Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, dziękuję Ci ślicznie za wyjaśnienie ❤️ Obyś do kwietnia była już w zdrowej, naturalnej, zaawansowanej ciąży, bardzo Ci tego życzę. Podziwiam, że umiecie dać sobie jeszcze tyle czasu, luzu.. Ja mam ciągle z tyłu głowy, że może i za wiele miesięcy znów udałoby mi się zajść w ciążę (pierwsze dwie były w odstępie 9 miesięcy), ale ja już po prostu psychicznie nie wytrzymam tej sinusoidy emocjonalnej, czekania, brania leków na darmo i tej niepewności, czy znowu nie poronię.

Izzy, super, że zrobiłaś sobie taki urlop. Jak się czujesz?

Jednorożec, to normalne i zrozumiałe, że jeszcze chcesz. Nikt nie powiedział, że po jednym, dwójce czy i trójce dzieci zegar biologiczny nagle się wyłącza i można nim sterować. To taka potrzeba, nad którą nie mamy kontroli. Chciałabyś trójkę czy nie powiedziałabyś stop?

Mi się marzy 4 lub 5.. Zawsze pragnęłam mieć dużą rodzinę, bo sama mam małą 😔

Elza1234 lubi tę wiadomość

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    ⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
    Mąż (37):
    ☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Elza, dziękuję Ci ślicznie za wyjaśnienie ❤️ Obyś do kwietnia była już w zdrowej, naturalnej, zaawansowanej ciąży, bardzo Ci tego życzę. Podziwiam, że umiecie dać sobie jeszcze tyle czasu, luzu.. Ja mam ciągle z tyłu głowy, że może i za wiele miesięcy znów udałoby mi się zajść w ciążę (pierwsze dwie były w odstępie 9 miesięcy), ale ja już po prostu psychicznie nie wytrzymam tej sinusoidy emocjonalnej, czekania, brania leków na darmo i tej niepewności, czy znowu nie poronię.

Izzy, super, że zrobiłaś sobie taki urlop. Jak się czujesz?

Jednorożec, to normalne i zrozumiałe, że jeszcze chcesz. Nikt nie powiedział, że po jednym, dwójce czy i trójce dzieci zegar biologiczny nagle się wyłącza i można nim sterować. To taka potrzeba, nad którą nie mamy kontroli. Chciałabyś trójkę czy nie powiedziałabyś stop?

Mi się marzy 4 lub 5.. Zawsze pragnęłam mieć dużą rodzinę, bo sama mam małą 😔
    Daliśmy sobie po prostu deadline.
    Ustalilismy, ze w styczniu kończę 30 lat i to czas, żeby iść do kliniki już strikte po in vitro.
    Wiec żyje już z taka świadomością i dzięki temu jakoś mi łatwiej. Wiem, ze mamy plan działania wiec nie robię sobie wyrzutów, ze nic nie robię.
    Po drodze będą jeszcze 2-3 stymulacje u tego nowego lekarza, wiec tym bardziej wiem, ze przez 4 miesiące będziemy robić co w naszych siłach, żebym do in vitro podeszła z myślą „zrobiłam co mogłam, to kolejny potrzebny krok”

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej po trzecim odpuszczę. Chyba tyle wystarczy. O ile się uda

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-6999.jpg
    🌈💚🍀

Lia., S.Roszpunka, Elza1234, Pinkflower, izzy91 lubią tę wiadomość

💔 8tc 👼 03.2023

01.2025🔜 ivf
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Daliśmy sobie po prostu deadline.
    Ustalilismy, ze w styczniu kończę 30 lat i to czas, żeby iść do kliniki już strikte po in vitro.
    Wiec żyje już z taka świadomością i dzięki temu jakoś mi łatwiej. Wiem, ze mamy plan działania wiec nie robię sobie wyrzutów, ze nic nie robię.
    Po drodze będą jeszcze 2-3 stymulacje u tego nowego lekarza, wiec tym bardziej wiem, ze przez 4 miesiące będziemy robić co w naszych siłach, żebym do in vitro podeszła z myślą „zrobiłam co mogłam, to kolejny potrzebny krok”

Ok, rozumiem. Czyli w międzyczasie wszystkie siły na pokład i próbujecie naturalnie 😊
    Wygląda to na dobry plan. Świadomość, że w zanadrzu ma się plan B, dodaje siły do walki.

W ogóle to dziś trafiłam na filmik dziewczyny, która 5 lat starała się o dziecko. W końcu zdecydowali się na adopcję. Boziu, jak ja ryczałam przy tym filmie. Obejrzałam też inne. Pokazało mi to, że choćby nie wiem co, warto walczyć, a nasze marzenie się spełni. Polecam Wam zobaczyć:
    https://youtu.be/n3w4yl8KwC8

Elza1234 lubi tę wiadomość

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Raczej po trzecim odpuszczę. Chyba tyle wystarczy. O ile się uda

Uda się 😘
    Marzenie taka rodzina.
    Ale już z dwójką masz naprawdę dużo ❤️

Ja (27):
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

❄️ 3BB
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieważne ile masz dzieci. Jeżeli Twoim marzeniem jest mieć nawet i siódemkę, to mając już tą szóstkę, będziesz walczyć o siódme dziecko i będziesz czuć pustkę, gdy się nie będzie udawało. Bo to będzie ten Twój brakujący puzelek.
    Ja marzyłam o trójce. Teraz marzę o jednym.

Lia., Pinkflower lubią tę wiadomość

💔 8tc 👼 03.2023

01.2025🔜 ivf
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna czy Ty ogólnie nie jesz nabiału i glutenu? Masz dietę przeciwzapalną, prawda? Ja teraz wzięłam nam na tydzień catering i chciałam taką spróbować, ale bałam się, że z łazienki nie wyjdę 🙈 jak tak nagle odrzucę nabiał i gluten. Na weekendy też masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 22:57

💔 8tc 👼 03.2023

01.2025🔜 ivf
  • Wron Kraa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry babeczki, w końcu u mnie wyszło ☀️!
    Wczoraj po delegacji tak mnie odcieło, o 21 już smacznie spałam. Dziś polecę na druga betę, ale oczywiście w głowie mam wszystko, pobolewa mnie tylko lewa pachwina, wyszedł mi zajad jak nigdy i sama nie wiem z czym to wiązać. Czytanie internetu jest złe!

Czwartek to już prawie weekend:) ❤️ jakie macie plany?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 07:39

👗35l. AMH 2.2
    👖36l.

Pierwsza ciąża
    27.04.2023 💔 8tc

A teraz:
    1.08.2023 ⏸️ Beta 76
    3.08 Beta 308
    21.08 mamy ❤️ w 6t3d
    20.09 3.96 cm w 10t6d
    27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
    18.10/15.11 wszystko ok!
    6.12 459g naszego ☀️
    27.12 to 💓
    17.01 już 1300g 🌞
    7.02/28.02 wszystko ok!

19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g :)
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Bezimienna czy Ty ogólnie nie jesz nabiału i glutenu? Masz dietę przeciwzapalną, prawda? Ja teraz wzięłam nam na tydzień catering i chciałam taką spróbować, ale bałam się, że z łazienki nie wyjdę 🙈 jak tak nagle odrzucę nabiał i gluten. Na weekendy też masz?
    Jest bez laktozy i bez glutenu, obniżonym indeksem, też brak standardowego cukru. Ogólnie moje ciało to przyjęło bardzo dobrze, wręcz zaskakująco dobrze, aż bym powiedziała, że bardziej służy niż standardowa dieta. A w weekendy jem co chce, no i odczułam skutki, bo od razu byłam napuchnieta, i woda się zatrzymała w organizmie. Po weekendzie na nowo pudła, i wszystko wróciło do normy.
    Teraz w drugiej w fazie cyklu mam jak zwykle problem z 💩, przez progesteron, w tym cyklu to już w ogóle koszmar. I czego bym nie zjadła to nie pomaga 🥲.
    Ogólnie mam np. serniczki wiśniowe, ale słodzone erytrytolem, czasami miodem i to podwieczorek. Ale twaróg bez laktozy. Wszystkie sosy na bazie jogurtu bezlaktozy. Czasami pojawia się żółty ser, wczoraj w bułeczce z farszem serowo brokułowym, aczkolwiek to na bank nie miało niskiego IG. :D ale było dobre. Gdzieś ten nabiał jest, ale królują świeże owoce, warzywaz soczewicą, ciecierzycą, mięso zazwyczaj raz dziennie, wczoraj był wyjątek i było to dwa razy. Ale ogólnie polecam. Ciekawe jak glukoza i insulina się maja po takiej diecie 😁.

Myślę, że możesz spróbować, ja jestem zadowolona, a byłam sceptyczna. Ale mówię co mi szkodzi :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 07:50

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar przede wszystkim jechać do stajni muszę ten tydzień odreagować bo jest ciężki, raczej w weekend mi sie nie uda bo mój trener jest na zawodach ale za raz na początku tygodnia chce jechać. Poza tym jak zawsze postaram się maks czasu sprdzic z dziećmi i z P. Zwłaszcza że ma wolny weekend. Pogoda ma być tragiczna wiec będziemy gnić w domu

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Wron Kraa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Pogoda ma być tragiczna wiec będziemy gnić w domu

O rany, rzuciłam okiem i u mnie też takie deszcze że tylko 🐌 się będą cieszyć. Chyba czas poszukać nowego serialu:)

👗35l. AMH 2.2
    👖36l.

Pierwsza ciąża
    27.04.2023 💔 8tc

A teraz:
    1.08.2023 ⏸️ Beta 76
    3.08 Beta 308
    21.08 mamy ❤️ w 6t3d
    20.09 3.96 cm w 10t6d
    27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
    18.10/15.11 wszystko ok!
    6.12 459g naszego ☀️
    27.12 to 💓
    17.01 już 1300g 🌞
    7.02/28.02 wszystko ok!

19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g :)
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam imprezkę rodzinna i pilnowanie remontu plus ciężka praca z mężem 🔥
    Kurczę cały czas myśle o echo, mam nadzieje ze jej nieobecność wynika z gości i zabiegania

Pinkflower lubi tę wiadomość

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w ten weekend mieliśmy robić urodzinowego grilla (mąż ma urodziny niedługo). Ale ze pogoda ma być paskudnie paskudna, to robimy „grilla” w domu :) także będzie z piekarnika :D
    A w ndz kino, Barbie już zaliczyliśmy, teraz Oppenhaimer :)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, ma padać cały weekend więc lipa totalna. Macie do polecenia coś na netlfixie ?

Powiem Wam, że stracilam zapał do starań po tym jak moja ginka miała takie podejście że no to już będzie 3 monitoring a 2 razy się nie udało. Widziałam w jej oczach że ona też nie wierzy że teraz się uda. Serio tak to przyjęłam po ostatnich 2 wizytach.
    Wiadomo, że zrobię dziś zastrzyk i będziemy się starać ale chyba oboje jesteśmy obojętni jacyś. Może będzie nam lzej na głowach.

Też myślę cały czas o Echo i mam nadzieję, że chce odpocząć przy gościach.

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
    18.11 544 g słodkiej 🍓

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paweł we wtorek na badanie nasienia. Jeszcze o tym nie wie bo śpi po nocy.

Na netflixie ogladam obecnie Grace i Frankie. Całkiem sympatyczne.

Też myślałam dzisiaj o Echo. Mam nadzieję że może to iui pomogło. Oby jej nieobecność nie znaczyła nic złego

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

• Lia. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziewczynki!
    Ja dziś lecę na Barbie 😊 Muszę wytrzasnąć jakiś różowy strój, bo tak się umówiłysmy 😁
    Co do diety bez glutenu i nabiału to mój mąż był prawie dwa miesiące. Dobrze się czuł, chyba schudł troszkę i powiedział ostatecznie, że może na stałe ograniczyć pieczywo 😊
    Ja się troszkę obraziłam na dietę, stwierdziłam że jak tak się staram i nie wychodzi to pierniczę to wszystko i będę jadła co chcę. Ale pewnie jak minie mi PMS to wrócę potulnie do moich sałatek 😂
    Miłego, słonecznego dnia! ☀️

Ja (27):
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

❄️ 3BB
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Jest bez laktozy i bez glutenu, obniżonym indeksem, też brak standardowego cukru. Ogólnie moje ciało to przyjęło bardzo dobrze, wręcz zaskakująco dobrze, aż bym powiedziała, że bardziej służy niż standardowa dieta. A w weekendy jem co chce, no i odczułam skutki, bo od razu byłam napuchnieta, i woda się zatrzymała w organizmie. Po weekendzie na nowo pudła, i wszystko wróciło do normy.
    Teraz w drugiej w fazie cyklu mam jak zwykle problem z 💩, przez progesteron, w tym cyklu to już w ogóle koszmar. I czego bym nie zjadła to nie pomaga 🥲.
    Ogólnie mam np. serniczki wiśniowe, ale słodzone erytrytolem, czasami miodem i to podwieczorek. Ale twaróg bez laktozy. Wszystkie sosy na bazie jogurtu bezlaktozy. Czasami pojawia się żółty ser, wczoraj w bułeczce z farszem serowo brokułowym, aczkolwiek to na bank nie miało niskiego IG. :D ale było dobre. Gdzieś ten nabiał jest, ale królują świeże owoce, warzywaz soczewicą, ciecierzycą, mięso zazwyczaj raz dziennie, wczoraj był wyjątek i było to dwa razy. Ale ogólnie polecam. Ciekawe jak glukoza i insulina się maja po takiej diecie 😁.

Myślę, że możesz spróbować, ja jestem zadowolona, a byłam sceptyczna. Ale mówię co mi szkodzi :D.
    No właśnie ja się boję tego, że w weekend nadrobię za cały tydzień szczególnie makarony 🙈 bo kochom i zle się to skończy. Teraz wzięłam z niskim ig. Mi pięknie spadła insulina w dół po pudełkach i później trzymałam mocno dietę.

💔 8tc 👼 03.2023

01.2025🔜 ivf
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wron Kraa mocne kciuki za betę 🤞🏻 a niech ślimaczki też coś od życia mają 😁
    Pogoda paskudna, u mnie chwilowo nie pada. Istna jesień.
    Syska każdy człowiek ma swoje granice. I po pewnym czasie przestaje się wierzyć i mieć nadzieje.
    Ja na netflix to seriale bardziej. Dużo dobrego słyszałam o Królowa Charlotte. Aktualnie oglądam przyjaciół na HBO

💔 8tc 👼 03.2023

01.2025🔜 ivf
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Po długiej przerwie wracam. Długiej dlatego,że starałam się nadgonic chwilowe zaległości i niestety nie udało się, teraz są ogromne 🙈 postaram się cofnąć kilka stron do tylu. W lipcu u mnie natłok spraw, wizyta u innego lekarza, powrót do pracy ze strachem (bo przecież będą pytać).
    Na szczęście takich pytań nie było, myślę że dobrze wszyscy wiedzieli, jak dla mnie lepiej,że nie musiałam wymyślać i się "tłumaczyć".

Ale wracam i już widzę dwie kreseczki! bardzo się cieszę ❤️
    Po wizycie u innego gin mam nadzieję,że namówię męża na starania już w tym cyklu, czyli tuż tuż bo to 12dc.
    Tak to chciał czekać pół roku 🥴

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
    29.04 CRL 2.59
    15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
    20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    15.07 II prenatalne, 336g 🌸
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    19.09 III prenatalne, 1404g
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ