Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza1234 wrote:Se może rekomendować
Niech pierwsza rzuci kamieniem, która po transferze nie sikała od 4dpt xD
Ha ha to samo se pomyslałam🤣🤣Elza1234 lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Wizyta kwalifikacyjna ⏳️ -
Cześć. Długo mnie tu nie było. Generalnie z powodu, że się trochę poddałam, bo ciągłe starania i niepowodzenia mnie przytłoczyły, a wyjazdy na badania itd. trochę odbiły echem na mojej pierwszej latorośli i odpuściłam Tym bardziej, że w Poznaniu usłyszałam, że długa droga z immunologią przed nami, bo mój organizm wychodzi na to, że "oduczył się" dobrego reagowania na ciąże, a z partnerem z którym mam już jedno dziecko mamy 0% zgodności i nawet zaczynam zwalczać zarodek (cross-match i allo zrobione). W czerwcu też poroniłam na samym początku, beta podskoczyła do 800, a potem zaczęła spadać. Generalnie to już postanowiliśmy, że koniec starań, ale w grudniu się trochę zapomnieliśmy i wczorajsza beta 306 (okres spóźniony o 5 dni przy regularnych cyklach 28dni). Doktor kazał mi wykupić i Clexane, od wczoraj pierwszą dawkę wstrzyknęłam. W badaniach pojawiły się też oznaki, że z krzepliwością zaczynają się problemy i mam mutację genowe. Do tego biorę Acard i specjalny kwas foliowy, bo podobno źle wchłaniam.
Czy myślicie, że jest jakaś szansa i ta beta jest ok? Clexane używam po raz pierwszy. Pan doktor powiedział "spróbujemy", ale skupił się tylko na krzepliwości, a kiedyś inny lekarz sugerował, że tu immunologia i ze sterydami można by spróbować, ale przyznał że nie jest specjalistą od tego i skierował do kliniki w Poznaniu, a teraz ten z Poznania skierował do Paśnika w Łodzi, ale to już był etap mojego załamania wynikami i poddania. Jak myślicie, czy jak nie ruszyłam tej immunologii i teraz dał mi tylko pod kontem krzepliwości to jest jakaś szansa, że się coś rozwinie z tego ? Jutro beta i progesteron, ale ja w głowę dostaję czy znowu będzie fiasko.....2019 ciąża zakończona cesarskim cięciem, Agatka
2021 maj poronienie samoistne w 8 tc ;(
2021 listopad ciąża pozamaciczna prawy jajowód uratowany ;(
Dłuuuuugo nic...............
2023 maj ciąża biochemiczna ;(
2023 lipiec poronienie, puste jajo płodowe;( -
Tola, przykro mi ale żadna z nas ci nie odpowie jak to się skończy
Pozostaje ci badać przyrost, dbać o siebie i czekać na rozwój wydarzeń -