Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo - Kochana ja za Ciebie trzymam ciągle kciuki 🌱 wierzę w cuda 🥹

Elza1234 lubi tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq, trzymam kciuki, żeby te plamienia ustały. Prenatalne masz dobre i mam nadzieję że uwierzysz ze będzie dobrze🥰

Mi też najlepiej jest tuż po wizycie, teraz odliczam do 5go i potem prenatalnych 9go

Mówić najbliższej rodzinie to powiemy za parę dni, moja Mama wie od pozytywnego testu bo mamy taką relacje ze inaczej sobie nie wyobrażam, jeszcze dwie najbliższe przyjaciółki. Wszyscy ci ludzie znają nasza historie i trzymaja kciuki/modlą się za nas

Nineq lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..

Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
    - APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
    - allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
    - celowana suplementacja, ładne amh
    - hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
    - stale letrox,hydroxychloroquina, acard
    - wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 Beta 56.3 -> 160.4 -> 414.5 🍀
    21/10 beta 2384 🍀
    Wizyta 24/10 - pęcherzyk i struktury zarodka🍀
    Wizyta 6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,44 💗 178/min 🍀🌈
    Wizyta 5/12 🙏🍀

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, długo mnie nie było, ale z mężem złapaliśmy kryzys, większy niż mniejszy. Mamy spory problem z porozumieniem się i dojściem do ładu i składu.

Jeszcze półtora roku temu mnie zapewniał, że żadna klinika nie wchodzi w grę i że jak się nie uda, to trudno. Więc wrzuciłam sobie to hasło w głowie, nie to nie. Od lutego totalnie nie chodzę do lekarza, nie szukam, nie pytam odpowiedzi. Aż ostatnio nie miał przebłysku, że chciałby spróbować… a ja się po prostu boję tych wszystkich wyzwań, i nie wiem czy podołam.

Zrobił znowu badanie nasienia w invimed - nadal 0% poprawnych plemników. Tylko nie zmienił w ogóle swojego stylu życia, a alko pije więcej niż pił wcześniej.

Widzę, że u Was sporo się ruszyło i się cieszę z każdej Waszej ciąży, a każda z Was która w niej nie jest - trzymam kciuki, abyście zrealizowały swoje skryte marzenia.

‹‹ 1346 1347 1348 1349 1350
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ