Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduję się! Cześć Dziewczyny!
Butterfly23 wrote:Dziewczyny, czy bierzecie jakieś suplementy/ probiotyki na wsparcie stref intymnych? Bo ja coś czuje, że temat starań lipcowych się skończy zanim się zaczął 🤣 🙈
Znów mnie chyba jakaś infekcja bierze
Przy tej kuracji antybiotykami brałam Lacibios Femina. Uchroniło mnie na maxa! Drogi, ale warty polecenia. Moja osobista farmaceutka mi go poleciła, czyli moja Mama ❤️Butterfly23, Echo, Lia. lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Lia. wrote:Cholercia, to niezła kolejka będzie 😂
Czarujemy, czarujemy, niech przepowiednia się spełni! 🥰
A co do probiotyków to lactovaginal jest dobry. Jak masz skłonności do infekcji dobrze go od czasu do czasu aplikować. Możesz kupić sobie też takie paseczki testowe i sprawdzać poziom ph.
Dobrej nocki!03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
S.Roszpunka wrote:Melduję się! Cześć Dziewczyny!
Przy tej kuracji antybiotykami brałam Lacibios Femina. Uchroniło mnie na maxa! Drogi, ale warty polecenia. Moja osobista farmaceutka mi go poleciła, czyli moja Mama ❤️S.Roszpunka lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Cześć dziewczyny ) jestem!
Właśnie idę wysłać probke śliny na KiRy ) nie było tak źle z tym zbieraniem śliny 😅Lia., Echo, S.Roszpunka, Butterfly23, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
Roszpunka, Elza, dobrze że jesteście 🥰 Jakoś lepiej tu jest 😊
Życzę Wam miłego początku tygodnia! Ja lecę walczyć o przetrwanie. U nas dziś 30 stopni, to w biurze pewnie 50 😜 A jak u Was?Echo, S.Roszpunka, Butterfly23, Pinkflower lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
W Krakowie zapowiada się pięknie, będzie 27stopni 🔥 Tydzień zaczynam od powrotu do treningów 💪 miałam dwutygodniowa przerwę, więc pewnie umrę 😂 poza tym kontynuuję staraniowe cardio 😉🫣
S.Roszpunka, Butterfly23, Pinkflower, Lia. lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Z chęcią się dopisze do wątku 🙋♀️, właśnie jestem w trakcie pierwszej @ po łyżeczkowaniu i jeszcze nie wiem kiedy dostaniemy od lekarza zielone światło na starania chociaż jestem na samą myśl przerażona, jestem urodzona pesymistką
Butterfly23, Pinkflower, Echo, Lia. lubią tę wiadomość
-
JaMiNi wrote:Z chęcią się dopisze do wątku 🙋♀️, właśnie jestem w trakcie pierwszej @ po łyżeczkowaniu i jeszcze nie wiem kiedy dostaniemy od lekarza zielone światło na starania chociaż jestem na samą myśl przerażona, jestem urodzona pesymistką
Daj sobie czas, żeby tez dojść do siebie psychicznie. Choćby to miało trwać raptem cykl
Zaświeci dla Nas wszystkich jeszcze słońceLia., Kobea lubią tę wiadomość
-
W Nowym Sączu będzie raczej ładnie, dobrze, bo mam dużo pracy w ogrodzie.
Pytanie do dziewczyn które kiedyś brały lub biorą clo: boli mnie podbrzusze, nie jest to nie wiadomo jaki ból, ale czuję się dosłownie jak przed okresem. Też tak miałyście?
Ps musze się przyzwyczaić zeby nie przewijać forum na sam dół do poronień tylko zostać na górze 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2023, 08:43
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Cześć dziewczyny, nieśmiało dołączę do wątku, ale nie obiecuję, że będę się mocno udzielać - ostatnio stronię od forum, bo starania mocno się przedłużają i wszystkie dziewczyny, które tu poznałam w wątkach są już Mamami, a u nas dalej nic, więc forum mnie w pewnym momencie zaczęło frustrować niż pomagać.
Moja historia w stopce.
Plan na najbliższy czas: kolejna histeroskopia w ramah NFZ - lekarze podejrzewają, że może być problem z zapaleniem endometrium. Później inseminacja w ramach poradni leczenia niepłodności w szpitalu na NFZ. W międzyczasie poszerzamy diagnostykę i dużo się kochamy. Jeśli to wszystko nie pomoże - idziemy pewnie do prywatnej kliniki, zobaczymy co nam powiedzą.
Powodzenia Nam życzę - przykro mi, że dotknął nas trudny problem poronienia. 😟
Echo, Lia. lubią tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty, wycinki do badań ⏳
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘 -
Elza1234 wrote:Witamy!
Daj sobie czas, żeby tez dojść do siebie psychicznie. Choćby to miało trwać raptem cykl
Zaświeci dla Nas wszystkich jeszcze słońce -
JaMiNi wrote:Z tego co wiem po łyżeczkowaniu i tak trzeba odczekać, no właśnie tylko 3 msc czy 3 cykle, czy od zabiegu do 1 @ to pierwszy cykl 🤔
Niekoniecznie, to zależy od tego jak się odbudowuje endometrium, ja byłam na kontroli po pierwszej miesiączce i dostałam zielone światło od razu bo wszytko było już w normieDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Niekoniecznie, to zależy od tego jak się odbudowuje endometrium, ja byłam na kontroli po pierwszej miesiączce i dostałam zielone światło od razu bo wszytko było już w normie
-
JaMiNi wrote:Z chęcią się dopisze do wątku 🙋♀️, właśnie jestem w trakcie pierwszej @ po łyżeczkowaniu i jeszcze nie wiem kiedy dostaniemy od lekarza zielone światło na starania chociaż jestem na samą myśl przerażona, jestem urodzona pesymistką
Jeżeli będzie wszystko ok, powinniście szybko wrócić do starań. Trzymam za to kciuki 🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2023, 09:09
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Jednorożec89 wrote:W Nowym Sączu będzie raczej ładnie, dobrze, bo mam dużo pracy w ogrodzie.
Pytanie do dziewczyn które kiedyś brały lub biorą clo: boli mnie podbrzusze, nie jest to nie wiadomo jaki ból, ale czuję się dosłownie jak przed okresem. Też tak miałyście?
Ps musze się przyzwyczaić zeby nie przewijać forum na sam dół do poronień tylko zostać na górze 😁
Hej. Przy clo niestety często dochodzi do przestymulowania. I stąd mogą być te bóle. Dobrze by było gdybys zrobiła usg na dniach żeby zobaczyć jak to tam wyglada.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Hejka, ja dziś wstałam z bólem głowy. Możliwe że wczorajsze słonko dało o sobie znać.
W środę rano mam pierwszy monitoring w tym cyklu. Staram się nie myśleć o tym za bardzo tzn jakiś lekki stres juz się pojawia żeby coś tam było, czy gin przepisze mi ovitrelle, potem czy je gdzieś znajdę ale nie chce od tego uzależniać swojego sampoczucia.
Trzymajcie kciuki w środę plis 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2023, 09:06
S.Roszpunka, Butterfly23, Lia. lubią tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Witajcie w nowym tygodniu ❤️
Witam również nowe Koleżanki JaMiNi oraz Pfry ❤️
JaMiNi czy po lyzeczkowaniu miałaś już kontrolną wizytę? Różnie lekarze mówią z tym czekaniem. Z tego co zauważyłam na forum, to część dziewczyn czeka do pierwszego cyklu, część do trzech, inne pół roku. U każdej jest to indywidualne 🙂
U mnie dziś już jest ciepło. Miałyśmy z córką iść na rower, ale mój śpioch nadal śpi. Rety, kiedyś ta moja nastolatka prześpi życie 🤦🏼♀️
Rozpoczynam 18 dzień ciąży (hahaha zabawnie to brzmi), według Ovu mam dziś owulację. Muszę Wam się przyznać do czegoś. Znowu poszły w ruch testy owulacyjne 😂 wiem, miałam postanowienie żeby nie robić. Ale to chyba silniejsze ode mnie. Fakt, że jakoś spokojniej do tego podchodzę niż ostatnio, no ale.... 😂 oczywiście żaden nie jest pozytywny 😂 phi! Kiedyś będzie hahahaha tak myślę, że ta chęć robienia tych testów owu też jest dlatego, że zawsze na każdym jest ta druga blada kreska 🫤 czy to już moment, że warto skonsultować to ze swoją prsychiatrą? 🙈😂
Dobrego dnia! ❤️Butterfly23, Pinkflower, Lia. lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Pfry wrote:Cześć dziewczyny, nieśmiało dołączę do wątku, ale nie obiecuję, że będę się mocno udzielać - ostatnio stronię od forum, bo starania mocno się przedłużają i wszystkie dziewczyny, które tu poznałam w wątkach są już Mamami, a u nas dalej nic, więc forum mnie w pewnym momencie zaczęło frustrować niż pomagać.
Moja historia w stopce.
Plan na najbliższy czas: kolejna histeroskopia w ramah NFZ - lekarze podejrzewają, że może być problem z zapaleniem endometrium. Później inseminacja w ramach poradni leczenia niepłodności w szpitalu na NFZ. W międzyczasie poszerzamy diagnostykę i dużo się kochamy. Jeśli to wszystko nie pomoże - idziemy pewnie do prywatnej kliniki, zobaczymy co nam powiedzą.
Powodzenia Nam życzę - przykro mi, że dotknął nas trudny problem poronienia. 😟
Plan macie fajny, oby jak najszybciej udało się znaleźć przyczynę. Trzymam kciuki za inseminację 🤞🏻Pfry lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
JaMiNi wrote:Chyba bym się bała że za szybko i złe się skończy, chociaż podobno nie ma takich badań żeby zabieg miał jakiś wpływ na to jak się potoczy kolejna ciąża
Niektorzy lekarze mówią że skoro była już ciąża to warto iść za ciosem bo organizm jest na to gotowy. Wiem że to trudne, każdy mówi coś innego. My dostaliśmy 🟢 światło po pierwszym cyklu, ale moje endometrium miało tylko 5 mm przed ovu, więc jakoś tak cienko. Też jestem po łyżeczkowaniu.
Również przyniosę się z podczytywaniem do was tutaj. Dobrze się trzymać razem! 🤞 Trzymam kciuki za was!
S.Roszpunka, Butterfly23, Echo, Lia. lubią tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g