Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiola1234 wrote:Cześć dziewczyny!
Jestem nowa na forum
Mam synka z października 2021 a 8.06 tego roku w 27+4 tc urodziłam martwego synka wina mojej już byłej ginekolog... Która mnie zaniedbała ehh...
Miesiączka 7.07 dostaliśmy zielone światło no i owulacja była 18.07 teraz czekamy 😅
Wczoraj zrobiłam test owulacyjny był pozytywny nie wiem o co kaman ... Czytałam że on może niby wykryć ciążę ale dziś rano zrobiłam test ciążowy i negatywny... Okres teoretycznie 4.08 powinnam dostać
Bardzo mi przykro, że doświadczyłaś tak strasznej tragedii
Jeśli chcesz mieć pewność, to lepiej zrób betę w dniu spodziewanej miesiączki. Trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2023, 10:19
Wiola1234 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Jestem nowa na forum
Mam synka z października 2021 a 8.06 tego roku w 27+4 tc urodziłam martwego synka wina mojej już byłej ginekolog... Która mnie zaniedbała ehh...
Miesiączka 7.07 dostaliśmy zielone światło no i owulacja była 18.07 teraz czekamy 😅
Wczoraj zrobiłam test owulacyjny był pozytywny nie wiem o co kaman ... Czytałam że on może niby wykryć ciążę ale dziś rano zrobiłam test ciążowy i negatywny... Okres teoretycznie 4.08 powinnam dostać -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jestem nowa na forum
Wczoraj zrobiłam test owulacyjny był pozytywny nie wiem o co kaman ... Czytałam że on może niby wykryć ciążę ale dziś rano zrobiłam test ciążowy i negatywny... Okres teoretycznie 4.08 powinnam dostać
Wiola, tak mi przykro. Mam rozszarpane serce 😭
O jakich zaniedbaniach ginekolog piszesz?29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
nick nieaktualnysyska wrote:Wiola, tak mi przykro. Mam rozszarpane serce 😭
O jakich zaniedbaniach ginekolog piszesz?
Ciężko mi się o tym mówi ,ale on ani prowadziła pierwszą ciążę i myślałam że drugą też mi dobrze poprowadzi...
Ufałam jej i wierzyłam że wie co robi ... Nie oceniajcie mnie byłam zaślepiona i sama się obwiniam...
Od początku ciąży walczyłam z infekcją... Miałam czerwone i spuchnięte wargi ,piekło mnie , szczypało,bolało przy oddawaniu moczu miałam wrażenie że sikam czymś żrącym... Ona nie zrobiła mi żadnego posiewu ani wymazu miałam 7antybiotyków ale nie na to co trzeba. Plus skoki ciśnienia które miałam ona zbagatelizowała powiedziała że w ciąży to normalne. Gdy urodziłam martwego synka lekarz widząc wszystko przypuszczał infekcje plus nadciśnienie... Wymaz z pochwy to potwierdził w dniu porodu miałam crp prawie 200... Najlepsze jest to że 6.06 byłam u tej mojej ginekolog bo troszkę śluzu podbarwionego brązową krwią mi poleciało... Powiedziała że szyjka się skróciła dała leki kazała leżeć ... Nawet USG nie zrobiła nic 😞 mój synek był zdrowym dzieckiem ... -
JaMiNi wrote:Echo ta lekarka do której chodziłam co jest 2 razy w miesiącu jest z Krakowa, Małgorzata zembala-szczerba
O, dobrze wiedzieć, dziękuję! I polecasz? Kolekcjonuję wszystkie polecenia, bo nawet jeśli będę się leczyć w Czechach, to potrzebuję kogoś zaufanego na miejscu.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Wiola1234 wrote:Ciężko mi się o tym mówi ,ale on ani prowadziła pierwszą ciążę i myślałam że drugą też mi dobrze poprowadzi...
Ufałam jej i wierzyłam że wie co robi ... Nie oceniajcie mnie byłam zaślepiona i sama się obwiniam...
Od początku ciąży walczyłam z infekcją... Miałam czerwone i spuchnięte wargi ,piekło mnie , szczypało,bolało przy oddawaniu moczu miałam wrażenie że sikam czymś żrącym... Ona nie zrobiła mi żadnego posiewu ani wymazu miałam 7antybiotyków ale nie na to co trzeba. Plus skoki ciśnienia które miałam ona zbagatelizowała powiedziała że w ciąży to normalne. Gdy urodziłam martwego synka lekarz widząc wszystko przypuszczał infekcje plus nadciśnienie... Wymaz z pochwy to potwierdził w dniu porodu miałam crp prawie 200... Najlepsze jest to że 6.06 byłam u tej mojej ginekolog bo troszkę śluzu podbarwionego brązową krwią mi poleciało... Powiedziała że szyjka się skróciła dała leki kazała leżeć ... Nawet USG nie zrobiła nic 😞 mój synek był zdrowym dzieckiem ...
Nie myślałam o tym, żeby ja pozwać za błąd w sztuce lekarskiej? Czy nie chcesz tego rozgrzebywać już? -
nick nieaktualnyElza1234 wrote:Bardzo mi przykro, ze przez to przeszłaś. To musiało być dla Ciebie wstrząsające.
Nie myślałam o tym, żeby ja pozwać za błąd w sztuce lekarskiej? Czy nie chcesz tego rozgrzebywać już?
Ale chyba szpital coś zdziałał. Chciał odemnie wszystkie jej dane później jak sprawdziłam to zniknęła ze znanylekarz,a w przychodni w której przyjmowała ponoć już nie przyjmuje -
Wiola1234 wrote:Ciężko mi się o tym mówi ,ale on ani prowadziła pierwszą ciążę i myślałam że drugą też mi dobrze poprowadzi...
Od początku ciąży walczyłam z infekcją... Miałam czerwone i spuchnięte wargi ,piekło mnie , szczypało,bolało przy oddawaniu moczu miałam wrażenie że sikam czymś żrącym... Ona nie zrobiła mi żadnego posiewu ani wymazu miałam 7antybiotyków ale nie na to co trzeba. Plus skoki ciśnienia które miałam ona zbagatelizowała powiedziała że w ciąży to normalne. Gdy urodziłam martwego synka lekarz widząc wszystko przypuszczał infekcje plus nadciśnienie... Wymaz z pochwy to potwierdził w dniu porodu miałam crp prawie 200... Najlepsze jest to że 6.06 byłam u tej mojej ginekolog bo troszkę śluzu podbarwionego brązową krwią mi poleciało... Powiedziała że szyjka się skróciła dała leki kazała leżeć ... Nawet USG nie zrobiła nic 😞 mój synek był zdrowym dzieckiem ...
To przerażające! Napisz proszę jak się nazywa, bo takich "lekarzy" należy unikać jak ognia.
Tak bardzo, bardzo mi przykro Nie obwiniaj się kochana, to nie Twoja wina. Robiłaś wszystko co mogłaś, zgłaszałaś się do lekarza, postępowałaś zgodnie z zaleceniami, przyjmowałaś leki, które Ci zapisała, itd. Nie masz sobie nic do zarzucenia.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Ja nie skreślam tego cyklu. Napisałam, że chyba będzie bezowulacyjny i ze w przeciągu kilku dni wszystko się wyjaśni ☺️ ale szczerze? Chciałabym żeby był bezowulacyjny 🙈
Wiola witaj. Bardzo mi przykro, że Cię spotkało coś takiego… Lekarze też się wypalają. Szkoda tylko, że nie wiedzą kiedy ze sceny zejść… Godna postawa szpitala jeżeli narobili jej koło tyłka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2023, 10:59
Echo lubi tę wiadomość
💔 8tc 👼 03.2023
01.2025🔜 ivf -
Witam w ten piękny, deszczowy piątek 🤗
Wiola, bardzo mi przykro, że przez to musicie przechodzić. Witamy w naszych skromnych progach, czuj się jak u siebie. Tutaj wspólnie się śmiejemy, cieszymy, a niekiedy płaczemy 😘❤️
Echo, u mnie wszystko ok.
Dobrego dnia Wam życzę! 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2023, 14:55
Echo lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Echo wrote:O, dobrze wiedzieć, dziękuję! I polecasz? Kolekcjonuję wszystkie polecenia, bo nawet jeśli będę się leczyć w Czechach, to potrzebuję kogoś zaufanego na miejscu.
Natomiast ta jak poszłam na pierwsza wizytę to nie traciła czasu odrazu wymazy, zastrzyk w pierwszym cyklu, drugi cykl aromek i umówiona wizyta w kierunku badania drożności jajowodów ale zamiast tego miałam pierwsA wizytę ciążowa plus ona ma ten certyfikat do badań prenatalnych. Tylko to kolejny lekarz który się nie przejął moimi tygodniowymi plamieniami przed okresem a miałam nawet jak mój progesteron wynosił ponad 20 🤷♀️ -
Wiola, jest mi okropnie przykro z powodu Twojej straty. Przeszłaś przez koszmar i przez niekompetencje lekarza straciłaś synka. Mimo, ze przeszłam przez poronienie, to nie jestem sobie w stanie wyobrazić przez co przeszłaś.
Z całego serca życzę Ci żeby już w tym cyklu doczekała się🌈 dwóch kresek. Jeszcze za wcześnie na testy ale trzymam za Ciebie mocno kciuki 🤞🏼🤗83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
JaMiNi wrote:Tak właściwie trudno mi ocenić, napewno dla mnie minus jest taki ze jest tylko dwa razy w miesiącu bo tak jak mam lekarkę na miejscu to pisze ze coś się dzieje i przychodzę między pacjentkami, od momentu stwierdzenia poronienia zatrzymanego do szybkiej konsultacji po zabiegu miałam 5 wizyt i za żadna moja nie wzięła ani grosza.
Natomiast ta jak poszłam na pierwsza wizytę to nie traciła czasu odrazu wymazy, zastrzyk w pierwszym cyklu, drugi cykl aromek i umówiona wizyta w kierunku badania drożności jajowodów ale zamiast tego miałam pierwsA wizytę ciążowa plus ona ma ten certyfikat do badań prenatalnych. Tylko to kolejny lekarz który się nie przejął moimi tygodniowymi plamieniami przed okresem a miałam nawet jak mój progesteron wynosił ponad 20 🤷♀️
Czyli w sumie masz sporo zastrzeżeń Ja całe życie myślałam, że plaienia przed @ są normalne, bo każdy lekarz to lekcewazył. Dla mnie to duży minus, że się tym nie przejmuje2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Dziewczyny jestem po.
I nie wiem w sumie nie jestem jakoś bardzo uspokojona. Jest pęcherzyk ciążowy 12mm, więc wielkościowo się zgadza z tygodniem ciąży, ale martwi mnie to że nie ma żółtkowego wg internetu powinien już być w 5 tg no ale nic, czekamy dalej. Zleciła mi betę wiec od razu zrobiłam. -
izzy91 wrote:Dziewczyny jestem po.
I nie wiem w sumie nie jestem jakoś bardzo uspokojona. Jest pęcherzyk ciążowy 12mm, więc wielkościowo się zgadza z tygodniem ciąży, ale martwi mnie to że nie ma żółtkowego wg internetu powinien już być w 5 tg no ale nic, czekamy dalej. Zleciła mi betę wiec od razu zrobiłam.
I kiedy masz znowu przyjść?17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
izzy91 wrote:Dziewczyny jestem po.
I nie wiem w sumie nie jestem jakoś bardzo uspokojona. Jest pęcherzyk ciążowy 12mm, więc wielkościowo się zgadza z tygodniem ciąży, ale martwi mnie to że nie ma żółtkowego wg internetu powinien już być w 5 tg no ale nic, czekamy dalej. Zleciła mi betę wiec od razu zrobiłam.
Izzy, a czy Ty przypadkiem nie byłaś na wizycie w Medicover? Po powrocie z wakacji masz umówioną wizytę u swojej pani doktor, prawda? Nie martw się dzisiejszą wizytą, bo w Medicoverze czy Luxmedzie cudem jest jak znajdą macicę. Wszystko będzie ok2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki...