X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że dobra imprezka by z Wami była 😍
    Mam nadzieję, że popróbujemy tych wszystkich pysznych propozycji najwcześniej za 9 miesięcy 😁

Echo, S.Roszpunka, Butterfly23 lubią tę wiadomość

⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
    Ja 28, mąż 38 🎂

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 1 blastka 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI w DE: 1 blastka 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI w CZ: 2 blastki 4BC i 1B - coś drgnęło 💔

25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
    7dpt ⏸️, beta 32 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
    22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
    06.02: I prenatalne + NIPT, 7,3 cm zdrowego chłopca 🩵
    10.04: II prenatalne, 26 cm i 468 g 🩵

preg.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) widzę temat alko 😉
    Ten aperolek to nawet nie wiem co to🙈
    Ogólnie lubię wino półsłodkie. Piwko i whisky ale ostatnio mało pije bo sama … to tak do dupy a mąż z dnia ja dzień przestał pić ot tak. Wiec pijam jak coś sama czy w towarzystwie ale bardzo rzadko choć nie ukrywam wczoraj otworzyłam winko o chyba dziś dokończę 🙈 dzień miałam fajny bo z moimi dziewczynami byłam na spacerze i nawet moja nastolatka pogadała normalnie 😉 pofarbowałam sama sobie włosy z mega stresem bo od 8 lat rozjaśniała a chciałam je przyciemnić i podobno całkiem całkiem wyszło. Wiec tak na zakończenie dnia 😉
    Jutro zabiegany dzień bo córka ma ważny bal tj studniówka tutejsza . A wycjakie plany od poniedziałku ?

S.Roszpunka, Echo lubią tę wiadomość

• OvuFriend

Wysłany: 23 lipca 2023, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Mamy dla Was darmowe vouchery na badania hormonalne. Pakiet obejmuje badania z krwi: TSH, FT3, FT4. Badania można wykonać w wybranym punkcie Diagnostyki w pobliżu swojego miejsca zamieszkania.

Zgłoś się, jeśli:
    - masz uczucie, że jest Ci zimno częściej niż innym,
    - występują u Ciebie problemy z suchą skórą, łamliwymi paznokciami, suchymi / wypadającymi włosami,
    - często jesteś nadmiernie zmęczona i senna w ciągu dnia,
    - miewasz problemy z koncentracją lub pojawiają się zaburzenia pamięci,
    - występują u Ciebie obrzęki i/lub masz problemy z puchnięciem,
    - pojawiają się problemy z utrzymaniem prawidłowej masy ciała (chudniesz lub tyjesz bez wyraźnej zmiany diety),
    - korzystasz z aplikacji OvuFriend lub jesteś chętna, żeby zacząć. ;)
    - nie stosujesz antykoncepcji / nie jesteś w ciąży / nie karmisz piersią.

Jeśli doświadczasz któregoś z wyżej wymienionych objawów, napisz wiadomość na [email protected] w tytule wpisując “Badania tarczycowe”.

Pula voucherów jest ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń. :)

P.S. Masz zdiagnozowaną niedoczynność / nadczynność tarczycy? A może wykonywałaś już badania w kierunku diagnozy, ale nie potwierdziła się? Jeśli posiadasz wyniki badań, zgłoś się do nas i otrzymaj darmowy abonament Premium do aplikacji OvuFriend. Napisz do nas na: [email protected] w tytule wpisując “Tarczyca1”.

Jeśli już się do nas zgłosiłaś i wykonywałaś / przesyłałaś powyższe badania, zignoruj ten post.

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię aperola, ale bardziej od aperol spritz wolę lemon spritz 😎. Powiem Wam, że aperol to jeszcze pikuś, ale mąż uwielbia negroni, i to jest dopiero gorzkie. On uwielbia gorzkie albo kwaśne, ale przy negroni wykręca mi pysk 😬.

Miłego dnia :)!

Echo, Lia., Kadża lubią tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia kochane <3 <3 Zaczynamy kolejny tydzień, a wraz z nim pojawiają się nowe nadzieje 🍀

Kto w tym tygodniu testuje? Proszę się zgłaszać, bo kciuki mocno zaciskamy 🤞🤞🍀🙏 <3

Jednorożec, jak sytuacja u Ciebie?

Ja się czuję jak g. Wczoraj moja "ukochana" teściowa zapytana dlaczego nigdy nas nie odwiedzają mimo ciągłych zaproszeń odpowiedziała, że nie mają czasu, bo jeżdżą odwiedzać wnuki (mąż ma dwójkę rodzeństwa). My nie posiadamy dzieci, więc do nas nie jeżdżą. Mieszkamy razem ok 9lat, byli u nas 3 razy w tym czasie.

Butterfly23, Lia., S.Roszpunka lubią tę wiadomość

AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
    2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖
    - Mezoterapia jajników - ✖
    - 1 ❄️ zdrowy genetycznie

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Echo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Jutro zabiegany dzień bo córka ma ważny bal tj studniówka tutejsza . A wycjakie plany od poniedziałku ?

Miłej zabawy dla córeczki <3 <3

Dzisiaj jadę do endokrynologa żeby uzgodnić odstawienie Dostinexu. Moja prolaktyna cały czas spada i jak tak dalej pójdzie to zaraz osiagnie 0, więc nie ma sensu kontynuować leczenia. Zaszłam w ciążę nie biorąc Dostinexu przez 6 misięcy i myślę, że ponownie wszystko jest ustabilizowane. Wróciłam do niego tylko dlatego, że miałam mlekotok po poronieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 09:00

S.Roszpunka lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Miłego dnia ☀️
    Mnie dalej męczy zle samopoczucie. Niestety io i hashimoto lubią się odpalić po alko.
    Echo wrote:
    Ja się czuję jak g. Wczoraj moja "ukochana" teściowa zapytana dlaczego nigdy nas nie odwiedzają mimo ciągłych zaproszeń odpowiedziała, że nie mają czasu, bo jeżdżą odwiedzać wnuki (mąż ma dwójkę rodzeństwa). My nie posiadamy dzieci, więc do nas nie jeżdżą. Mieszkamy razem ok 9lat, byli u nas 3 razy w tym czasie.
    Że co? Ja pierdziule… Czyli jej własny syn jest gorszy i nie zasługuje na odwiedziny własnej matki, bo nie ma dzieci? No nie wierze w to co czytam! I to nie Ty powinnaś się czuć jak g. tylko ona! A jakbyście w ogóle nie planowali dzieci? To co? Wykreśliłaby was z rodziny? Skąd Ci ludzie się biorą… Przytulam Cię mocno ❤️❤️❤️

Echo, Lia. lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼

💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard

Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%

Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Dzisiaj jadę do endokrynologa żeby uzgodnić odstawienie Dostinexu. Moja prolaktyna cały czas spada i jak tak dalej pójdzie to zaraz osiagnie 0, więc nie ma sensu kontynuować leczenia. Zaszłam w ciążę nie biorąc Dostinexu przez 6 misięcy i myślę, że ponownie wszystko jest ustabilizowane. Wróciłam do niego tylko dlatego, że miałam mlekotok po poronieniu.
    Ja po miesiącu na dostinexie PRL 5,5. Endo, ten co wygrał specjalizacje w laysach powiedział, że to nic. Mogę mieć i nawet 1. Byleby nie była za wysoka, bo to blokuje. I kazał mi brać całą tabletkę raz na tydzień 🤦🏼‍♀️ nie wiem po uj, skoro 1/2 co dwa tygodnie dobrze mi się sprawdza. Może jak odstawisz dostinex, to zrób po miesiącu kontrolne badanie żeby wiedzieć, że nie rośnie za mocno. A nie, już nie zrobisz 🤰🏼 🤞🏻🍀😘

Echo lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF

• Echo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Ja po miesiącu na dostinexie PRL 5,5. Endo, ten co wygrał specjalizacje w laysach powiedział, że to nic. Mogę mieć i nawet 1. Byleby nie była za wysoka, bo to blokuje. I kazał mi brać całą tabletkę raz na tydzień 🤦🏼‍♀️ nie wiem po uj, skoro 1/2 co dwa tygodnie dobrze mi się sprawdza. Może jak odstawisz dostinex, to zrób po miesiącu kontrolne badanie żeby wiedzieć, że nie rośnie za mocno. A nie, już nie zrobisz 🤰🏼 🤞🏻🍀😘

1 tabletka na tydzień to bardzo duża dawka! Ja mam 1/2 tbl. raz w tygodniu, a prolaktyna już jest na poziomie 8, a dwa miesiace temu była 12,6. Przy takim poziomie odstawiałam Dostinex i wszystko było w porządku, a po pół roku zaszłam w ciążę bez problemów. Dlatego teraz też chcę odstawić, ale niech mi powie kiedy mam zrobić kontrolę i wystawi skierowanie, bo od tego jest. Idę do Luxmedu, więc zobaczymy czy znalazła dyplom w Laysach czy w Cheetosach 🙈

Jak się czujesz po tym weekendzie? Z ciekawości, jak przy IO czujesz się po %%%?

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Jak się czujesz po tym weekendzie? Z ciekawości, jak przy IO czujesz się po %%%?
    Okropnie. Jestem opuchnięta, zmęczona, najchętniej poszłabym spać. I mam wilczy apetyt.

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF

• Lia. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki ❤️❤️
    Echo wrote:
    Aż mi witki opadły. Wyobrażam sobie jak to musi boleć. Bardzo to niesprawiedliwe podejście, a przede wszystkim chamskie i bezmyślne. Powinni się wstydzić. Własne dzieci powinno się kochać ponad wszystko, a nie tylko wtedy, gdy spełniają nasze oczekiwania. Wiesz co Ci powiem? Wy będziecie na pewno lepszymi rodzicami. A jak dziadkowie będą chcieli zobaczyć wnuki to powiecie, że Wy teraz dla nich czasu nie macie ;) Może się zastanowią. Brr ale się wkurzyłam!

Echo lubi tę wiadomość

Ja 28, mąż 38 🎂

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

preg.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope testujesz dziś?

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF

• Echo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Dzień dobry! Miłego dnia ☀️
    Mnie dalej męczy zle samopoczucie. Niestety io i hashimoto lubią się odpalić po alko.

Że co? Ja pierdziule… Czyli jej własny syn jest gorszy i nie zasługuje na odwiedziny własnej matki, bo nie ma dzieci? No nie wierze w to co czytam! I to nie Ty powinnaś się czuć jak g. tylko ona! A jakbyście w ogóle nie planowali dzieci? To co? Wykreśliłaby was z rodziny? Skąd Ci ludzie się biorą… Przytulam Cię mocno ❤️❤️❤️

Ona jest poebana na głowę. Jesteśmy razem kilkanaście lat (ślub braliśmy po 11 latach związku). Zgadnijcie ile razy byłam zaproszona na świeta? Nie musi to być Wigilia, ale chociaż ciasto w drugi dzień świąt. Prawidłowa odpowiedź to 0. W ciągu całego tego czasu gdy mieszkamy razem odwiedzili nas 3 razy i każda z tych wizyt nie trwała dłuzej niż 30min. Mąż ma dwójkę rodzeństwa - jedno ma dwójkę dzieci, a drugie jedno. Są u nich średnio raz w tygodniu. I tak to działa od lat. My musimy do nich jeździć, bo jeśli my się nie ruszymy, to nie będzie w ogóle kontaktu ani z jego rodzicami ani z rodzeństwem. Jest nam zaebiście ciężko w sytuacji, w której się znaleźliśmy...a oni potrafią nam tak przywalić. Mamy dość, nie będziemy już jeździć.

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Okropnie. Jestem opuchnięta, zmęczona, najchętniej poszłabym spać. I mam wilczy apetyt.

Oh shit, to ja mam tak samo :( okropnie Ci współczuję, takie coś potrafi trzymać kilka dni :( Trzymaj się tam!

Butterfly23 lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, Hope 🤞🤞🍀 <3

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Ona jest poebana na głowę. Jesteśmy razem kilkanaście lat (ślub braliśmy po 11 latach związku). Zgadnijcie ile razy byłam zaproszona na świeta? Nie musi to być Wigilia, ale chociaż ciasto w drugi dzień świąt. Prawidłowa odpowiedź to 0. W ciągu całego tego czasu gdy mieszkamy razem odwiedzili nas 3 razy i każda z tych wizyt nie trwała dłuzej niż 30min. Mąż ma dwójkę rodzeństwa - jedno ma dwójkę dzieci, a drugie jedno. Są u nich średnio raz w tygodniu. I tak to działa od lat. My musimy do nich jeździć, bo jeśli my się nie ruszymy, to nie będzie w ogóle kontaktu ani z jego rodzicami ani z rodzeństwem. Jest nam zaebiście ciężko w sytuacji, w której się znaleźliśmy...a oni potrafią nam tak przywalić. Mamy dość, nie będziemy już jeździć.

A z drugiej strony.. czy potrzebny Wam ten kontakt? Tyle lat już o niego walczycie. Moglibyście na nich polegać w jakiejś trudnej sytuacji? Jak widać nie. Twoja teściowa traktuje Cię jak powietrze, więc widocznie nie zależy jej na tej relacji. Ta ciągła walka o uwagę musi być wykanczajaca. Może warto powiedzieć dość. A rodzeństwo dlaczego się tak zachowuje?

Ja 28, mąż 38 🎂

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

preg.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    A z drugiej strony.. czy potrzebny Wam ten kontakt? Tyle lat już o niego walczycie. Moglibyście na nich polegać w jakiejś trudnej sytuacji? Jak widać nie. Twoja teściowa traktuje Cię jak powietrze, więc widocznie nie zależy jej na tej relacji. Ta ciągła walka o uwagę musi być wykanczajaca. Może warto powiedzieć dość. A rodzeństwo dlaczego się tak zachowuje?

Właśnie to zrobiliśmy, powiedzieliśmy dość. Ale chcę, żeby to mąż przekazał swoim rodzicom dlaczego.
    Jeśli chodzi o rodzeństwo, to sami zachodzimy w głowę. Pewnie też dlatego, że nie mamy dzieci to przecież się nudzimy i możemy sie dostosować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 10:16

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Właśnie to zrobiliśmy, powiedzieliśmy dość. Ale chcę, żeby to mąż przekazał swoim rodzicom dlaczego.
    Jeśli chodzi o rodzeństwo, to sami zachodzimy w głowę. Pewnie też dlatego, że nie mamy dzieci to przecież się nudzimy i możemy sie dostosować ;)

Wiesz co kochana.. Nie przejmuj się. Ich nie zmienisz, ale za to Ty będziesz lepszą mamą ❤️
    Trzymam kciuki, żeby mąż im szybko powiedział co myśli i byście mogli się odciąć.

Echo lubi tę wiadomość

Ja 28, mąż 38 🎂

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

preg.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo, Elza, kciuki za wizyty 🤞🏻
    Hope, Jednorożec, jak z Waszymi testami? Dajcie znać!
    My mamy dziś rocznicę ❤️ Mąż obudził mnie buziakiem. Pamiętał. Łezki mi się od rana cisną do oczu 🙈

Echo, S.Roszpunka lubią tę wiadomość

Ja 28, mąż 38 🎂

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

preg.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Wiesz co kochana.. Nie przejmuj się. Ich nie zmienisz, ale za to Ty będziesz lepszą mamą ❤️
    Trzymam kciuki, żeby mąż im szybko powiedział co myśli i byście mogli się odciąć.

Dziękuję, jesteś bardzo kochana ❤️ jest mi tak ciężko, bo nie potrafię odgonić myśli,że to się nigdy nie wydarzy😞💔

Jadę do endo, Zobaczymy co "specjalista" z Luxmedu wymyśli. Miłego dnia kochane ❤️❤️ trzymam kciuki za testy!

Lia., Butterfly23 lubią tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ