X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Echo Autorytet

Wysłany: 30 maja, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 4 nieudane za sobą (bez żadnego transferu!) i nie czuję żebym była "wciągnięta",a raczej zdewastowana psychicznie, fizycznie i finansowo. Podejrzewam,że łatwiej jest ludziom, którzy mają komórki, a z nich jakiekolwiek zarodki, bo dzięki temu mają o co walczyć. U mnie jest inna sytuacja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja, 09:18

AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
    2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖
    - Mezoterapia jajników - ✖
    - 1 ❄️ zdrowy genetycznie

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Mam 4 nieudane za sobą (bez żadnego transferu!) i nie czuję żebym była "wciągnięta",a raczej zdewastowana psychicznie, fizycznie i finansowo. Podejrzewam,że łatwiej jest ludziom, którzy mają komórki, a z nich jakiekolwiek zarodki, bo dzięki temu mają o co walczyć. U mnie jest inna sytuacja
    Ale z drugiej strony Echo - mimo wszystko nadal walczysz. Mogłabyś dawno to rzucić wpierony albo zdecydować się na adopcje komórki/zarodka. Ale nadal gdzieś tą siłę znajdujesz i walczysz. Co jest bardzo imponujące no bo żadna z nas tu aż tyle nie przeszła. I jestem pewna że ja nie miałabym w sobie tylko samozaparcia co Ty, dlatego zawsze Ci piszę że podziwiam Cię w tej walce

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
‹‹ 1457 1458 1459 1460 1461
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ