Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
izzy91 wrote:❤️❤️
Właściwie to nie mam za wielu objawów co mnie trochę martwi, jak sobie czytam wątek lipcowy, to tam dziewczyny mają mdłości itd. a u mnie tylko trochę słabsza kondycja. Odliczam dni do pierwszej wizyty, cokolwiek się tam nie okaże 🙂
A, no i strasznie mnie bolą kciuki od trzymania za was 😁
Ból kciuków to dość interesujący objaw 😂
Rozumiem Cię, po długich staraniach i niepowodzeniach ciężko cieszyć się z bezobjawowej ciąży. Ale na pewno dlatego się tak dobrze czujesz, bo jesteś do tego stworzona 😊⛈️ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
Ja 28, mąż 38 🎂
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI w DE: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI Reprofit Ostrava: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
7 dpt ⏸️, beta 33 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
03.01: 1,7 cm misia z rączkami i nóżkami 🐻
16.01: 3,08 cm ruszającej się kruszynki 🩵
06.02: prenatalne ⏳
-
Lia. wrote:Ból kciuków to dość interesujący objaw 😂
Rozumiem Cię, po długich staraniach i niepowodzeniach ciężko cieszyć się z bezobjawowej ciąży. Ale na pewno dlatego się tak dobrze czujesz, bo jesteś do tego stworzona 😊Lia. lubi tę wiadomość
-
syska wrote:Hej dziewczyny, ja od 7 nie mogę spać. Weszłam na fb a tam kolejni tacy dalsi znajomi ledwo brali ślub we wrześniu, juz wrzucają zdjęcia pięknego bobasa. Ostatnio dużo takich par widzę a ja co? A ja zazdroszczę. Czuje sie wstretnie, okropnie, najgorzej 😪😭
Przytulam, wiem doskonale co czujesz. Mam to samo, co chwilę dowiaduję się, że ktoś z otoczenia jest w ciąży. Wchodzę na insta, to samo U mnie tydzień do okresu i już czuję PMS Jak co miesiąc łudzę się, że PMS może być też objawem ciąży -
01lilibeth01 wrote:Przytulam, wiem doskonale co czujesz. Mam to samo, co chwilę dowiaduję się, że ktoś z otoczenia jest w ciąży. Wchodzę na insta, to samo U mnie tydzień do okresu i już czuję PMS Jak co miesiąc łudzę się, że PMS może być też objawem ciąży
U mnie był 😉 Także nic straconego, wręcz przeciwnie 😊🍀 Ja się martwię, bo nie czuję nic. Tylko ogromne zmęczenie odkąd biorę te wszystkie leki. Dziś koleżanka do mnie napisała, że nie chce się wtrącać, ale ostatnio jak się widziałyśmy byłam taka przygaszona i się martwi. Nie wiedziałam, że to widać na zewnątrz 😔 Ale to fakt, im dalej od poronienia i im dłużej sie nie udaje tym mniej we mnie tej calej nadziei...⛈️ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
Ja 28, mąż 38 🎂
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI w DE: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI Reprofit Ostrava: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
7 dpt ⏸️, beta 33 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
03.01: 1,7 cm misia z rączkami i nóżkami 🐻
16.01: 3,08 cm ruszającej się kruszynki 🩵
06.02: prenatalne ⏳
-
Ja chyba muszę zrzucić z siebie ciężar. Wiecie, nie informowałam nikogo poza mężem i jego bratem, że na chrzcinach mnie nie będzie. I teściowa z moją mamą, musiały się koniecznie dowiedzieć dlaczego i co się stało. A zaczęło się od podpytywania czy pies choruje. Bo mąż powiedział swojemu bratu, że muszę z nim zostać.
Wiecie, po obcych ludziach by się spodziewała, ale po własnej mamie, że ciekawość będzie ja zżerać, dlaczego mnie nie będzie, to nie wierzę. Wystarczy trochę pomyśleć. Jak napisałam dosadnie "bo może nie mam ochoty oglądać cudzego bachora", napisała "aha, właśnie tak myślałam ". Serio? Ja nie wiem, ale co człowiek, tym bardziej mnie zaskakuje. Mam nadzieję, że ciekawość ich została zaspokojona.
Jestem na pełnej fali wkur.
W ogóle, pamiętacie jak mi się @ nie mogła rozkręcić? Zrobiłam następnego dnia test owu, wyszedł pozytywny... I rozważam czy to możliwe, aby to była przedwczesna owu? Czy poziom Lh jakoś podczas @ rośnie? Bo już zdążyłam pomyśleć, że to jakiś biochem się przykulał, a ja na testach go nie zdążyłam wyczuć. Masakra. Jutro mam wizytę u gin, to podejrzy mi jajniki. Ten pozytywny był tylko w 2dc, potem już były negatywne, teraz na nowo ciemnieją. Nie pytajcie, kto normalny robi testy owu w 2dc. 😬
https://ibb.co/3T0k4K3 załączam screena z ciemniejacymi owulakami, dziś 10dc, więc spokojnie dużo czasu. Ale... Chyba najłatwiej będzie przyjść ten pozytywny test jako błąd Facelle. 🫣 Wcześniej nie pisałam, bo głupio było mi przyznać że robiłam owulaki tak wcześnie 😂 -
01lilibeth01 wrote:Przytulam, wiem doskonale co czujesz. Mam to samo, co chwilę dowiaduję się, że ktoś z otoczenia jest w ciąży. Wchodzę na insta, to samo U mnie tydzień do okresu i już czuję PMS Jak co miesiąc łudzę się, że PMS może być też objawem ciąży
-
Lia. wrote:U mnie był 😉 Także nic straconego, wręcz przeciwnie 😊🍀 Ja się martwię, bo nie czuję nic. Tylko ogromne zmęczenie odkąd biorę te wszystkie leki. Dziś koleżanka do mnie napisała, że nie chce się wtrącać, ale ostatnio jak się widziałyśmy byłam taka przygaszona i się martwi. Nie wiedziałam, że to widać na zewnątrz 😔 Ale to fakt, im dalej od poronienia i im dłużej sie nie udaje tym mniej we mnie tej calej nadziei...
Staram się trochę ograniczać forum, bo będąc tu ja się za bardzo nakręcam, więc wybaczcie, że ja tak wpadam z buta. Ale muszę się komuś wygadać, mam wrażenie, że Wy zrozumiecie najbardziej.
Bo jak widać, moich bliskich zjada ciekawość. 😬
Ale, załączam swojego słodziaka https://ibb.co/bmnmTw9 . Jak mi było źle, przyszedł i się we mnie wtulił (żeby nie było zbyt słodko, potem zaczął mnie podgryzać) 😂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2023, 13:03
-
Cześć!
Echo, ja planuję iść na Barbie, ale czekam aż siostra przyjedzie do nas, to zrobimy babski wypad do kina 😁
Ja idąc na spacer i mijając kobiety w ciąży, bądź rodziców z maluszkami, przestawiłam myślenie na: "ciekawe ile ta kobieta przeszła, ile poronien ma za sobą". Nie znamy historii danej kobiety, czy rodziców. Niestety nie jesteśmy jedyne, które straciły 😔 i to jest najgorsze...Echo lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Nie mam żadnego PSM nawet zwyczajowa kur...ica mnie jeszcze nie dopadła.
Na pocieszenie zrobiłam zakupy na vinted trochę ubrań dla młodych, sobie fajny czarny elegancki plecak do którego już dawno się przymierzałam bo jest wygodniejszy od torebki a pasuje nawet do sukienki i dwa śpiwory bo planujemy jechać na biwak ze znajomymi w noc perseidówS.Roszpunka lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
S.Roszpunka wrote:Cześć!
Echo, ja planuję iść na Barbie, ale czekam aż siostra przyjedzie do nas, to zrobimy babski wypad do kina 😁
Ja idąc na spacer i mijając kobiety w ciąży, bądź rodziców z maluszkami, przestawiłam myślenie na: "ciekawe ile ta kobieta przeszła, ile poronien ma za sobą". Nie znamy historii danej kobiety, czy rodziców. Niestety nie jesteśmy jedyne, które straciły 😔 i to jest najgorsze...
A tym bardziej boli, że wiele osób w rodzinie tego nie rozumie. I to nie pomaga. I boli i jest smutno i przykro. Nie wiem czy ja na mediach społecznościowych mam wygłosić esej, może wtedy dotrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2023, 13:10
-
01lilibeth01, bardzo Ci tego życzę, żeby to był objaw ciąży 🤞😘01lilibeth01 lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Lia. wrote:U mnie był 😉 Także nic straconego, wręcz przeciwnie 😊🍀 Ja się martwię, bo nie czuję nic. Tylko ogromne zmęczenie odkąd biorę te wszystkie leki. Dziś koleżanka do mnie napisała, że nie chce się wtrącać, ale ostatnio jak się widziałyśmy byłam taka przygaszona i się martwi. Nie wiedziałam, że to widać na zewnątrz 😔 Ale to fakt, im dalej od poronienia i im dłużej sie nie udaje tym mniej we mnie tej calej nadziei...
Lia, mi bratowa też powiedziała kiedyś coś takiego. Także niestety ale to widać po nas. Ciężko to ukryć 😔
Niestety też mam takie myśli, bo niektóre dziewczyny które były na wątku poronnym, są juz sporo w kolejnej ciąży. Wiec sobie myślę że że mną pewnie jest coś nie tak. A ja nie wiem może za długo czekaliśmy z ponownymi staraniami. Ale nie chciałam nic pochopnie i za szybko robić.
Przepraszam za chaos.
Ps 300 kcal spalone na orbitreku. Będzie dziś jeszcze spacer29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Cześć dziewczyny
Trochę nadrobiłam co pisałyście
W nogach mam ponad 30 km, ale warto było odcielam się trochę od internetu, ale już powoli wracam do ludzi.
Jutro czeka mnie ta konsultacja u nowego ginekologa, dobrze, że wg się zapisałam do niego, bo na ponad miesiąc idzie na urlop od środy.
Trochę stresuje mnie ta wizyta, co mi powie, czy coś nowego, czy będzie podważał całe ostatnie leczenie mojej pani dr.
Jutro jeszcze mam wolne w pracy, także dojdę do siebie może jakoś po tym urlopowym maratonie 😅
Cudownej niedzieli dla WasWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2023, 14:40
S.Roszpunka, Echo, Pinkflower, Lia. lubią tę wiadomość
-
Wierzę, że każdej z nas w końcu się uda zajść w ciążę i szczęśliwie donosić.
My dzis rano wyruszlismy na dłuższy spacerek
https://ibb.co/25Kdwn7
https://ibb.co/n8jSLpV
Teraz odpoczywamy, później wieczorem jeszcze pójdziemy 😀Echo, Pinkflower, Lia. lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
S.Roszpunka wrote:Wierzę, że każdej z nas w końcu się uda zajść w ciążę i szczęśliwie donosić.
Teraz odpoczywamy, później wieczorem jeszcze pójdziemy 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2023, 15:55
Lia., S.Roszpunka, Echo lubią tę wiadomość
-
Bezimienna wrote:My czekamy na męża 😂. I też przed chwilą że spaceru wrocilismy. 😁 I Ta przerwa dobrze nam zrobiła, mąż zatęsknił i za mną i za pieskiem. Ale pochwałę się dzisiejszym śniadaniem, miałam ochotę na coś słodkiego i niekoniecznie ultra zdrowego, a że w weekend catering nie przyjeżdża, to śniadanie wjechało takie https://ibb.co/s2Vg2Jw 😎
Mniaaaaam17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Bezimienna wrote:My czekamy na męża 😂. I też przed chwilą że spaceru wrocilismy. 😁 I Ta przerwa dobrze nam zrobiła, mąż zatęsknił i za mną i za pieskiem. Ale pochwałę się dzisiejszym śniadaniem, miałam ochotę na coś słodkiego i niekoniecznie ultra zdrowego, a że w weekend catering nie przyjeżdża, to śniadanie wjechało takie https://ibb.co/s2Vg2Jw 😎
OMG jakie pyszności!!
Właśnie wróciłam z długiego spaceru, więc wskakuję pod prysznic i zaraz będę nadrabiać wiadomości
Miłego wieczorku !S.Roszpunka lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 09.2024 ✖ mezoterapia
- 11.2024 ✖
- 12.2024❄️ zdrowy genetycznie
2025 ♡ - IVF ✰
- 02.2025
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Butterfly, dawaj znać czy żyjesz po panieńskim ! A może cały weekend pijecie i impreza jeszcze trwa 😎?
Lia. lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 09.2024 ✖ mezoterapia
- 11.2024 ✖
2025 ♡ - IVF ✰
- 02.2025
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
S.Roszpunka wrote:Wierzę, że każdej z nas w końcu się uda zajść w ciążę i szczęśliwie donosić.
Teraz odpoczywamy, później wieczorem jeszcze pójdziemy 😀
Oh wow! Jaki słodki pyszczek 😍 W oczkach widać dużo miłości 😍S.Roszpunka lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 09.2024 ✖ mezoterapia
- 11.2024 ✖
2025 ♡ - IVF ✰
- 02.2025
---
Każda kropla morzem dla mej łódki...