X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    W takim razie bardzo mi przykro, że u ciebie to tak nie działa. To bardzo zły stan, skoro raz że nie masz wiary, a dwa że jeszcze przeżywasz rozczarowanie. :(

Nie będę proponować psychologa, bo to bez sensu i sama wiesz że istnieje taka instytucja. Życzę ci mimo wszystko abys jednak pozytywnie się zaskoczyła.
    W cyklach naturalnych robisz test, czy dostajesz okres i to Cię nie dziwi, nie masz wiary itp. Przyszedł okres, no wiadomka. Jakby inaczej. Ale po transferze, gdy wychodzisz z kliniki z zarodkiem, który wiesz, że już jest w Tobie i za kilka dni robisz test czy betę i wychodzi negatywna… Myślę, że nie da się uniknąć rozczarowania 🥺

03.2023💔 8tc 👼
    AMH: 4,44 ng/ml

01/25- IVF
    08.01- start stymulacji 💉 ovaleap 1x150
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    W cyklach naturalnych robisz test, czy dostajesz okres i to Cię nie dziwi, nie masz wiary itp. Przyszedł okres, no wiadomka. Jakby inaczej. Ale po transferze, gdy wychodzisz z kliniki z zarodkiem, który wiesz, że już jest w Tobie i za kilka dni robisz test czy betę i wychodzi negatywna… Myślę, że nie da się uniknąć rozczarowania 🥺

U mnie to było rozczarowanie i dodatkowo wątpliwości, czy jeszcze kiedykolwiek się uda. Strach, że jedyna ciąża to ta, którą straciłam. Także masz rację niestety. Ogromnie trudne emocje.

siesiepy, Butterfly23 lubią tę wiadomość

'94
    AMH 0,29
    MTHFR A1298 heterozygota
    PAI-1 4G/5G heterozygota
    kariotypy prawidłowe
    niedoczynność tarczycy- pod kontrolą
    ANA1 wysoko dodatnie
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    11.09 start stymulacji do procedury IVF w programie MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    11.10 start drugiej stymulacji
    26.10 mamy 1 zarodek 4AB
    W oczekiwaniu na transfer na cyklu naturalnym… 12/24? Chyba trzeba będzie poczekać dłużej!
    Euthyrox 75, Acard 75, Glucophage XR 750, Cyclogest 400x2
    1.12 ⏸️ naturalnie
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 0,45 cm
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, po prostu trzymam kciuki. Nie napisze że wiem jak to jest przy in vitro bo nie mam pojęcia, wierzę że przezywasz trudne emocje. Wiele osób dobrze Ci życzy i niech ta energia zdziała cuda 😊

Butterfly23 lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Zobaczymy jak mój wrodzony pesymizm sobie poradzi z tym faktem, że jednak będę miała świadomość tego zarodka i poniekąd pierwszego etapu bycia w tej ciąży. Teraz mi też łatwo mówić o tym, jak chce żeby było, a jak będzie to wyjdzie w praniu. 🥺

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Zobaczymy jak mój wrodzony pesymizm sobie poradzi z tym faktem, że jednak będę miała świadomość tego zarodka i poniekąd pierwszego etapu bycia w tej ciąży. Teraz mi też łatwo mówić o tym, jak chce żeby było, a jak będzie to wyjdzie w praniu. 🥺
    Ja rozumiem co miałaś na myśli i myślę, że mamy tak samo przy naturalnych staraniach. Ale ivf to jest zupełnie inny level. Tu cały cykl coś się dzieje. Jedne zastrzyki, drugie, trzecie. Usg, badania, tabletki. Ja jestem na początku a już czuję się totalnie zmęczona. I odliczam tylko dni do końca. I tak jak cykle stymulowane nie są mi obce, branie proga i innych tabletek też, tutaj mnie mocno to orze. I myślę tylko o tym, jak sobie poradzę po nieudanym transferze. A najbardziej chyba przeraża mnie myśl, że możemy nie uzyskać żadnego zarodka.

03.2023💔 8tc 👼

01/25- IVF
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Motylku, po prostu trzymam kciuki. Nie napisze że wiem jak to jest przy in vitro bo nie mam pojęcia, wierzę że przezywasz trudne emocje. Wiele osób dobrze Ci życzy i niech ta energia zdziała cuda 😊
    ❤️❤️❤️❤️

03.2023💔 8tc 👼

01/25- IVF
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Ja rozumiem co miałaś na myśli i myślę, że mamy tak samo przy naturalnych staraniach. Ale ivf to jest zupełnie inny level. Tu cały cykl coś się dzieje. Jedne zastrzyki, drugie, trzecie. Usg, badania, tabletki. Ja jestem na początku a już czuję się totalnie zmęczona. I odliczam tylko dni do końca. I tak jak cykle stymulowane nie są mi obce, branie proga i innych tabletek też, tutaj mnie mocno to orze. I myślę tylko o tym, jak sobie poradzę po nieudanym transferze. A najbardziej chyba przeraża mnie myśl, że możemy nie uzyskać żadnego zarodka.

Miałam 2 procedury jedna po drugiej i byłam absolutnie wykończona. Co chwilę wizyty w klinice, co chwilę badania usg, badania krwi. Potem czekanie na informację ile pobranych komórek, ile dojrzałych, ile się zapłodniło, ile mamy blastek. Ja powiedziałam stop i odmówiłam świeżego transferu, chciałam przerwy.

'94
    AMH 0,29
    MTHFR A1298 heterozygota
    PAI-1 4G/5G heterozygota
    kariotypy prawidłowe
    niedoczynność tarczycy- pod kontrolą
    ANA1 wysoko dodatnie
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    11.09 start stymulacji do procedury IVF w programie MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    11.10 start drugiej stymulacji
    26.10 mamy 1 zarodek 4AB
    W oczekiwaniu na transfer na cyklu naturalnym… 12/24? Chyba trzeba będzie poczekać dłużej!
    Euthyrox 75, Acard 75, Glucophage XR 750, Cyclogest 400x2
    1.12 ⏸️ naturalnie
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 0,45 cm
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie będę owijać w bawełnę, nieudane transfery bolą o wiele bardziej niż naturalny cykl. Ale i z tego da się otrząsnąć.
    Choć ja też robiłam przerwy pomiędzy, czasem 2/3 miesiące, żeby dojść do siebie i stanąć na nogi
    Strach czy będą zarodki jest naturalny, naprawdę Cie rozumiem

Butterfly23 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
‹‹ 1386 1387 1388 1389 1390
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ