Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza, dziękuję Ci ślicznie za wyjaśnienie ❤️ Obyś do kwietnia była już w zdrowej, naturalnej, zaawansowanej ciąży, bardzo Ci tego życzę. Podziwiam, że umiecie dać sobie jeszcze tyle czasu, luzu.. Ja mam ciągle z tyłu głowy, że może i za wiele miesięcy znów udałoby mi się zajść w ciążę (pierwsze dwie były w odstępie 9 miesięcy), ale ja już po prostu psychicznie nie wytrzymam tej sinusoidy emocjonalnej, czekania, brania leków na darmo i tej niepewności, czy znowu nie poronię.
Izzy, super, że zrobiłaś sobie taki urlop. Jak się czujesz?
Jednorożec, to normalne i zrozumiałe, że jeszcze chcesz. Nikt nie powiedział, że po jednym, dwójce czy i trójce dzieci zegar biologiczny nagle się wyłącza i można nim sterować. To taka potrzeba, nad którą nie mamy kontroli. Chciałabyś trójkę czy nie powiedziałabyś stop?
Mi się marzy 4 lub 5.. Zawsze pragnęłam mieć dużą rodzinę, bo sama mam małą 😔Elza1234 lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Lia. wrote:Elza, dziękuję Ci ślicznie za wyjaśnienie ❤️ Obyś do kwietnia była już w zdrowej, naturalnej, zaawansowanej ciąży, bardzo Ci tego życzę. Podziwiam, że umiecie dać sobie jeszcze tyle czasu, luzu.. Ja mam ciągle z tyłu głowy, że może i za wiele miesięcy znów udałoby mi się zajść w ciążę (pierwsze dwie były w odstępie 9 miesięcy), ale ja już po prostu psychicznie nie wytrzymam tej sinusoidy emocjonalnej, czekania, brania leków na darmo i tej niepewności, czy znowu nie poronię.
Izzy, super, że zrobiłaś sobie taki urlop. Jak się czujesz?
Jednorożec, to normalne i zrozumiałe, że jeszcze chcesz. Nikt nie powiedział, że po jednym, dwójce czy i trójce dzieci zegar biologiczny nagle się wyłącza i można nim sterować. To taka potrzeba, nad którą nie mamy kontroli. Chciałabyś trójkę czy nie powiedziałabyś stop?
Mi się marzy 4 lub 5.. Zawsze pragnęłam mieć dużą rodzinę, bo sama mam małą 😔
Ustalilismy, ze w styczniu kończę 30 lat i to czas, żeby iść do kliniki już strikte po in vitro.
Wiec żyje już z taka świadomością i dzięki temu jakoś mi łatwiej. Wiem, ze mamy plan działania wiec nie robię sobie wyrzutów, ze nic nie robię.
Po drodze będą jeszcze 2-3 stymulacje u tego nowego lekarza, wiec tym bardziej wiem, ze przez 4 miesiące będziemy robić co w naszych siłach, żebym do in vitro podeszła z myślą „zrobiłam co mogłam, to kolejny potrzebny krok” -
Raczej po trzecim odpuszczę. Chyba tyle wystarczy. O ile się udaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Elza1234 wrote:Daliśmy sobie po prostu deadline.
Ustalilismy, ze w styczniu kończę 30 lat i to czas, żeby iść do kliniki już strikte po in vitro.
Wiec żyje już z taka świadomością i dzięki temu jakoś mi łatwiej. Wiem, ze mamy plan działania wiec nie robię sobie wyrzutów, ze nic nie robię.
Po drodze będą jeszcze 2-3 stymulacje u tego nowego lekarza, wiec tym bardziej wiem, ze przez 4 miesiące będziemy robić co w naszych siłach, żebym do in vitro podeszła z myślą „zrobiłam co mogłam, to kolejny potrzebny krok”
Ok, rozumiem. Czyli w międzyczasie wszystkie siły na pokład i próbujecie naturalnie 😊
Wygląda to na dobry plan. Świadomość, że w zanadrzu ma się plan B, dodaje siły do walki.
W ogóle to dziś trafiłam na filmik dziewczyny, która 5 lat starała się o dziecko. W końcu zdecydowali się na adopcję. Boziu, jak ja ryczałam przy tym filmie. Obejrzałam też inne. Pokazało mi to, że choćby nie wiem co, warto walczyć, a nasze marzenie się spełni. Polecam Wam zobaczyć:
https://youtu.be/n3w4yl8KwC8Elza1234 lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Jednorożec89 wrote:Raczej po trzecim odpuszczę. Chyba tyle wystarczy. O ile się uda
Uda się 😘
Marzenie taka rodzina.
Ale już z dwójką masz naprawdę dużo ❤️Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Nieważne ile masz dzieci. Jeżeli Twoim marzeniem jest mieć nawet i siódemkę, to mając już tą szóstkę, będziesz walczyć o siódme dziecko i będziesz czuć pustkę, gdy się nie będzie udawało. Bo to będzie ten Twój brakujący puzelek.
Ja marzyłam o trójce. Teraz marzę o jednym.Lia., Pinkflower lubią tę wiadomość
💔 8tc 👼 03.2023
01.2025🔜 ivf -
Bezimienna czy Ty ogólnie nie jesz nabiału i glutenu? Masz dietę przeciwzapalną, prawda? Ja teraz wzięłam nam na tydzień catering i chciałam taką spróbować, ale bałam się, że z łazienki nie wyjdę 🙈 jak tak nagle odrzucę nabiał i gluten. Na weekendy też masz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 22:57
💔 8tc 👼 03.2023
01.2025🔜 ivf -
Dzień dobry babeczki, w końcu u mnie wyszło ☀️!
Wczoraj po delegacji tak mnie odcieło, o 21 już smacznie spałam. Dziś polecę na druga betę, ale oczywiście w głowie mam wszystko, pobolewa mnie tylko lewa pachwina, wyszedł mi zajad jak nigdy i sama nie wiem z czym to wiązać. Czytanie internetu jest złe!
Czwartek to już prawie weekend:) ❤️ jakie macie plany?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 07:39
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Butterfly23 wrote:Bezimienna czy Ty ogólnie nie jesz nabiału i glutenu? Masz dietę przeciwzapalną, prawda? Ja teraz wzięłam nam na tydzień catering i chciałam taką spróbować, ale bałam się, że z łazienki nie wyjdę 🙈 jak tak nagle odrzucę nabiał i gluten. Na weekendy też masz?
Teraz w drugiej w fazie cyklu mam jak zwykle problem z 💩, przez progesteron, w tym cyklu to już w ogóle koszmar. I czego bym nie zjadła to nie pomaga 🥲.
Ogólnie mam np. serniczki wiśniowe, ale słodzone erytrytolem, czasami miodem i to podwieczorek. Ale twaróg bez laktozy. Wszystkie sosy na bazie jogurtu bezlaktozy. Czasami pojawia się żółty ser, wczoraj w bułeczce z farszem serowo brokułowym, aczkolwiek to na bank nie miało niskiego IG. ale było dobre. Gdzieś ten nabiał jest, ale królują świeże owoce, warzywaz soczewicą, ciecierzycą, mięso zazwyczaj raz dziennie, wczoraj był wyjątek i było to dwa razy. Ale ogólnie polecam. Ciekawe jak glukoza i insulina się maja po takiej diecie 😁.
Myślę, że możesz spróbować, ja jestem zadowolona, a byłam sceptyczna. Ale mówię co mi szkodzi .Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 07:50
-
Ja mam zamiar przede wszystkim jechać do stajni muszę ten tydzień odreagować bo jest ciężki, raczej w weekend mi sie nie uda bo mój trener jest na zawodach ale za raz na początku tygodnia chce jechać. Poza tym jak zawsze postaram się maks czasu sprdzic z dziećmi i z P. Zwłaszcza że ma wolny weekend. Pogoda ma być tragiczna wiec będziemy gnić w domuDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Pogoda ma być tragiczna wiec będziemy gnić w domu
O rany, rzuciłam okiem i u mnie też takie deszcze że tylko 🐌 się będą cieszyć. Chyba czas poszukać nowego serialu:)
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Ja mam imprezkę rodzinna i pilnowanie remontu plus ciężka praca z mężem 🔥
Kurczę cały czas myśle o echo, mam nadzieje ze jej nieobecność wynika z gości i zabieganiaPinkflower lubi tę wiadomość
-
My w ten weekend mieliśmy robić urodzinowego grilla (mąż ma urodziny niedługo). Ale ze pogoda ma być paskudnie paskudna, to robimy „grilla” w domu także będzie z piekarnika
A w ndz kino, Barbie już zaliczyliśmy, teraz Oppenhaimer -
Hej dziewczynki, ma padać cały weekend więc lipa totalna. Macie do polecenia coś na netlfixie ?
Powiem Wam, że stracilam zapał do starań po tym jak moja ginka miała takie podejście że no to już będzie 3 monitoring a 2 razy się nie udało. Widziałam w jej oczach że ona też nie wierzy że teraz się uda. Serio tak to przyjęłam po ostatnich 2 wizytach.
Wiadomo, że zrobię dziś zastrzyk i będziemy się starać ale chyba oboje jesteśmy obojętni jacyś. Może będzie nam lzej na głowach.
Też myślę cały czas o Echo i mam nadzieję, że chce odpocząć przy gościach.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Paweł we wtorek na badanie nasienia. Jeszcze o tym nie wie bo śpi po nocy.
Na netflixie ogladam obecnie Grace i Frankie. Całkiem sympatyczne.
Też myślałam dzisiaj o Echo. Mam nadzieję że może to iui pomogło. Oby jej nieobecność nie znaczyła nic złegoDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Dzień dobry, dziewczynki!
Ja dziś lecę na Barbie 😊 Muszę wytrzasnąć jakiś różowy strój, bo tak się umówiłysmy 😁
Co do diety bez glutenu i nabiału to mój mąż był prawie dwa miesiące. Dobrze się czuł, chyba schudł troszkę i powiedział ostatecznie, że może na stałe ograniczyć pieczywo 😊
Ja się troszkę obraziłam na dietę, stwierdziłam że jak tak się staram i nie wychodzi to pierniczę to wszystko i będę jadła co chcę. Ale pewnie jak minie mi PMS to wrócę potulnie do moich sałatek 😂
Miłego, słonecznego dnia! ☀️Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Bezimienna wrote:Jest bez laktozy i bez glutenu, obniżonym indeksem, też brak standardowego cukru. Ogólnie moje ciało to przyjęło bardzo dobrze, wręcz zaskakująco dobrze, aż bym powiedziała, że bardziej służy niż standardowa dieta. A w weekendy jem co chce, no i odczułam skutki, bo od razu byłam napuchnieta, i woda się zatrzymała w organizmie. Po weekendzie na nowo pudła, i wszystko wróciło do normy.
Teraz w drugiej w fazie cyklu mam jak zwykle problem z 💩, przez progesteron, w tym cyklu to już w ogóle koszmar. I czego bym nie zjadła to nie pomaga 🥲.
Ogólnie mam np. serniczki wiśniowe, ale słodzone erytrytolem, czasami miodem i to podwieczorek. Ale twaróg bez laktozy. Wszystkie sosy na bazie jogurtu bezlaktozy. Czasami pojawia się żółty ser, wczoraj w bułeczce z farszem serowo brokułowym, aczkolwiek to na bank nie miało niskiego IG. ale było dobre. Gdzieś ten nabiał jest, ale królują świeże owoce, warzywaz soczewicą, ciecierzycą, mięso zazwyczaj raz dziennie, wczoraj był wyjątek i było to dwa razy. Ale ogólnie polecam. Ciekawe jak glukoza i insulina się maja po takiej diecie 😁.
Myślę, że możesz spróbować, ja jestem zadowolona, a byłam sceptyczna. Ale mówię co mi szkodzi .💔 8tc 👼 03.2023
01.2025🔜 ivf -
Wron Kraa mocne kciuki za betę 🤞🏻 a niech ślimaczki też coś od życia mają 😁
Pogoda paskudna, u mnie chwilowo nie pada. Istna jesień.
Syska każdy człowiek ma swoje granice. I po pewnym czasie przestaje się wierzyć i mieć nadzieje.
Ja na netflix to seriale bardziej. Dużo dobrego słyszałam o Królowa Charlotte. Aktualnie oglądam przyjaciół na HBO💔 8tc 👼 03.2023
01.2025🔜 ivf -
Cześć dziewczyny! Po długiej przerwie wracam. Długiej dlatego,że starałam się nadgonic chwilowe zaległości i niestety nie udało się, teraz są ogromne 🙈 postaram się cofnąć kilka stron do tylu. W lipcu u mnie natłok spraw, wizyta u innego lekarza, powrót do pracy ze strachem (bo przecież będą pytać).
Na szczęście takich pytań nie było, myślę że dobrze wszyscy wiedzieli, jak dla mnie lepiej,że nie musiałam wymyślać i się "tłumaczyć".
Ale wracam i już widzę dwie kreseczki! bardzo się cieszę ❤️
Po wizycie u innego gin mam nadzieję,że namówię męża na starania już w tym cyklu, czyli tuż tuż bo to 12dc.
Tak to chciał czekać pół roku 🥴
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'