. Chociaż temperatura nie równa się poziom progesteronu, nie? Chyba kupię nowy termometr bo już nie mam pomysłu 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2024, 10:36
-
Butterfly23 wrote:Ja biorę adaptogeny z mothers’s protect. Królowa się nazywają. I one są typowe dla kobiet. Poczytaj sobie o tym, może będzie warto wprowadzić do suplementacji. Ja po nich mam obfitsze miesiączki, co mnie akurat cieszy, bo tak mam bardzo skąpe i trwające 1,5 dnia. A teraz są takie „normalne”.
Moja dietetyczka kliniczna też to polecała:p23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Smerfetkaa wrote:Aszinku- u mnie nic ciekawego, przeziębiłam się, dodatkowo martwią mnie te niskie temperatury u mnie. Chociaż temperatura nie równa się poziom progesteronu, nie? Chyba kupię nowy termometr bo już nie mam pomysłu 🫣Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF?
Staję na głowie, by lecieć do chmur
Do licha, spadam znów w dół -
aszin wrote:Nie równa się. A przypomnisz jakie masz te temperatury przed i po owulacji? ☺️
Udostępniłam wykres