Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Smerfetkaa wrote:Udostępniłam wykresStarania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF?
Staję na głowie, by lecieć do chmur
Do licha, spadam znów w dół -
aszin wrote:Moim zdaniem przy Twoich temperaturach w pierwszej fazie cyklu nie ma co oczekiwać temperatur w drugiej fazie na poziomie 36,8-37, bo i tak masz dużą różnicę. Widać naprawdę wyraźny skok. Ja bym się tym nie przejmowała 🫣 Ale warto sprawdzić poziom progesteronu, jeśli dawno nie robiłaś. I ja bym zrobiła w 7-9-11dpo, żeby sprawdzić jak się zachowuje ☺️
Dziękuję że spojrzałaś 😘 zawsze to inaczej jak ktoś z boku potwierdzi, że nie ma czym się martwić. Tak ja również widzę ten skok między pierwszą a druga fazą. Nie mniej jednak strasznie się czułam w pierwszej fazie, ciągły ból głowy przy tej najwyżej temperaturze 36,22 🫣
-
Butterfly23 wrote:Ja się czaję na matki pingwinów aktualnie. Teraz oglądamy zachowaj spokój i bardzo polecam. Idź przodem bracie też bardzo spoko, ale tam dużo krwi 🙈
Ja się wczoraj zaopatrzyłam w mazaki i kolorowanki i maluję jak natchniona, żeby nie zwariować do piątkualauda lubi tę wiadomość
-
alauda wrote:siesiepy, a bierzesz resweratol cały cykl czy tylko do owulacji? Oczywiście mam na stanie ten suplement też ale jeszcze nie wprowadziłam regularniej suplementacji😉
alauda lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat -
Smerfetkaa wrote:Aszinku- u mnie nic ciekawego, przeziębiłam się, dodatkowo martwią mnie te niskie temperatury u mnie. Chociaż temperatura nie równa się poziom progesteronu, nie? Chyba kupię nowy termometr bo już nie mam pomysłu 🫣walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat -
siesiepy wrote:Nie równa się, spokojnie. U mnie dzisiaj znowu zamiast być w okolicy chociaż 36,7 to jest 36,5. 😂 No ale najważniejsze że nie 36,3.
Haha no faktycznie 😀 tak najważniejsze że jest ponad linią podstawową 😀 a dobrze się czujesz jak masz takie niższe temperatury ? -
Również oglądałam “idź przodem bracie” i całkiem wciągający serial, “matki pingwinów” również parę osób polecało, ale jak zobaczyłam co tam jest za tematyka to nabrałam obaw że zacznę wtedy snuć obawy że moje dziecko urodzi się z jakąś chorobą.. wiem, że psychika kobiety w ciąży jest zaskakująca, potrafiłam się popłakać bo narzeczony zaczynał tryb nocek w pracy i znowu miałam zostawać sama na noc… po prostu łzy same płynęły z oczu 🫣😅 innego dnia dowiedziałam się o śmierci cioci i byłam tak twarda że ani kropli łzy nie uroniłam.. ten stan ciąży zmienia wiele w naszej głowie 🥹 u mnie przez ostatnich parę dni leci serial obyczajowy “firefly lane”, naprawdę przyjemny serial, który można oglądać w trakcie robienia czegokolwiek w domu ☺️👩🏼 '93 👱🏼♂️'89
Starania od Listopada 2023
2 cs ⏸️ 2.01.2024
Od początku opóźniony rozwój płodu, jednak pojawiło się ❤️, 2 tyg później niestety już przestało bić.
13.02 👼🏻💔
Przerwa do czerwca 2024
2 cs ⏸️ 26.07.2024
Od początku sierpnia Luteina 2x200mg ➡️ 4.10
08.08.2024 - CRL 6,7mm z widoczną akcją ❤️
22.08.2024 - CRL 16,6 mm (8tyg.+1dzien) ❤️
12.09.2024 - CRL 53,1 mm ! (12tyg.)
23.09.2024 - I badanie prenatalne - wszystko w porządku! Niskie ryzyka! 🤩🥳
30.09.2024 - CRL 9,21 cm (14+4/15+1)
21.10.2024 - wg USG 17tyg. 6 dni (👶🏼❓👧🏼❓ 🤔🤷🏼♀️)
12.11.2024 - 380 g zdrowej 👧🏼 (20tyg.6dni)
21.11.2024 - II badania prenatalne 490 g 👧🏼♥️
3.12.2024 - 655 g 👧🏼
7.01.2025 - 1480 g 👧🏼
12.03.2025 - 3440 g Aurelki🫣
-
Smerfetkaa wrote:Nineq, jesteś? Co u Ciebie?
Aszin- widzę że zacząłeś nowy cykl, grudzień będzie Twój. Widziałam na forum miesięcznym jakie piękne nazwy wymyśliłaś na grudniowy wątek 🤞🏼
Ciekawa jestem dziewczyny co u Pandzi, czy już się rozpakowała? 🤔
Oglądacie coś ciekawego na netflix? Ja nie lubię świąt jak wiecie.. ale zaczęłam oglądać świąteczne filmy. Czy to mała zmiana? Nie wiem 🤷🏻♀️
Ja netflixa nie mam. Coś macie do polecenia na hbo? Tylko nie Stamtąd, bo oglądam. -
Nineq - bardzo dobra wiadomość 🍀 detektor to kiedyś będzie mój must have. Tylko wiesz nie fiksuj i nie używaj co 5 minut, a raczej postaraj się
Nineq lubi tę wiadomość
-
Strasznie jestem ciekawa jak to jest być w ciąży bez strachu, bez złych doświadczeń.
Ja jestem w stanie z ciąży cieszyć się jakieś 3 dni od dnia USG. Potem już mam milion czarnych scenariuszy gotowych.
Moja rodzina to już mnie chyba słuchać nie może.
Ostatnio na grupie mama z siostrą napisały że nie mogą się doczekać świąt, a ja im odpisałam niewiele myśląc, że mam nadzieję że im ich nie popsuje
Prawie dostałam w głowę kapciem od męża 🙈 -
Smerfetko, nieee, nie chce też świrować w drugą stronę, jak jutro będzie to wypróbuje, a potem z rozsądkiem.
Elza, ja też jestem ciekawa. We wtorek miałam usg i było ok, wczoraj prenatalne i mówię na pewno spoko. A tu plamienie i panika😵💫 znajoma ogłosiła, że jest w 14tc, a ja się zastanawiam, czy dotrwam razem z nią, że za wcześnie powiedzieliśmy, boję się myśleć przyszłościowo dalej niż do kolejnej wizyty. -
Nineq wrote:Smerfetko, nieee, nie chce też świrować w drugą stronę, jak jutro będzie to wypróbuje, a potem z rozsądkiem.
Elza, ja też jestem ciekawa. We wtorek miałam usg i było ok, wczoraj prenatalne i mówię na pewno spoko. A tu plamienie i panika😵💫 znajoma ogłosiła, że jest w 14tc, a ja się zastanawiam, czy dotrwam razem z nią, że za wcześnie powiedzieliśmy, boję się myśleć przyszłościowo dalej niż do kolejnej wizyty.
Tfu tfu odpukać nie mam żadnych plamien, ale też bym pewnie wpadła w panikę jakbym coś zobaczyła. -
Naprawdę strach zostanie z nami na zawsze, w straconej ciąży wszystko pod kątem samopoczucia było ok, rozwój opóźniony, ale lekarz zaczął uspokajać po ujrzeniu akcji serca, później nagle, bez żadnych symptomów doszło do poronienia. Każda przeszła to inaczej, czasem wydaje nam się bez setek objawów, że ta ciąża jest wręcz przez nas urojona a czasem przerażające plamienie nie oznacza jeszcze najgorszego. Los niejednokrotnie udowodnił że z beznadziejnych cykli rodzą są dzieci, więc trzymam kciuki aby każda oczekująca 🌈 w końcu również mogła cieszyć się ciążą i po 9 miesiącach tuliła swoje dziecko w ramionach 🥹☺️
Nineq lubi tę wiadomość
👩🏼 '93 👱🏼♂️'89
Starania od Listopada 2023
2 cs ⏸️ 2.01.2024
Od początku opóźniony rozwój płodu, jednak pojawiło się ❤️, 2 tyg później niestety już przestało bić.
13.02 👼🏻💔
Przerwa do czerwca 2024
2 cs ⏸️ 26.07.2024
Od początku sierpnia Luteina 2x200mg ➡️ 4.10
08.08.2024 - CRL 6,7mm z widoczną akcją ❤️
22.08.2024 - CRL 16,6 mm (8tyg.+1dzien) ❤️
12.09.2024 - CRL 53,1 mm ! (12tyg.)
23.09.2024 - I badanie prenatalne - wszystko w porządku! Niskie ryzyka! 🤩🥳
30.09.2024 - CRL 9,21 cm (14+4/15+1)
21.10.2024 - wg USG 17tyg. 6 dni (👶🏼❓👧🏼❓ 🤔🤷🏼♀️)
12.11.2024 - 380 g zdrowej 👧🏼 (20tyg.6dni)
21.11.2024 - II badania prenatalne 490 g 👧🏼♥️
3.12.2024 - 655 g 👧🏼
7.01.2025 - 1480 g 👧🏼
12.03.2025 - 3440 g Aurelki🫣
-
Nineq wrote:Smerfetko, nieee, nie chce też świrować w drugą stronę, jak jutro będzie to wypróbuje, a potem z rozsądkiem
Bardzo dobrze, rośnijcie dalej 🥹♥️Nineq lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Ja akurat nie żałuję, że powiedziałam paru osobom. Ale np babciom boję się powiedzieć i czekam na święta, aż będę po prenatalnych.
Tfu tfu odpukać nie mam żadnych plamien, ale też bym pewnie wpadła w panikę jakbym coś zobaczyła.
Właśnie ze znajomymi mam problem. Może gdzieś tam im zazdroszczę, że to pierwsza ciąża w drugim cyklu starań, wszystko w porządku. A ja sram po gaciach od samego początku, stresuję plamieniami i nawet po prenatalnych nie mogę zaznać spokoju 🙄modlę się, żeby skończyło się plamienie i żebym w końcu zaczęła się cieszyć ciążą. -
Nineq wrote:Jestem 🙂raz lepiej raz gorzej. Wczoraj miałam prenatalne, wszystko ok. Tylko od wczoraj właśnie mam plamienie starą krwią 🫣No ale na USG dziecko żyje i się rusza. Zamówiłam detektor, bo chyba zeświruje.
Ja netflixa nie mam. Coś macie do polecenia na hbo? Tylko nie Stamtąd, bo oglądam.
Nineq, bardzo się cieszę, gratulacje ❤️❤️Nineq lubi tę wiadomość
AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
- Mezoterapia jajników - ✖
- 1 ❄️ zdrowy genetycznie
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram -
Elza, po prenatalnych nie dam Ci żyć, obiecuję. Będę Cię zamęczać aż uwierzysz,że wszystko jest w porządku i zaczniesz się cieszyć z ciąży 💋❤️ Czerp z każdej minuty, będziesz cudowna mamą 🌈❤️
Elza1234 lubi tę wiadomość
AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
- Mezoterapia jajników - ✖
- 1 ❄️ zdrowy genetycznie
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram -
Echo wrote:Elza, po prenatalnych nie dam Ci żyć, obiecuję. Będę Cię zamęczać aż uwierzysz,że wszystko jest w porządku i zaczniesz się cieszyć z ciąży 💋❤️ Czerp z każdej minuty, będziesz cudowna mamą 🌈❤️
Czekam na te prenatalne jak na jakiś wyrok. Tak bym chciała usłyszeć, że wszystko jest dobrze, że ta walka naprawdę się opłaciła