Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Nineq, trzymam kciuki, żeby te plamienia ustały. Prenatalne masz dobre i mam nadzieję że uwierzysz ze będzie dobrze🥰
Mi też najlepiej jest tuż po wizycie, teraz odliczam do 5go i potem prenatalnych 9go
Mówić najbliższej rodzinie to powiemy za parę dni, moja Mama wie od pozytywnego testu bo mamy taką relacje ze inaczej sobie nie wyobrażam, jeszcze dwie najbliższe przyjaciółki. Wszyscy ci ludzie znają nasza historie i trzymaja kciuki/modlą się za nasNineq lubi tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Hej, długo mnie nie było, ale z mężem złapaliśmy kryzys, większy niż mniejszy. Mamy spory problem z porozumieniem się i dojściem do ładu i składu.
Jeszcze półtora roku temu mnie zapewniał, że żadna klinika nie wchodzi w grę i że jak się nie uda, to trudno. Więc wrzuciłam sobie to hasło w głowie, nie to nie. Od lutego totalnie nie chodzę do lekarza, nie szukam, nie pytam odpowiedzi. Aż ostatnio nie miał przebłysku, że chciałby spróbować… a ja się po prostu boję tych wszystkich wyzwań, i nie wiem czy podołam.
Zrobił znowu badanie nasienia w invimed - nadal 0% poprawnych plemników. Tylko nie zmienił w ogóle swojego stylu życia, a alko pije więcej niż pił wcześniej.
Widzę, że u Was sporo się ruszyło i się cieszę z każdej Waszej ciąży, a każda z Was która w niej nie jest - trzymam kciuki, abyście zrealizowały swoje skryte marzenia. -
Bezimienna wrote:Hej, długo mnie nie było, ale z mężem złapaliśmy kryzys, większy niż mniejszy. Mamy spory problem z porozumieniem się i dojściem do ładu i składu.
Jeszcze półtora roku temu mnie zapewniał, że żadna klinika nie wchodzi w grę i że jak się nie uda, to trudno. Więc wrzuciłam sobie to hasło w głowie, nie to nie. Od lutego totalnie nie chodzę do lekarza, nie szukam, nie pytam odpowiedzi. Aż ostatnio nie miał przebłysku, że chciałby spróbować… a ja się po prostu boję tych wszystkich wyzwań, i nie wiem czy podołam.
Zrobił znowu badanie nasienia w invimed - nadal 0% poprawnych plemników. Tylko nie zmienił w ogóle swojego stylu życia, a alko pije więcej niż pił wcześniej.
Widzę, że u Was sporo się ruszyło i się cieszę z każdej Waszej ciąży, a każda z Was która w niej nie jest - trzymam kciuki, abyście zrealizowały swoje skryte marzenia.
Kurczę, rzeczywiście trudna sprawa
In vitro to trochę jazda bez trzymanki, wierzę że można się tego bać - i przede wszystkim warto się do tego przygotować - mam tu na myśli to alkoszkoda nerwów i energii jeśli chłop się nie chce w to zaangażować
Trzymam za Was kciuki, jakąkolwiek decyzję podejmiecie! -
Elza1234 wrote:Nie raz o Tobie myślałam
Kurczę, rzeczywiście trudna sprawa
In vitro to trochę jazda bez trzymanki, wierzę że można się tego bać - i przede wszystkim warto się do tego przygotować - mam tu na myśli to alkoszkoda nerwów i energii jeśli chłop się nie chce w to zaangażować
Trzymam za Was kciuki, jakąkolwiek decyzję podejmiecie!
Mam obawy, że on te porażki zniesie bardzo źle. Tak samo jak przeżywa złe wyniki badań, ale absolutnie nie robi nic w kierunku by to zmienić…Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2024, 22:45
-
Bezimiennia, również często myślałam co u Ciebie i czy tu w ogóle czasami zaglądasz.
Mam nadzieje, że jednak sobie wszystko jakoś poukładacie.
Jesli myślicie o ivf, ja bym nie martwiła się słabą morfologią. Mój mąż na ostatnich dwóch badaniach również miał wynik 0% a prowadzi naprawdę zdrowy tryb życia. Moja lekarz powiedziała, że to nie jest duży problem i embriolodzy sobie z tym poradzą. Nie mniej jednak dobrze byłoby odstawić alko bo ono nigdy nie ma dobrego wpływu na zdrowie 😔
Poza tym skoro się boisz, to on też musi wiedzieć
, że jesteście w tym dwoje i musi być 100% z Tobą.10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
05.23 💔 9/10tc (naturals)
3x IVF ➡️ 6 transferów ❌ -
Bezimienna wrote:W ogóle jak oceniacie InviMed?
Wiem że dziewczyny o tym wrocławskim się dobrze wypowiadają, na tym wątku starając się z pomocą medyczną możesz podpytać o opinie -
Poza tym, zgadzam się z Alauda
Musicie mieć naprawdę oby dwoje pewność że tego chcecie, bo chyba nigdy nie potrzebowaliśmy tak bardzo wspólnego wsparcia jak przez ten rok. To jest straszna próba dla małżeństwa i wcale się nie dziwię, że niektóre tego nie wytrzymują. Ale warto -
Smerfetkaa wrote:Echo - Kochana ja za Ciebie trzymam ciągle kciuki 🌱 wierzę w cuda 🥹
Ja za Ciebie też 💋❤️Smerfetkaa lubi tę wiadomość
AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
- Mezoterapia jajników - ✖
- 1 ❄️ zdrowy genetycznie
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram -
Bezimienna, miło Cie widzieć ❤️ bardzo mi przykro, że tak się u Was sprawy potoczyły 🫂 zgadzam się z dziewczynami, ivf to nie jest sprawa jednej osoby i musicie się nawzajem wspierać. Czy Twój mąż chce ivf?
Cel95, siesiepy lubią tę wiadomość
AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
- Mezoterapia jajników - ✖
- 1 ❄️ zdrowy genetycznie
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram -
Witam was u nas cudowna pogoda jutro lece na konie. Teraz jeżdżę dwa razy na tydzień, czasem pomagam w stajni więc mogę sobie jeździć za free:)
Jeśli chodO p starania nie stymulowałam się i nie chodze na monity. Dzisiaj musiałam kupić termometr i bo stary mi zginal od jutro będę prowadzic wykres. Ale tak: libido mam kosmiczne i co najważniejsze seks bo chcemy nie bo lekarz kazał i okres miałam w końcu normalny bez żadnych plamień po
A i kupiłam sobie nowy telefon pod choinkę. Stary to już okropny rzęch chodzę z nim już szosty rok ale wiesza się i nie wszytko chce działać. Czas na nowyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2024, 13:07
-
izzy91 wrote:Dziewczyny czy któraś wie co z Pandzia? Termin miała na piątek z tego co pamiętam
Może dochodzi do siebie? Też o niej ciągle myślęCel95 lubi tę wiadomość
-
Ja również kilka dni temu pisałam że jestem ciekawa co u Pandzi. Może tak się nie może nacieszyć maleństwem że nawet o nas zapomniała 😍
-
Nie, ja ciągle w dwupaku i już się niecierpliwię. Od piątku jeżdżę co 2 dni na ktg do szpitala. Wczoraj mi lekarz powiedział,że na poród się nie zanosi 🙄
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
pandzia 🐼 wrote:Nie, ja ciągle w dwupaku i już się niecierpliwię. Od piątku jeżdżę co 2 dni na ktg do szpitala. Wczoraj mi lekarz powiedział,że na poród się nie zanosi 🙄
pandzia 🐼 lubi tę wiadomość
-
pandzia 🐼 wrote:Nie, ja ciągle w dwupaku i już się niecierpliwię. Od piątku jeżdżę co 2 dni na ktg do szpitala. Wczoraj mi lekarz powiedział,że na poród się nie zanosi 🙄
domyślam się jak się czujesz. Jaki jest plan jak się samo nie zacznie? Ile jeszcze planują czekac?
-
Pandzia Trzymamy kciuki, powodzenia 😊23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍