Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly23 wrote:No właśnie ja się boję tego, że w weekend nadrobię za cały tydzień szczególnie makarony 🙈 bo kochom i zle się to skończy. Teraz wzięłam z niskim ig. Mi pięknie spadła insulina w dół po pudełkach i później trzymałam mocno dietę.
Ba nawet jak mam dużą ochotę na lody w środku tygodnia to też sobie pozwolę, głównie sorbety, ale mimo wszystko. Ale dieta nauczyła mnie pary rzeczy, bo pięć posiłków mniejszych powoduje, że nie mam napadów głodów, są dobrze zbilansowane i faktycznie przy takim trybie nie mam napadów głodu, albo że ciągle myślę o jedzeniu. Więc na bank dobre nawyki. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 10:08
-
pandzia 🐼 wrote:Cześć dziewczyny! Po długiej przerwie wracam. Długiej dlatego,że starałam się nadgonic chwilowe zaległości i niestety nie udało się, teraz są ogromne 🙈 postaram się cofnąć kilka stron do tylu. W lipcu u mnie natłok spraw, wizyta u innego lekarza, powrót do pracy ze strachem (bo przecież będą pytać).
Na szczęście takich pytań nie było, myślę że dobrze wszyscy wiedzieli, jak dla mnie lepiej,że nie musiałam wymyślać i się "tłumaczyć".
Ale wracam i już widzę dwie kreseczki! bardzo się cieszę ❤️
Po wizycie u innego gin mam nadzieję,że namówię męża na starania już w tym cyklu, czyli tuż tuż bo to 12dc.
Tak to chciał czekać pół roku 🥴
Witaj pandzia po przerwie. 😘
Super, że powrót do pracy przebiegł bez problemów. No i będziemy oczywiście trzymać 🤞29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Bezimienna wrote:Ja miałam przez pierwszy tydzień straszną ochotę na słodkie u makarony. Potem się to uspokoiło. Ale nie nadrabiam zaległości z tygodnia 😂. Po prostu jem to na co mam ochotę, ale Ze zdrowym rozsądkiem. Czy nawet na drinka czy kawałek ciasta. 😊💔 8tc 👼 03.2023
01.2025🔜 ivf -
pandzia 🐼 wrote:Cześć dziewczyny! Po długiej przerwie wracam. Długiej dlatego,że starałam się nadgonic chwilowe zaległości i niestety nie udało się, teraz są ogromne 🙈 postaram się cofnąć kilka stron do tylu. W lipcu u mnie natłok spraw, wizyta u innego lekarza, powrót do pracy ze strachem (bo przecież będą pytać).
Na szczęście takich pytań nie było, myślę że dobrze wszyscy wiedzieli, jak dla mnie lepiej,że nie musiałam wymyślać i się "tłumaczyć".
Ale wracam i już widzę dwie kreseczki! bardzo się cieszę ❤️
Po wizycie u innego gin mam nadzieję,że namówię męża na starania już w tym cyklu, czyli tuż tuż bo to 12dc.
Tak to chciał czekać pół roku 🥴
No jest co czytać 😁
I mamy podwójne dwie kreseczki ❤️
Izzy w lipcu, Wron Kraa 1.08. No z przytupem zaczęła miesiąc 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 10:09
Wron Kraa lubi tę wiadomość
💔 8tc 👼 03.2023
01.2025🔜 ivf -
Hej Dziewczyny,
nie udzielam się ale podczytuje Was regularnie. Mimo, ze mam urlop muszę troche pracowac. Do tego pogoda deszczowa, wiec siedzimy z córa w domu a ona przez to wariuje.
Wlasnie siedzi mi na kolanach i wali w klawiaturę
Śmiesznie, ze piszecie o dietach pudelkowych, bo wczoraj poruszylam z mezem ten temat i zastanawialismy się, czy to nas taniej nie wyjdzie. O dziwo wydajemy mnostwo pieniedzy na spożywkę i roznica w kosztach nie byłaby ogromna. Jednak chyba zostajemy przy domowym gotowaniu ze względu na córkę, bo i tak musiałabym dla niej gotować.
Też zastanawiam się, co tam słychac u Echo..... Już dawno tu nie zaglądała.
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
alauda wrote:Śmiesznie, ze piszecie o dietach pudelkowych, bo wczoraj poruszylam z mezem ten temat i zastanawialismy się, czy to nas taniej nie wyjdzie. O dziwo wydajemy mnostwo pieniedzy na spożywkę i roznica w kosztach nie byłaby ogromna. Jednak chyba zostajemy przy domowym gotowaniu ze względu na córkę, bo i tak musiałabym dla niej gotować.
Też zastanawiam się, co tam słychac u Echo..... Już dawno tu nie zaglądała.💔 8tc 👼 03.2023
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Mnie na 7 dni dla mnie i męża wyniosło 700 zł. Trzy posiłki. Czyli 100 zł za dzień.
aaaa, czyli nie zdecydowaliscie sie na drugie sniadanie i podwieczorek. A jaka kalorycznosc?83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
alauda wrote:aaaa, czyli nie zdecydowaliscie sie na drugie sniadanie i podwieczorek. A jaka kalorycznosc?💔 8tc 👼 03.2023
01.2025🔜 ivf -
Dzień dobry moje słoneczka 😘❤️ Pożegnaliśmy już znajomych. Było bardzo intensywnie, bo harmonogram był napięty ale dzięki temu dużo zwiedziliśmy i odwiedziliśmy świetne knajpki z przepysznym jedzeniem 😋 Teraz muszę wrócić do moich smutnych pudełek 😅
Nie zgadniecie gdzie teraz jestem! Jakaś opatrzność nade mną stoi,bo nagle zwolnił się termin do speca od niskiego AMH i właśnie czekam na wizytę w Ostravie 😊 Wczoraj odbyliśmy pierwsza rozmowę telefoniczną, a dzisiaj już jesteśmy na wizycie stacjonarnej.
Napiszę coś więcej jak wyjde 😘 Miłego dnia kochane!Wron Kraa, Pinkflower, Lia., pandzia 🐼, Bezimienna , Butterfly23, S.Roszpunka, Kadża lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
@alauda a słyszałaś o Instagramie Mojenawierzchu? Teraz to już się Beacie rozkręciło na maxa, ale podglądam ja od lat i dzieki jej pomysłom mega ograniczyłam się w kosztach na spozywke. Inna sprawa, że ja kocham gotować, rany, a piec to szczególnie. Jeśli masz czas to warto zajrzeć, zwłaszcza to starszych treści.
Melduje że 💉🩸 spuszczona, wyniki po 17.
@Echo 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 11:00
JaMiNi, Pinkflower, Lia., alauda, Butterfly23 lubią tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Echo wrote:Dzień dobry moje słoneczka 😘❤️ Pożegnaliśmy już znajomych. Było bardzo intensywnie, bo harmonogram był napięty ale dzięki temu dużo zwiedziliśmy i odwiedziliśmy świetne knajpki z przepysznym jedzeniem 😋 Teraz muszę wrócić do moich smutnych pudełek 😅
Nie zgadniecie gdzie teraz jestem! Jakaś opatrzność nade mną stoi,bo nagle zwolnił się termin do speca od niskiego AMH i właśnie czekam na wizytę w Ostravie 😊 Wczoraj odbyliśmy pierwsza rozmowę telefoniczną, a dzisiaj już jesteśmy na wizycie stacjonarnej.
Napiszę coś więcej jak wyjde 😘 Miłego dnia kochane!
Ale wam się udało 🤩 trzymam kciuki za udana wizytę, a byłaś na becie ?Echo lubi tę wiadomość
-
Echo wrote:Dzień dobry moje słoneczka 😘❤️ Pożegnaliśmy już znajomych. Było bardzo intensywnie, bo harmonogram był napięty ale dzięki temu dużo zwiedziliśmy i odwiedziliśmy świetne knajpki z przepysznym jedzeniem 😋 Teraz muszę wrócić do moich smutnych pudełek 😅
Aaaaa cudownie, że jesteś na wizycie. Tak się cieszę 😊😘 dawaj znaka po.Echo lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Wron Kraa wrote:@alauda a słyszałaś o Instagramie Mojenawierzchu? Teraz to już się Beacie rozkręciło na maxa, ale podglądam ja od lat i dzieki jej pomysłom mega ograniczyłam się w kosztach na spozywke. Inna sprawa, że ja kocham gotować, rany, a piec to szczególnie. Jeśli masz czas to warto zajrzeć, zwłaszcza to starszych treści.
@Echo 🤞 -
Aż się serducho cieszy ❤️
Tyle pozytywnych informacji!
Na pewno czuwa nad Wami Wasz Anioł Stróż ❤️Echo lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Wron Kraa wrote:@alauda a słyszałaś o Instagramie Mojenawierzchu? Teraz to już się Beacie rozkręciło na maxa, ale podglądam ja od lat i dzieki jej pomysłom mega ograniczyłam się w kosztach na spozywke. Inna sprawa, że ja kocham gotować, rany, a piec to szczególnie. Jeśli masz czas to warto zajrzeć, zwłaszcza to starszych treści.
@Echo 🤞
Trzymam kciuki za betę ❤️ Daj znać koniecznie jak tam się Maluszek rozwija 😘
Takie informacje dają mi kopa do działania.. Bardzo się cieszę za Ciebie i za Izzy.
Dziękuję za polecenie tego profilu, już zaobserwowałam. U nas się mega sprawdził plan tygodniowy jedzenia. Od poniedziałku do piątku, bo w weekend albo wyjeżdżamy, albo jemy na mieście. Rozpisywałam, co jemy danego dnia na śniadanie, obiad i kolację i gdy wiedziałam, że kupię sałatę i nie zjemy całej jednego dnia, to starałam się z tą sałatą wymyślić kolejnego dnia jakiś posiłek, żeby nie wyrzucać.
Wtedy zakupy raz w tygodniu + jakieś małe w międzyczasie.
Koszty za jedzenie zredukowałam spokojnie o 70%.
Tyle, że trzeba usiąść na dobrą godzinę raz w tygodniu i wszystko zaplanować.
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Napiszę coś więcej jak wyjde 😘 Miłego dnia kochane!Lia., Echo lubią tę wiadomość
-
Lia. wrote:Trzymam kciuki za betę ❤️ Daj znać koniecznie jak tam się Maluszek rozwija 😘
Takie informacje dają mi kopa do działania.. Bardzo się cieszę za Ciebie i za Izzy.
Dziękuję za polecenie tego profilu, już zaobserwowałam. U nas się mega sprawdził plan tygodniowy jedzenia. Od poniedziałku do piątku, bo w weekend albo wyjeżdżamy, albo jemy na mieście. Rozpisywałam, co jemy danego dnia na śniadanie, obiad i kolację i gdy wiedziałam, że kupię sałatę i nie zjemy całej jednego dnia, to starałam się z tą sałatą wymyślić kolejnego dnia jakiś posiłek, żeby nie wyrzucać.
Wtedy zakupy raz w tygodniu + jakieś małe w międzyczasie.
Koszty za jedzenie zredukowałam spokojnie o 70%.
Tyle, że trzeba usiąść na dobrą godzinę raz w tygodniu i wszystko zaplanować.
Dziękuję za ciepłe słowa! ❤️
I podpisuje się też pod planowaniem posiłków!
U mnie też pomogło chodzenie na zakupy raz a porządnie, tak na cały tydzień. Niestety na zakupach rzadko trzymam się listy zakupów, a tak pozwalam sobie na małe slodkie grzeszki raz a nie pięć razy w tygodniu:)
I nie kupuje na zapas bo jest w promocji albo bo pozornie się opłaca, potem i tak się zmarnowało.
Lia. lubi tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Echo i Wron Kraa czekam na wieści 😊 już będę na bieżąco się starać czytać. Na nocnej zmianie będę tylko myśleć o Was 😄 żeby tu wpaść i poczytać 😄
Wron Kraa, Echo lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
I chyba mnie zmobilizujecie do planowania posiłków. Za dużo jedzenia się marnuje a jak przychodzi co do czego to dziś nie mam z czego obiadu zrobić 😅 samochod u mechanika, a kawałek do najbliższego sklepu.. no i ta pogoda.. Pewnie wleci coś na szybko, jakieś naleśniki, dżem zawsze się jakiś znajdzie. mąż od razu po pracy mnie musi zawiezc na Kraków do pracy, coś na ząb trzeba zrobić 😜
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'