Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Po dzisiejszej wizycie u lekarza jestem miło zaskoczona. Okazało się, ze jednak najprawdopodniej miałam owulację. Widać bylo cos na kształt cialka żółtego w prawym jajniku. Czyli czułam dobrze, ze cos sie dzieje w prawnym, z którego owulację mam raz na dwa lata. Mam jeszcze sprawdzic za kilka dni prog dla pewności.
Endo ma tylko 7mm ale i tak sie cieszę, bo ostatnio bylo 4,3mm. Regeneruje sie i to sie liczy🙏🏼
Jeśli chodzi o opis badania histopato, to stan zapalny mógł byc wynikiem poronienia albo mógł spowodować poronienie - tego nigdy sie nie dowiemy. Antybiotyk, który dostałam po zabiegu powinien był pomoc ale na wszelki wypadek dostalam receptę na jeszcze jeden. Ostatnio mam problem z krawieniami, zwłaszcza po seduszkowaniu i mam jakieś niewielkie stany zapalne na szyjce, wiec ma to tez ewentualnie pomoc na te zmiany.
Pytałam sie o dawkowanie koenzymu Q10, bo pamietam Echo, ze sie pytałaś i lekarz powiedziała, żeby brać 400-600mg😳 Wiec ja brałam za malo…Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2023, 16:59
Lia., Kadża lubią tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
02/24➡️1 IVF -> ❄️
08/24 FET 3BB ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
12/24 FET 3AB ❌ -
Kadża wrote:Ja lada dzień powinnam dostać @ I też chce zacząć brać ten olej z wiesiołka w tabletkach. Go się tylko suplementują do owulacji tak ?
Tak, do owulacji, bo może powodować jakieś mikro skurcze macicy.83; AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
08/24 FET 3BB ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
12/24 FET 3AB ❌ -
Elza1234 wrote:Kiedyś bardzo je lubiłam, ale im dalej w las tym mnie co raz bardziej mnie irytują. Zachowują się jakby czarnuszka i sok z pomidora było lekiem na wszystko.03.2023💔 8tc 👼
AMH: 4,44 ng/ml
01/25- IVF
08.01- start stymulacji
💉 ovaleap 150 mensinorm 150 orgalutran 0,25
ovitrelle 375
20.01- punkcja —> pobrano 7🥚—> zapłodnionych 5🥚 -
alauda wrote:Po dzisiejszej wizycie u lekarza jestem miło zaskoczona. Okazało się, ze jednak najprawdopodniej miałam owulację. Widać bylo cos na kształt cialka żółtego w prawym jajniku. Czyli czułam dobrze, ze cos sie dzieje w prawnym, z którego owulację mam raz na dwa lata. Mam jeszcze sprawdzic za kilka dni prog dla pewności.
Endo ma tylko 7mm ale i tak sie cieszę, bo ostatnio bylo 4,3mm. Regeneruje sie i to sie liczy🙏🏼
Jeśli chodzi o opis badania histopato, to stan zapalny mógł byc wynikiem poronienia albo mógł spowodować poronienie - tego nigdy sie nie dowiemy. Antybiotyk, który dostałam po zabiegu powinien był pomoc ale na wszelki wypadek dostalam receptę na jeszcze jeden. Ostatnio mam problem z krawieniami, zwłaszcza po seduszkowaniu i mam jakieś niewielkie stany zapalne na szyjce, wiec ma to tez ewentualnie pomoc na te zmiany.
Pytałam sie o dawkowanie koenzymu Q10, bo pamietam Echo, ze sie pytałaś i lekarz powiedziała, żeby brać 400-600mg😳 Wiec ja brałam za malo…03.2023💔 8tc 👼
AMH: 4,44 ng/ml
01/25- IVF
08.01- start stymulacji
💉 ovaleap 150 mensinorm 150 orgalutran 0,25
ovitrelle 375
20.01- punkcja —> pobrano 7🥚—> zapłodnionych 5🥚 -
Kadża wrote:Ja lada dzień powinnam dostać @ I też chce zacząć brać ten olej z wiesiołka w tabletkach. Go się tylko suplementują do owulacji tak ?
-
alauda wrote:Po dzisiejszej wizycie u lekarza jestem miło zaskoczona. Okazało się, ze jednak najprawdopodniej miałam owulację. Widać bylo cos na kształt cialka żółtego w prawym jajniku. Czyli czułam dobrze, ze cos sie dzieje w prawnym, z którego owulację mam raz na dwa lata. Mam jeszcze sprawdzic za kilka dni prog dla pewności.
Dziewczyny czy Hope się w końcu odezwała z testowaniem?
Ja właśnie wróciłam do domu, dzień był ciężki 🤢, była chwila grozy po zjedzeniu batonika, ale uratowała mnie cola i gumy miętowe 😅S.Roszpunka lubi tę wiadomość
-
izzy91 wrote:Super! Oby wszystko wracalo do normy 🤞
Dziewczyny czy Hope się w końcu odezwała z testowaniem?
Ja właśnie wróciłam do domu, dzień był ciężki 🤢, była chwila grozy po zjedzeniu batonika, ale uratowała mnie cola i gumy miętowe 😅
Pamietam, jak będąc w ciąży cieszyłam się, ze to już ostatni raz, kiedy czuję się tak zle (mdłości, zasypianie przed komputerem w pracy…), bo trójki dzieci nie planowaliśmy. A jednak (mam nadzieję), będę przechodzić przez to jeszcze raz🤞🏼
Na szczęście po kilku tygodniach przechodzi i się zapomina, wiec dasz radę izzy☺️ 🤗izzy91 lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
08/24 FET 3BB ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
12/24 FET 3AB ❌ -
alauda wrote:Pamietam, jak będąc w ciąży cieszyłam się, ze to już ostatni raz, kiedy czuję się tak zle (mdłości, zasypianie przed komputerem w pracy…), bo trójki dzieci nie planowaliśmy. A jednak (mam nadzieję), będę przechodzić przez to jeszcze raz🤞🏼
Na szczęście po kilku tygodniach przechodzi i się zapomina, wiec dasz radę izzy☺️ 🤗
alauda lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Jeszcze kurkuma, pieprz i siemię lniane 🤣
Alauda - a polecił Ci może jakiś produkt? Ja biorę koenzym, ale ona ma tylko 100 mg, musiałabym 6 tabletek łykać 🙈 chciałam tez zwiększyć stężenie koenzymu, ale pojęcia nie mam jakim produktem -
Elza1234 wrote:I chia!
Alauda - a polecił Ci może jakiś produkt? Ja biorę koenzym, ale ona ma tylko 100 mg, musiałabym 6 tabletek łykać 🙈 chciałam tez zwiększyć stężenie koenzymu, ale pojęcia nie mam jakim produktem
Nie pytałam się o konkretny produkt.
Ja biorę w tym momencie Healthy Origins Kaneka Ubiquinol 300mg a teraz zamówiłam Swansona 200mg. Będę brała dwie tabletki, tylko kurczę …. starczy mi to na 15 dni a one są takie drogie 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2023, 17:47
83; AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
08/24 FET 3BB ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
12/24 FET 3AB ❌ -
alauda wrote:Nie pytałam się o konkretny produkt.
Ja biorę w tym momencie Healthy Origins Kaneka Ubiquinol 300mg a teraz zamówiłam Swansona 200mg. Będę brała dwie tabletki, tylko kurczę …. starczy mi to na 15 dni a one są takie drogie 😭
ja bym już z dwa razy na Malediwy z mężem poleciała za to wszystko 🙈 -
Alauda, jakie dobre wieści! Na pewno organizm powoli zaczyna się rozkręcać i wracać na dawne tory 😊 Co do Twojego pytania to tak, mój trądzik jest prawdopodobnie hormonalny (zmiana diety ani kosmetyków mi nie pomogły). W ciąży zniknęło wszystko w ciągu dwóch tygodni. Ale żaden ginekolog nie zwraca na to szczególnej uwagi jeśli chodzi o starania. W końcu nie mogą przepisać mi na to żadnych leków, skoro staram się o ciążę. Każą mi wybierać - albo jedno, albo drugie, a ja wiadomo na co się zdecyduję..
Też czekam na wiadomości od Hope.. Czy wszystko w porządku u niej.
Izzy, dobrze że Dzidziuś tam manifestuje swoją obecność, na pewno rośnie w siłę 😘 Mąż niech Ci szykuje wygodne miejsce pod kibelkiem 😁
Ja też biorę koenzym q10 ubiquinol w dawce 200 mg. I przyznaję, że jest okropnie drogi 🙄 Ale istnieje też ta mniej przyswajalna, tańsza wersja - ubiquinoN. Alauda, może o ten drugi chodziło Twojej doktor? 🤔⛈️ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
Ja 28, mąż 38 🎂
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI w DE: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI Reprofit Ostrava: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
7 dpt ⏸️, beta 33 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
03.01: 1,7 cm misia z rączkami i nóżkami 🐻
16.01: 3,08 cm ruszającej się kruszynki 🩵
06.02: prenatalne ⏳
-
I z takich rzeczy na temat supli, ktoś pytał o fertilman plus i ona odpowiadała ze ma w sobie żelazo niepotrzebne bo mężczyźni raczej nie maja z nim niedoborów a nadmiar żelaza powoduje stres oksydacyjny a to wpływa na pogorszenie płodności męskiej, a zgadnijcie co mój mąż bierze bo mu kazałam 😅
-
Bezimienna wrote:Tak, tylko do owu. Więc ja do 15dc, od 15dc biorę już accard. Jakby nie monitoruję w tym miesiącu cyklu, wszystko poszło w odstawkę, więc jadę na czuja..😆
-
Kadża wrote:ja mam zamiar robić testy bo dwa cykle bez owu ale jeśli nie wykryją to tez myśle 13-15 dzień i przestane. A o co chodzi z tym accard ? Moge dostać tu w sklepie polskim ale myślałam że to na serce jest. Dlaczego to bierzesz ? Lekarz zapisał czy coś wiecie czego ja nie wiem i że to pomaga?
Idź najlepiej na USG, u mnie testy blade, a pęcherzyk 17mm. A w życiu bym nie powiedziała, że takiego wyhodowałam. W 10dc. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2023, 18:41
-
Kadża, mi od poronienia owulaki wychodzą negatywne a okazuje sie, ze jednak miałam owulację w tym cyklu.
Wcześniej zawsze wyłapywały mi pik a teraz był bladzioch w dzien owulacji🤷🏻♀️83; AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
08/24 FET 3BB ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
12/24 FET 3AB ❌ -
Mi w tamtym cyklu też w dniu piku wyszedł bladzioch, nie wie czy będę jeszcze je robić chociaż lubię na nie sikać.
Mam ciężki drugi dzień okresu, boli mnie brzuch i głowa do tego P. Musiał mnie wkurzyć. Właśnie mnie poinformował że jedzie jutro z bratem do Rzeszowa, ja mam stajnie miał opiekować się dziećmi i do tego zabiera auto niby jedzie w nocy i ma zdążyć ale mam dość tego że to zawsze ja muszę się dostosowywać do niego, zastanawiać się czy ma jakieś plany i da radę dzieci ogarnąć itpDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
alauda wrote:Kadża, mi od poronienia owulaki wychodzą negatywne a okazuje sie, ze jednak miałam owulację w tym cyklu.
Wcześniej zawsze wyłapywały mi pik a teraz był bladzioch w dzien owulacji🤷🏻♀️alauda lubi tę wiadomość