Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Smerfetkaa wrote:Wiesz co mój lekarz mi tego nie zleca, a że ma moje zaufanie to dostosowuje się On chyba wie że mam fiołka na punkcie czekania na wyniki - oczywiście jak każda z nas
Elza- podobno mam bardzo zniszczone żyły, i ostatnio jak pobierali mi krew to powiedzieli ze trzeba będzie z innego miejsca. Czy wiesz z jakiego? To juz tak z ciekawości 😅Smerfetkaa lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
24.11 3066g, 40+2
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Smerfetkaa wrote:Wiesz co mój lekarz mi tego nie zleca, a że ma moje zaufanie to dostosowuje się On chyba wie że mam fiołka na punkcie czekania na wyniki - oczywiście jak każda z nas
Elza- podobno mam bardzo zniszczone żyły, i ostatnio jak pobierali mi krew to powiedzieli ze trzeba będzie z innego miejsca. Czy wiesz z jakiego? To juz tak z ciekawości 😅
Podziwiam, że nie zrobisz bety, ja bym w życiu nie wytrzymała -
Pandziu, z całego serca życzę Ci bezproblemowego i szybkiego porodu 🙏❤️ Tak bardzo się cieszę, że jesteś na tym etapie i już niedługo będziesz tulić w ramionach swoje ukochane maleństwo ❤️❤️ Jesteś nieprawdopodobną wojowniczka, wiele przeszłaś żeby być w tym miejscu. Teraz zaczniesz nowy rozdział i będzie to najpiękniejszy ze wszystkich 🥰
Smerfetkaa, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Smerfetkaa lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Elza1234 wrote:W obu rękach? To myślę że z grzbietu dłoni mogą
Podziwiam, że nie zrobisz bety, ja bym w życiu nie wytrzymała
Elza ale jak ja pójdę raz to będę wycieczki robić do laboratorium, wiesz jak jest 🫢 moze jednak wytrzymam do wizyty 🤞🏼
Testu ciążowego też mialam nie kupywać w ogóle, ale dzisiaj coś mnie natchnęło, to kupiłam i test i bombkę 🌈Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Smerfetkaa wrote:Elza ale jak ja pójdę raz to będę wycieczki robić do laboratorium, wiesz jak jest 🫢 moze jednak wytrzymam do wizyty 🤞🏼
Testu ciążowego też mialam nie kupywać w ogóle, ale dzisiaj coś mnie natchnęło, to kupiłam i test i bombkę 🌈
Trzymam mocno kciuki żeby wszystko było u was dobrze
Pandzia - mam nadzieję że Gabrysia jednak się nad Tobą zlituje i opuści bezpieczne gniazdko
Właśnie oglądałam film Joy - o pierwszym dziecku z in vitro, uplakalam się jak bóbr
pandzia 🐼 lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:No dla mnie te wycieczki to taki nieodłączny element. Po prostu nie umiem sobie wyobrazić że nie sprawdziłabym przyrostu
Pandzia - mam nadzieję że Gabrysia jednak się nad Tobą zlituje i opuści bezpieczne gniazdko
Właśnie oglądałam film Joy - o pierwszym dziecku z in vitro, uplakalam się jak bóbr♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Elza1234 wrote:No dla mnie te wycieczki to taki nieodłączny element. Po prostu nie umiem sobie wyobrazić że nie sprawdziłabym przyrostu
Kciuki się przydadzą 🥹🍀 ja za Was również ciągle trzymam i nie puszczam 🤞🏼Elza1234 lubi tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
siesiepy wrote:To to co dodali teraz na netflix?
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Smerfetko podziwiam że nie chcesz iść na bete, ja podobnie jak Elza chciałam jak najszybciej badać przyrosty. A kiedy planujesz iść na wizytę?
Mnie na wizytach lekarze zawsze pytali czy badałam betę i jaki jest jej wynik, u tej lekarski co teraz jestem nawet musiałam podawać jej wszystkie przyrosty, mówiła że to bardzo ważne aby wykluczyć ciążę pozamaciczną. -
Elza1234 wrote:Tak
Elza1234 lubi tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Magdanka - ale nie ma co podziwiać bo jak zadziała impuls to pierwsza będę w kolejce do laboratorium 🫣
A Ty badałaś betę dwa razy a potem czekałaś już na wizytę?Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Smerfetkaa wrote:Magdanka - ale nie ma co podziwiać bo jak zadziała impuls to pierwsza będę w kolejce do laboratorium 🫣
A Ty badałaś betę dwa razy a potem czekałaś już na wizytę?
Ja zbadałam 3 razy, a potem po tygodniu jeszcze raz żeby upewnić się że kropek nadal tam jest 😁
Pierwszą wizytę miałam w 5+4.
Z tym że ja też miałam zalecenia od immunolog żeby badać przyrosty. -
Magdanka wrote:Ja zbadałam 3 razy, a potem po tygodniu jeszcze raz żeby upewnić się że kropek nadal tam jest 😁
Pierwszą wizytę miałam w 5+4.
Z tym że ja też miałam zalecenia od immunolog żeby badać przyrosty.
Rozumiem, ja pewnie w podobnym czasie będę wizytować, jutro dowiem sie szczegółówIdź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -