X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec jak się czujesz? Kiedy masz wizytę?
    Elza jak dobrze,że już w domku z małą 🩷 na pewno było wam wszystkim ciężko w takiej sytuacji ale Twoje zdrowie także jest ważne 💪🏼 tulcie się dziewczyny 🥰 a jeśli chodzi o kp to jest dla mnie także ciężki temat od początku.. i ponoć to błędne koło dokarmianie mm ale my od początku na noc dajemy mm i jakoś nadal karmię piersią. Jeśli uda Ci się przetrwać ten początek to będzie tylko lepiej. Kp jest super i powinno być bezbolesne 🤗 jeśli są komplikacje to nie ma się co męczyć, dziecko ma być pojedzone 😊
    Magdanko, przykro czytać .. :( szkoda,że nie mieszkasz bliżej może udałoby się spotkać 🩷
    Bezimienna, super,że mąż się zgodził na badania 🤗 musicie być w tym razem. Clostridium diff to raczej nie ten trop, pasożyty jak najbardziej

Elza1234 lubi tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
    26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pandzia dziękuję że pytasz:) spać mogę cały czas, jestem mega zmęczona, do tego nie wymiotuje ale jedzenie mnie strasznie muli.
    Wizytę mam we wtorek i mam nadzieję zobaczyć szkraba w końcu. Dzisiaj mam pierwszy pakiet badań: Morfologia, tokso itp

Elza1234, Patisonek 25, Cel95 lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
    Czekamy na ❤️
  • Foxy_Lady Znajoma

Wysłany: 17 lipca, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Dzięki! Każda wskazówka będzie istotna. Ale ja problemu u niego dopatruję się w kwestii problemów z układem pokarmowym + zły styl życia.
    Ale mąż chce działać, więc jestem dumna

Ta bakteria bytuje w jelicie, więc jest pośrednio związana z układem pokarmowym. Obok HP polecaja ją badać jak sa problemy w ukladzie pokarmowym. Trzymam kciuki, żeby udało się znaleźć winowajcę 🤞

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Pandzia dziękuję że pytasz:) spać mogę cały czas, jestem mega zmęczona, do tego nie wymiotuje ale jedzenie mnie strasznie muli.
    Wizytę mam we wtorek i mam nadzieję zobaczyć szkraba w końcu. Dzisiaj mam pierwszy pakiet badań: Morfologia, tokso itp

Odpoczywaj ile możesz 😍 daj znać po wizycie wtorkowej. Trzymam mocno kciuki 😘

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg

👨36 L
    Kiepskie parametry nasienia ❌️
    Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
    Mamy ❄️ 4.3.3
‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ