Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Echo, niczym nas nie zamęczasz i zawsze możesz napisać tu to, co czujesz! Po to tu jesteśmy i nie rozmawiamy tylko o kwiatkach i pięknej pogodzie.
Co do kliniki w PL to tragedia.. Biorą tyle kasy, a nawet nie kontrolują kart swoich pacjentek.. Bo gdyby lekarz choć spróbował rzucić okiem na Twoje dokumenty, to nie zadawałby takich głupich pytań..
Szkoda czasu na nich, dobrze, że masz w zanadrzu te Czechy. Sobie nic nie zarzucaj, proszę Cię! Ty nie jesteś lekarzem, by stawiać jakieś diagnozy i sama kierować swoim procesem leczenia. Skoro ivf ma być na cito, znajdą dla Ciebie jakiś wcześniejszy termin? Jakie dalsze kroki ustaliliście?⛈️ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
Ja 28, mąż 38 🎂
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI w DE: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI Reprofit Ostrava: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
7 dpt ⏸️, beta 33 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
03.01: 1,7 cm misia z rączkami i nóżkami 🐻
16.01: 3,08 cm ruszającej się kruszynki 🩵
06.02: prenatalne ⏳
-
Boże, Echo, aż nie wiem co powiedzieć.
Nie możesz sobie wyrzucać, ze to jest Twoja wina. Byłaś pod opieka lekarzy. Ufałaś im, bo czemu by nie? To oni skończyli studia, oni się specjalizują w ginekologii. Zwariować by można było, gdyby podważało się każda medyczna decyzje lekarza.
Uważam, ze klinika tez nie powinna aż tak ostro do Ciebie mówić. Nie zgadzają się z leczeniem w Polsce - ok, ale nadal, po prostu powinni pokazać swój punkt widzenia, bez jakiegoś wpędzania Cię w poczucie winy..Lia. lubi tę wiadomość
-
Echo, jestem wstrzasnieta i nie mogę tego zupełnie pojąć. Lekarze mają pomagać, płacisz im za to ciężka kasę przecież wiedza, że czas sie dla Ciebie liczy.
Może to też kwestia różnicy w leczeniu w Polsce i Czechach. Nie mogą Tobie zarzucać że dałaś się naciągnąć. Kurde zrobiłaś przecież wszystko pod opieką i za wskazaniami lekarzy. Nie powinno tak ostro i oschle do Ciebie mówić.
Mimo wszystko trzymam kciuki za powodzenie iui 🤞❤
Trzymaj się kochana 🫂Echo lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Jezu Echo 🥺🥺🥺 moja biedna kochana, tak bardzo chciałabym Cię teraz przytulić 💔 pamiętaj, że my tu jesteśmy po to, żeby się wspierać nawzajem. I nie miej wyrzutów, że każda z nas ma swoje problemy. Mamy jeden wspólny, który nas łączy.
Co do lekarza… Nie będę się wypowiadać, bo to szkoda języka strzępić na takich doktorków 🤦🏼♀️ co do koordynatorki… Owszem AMH jest podstawowym badaniem, ale jak się idzie do kliniki czy lekarza, bo przez jakiś czas starania o ciąże naturalne nie przynosiły rezultatu. Więc niech się też nie wymądrza. Co do tego, że u nas jest naciąganie na kasę no to muszę się zgodzić. Czy starałaś się bezsensownie? Nie. Zaszłaś w ciążę naturalnie. Była szansa na to, że może się uda zajść naturalnie jeszcze raz. Do Twojej wizyty w Czechach został już niecały miesiąc. Zobaczysz jak to szybko zleci. Przygotowanie do procedury, punkcja, transfer kropka. Nie obejrzysz się, a będziesz z brzuszkiem latać, zobaczysz 😘Pinkflower, Echo lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
AMH: 4,44 ng/ml
01/25- IVF
08.01- start stymulacji
💉 ovaleap 150 mensinorm 150 orgalutran 0,25
ovitrelle 375
20.01- punkcja —> pobrano 7🥚—> zapłodnionych 5🥚 -
Elza1234 wrote:Boże, Echo, aż nie wiem co powiedzieć.
Nie możesz sobie wyrzucać, ze to jest Twoja wina. Byłaś pod opieka lekarzy. Ufałaś im, bo czemu by nie? To oni skończyli studia, oni się specjalizują w ginekologii. Zwariować by można było, gdyby podważało się każda medyczna decyzje lekarza.
Uważam, ze klinika tez nie powinna aż tak ostro do Ciebie mówić. Nie zgadzają się z leczeniem w Polsce - ok, ale nadal, po prostu powinni pokazać swój punkt widzenia, bez jakiegoś wpędzania Cię w poczucie winy..
Bardzo ładnie napisane. Ty nie możesz odpowiadać za błędy innych lekarzy. Jeśli mają coś do powiedzenia w kwestii ich podejścia, to powinni sami do nich zadzwonić i im to powiedzieć.⛈️ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
Ja 28, mąż 38 🎂
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI Reprofit Ostrava: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
-
Roszpunka czekam na zdjęcie tortu! Ja też dziś piekę biszkopt i będę robić na sobotę ☺️
Ja dziś po prostu wstałam lewą nogą. Nic się nie dzieje. Rano byłam bardzo na nie do męża. Nie chciałam z nim rozmawiać, przytulać itp. Obejrzałam poranną dawkę tiktoków i trafiłam na filmik, gdzie kobieta opowiedziała o tym jak zmarł jej mąż. 34 lata. Zmarł we śnie. Ok 2 w nocy przeniósł się na kanapę bo syn do nich przyszedł a on rano do pracy i chciał się wyspać. 4:30 już nie żył. I to mną tak wstrząsnęło, że wszystkie moje jakieś dąsy poszły na bok. A wiem jak życie jest kruche, jednego dnia jesteś, drugiego Cię nie ma, bo doświadczyłam tego z moim tatą.
I ja mam taką zasadę, to jest taka moja schiza, ale to właśnie po śmierci taty mi się załączyło. Mogę być nie wiem jak wściekła na męża, rano jak wychodzi do pracy mimo, że nie mam ochoty na niego patrzeć, dam się pocałować i powiem, że go kocham. A jak tego nie zrobię, tak jak dziś nie powiedziałam, to cały czas mam w głowie, że mu tego nie powiedziałam i że no wiecie 🥺 ale na szczęście są telefony i można to szybko nadrobić.
Dziękuję dziewczyny, że jesteście, naprawdę ❤️Lia., Pinkflower lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- IVF
08.01- start stymulacji
ovitrelle 375
Echo bardzo my przykro z powodu tego co cię spotkało i jak cie potraktowano wczoraj. A wiesz jako jest okres oczekiwania w Czechach ? Może jeśli ze względu na wiek powinnaś mieć na cito robione to będzie szybciej ? I pisz śmiało przecież po to jest ta grupa żeby moc się podzielić 🫂
Roszponka wszystkiego najlepszego i spełnienia najskrytszych marzeńS.Roszpunka lubi tę wiadomość
-
Lia. wrote:Bardzo ładnie napisane. Ty nie możesz odpowiadać za błędy innych lekarzy. Jeśli mają coś do powiedzenia w kwestii ich podejścia, to powinni sami do nich zadzwonić i im to powiedzieć.03.2023💔 8tc 👼
01/25- IVF
08.01- start stymulacji
ovitrelle 375
Butterfly23 wrote:Dokładnie! Kogo masz się słuchać jak nie lekarza? W końcu uczony, doświadczony. Nie powinna w ogóle z Tobą rozmawiać odnośnie Twojego leczenia w Polsce. Tzn nie powinna tego komentować.
Pamiętam jak trafiałam z krwawieniami w ciąży na izbę przyjęć w DE. Mi leci po nogach, ale najpierw wywiad. W pierwszej kolejności musiałam wymieniać, jakie leki biorę i tłumaczyć je na niemiecki. Pamiętam do dziś te miny lekarza, szeptanie pod nosem kto mi to przepisał.. A mi było tak wstyd... Nie umiałam nawet odpowiedzieć na pytanie po co je biorę, mogłam tylko powiedziec, że lekarz mi je przepisał.. Czułam się winna, głupia i odpowiedzialna za to wszystko.⛈️ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
Ja 28, mąż 38 🎂
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
-
Echo po prostu nie wierzę w to co czytam. I nie rozumiem dlaczego osoby bez krzty empatii pchają się w zawody medyczne. Proszę nie obwiniaj się o nic. To nie jest nasza rola żeby wszystko wiedzieć. To jak zostałaś potraktowana jest po prostu skandaliczne i w ogóle ci się nie dziwię że masz przez to zle samopoczucie! Ale pamiętaj że szanse wciaż są, medycyna poszła do przodu i wierzę że już niedługo spełnisz swoje marzenie 😘
-
Butterfly23 wrote:Roszpunka czekam na zdjęcie tortu! Ja też dziś piekę biszkopt i będę robić na sobotę ☺️
Ja dziś po prostu wstałam lewą nogą. Nic się nie dzieje. Rano byłam bardzo na nie do męża. Nie chciałam z nim rozmawiać, przytulać itp. Obejrzałam poranną dawkę tiktoków i trafiłam na filmik, gdzie kobieta opowiedziała o tym jak zmarł jej mąż. 34 lata. Zmarł we śnie. Ok 2 w nocy przeniósł się na kanapę bo syn do nich przyszedł a on rano do pracy i chciał się wyspać. 4:30 już nie żył. I to mną tak wstrząsnęło, że wszystkie moje jakieś dąsy poszły na bok. A wiem jak życie jest kruche, jednego dnia jesteś, drugiego Cię nie ma, bo doświadczyłam tego z moim tatą.
I ja mam taką zasadę, to jest taka moja schiza, ale to właśnie po śmierci taty mi się załączyło. Mogę być nie wiem jak wściekła na męża, rano jak wychodzi do pracy mimo, że nie mam ochoty na niego patrzeć, dam się pocałować i powiem, że go kocham. A jak tego nie zrobię, tak jak dziś nie powiedziałam, to cały czas mam w głowie, że mu tego nie powiedziałam i że no wiecie 🥺 ale na szczęście są telefony i można to szybko nadrobić.
Dziękuję dziewczyny, że jesteście, naprawdę ❤️
My też dziękujemy, że jesteś 😊
Jejku, znam to uczucie.. Zawsze, gdy kłócę się z mężem, po paru minutach przychodzi mi do głowy myśl, że życie jest tak kruche i tak naprawdę bardzo krótko żyjemy na tej planecie.. Po co tracić ten cenny czas na jakieś bezsensowne kłótnie (bo najczęściej są bezsensowne i o pierdoły) 😉 Wydaje mi się, że takie podejście zmienia spojrzenie na świat i bardzo pomaga w relacjach międzyludzkich.Butterfly23, Kadża lubią tę wiadomość
⛈️ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
Ja 28, mąż 38 🎂
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
-
Echo nie masz sobie nic do zarzucenia, to lekarz jest specjalistą, uczył się żeby pomagać innym. Idziemy tam po pomoc i radę i to powinniśmy uzyskać bo same się nie znamy. Dobrze że myślisz o Czechach skoro w Polsce tak Cię traktują.
Zadzwoniłam do mojej gin czy mogłabym w tym cyklu zrobić monitoring a ona że nie widzi potrzeby i mam się zgłosić jak skończę z clo.
Biorę stymulację a ona nie widzi potrzeby monitoringu.
Pójdę do niej dopiero w ciąży. Wkurzyła mnieDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Echo nie masz sobie nic do zarzucenia, to lekarz jest specjalistą, uczył się żeby pomagać innym. Idziemy tam po pomoc i radę i to powinniśmy uzyskać bo same się nie znamy. Dobrze że myślisz o Czechach skoro w Polsce tak Cię traktują.
Zadzwoniłam do mojej gin czy mogłabym w tym cyklu zrobić monitoring a ona że nie widzi potrzeby i mam się zgłosić jak skończę z clo.
Pójdę do niej dopiero w ciąży. Wkurzyła mnie
To jest kolejna sytuacja, której ja nie rozumiem. Czemu nie widzi potrzeby? Przecież Ty chcesz widzieć co i jak, być spokojniejsza i chcesz za to zapłacić a ona mowi że nie. Nosz kuuurde.
Spróbuj może u kogoś innego zapisać się na wizytę?29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Butterfly23 wrote:Roszpunka czekam na zdjęcie tortu! Ja też dziś piekę biszkopt i będę robić na sobotę ☺️
Dziękuję dziewczyny, że jesteście, naprawdę ❤️
Ja mam podobne podejście, nie ważne jak się pokłócimy to zawsze na dobranoc jest buziak i rano już wszystko ok szkoda życia na fochy choć wiadomo czasem się nie da uniknąć spięć.
Mam nadzieję że niedługo samopoczucie ci się poprawi ☀️Butterfly23, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:
Pójdę do niej dopiero w ciąży. Wkurzyła mnie
Clostylbegyt jest akurat lekiem, który może doprowadzać do przestymulowania. I monitoring byłby wskazany. Ja w ogóle nie rozumiem, jak można dać pacjentce tabletki na ingerencje w kobiece hormony i nie interesować się tym co tam się dzieje. Uważam, że przy pierwszym razie z takimi tabletkami monitoring jest wskazany. Ja np w czerwcu jak brałam aromek, miałam okrojony już ten monitoring, ale ja znam swoje ciało, wiem jak reaguje. Aczkolwiek zawsze różnie może być.03.2023💔 8tc 👼
01/25- IVF
08.01- start stymulacji
ovitrelle 375
Roszpunko, sto lat!!! Niech się spełnią wszystkie Twoje marzenia! 😘😘
Echo, brak słów na to wszystko. Najgorsza jest ta bezsilność i świadomość, że nikt nie chce pomóc. Człowiek jest pozostawiony sam sobie, a lekarze jak widać mają wszystko gdzieś i nawet nie chce im się zagłębić w historię pacjentki, biorąc taką kasę.
U mnie potężny PMS i paskudny nastrój, czuję się jakbym deprechę miała. Nie pomaga świadomość, że kolejny cykl stracony a tak liczyłam na ten lipiec ;( Ostatnio też coraz więcej napięć między mną a mężem. On ma taki charakter, że nie przyjmuje negatywnych rzeczy i chce aby go cały czas zapewniać, że na pewno nam się uda. A ja czasem mam po prostu ochotę się wyżalić i popłakać ;(
S.Roszpunka lubi tę wiadomość
-
Zapisałam się do innego gina ale u niego są kosmiczne terminy, spróbuję gdzieś załapać się na monitoring. Muszę podzwonićDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Dziękuję, że jesteście i że jesteście takie cudowne 😘❤️
Jestem w tak bardzo złym stanie, że za mało jest powiedzieć, że jestem rozżalona, zrozpaczona, załamana.. Nie mogę spać, jeść, ani przestać płakać. I tu nie chodzi tylko o wczorajsza wizyte, ale dosłownie przelatuje mi przed oczami całe moje życie. Wszystkie wizyty u różnych ginekologów (wszystkie prywatnie), każde USG, każda konsultacja, każda cytologia, każde badanie hormonów. Nigdy na tym nie oszczędzalam. Całe życie słyszałam, że ze mną jest wszystko w porządku. Nawet po poronieniu z uśmiechem na ustach twierdzili, że jest wszystko ok. Nie uwierzyłam i poszłam do kliniki, zrobiłam milion badań. I teraz znowu, ginekolog z tej właśnie kliniki z wielkim uśmiechem i rozbawieniem na ustach mówi mi to samo - że jest ok i mam się starać naturalnie a jak pytam o IVF to mam po prostu zapłacić i zdać się na nich.
Najbliższy wolny termin do specjalisty od niskiego AMH w Czechach jest w połowie lutego... pani koordynator stwierdziła,że wtedy to już dla mnie za późno. Na szczęście mam termin w tej drugiej klinice, ale tam podobno specjalizuja się w kd i az, a te tematy wpędzają mnie w jeszcze większą rozpacz...
Kolejne miesiące mijają, moje szanse maleją z każdym cyklem, a ja coraz mocniej czuje, że nigdy nie będę mogła mieć własnego dziecka. Naprawdę nie wiem dlaczego to się dzieje, gdzie zawiniłam 😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2023, 10:35
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 09.2024 ✖ mezoterapia
- 11.2024 ✖
- 12.2024❄️ zdrowy genetycznie
2025 ♡ - IVF ✰
- 02.2025
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo nasza kochana.
Czy tylko jedna klinika w Czechach się w tym specjalizuje? Może gdzies indziej mają wcześniejsze terminy? Jeśli chcesz, mogę zapytać moją koleżankę Czeszkę o jakiś research. Siedzi obok mnie w biurze. Może ona coś wynajdzie w swoim języku, na jakichś forach etc? Chciałabym Ci jakoś pomóc.Echo lubi tę wiadomość
⛈️ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
Ja 28, mąż 38 🎂
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔