Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny,
Miłego tygodnia☀️☺️
Nie odzywałam sie w weekend ale regularnie podczytywałam. Teraz pewnie rzadko będę sie udzielać, bo jak dziecko w domu to nawet nie ma kiedy a jak śpi, to ogarniam dom albo siebie.
Jednorożec, super, ze w końcu pojawiła sie 🐒. To już pewnie ta ostatnia☺️
Echo, teściowa pierwsza klasa. Z jednej strony rozumiem, ze dziadkowie szaleją za wnukami i sama widze po mojej rodzinie, ze wnuki są teraz ważniejsze niż właśnie dzieci. Ale wszystko z umiarem! Słabe zachowanie. Byłoby mi strasznie przykro gdyby moi rodzice mnie tak traktowali.
Lia, wszystko najlepszego z okazji rocznicy ❤️🌸
Ja wczoraj miałam coś na styl bólu owulacyjnego. Zadziałalismy z mężem ale testy owu były negatywne (mocz nie był rozcieńczony) a do tego odezwał sie moj prawy, leniwy jajnik. Pewnie to nie była owulacja, bo dosyć często pobolewa mnie tak brzuch i to w różnych dniach cyklu.
Właśnie mam wolna chwilę, wiec lecę po wyniki histopato.. w końcu!Lia., Echo, ELka lubią tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
02/24➡️1 IVF -> ❄️
08/24 FET 3BB ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
12/24 FET 3AB ❌ -
Butterfly23 i sam acard bierzesz na noc czy jeszcze jakieś suple? Tego tyle ze nie wiem jak rozdzielać
Echo No właśnie mi nic lekarka nie mówiła, sama się zastnawiam czy brać 150 czy 75 a od pozytywnego testu 150🫣
Alauda kciuki za wyniki -
JaMiNi wrote:Butterfly23 i sam acard bierzesz na noc czy jeszcze jakieś suple? Tego tyle ze nie wiem jak rozdzielać
Echo No właśnie mi nic lekarka nie mówiła, sama się zastnawiam czy brać 150 czy 75 a od pozytywnego testu 150🫣
Alauda kciuki za wynikiJaMiNi lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
AMH: 4,44 ng/ml
01/25- IVF
08.01- start stymulacji
💉 ovaleap 150 mensinorm 150 orgalutran 0,25
ovitrelle 375
20.01- punkcja —> pobrano 7 🥚 -
Mam wynik: martwiczo-zapalnie zmieniona doczesna i kosmki łożyskowe. Tkanek zarodkowych nie stwierdzono.
Dziwne, ze tkanek zarodkowych nie stwierdzono, bo widziałam przecież zarodek na usg😞
Myślicie, ze to standardowy opis? Martwi mnie słowo „zapalnie” - czy to możliwe, ze mam w dalszym ciągu jakiś stan zapalny?83; AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
08/24 FET 3BB ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
12/24 FET 3AB ❌ -
alauda wrote:Hej Dziewczyny,
Miłego tygodnia☀️☺️
Nie odzywałam sie w weekend ale regularnie podczytywałam. Teraz pewnie rzadko będę sie udzielać, bo jak dziecko w domu to nawet nie ma kiedy a jak śpi, to ogarniam dom albo siebie.
Jednorożec, super, ze w końcu pojawiła sie 🐒. To już pewnie ta ostatnia☺️
Echo, teściowa pierwsza klasa. Z jednej strony rozumiem, ze dziadkowie szaleją za wnukami i sama widze po mojej rodzinie, ze wnuki są teraz ważniejsze niż właśnie dzieci. Ale wszystko z umiarem! Słabe zachowanie. Byłoby mi strasznie przykro gdyby moi rodzice mnie tak traktowali.
Lia, wszystko najlepszego z okazji rocznicy ❤️🌸
Ja wczoraj miałam coś na styl bólu owulacyjnego. Zadziałalismy z mężem ale testy owu były negatywne (mocz nie był rozcieńczony) a do tego odezwał sie moj prawy, leniwy jajnik. Pewnie to nie była owulacja, bo dosyć często pobolewa mnie tak brzuch i to w różnych dniach cyklu.
Właśnie mam wolna chwilę, wiec lecę po wyniki histopato.. w końcu!
Tak się właśnie zastanawialam co u Ciebie, bo na chwilę zniknęłas ❤️
Dawaj znać co z wynikami ! Trzymamy kciuki🤞🤞
Edit: już widzę, że wystawiłas wyniki. Nie wiem co to wszystko oznacza 😞 Masz już umówiona wizytę kontrolną?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 13:26
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 09.2024 ✖ mezoterapia
- 11.2024 ✖
- 12.2024❄️ zdrowy genetycznie
2025 ♡ - IVF ✰
- 02.2025
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
JaMiNi wrote:Mi lekarka zalecała przy pai hetero 🤷♀️03.2023💔 8tc 👼
01/25- IVF
08.01- start stymulacji
ovitrelle 375
alauda wrote:Mam wynik: martwiczo-zapalnie zmieniona doczesna i kosmki łożyskowe. Tkanek zarodkowych nie stwierdzono.
Dziwne, ze tkanek zarodkowych nie stwierdzono, bo widziałam przecież zarodek na usg😞
Myślicie, ze to standardowy opis? Martwi mnie słowo „zapalnie” - czy to możliwe, ze mam w dalszym ciągu jakiś stan zapalny?03.2023💔 8tc 👼
01/25- IVF
08.01- start stymulacji
ovitrelle 375
Dzięki Dziewczyny, myślałam, ze może któraś z Was miała podobny opis.
Chyba wybiorę się do lekarza dla spokoju ducha.
Edit. Już sie umówiłam na jutro☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 13:33
83; AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
08/24 FET 3BB ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
12/24 FET 3AB ❌ -
Alauda to martwiczo zapalne podobno normalne, u mnie tez nie stwierdzono zarodka, ale ze mnie mocno poleciało zaraz przed zabiegiem
-
Lia. wrote:Dziękuję ❤️ Dokładnie 2 lata temu podjęłam najlepszą decyzję w swoim życiu.
Słodko-gorzki ten dzień. Boli, że nie możemy go świętować we trójkę. Tak wiele się wydarzyło przez ten czas...Lia. lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za życzenia ❤️ Jesteście bardzo kochane. Najpierw praca, a później idziemy na kolację świętować ☺️
Ja przy PAi hetero biorę acard 75 mg od 4 dpo do miesiączki. Ale dawkowanie pewnie zależy od lekarza.
Alauda, myślę że najlepiej lekarz Ci odpowie na to pytanie. Może być tak, że jest tam jakiś stan zapalny, a możliwe, że on się utworzył po prostu przy obumieraniu dzieciątka. To tak jak w komórkami nk w materiale poronnym. Możliwe, że były tam wcześniej, ale też jest opcja, że wytworzyły się naturalnie w reakcji na obumarcie ciąży.
Jeśli Cię to pocieszy to u mnie też nie znaleziono zarodka była kosmowka, więc dało się przebadać, zbadać płeć, ale nie mam pojęcia co stało się z dzidziusiem.. I nie chcę w to wnikać, bo bardzo mnie to psychicznie dosiadło. Jak rozmawiałam z mamą to stwierdziłyśmy, że ciało to tylko materia, a najważniejsza jest dusza, bo ona żyje wiecznie w naszej pamięci. Po tych słowach było mi łatwiej.⛈️ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
Ja 28, mąż 38 🎂
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI w DE: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI Reprofit Ostrava: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
7 dpt ⏸️, beta 33 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
03.01: 1,7 cm misia z rączkami i nóżkami 🐻
16.01: 3,08 cm ruszającej się kruszynki 🩵
06.02: prenatalne ⏳
-
alauda wrote:Mam wynik: martwiczo-zapalnie zmieniona doczesna i kosmki łożyskowe. Tkanek zarodkowych nie stwierdzono.
Myślicie, ze to standardowy opis? Martwi mnie słowo „zapalnie” - czy to możliwe, ze mam w dalszym ciągu jakiś stan zapalny?
Brałaś cytotec przed zabiegiem? Jeśli tak to oczyszczając się najprawdopodobniej zarodek został wydalony. Nawet jeśli było to tylko krwawienie bez skrzepów to jego struktura została naruszona i częściowo wydalona dlatego nie stwierdza się później obecności. Ja tak miałam i lekarz mi w ten sposób to wytłumaczył. A co do zapalenia to pewnie minęło trochę czasu od kiedy serduszko przestało bić aż do zabiegu dlatego zaczął następować rozkład tkanek...
W tych wynikach nie ma nic niepokojącego jeśli zostałaś dobrze oczyszczonaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 14:03
Lia. lubi tę wiadomość
-
Jestem po.
Mam trochę mętlik w głowie.
Po 1 tej cykl jest na straty, mój PCOS jest zbyt zaawansowany na naturalne owulacje, endo 4 mm, żadnego pęcherzyka dominującego.
Od przyszłego cyklu wjeżdża Aromek, 3 razy dziennie. Ale o dziwo, zero Ovitrelle, zero monitoringu. Lekarz powiedział, ze ludzie musza dać mi w końcu święty spokój. Mamy się kochać wtedy, kiedy będzie ochota.
Do końca roku jeśli się nie uda to po Aromeku wleca jeszcze zastrzyki na stymulacje, a w styczniu po ludzku in vitro. -
Witam się z Wami w nowym tygodniu.
Lia, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! 🥳
Echo, w dupie z takimi teściami. Lepiej bez nich, niż jakbyście mieli mieć toksycznych ludzi przy sobie.
Izzy, to Ci maluch taje kopa hihi 😍 jak się ogólnie czujesz?
Jednorożec, gratuluję 🦍 i żeby była to ostatnia na wieeeeele miesięcy 🤗
Jamini ja biorę cały czas Acard 75, przy PAI homo. Odstawiam na czas gorylica, bo i tak ze mnie bez tego się leje. A jak będzie pozytywny test, to heparyna 0.6 zalecona.
My dzis już spacerek urlopowy zaliczyliśmy i podróż z pieseczkiem. Pomimo leków które dostaję, żeby była wyciszona i mniej zestresowana, to podróż z nią jest i tak ciężka. Już się boję, że na te 1.5 godziny podróży w góry ja będę musiała auto prowadzić, a bardzo nie lubię. A nie wiem po prostu czy dam radę utrzymać pannę. Oczywiście troszkę Kai z dziś https://ibb.co/jGBjy1R 😍
Jak w górach strzelimy sobie jakieś ładne, rodzinne zdjęcie, to się Wam pokażemy hahaha
Dobrego dnia moje kochane 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 14:17
Lia., Kasiek789, Echo lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Echo wrote:Miłego dnia kochane Zaczynamy kolejny tydzień, a wraz z nim pojawiają się nowe nadzieje 🍀
Kto w tym tygodniu testuje? Proszę się zgłaszać, bo kciuki mocno zaciskamy 🤞🤞🍀🙏
Jednorożec, jak sytuacja u Ciebie?
Ja się czuję jak g. Wczoraj moja "ukochana" teściowa zapytana dlaczego nigdy nas nie odwiedzają mimo ciągłych zaproszeń odpowiedziała, że nie mają czasu, bo jeżdżą odwiedzać wnuki (mąż ma dwójkę rodzeństwa). My nie posiadamy dzieci, więc do nas nie jeżdżą. Mieszkamy razem ok 9lat, byli u nas 3 razy w tym czasie.
Poruszyło mnie to, więc na marne pocieszenie, że nie jesteś sama, napiszę jak jest u nas. Otóż mój mąż ma starszą siostrę, której życiowym osiągnięciem jest dwójka dzieci. Zawód żona. Sama zresztą mówi o sobie, że ona przez to "tworzy świat". I tak nakręciła i zmanipulowała rodziców, że mój Mąż i jego młodsza siostra (również bezdzietna) został wydziedziczony.... bo tamta MA DZIECI I TRZEBA JEJ POMÓC. Ojciec coś ratował sytuację, miał wyrzuty sumienia po tym jak został zmanipulowany i dał nam parę gorszy na ślub... ale gdzie kilkanaście tysięcy a przepisanie na kogoś domu (bo ma dzieci !!!!!!!!!!!!). Teściowa nie ma z nami kontaktu po tym jak odkryliśmy wydziedziczenie i mój mąż powiedział co o tym myśli.
Oczywiście jesteśmy największym złem, nie wartym zapytania co u nas czy zparoszenia nas na święta... bo nie mamy dzieci. I "nic nie rozumiemy".
W sumie to teraz się cieszę z tego braku kontaktu, bo teraz na teskt że niczego nie rozumiemy odparłabym że mamy dwoje, martwych.🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
S.Roszpunka wrote:Witam się z Wami w nowym tygodniu.
Lia, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! 🥳
Echo, w dupie z takimi teściami. Lepiej bez nich, niż jakbyście mieli mieć toksycznych ludzi przy sobie.
Izzy, to Ci maluch taje kopa hihi 😍 jak się ogólnie czujesz?
Jednorożec, gratuluję 🦍 i żeby była to ostatnia na wieeeeele miesięcy 🤗
Jamini ja biorę cały czas Acard 75, przy PAI homo. Odstawiam na czas gorylica, bo i tak ze mnie bez tego się leje. A jak będzie pozytywny test, to heparyna 0.6 zalecona.
My dzis już spacerek urlopowy zaliczyliśmy i podróż z pieseczkiem. Pomimo leków które dostaję, żeby była wyciszona i mniej zestresowana, to podróż z nią jest i tak ciężka. Już się boję, że na te 1.5 godziny podróży w góry ja będę musiała auto prowadzić, a bardzo nie lubię. A nie wiem po prostu czy dam radę utrzymać pannę. Oczywiście troszkę Kai z dziś https://ibb.co/jGBjy1R 😍
Jak w górach strzelimy sobie jakieś ładne, rodzinne zdjęcie, to się Wam pokażemy hahaha
Dobrego dnia moje kochane 😍
Biedny piesek szkoda że nawet leki na działają... Może warto byłoby spotkać się z behawiorysta? Jakoś oswoić powoli samochód Kai?
Nasza też nie lubi podróży ale teraz i tak jest niebo a ziemia. Jak była mala to cała się trzęsła, slinila, wymioty, wiercenie się, co ja się nastresowalam z nią 😕 teraz się trzęsie trochę ale jest w stanie się położyć w transporterze spokojnie , jak ktoś koło niej siedzi to już w ogóle może jechać i jechać
Co do samopoczucia to jest okej, nie mam żadnych męczących objawów, staram się zachowywać spokój i nie wybiegać za bardzo w przyszłośćEcho lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Jestem po.
Mam trochę mętlik w głowie.
Po 1 tej cykl jest na straty, mój PCOS jest zbyt zaawansowany na naturalne owulacje, endo 4 mm, żadnego pęcherzyka dominującego.
Od przyszłego cyklu wjeżdża Aromek, 3 razy dziennie. Ale o dziwo, zero Ovitrelle, zero monitoringu. Lekarz powiedział, ze ludzie musza dać mi w końcu święty spokój. Mamy się kochać wtedy, kiedy będzie ochota.
Do końca roku jeśli się nie uda to po Aromeku wleca jeszcze zastrzyki na stymulacje, a w styczniu po ludzku in vitro.03.2023💔 8tc 👼
01/25- IVF
08.01- start stymulacji
ovitrelle 375
izzy91 wrote:W jakie góry jedziecie? My w sobotę wyruszamy w Karkonosze na kilka dni
Biedny piesek szkoda że nawet leki na działają... Może warto byłoby spotkać się z behawiorysta? Jakoś oswoić powoli samochód Kai?
Nasza też nie lubi podróży ale teraz i tak jest niebo a ziemia. Jak była mala to cała się trzęsła, slinila, wymioty, wiercenie się, co ja się nastresowalam z nią 😕 teraz się trzęsie trochę ale jest w stanie się położyć w transporterze spokojnie , jak ktoś koło niej siedzi to już w ogóle może jechać i jechać
Co do samopoczucia to jest okej, nie mam żadnych męczących objawów, staram się zachowywać spokój i nie wybiegać za bardzo w przyszłość
Beskid Śląski 🙂 blisko mamy z Górnego Śląska hihi
Ja mam wrażenie, że Kai pomoże tylko częstsze podróżowanie, żeby kojarzyła z czymś miłym. I tak jest lepiej niż na samym początku jak ją adoptowaliśmy, bo wyła cały czas, piszczała. Teraz jest lepiej, ale widzę, że się męczy ze stresu 😔izzy91, Echo lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
S.Roszpunka wrote:Beskid Śląski 🙂 blisko mamy z Górnego Śląska hihi
Ja mam wrażenie, że Kai pomoże tylko częstsze podróżowanie, żeby kojarzyła z czymś miłym. I tak jest lepiej niż na samym początku jak ją adoptowaliśmy, bo wyła cały czas, piszczała. Teraz jest lepiej, ale widzę, że się męczy ze stresu 😔
Faktycznie dobrze żeby skojarzyła jazdę autem z czymś przyjemnym, z moją to głównie do weta jeżdżę więc to nie pomaga ale daje radę 😆S.Roszpunka lubi tę wiadomość