Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Co się dzieje? 😔
    Nie da się wyłączyć emocji.. wygadaj się, będzie Ci lepiej na pewno.

Dziękuję ❤
    Rozmawialiśmy wczoraj z mężem, że nic już nie rozumiemy. Bo w grudniu udało się odrazu zajść w ciążę, potem poronienie. Więc myśleliśmy że ja mam problem z donoszeniem ciąży. A teraz przecież z kolei nie mogę w nią zajść. Dziś rozmawiałam z mamą i ona mi moiw że przecież każdy lekarz powtarza że po poronieniu się szybciej zachodzi w ciążę, że organizm pamięta. Więc mam myśli, że chyba serio musi być coś że mną nie tak. Znam taka dziewczynę starsza ode mnie, poroniła w tamtym roku i za 3 miesiące była w ciąży. Teraz ma 2 miesięczna córeczkę.
    Nie wierzę że luz by pomógł. Poza tym ja go nie umiem złapać.
    Wydaje mi się, że dziecko dało by mi ogromnego kopa do życia. Pewnie każdej z nas po takich przejściach. Tak bardzo chce miec chociaż jedni zdrowe. 😭
    Przepraszam za chaos

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska wrote:
    Dziękuję ❤
    Rozmawialiśmy wczoraj z mężem, że nic już nie rozumiemy. Bo w grudniu udało się odrazu zajść w ciążę, potem poronienie. Więc myśleliśmy że ja mam problem z donoszeniem ciąży. A teraz przecież z kolei nie mogę w nią zajść. Dziś rozmawiałam z mamą i ona mi moiw że przecież każdy lekarz powtarza że po poronieniu się szybciej zachodzi w ciążę, że organizm pamięta. Więc mam myśli, że chyba serio musi być coś że mną nie tak. Znam taka dziewczynę starsza ode mnie, poroniła w tamtym roku i za 3 miesiące była w ciąży. Teraz ma 2 miesięczna córeczkę.
    Wydaje mi się, że dziecko dało by mi ogromnego kopa do życia. Pewnie każdej z nas po takich przejściach. Tak bardzo chce miec chociaż jedni zdrowe. 😭
    Przepraszam za chaos

Syska Kochana, wiem jak to jest ciężkie. I że człowiek się mimowolnie porównuje z innymi.
    Ale to, że nie udało się w ciągu 3 miesięcy to nie znaczy, że masz problem z zajściem w ciążę. Patrząc na dzisiejszy świat i to, jakie ludzie mają problemy, mogę śmiało powiedzieć, że zajście w ciążę do roku czasu jest błogosławieństwiem, a w pierwszym cyklu starań (jak Wy) to jest jak wygrana w totka.
    Nie jest powiedziane, że nie uda się Wam za miesiąc, dwa, czy w ciągu kilku następnych. Jedno jest ważne - daj sobie przestrzeń. Nie zakładaj, że w danym cyklu musi się Wam udać, bo jak nie, to życie Ci się zawali. Ja widzę, że te wszystkie badania bardzo źle na Ciebie działają, i może po tej drożności naprawdę odpocznij z miesiąc od lekarzy. Bo jedno poronienie (wiem że to przykre) ale nie znaczy jeszcze ze coś jest z Tobą nie tak.
    I jeszcze coś - pamiętaj, że takie historie, że ktoś zaszedł w ciążę miesiąc czy dwa po poronieniu dobrze się rozpowiadają. A później inne dziewczyny robią sobie ogromne nadzieje i wpędzają się tylko w niepotrzebny stres.
    Przytulam.. Wiesz że wszystkie byśmy chciały tego samego, a jednak każdej z nas cierpliwość jest wystawiana na próbę 😔 Nie jesteś sama.

Pinkflower, Echo, Magdanka lubią tę wiadomość

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    ⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
    Mąż (37):
    ☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaczynam cykl 5 spotkań z terapeutka, online.
    Także chusteczki już mam gotowe, mąż zaraz wychodzi, żeby zostawić mnie sama.

Terapeutka jest po naszych przejściach, w końcu ktoś mnie zrozumie. Bo moja ostatnia psycholog okazała się bezdzietna stara panna… tak czułam, ze mój problem wg do niej nie dociera

Pinkflower, Butterfly23, Echo, S.Roszpunka lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, że o mnie pamiętacie ❤️❤️❤️ jesteście cudowne! Już spieszę z info czego się dowiedziałam.

Pan doktor nas bardzo zaskoczył, bo jego podejście jest zupełnie inne niż lekarzy w PL. Stwierdził, że niskie AMH nie jest podstawą do postawienia diagnozy o niepłodności, a w związku z tym, że relatywnie krótko się staramy i w międzyczasie była ciąża, to on zaleca dalsze starania naturalne - tak max trzy miesiące, bo jednak AMH wciąż spada. Mimo wszystko uzgodniliśmy, że rozpoczniemy IVF we wrześniu (22.08 muszę pojechać wpłacić zaliczkę). W związku z tym zamierzam w tym miesiącu odpuścić wszystko, tj. żadnych monitoringów, żadnego mierzenia temperatury, badań, progesteronu, stymulacji, itd. Odpuszczam to wszystko, bo muszę od tego odpocząć,a czuje się spokojniejsza mając w głowie, że IVF jest już dogadane i jestem już pod opieką osoby, która ma dużo sukcesów z niskim AMH. Jeśli zmienimy zdanie, to przesuniemy je na październik i ta elastyczność też jest wspaniała. Ogromnie się cieszę, że mogłam dzisiaj porozmawiać z panem doktorem, bo dużo nam wyjaśnił i odpowiedział na milion naszych pytań.

Dziękuję Wam za trzymanie kciuków i dobre myśli 😘😘😘

Elza1234, Pinkflower, alauda, Butterfly23, Lia., izzy91, S.Roszpunka, Wron Kraa, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
    - 11.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Echo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMiNi, wysłałam zaproszenie. Napisz proszę na priv jakich knajpek szukasz to wszystko Ci napiszę ❤️

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo - cudne wieści. A jak z językiem? Rozmowa była po ang? Czy pan doktor mówił po polsku?

Pinkflower lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    No i super ❤️ Czasami, nawet jak człowiek ma serdecznie dość, to ciężko się zatrzymać, bo przecież "trzeba działać". A jak mus to mus i tyle. Obyś odpoczęła w tym miesiącu :) A co do przerwy to też myślę, że 3-4 dni to tak optymalnie, wyniki wyjdą najbliższe prawdzie.

W ogóle wiecie, że mojemu mężowi wyszło w jednym badaniu, że po 24 h 100% plemników było martwych? Nie mam pojęcia co to było za badanie, ale faktycznie udawało nam się tylko, jak się kochaliśmy codziennie. Ale weź człowieku to rób 4-5 dni ciągiem i jeszcze przy tym nie miej z tyłu głowy presji 🥴

Butterfly, dzięki za pomysł na śniadanie, takiej tortilli z jajecznicą jeszcze nie jadłam 😊 Co dajesz jeszcze do środka?
    O kurczę 😳 jestem mega ciekawa co to za badanie. No ale przecież badanie nasienia jak robił to przy przerwie kilkudniowej. Więc jak?
    Dodaje mozzarellę, szynkę drobiową, pomidory, paprykę i jakiś sosik. Najczęściej ketchup. I jak mam to zieleninę też daje szpinak lub rukolę.
    Składam i podsmażam. A jak robię bez jajek, albo zrobię jajecznicę i nakładam bezpośrednio na placek to smaruje najpierw ketchupem lub majonezem ( polecam wam wegański z biedronki lub light o połowa mniej kalorii- wegański jest jeszcze połowę tańszy niż ten light a w smaku nie różni się niczym) układam resztę składam w taką kieszonkę i podsmażam albo na patelni albo na grillu elektrycznym

Lia. lubi tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska wrote:
    Dziękuję ❤
    Przepraszam za chaos
    Żebyś mogła szukać w sobie winy za niepowodzenia, to najpierw musi się zbadać Twój mąż. Co do tego, że organizm pamięta. Spójrz na to forum. To jest jakiś tam % dziewczyn, którym się uda zajść w ciążę do 3 miesiący.
    Ja nie jestem w teamie odpuść a zajdziesz, ale serio luzu i zdrowego podejścia trzeba złapać.

Pinkflower, Echo lubią tę wiadomość

• alauda Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo, to dobre wiadomości❤️ w Twoim poście wyczuwa się juz duzo spokoju. Cieszę sie, ze ta wizyta pomogła Ci spojrzeć pozytywnie w przyszłość🤗

Pinkflower, Echo lubią tę wiadomość

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Syska Kochana, wiem jak to jest ciężkie. I że człowiek się mimowolnie porównuje z innymi.
    Ale to, że nie udało się w ciągu 3 miesięcy to nie znaczy, że masz problem z zajściem w ciążę. Patrząc na dzisiejszy świat i to, jakie ludzie mają problemy, mogę śmiało powiedzieć, że zajście w ciążę do roku czasu jest błogosławieństwiem, a w pierwszym cyklu starań (jak Wy) to jest jak wygrana w totka.
    Nie jest powiedziane, że nie uda się Wam za miesiąc, dwa, czy w ciągu kilku następnych. Jedno jest ważne - daj sobie przestrzeń. Nie zakładaj, że w danym cyklu musi się Wam udać, bo jak nie, to życie Ci się zawali. Ja widzę, że te wszystkie badania bardzo źle na Ciebie działają, i może po tej drożności naprawdę odpocznij z miesiąc od lekarzy. Bo jedno poronienie (wiem że to przykre) ale nie znaczy jeszcze ze coś jest z Tobą nie tak.
    I jeszcze coś - pamiętaj, że takie historie, że ktoś zaszedł w ciążę miesiąc czy dwa po poronieniu dobrze się rozpowiadają. A później inne dziewczyny robią sobie ogromne nadzieje i wpędzają się tylko w niepotrzebny stres.
    Przytulam.. Wiesz że wszystkie byśmy chciały tego samego, a jednak każdej z nas cierpliwość jest wystawiana na próbę 😔 Nie jesteś sama.

Lia, jesteś wspaniałą osobą.❤ Naprawdę i myślę ze bardzo dobry człowiekiem. Nawet nie wiesz jak racjonalne podejście ma na mnie dobry wpływ. Nikt nie umie że mną tak porozmawiać jak osoba która przeszła to samo. I wiesz miałaś rację, już mi lżej na sercu, że komuś mogłam to napisać.
    Wiem, że to nie jest jeszcze tak długo. Tak, ta drożność zrobię bo nie chce zaprzepaścić tych 3 miesięcy badań, monitow a potem myślę że serii przerwa. Tak nawet ginka mi mówiła.
    Wiem, że wszystkie walczymy o to samo. Każde 2 kreski są budujące. Za Ciebie też bardzo mocno trzymam kciuki kochana ❤😘

Echo, Lia. lubią tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178

Zostań proszę 🙏🙏🙏

preg.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Dziękuję, że o mnie pamiętacie ❤️❤️❤️ jesteście cudowne! Już spieszę z info czego się dowiedziałam.

Pan doktor nas bardzo zaskoczył, bo jego podejście jest zupełnie inne niż lekarzy w PL. Stwierdził, że niskie AMH nie jest podstawą do postawienia diagnozy o niepłodności, a w związku z tym, że relatywnie krótko się staramy i w międzyczasie była ciąża, to on zaleca dalsze starania naturalne - tak max trzy miesiące, bo jednak AMH wciąż spada. Mimo wszystko uzgodniliśmy, że rozpoczniemy IVF we wrześniu (22.08 muszę pojechać wpłacić zaliczkę). W związku z tym zamierzam w tym miesiącu odpuścić wszystko, tj. żadnych monitoringów, żadnego mierzenia temperatury, badań, progesteronu, stymulacji, itd. Odpuszczam to wszystko, bo muszę od tego odpocząć,a czuje się spokojniejsza mając w głowie, że IVF jest już dogadane i jestem już pod opieką osoby, która ma dużo sukcesów z niskim AMH. Jeśli zmienimy zdanie, to przesuniemy je na październik i ta elastyczność też jest wspaniała. Ogromnie się cieszę, że mogłam dzisiaj porozmawiać z panem doktorem, bo dużo nam wyjaśnił i odpowiedział na milion naszych pytań.

Wspaniała wiadomość ❤️ tak się cieszę, że udało Ci się do niego dostać dziś i że jesteś podbudowana. I ten odpoczynek… to będzie błogosławieństwo.

Echo lubi tę wiadomość

• Pinkflower Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Żebyś mogła szukać w sobie winy za niepowodzenia, to najpierw musi się zbadać Twój mąż. Co do tego, że organizm pamięta. Spójrz na to forum. To jest jakiś tam % dziewczyn, którym się uda zajść w ciążę do 3 miesiący.
    Ja nie jestem w teamie odpuść a zajdziesz, ale serio luzu i zdrowego podejścia trzeba złapać.

Bedzie się badał, wtedy co ja. Nie odpuszczę mu tego ale na szczęście on też chcę 🙂 Moja mama mi właśnie wczoraj zwróciła uwagę, ze czemu tylko ja się badam.

Butterfly23 lubi tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178

Zostań proszę 🙏🙏🙏

preg.png
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:

Echo, ale się cieszę, za tyle pozytywnych informacji ❤
    Wszystkie czekałyśmy na Ciebie. Super ten lekarz 😊
    Jaki jasny plan, no cudownie. Uśmiecham się od ucha do ucha. Popatrz zapewniła sobie ten spokoj i odpoczynek drążąc i nie odpuszczając ani na chwilę. Jesteś super silna babka 💪❤

Echo lubi tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178

Zostań proszę 🙏🙏🙏

preg.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:

Zgadzam się z Lia. Syska moje kochanie, wiem jak się czujesz, bo czuję się tak samo i też miałam takie przemyślenia, że innym się udaje a mnie nie 😞 Jest jednak tak jak Lia pisze, takie historie super się sprzedają. Tak samo jak słynne już wakacje i inne urban legends. Jak zajdziesz w ciążę to z kolei będziesz słuchać jak inne kobiety przechodzą przez to bez objawów, nie przytyły nawet 1kg, a poród trwał tyle co kichnięcie. Nie porównuj się, odpuść sobie ten stres. Nie myśl źle o sobie, bo jesteś naprawdę super i wszystko z Tobą ok ❤️ to normalne, że starania trwają. Przytulam mocno ❤️❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 16:29

Lia. lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Echo - cudne wieści. A jak z językiem? Rozmowa była po ang? Czy pan doktor mówił po polsku?
    Mówi po polsku 😊 i to całkiem nieźle!

Pinkflower, Elza1234, Lia. lubią tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    O kurczę 😳 jestem mega ciekawa co to za badanie. No ale przecież badanie nasienia jak robił to przy przerwie kilkudniowej. Więc jak?
    Dodaje mozzarellę, szynkę drobiową, pomidory, paprykę i jakiś sosik. Najczęściej ketchup. I jak mam to zieleninę też daje szpinak lub rukolę.
    Składam i podsmażam. A jak robię bez jajek, albo zrobię jajecznicę i nakładam bezpośrednio na placek to smaruje najpierw ketchupem lub majonezem ( polecam wam wegański z biedronki lub light o połowa mniej kalorii- wegański jest jeszcze połowę tańszy niż ten light a w smaku nie różni się niczym) układam resztę składam w taką kieszonkę i podsmażam albo na patelni albo na grillu elektrycznym

Biegnę do gestapo, ale jak wrócę to napiszę Wam super przepis na pesto bazyliowe, które jest tak pyszne,że spokojnie możecie go użyć do tortilli czy kanapek zamiast masla czy majonezu 😋 może będziecie chciały wypróbować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 16:36

Pinkflower, Butterfly23 lubią tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echa super wiadomości życzę powodzenia z tym in vitro, trzymam mocno kciuki żebyś jak najszybciej była w ciąży.

Syska proszę nie myśl tak. To nie twoja wina. Nie możesz się porównywać ja prawie dwa lata temu poroniłam od tamtej pory nawet nie zbliżyłam się do ciąży. A teraz wiem że nawet to przysłowiowe danie na luz nic by nie dało bo prawdopodobnie mam niepłodność wtórna i bez pomocy medycznej nic z tego nie będzie.

W naszym związku to prawdopodobnie ja jestem ta zepsuta a badanie nasienia pewnie da powiedzenie że problem leży u mnie

Echo lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:

Echo jak się cieszę!!! I widzę że w ciebie też wstąpiła dobra energia, super! 🥰

Echo lubi tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Echa super wiadomości życzę powodzenia z tym in vitro, trzymam mocno kciuki żebyś jak najszybciej była w ciąży.

Syska proszę nie myśl tak. To nie twoja wina. Nie możesz się porównywać ja prawie dwa lata temu poroniłam od tamtej pory nawet nie zbliżyłam się do ciąży. A teraz wiem że nawet to przysłowiowe danie na luz nic by nie dało bo prawdopodobnie mam niepłodność wtórna i bez pomocy medycznej nic z tego nie będzie.

W naszym związku to prawdopodobnie ja jestem ta zepsuta a badanie nasienia pewnie da powiedzenie że problem leży u mnie

Kochana, to nie Twoja wina. Nie myśl tak źle o sobie, wszystko jeszcze może się ułożyć 🤞🤞🍀 tu nie ma tych zepsutych u tych dobrych, tylko jesteście w tym razem i jest to Wasza wspólna walka.
    Trzymam mocno kciuki 😘❤️

Butterfly23 lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Wron Kraa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Echo trzymam kciuki za Twój plan!
    @syska uda się zobaczysz! Dla kazdej znasz znajdzie się 🌈

A ja mam wyniki z dzisiaj:) dziękuję za każdy kciuk!
    Dla porównania:
    IMG-20230803-104947-726-01.jpg

Góra to beta 76, a dół 308:)

Czyli
    Screenshot-20230803-141205.jpg
    Ale się cieszę:) oby teraz było wszystko dobrze!
    Poprzednia ciąża prawdopodobnie zakończyła się w wyniku infekcji, to teraz musi być dobrze! Prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 16:42

Echo, izzy91, Jednorożec89, Pinkflower, Butterfly23, Elza1234, JaMiNi, S.Roszpunka, alauda, ELka, Iza1234, Lia., pandzia 🐼 lubią tę wiadomość

👗35l. AMH 2.2
    👖36l.

Pierwsza ciąża
    27.04.2023 💔 8tc

A teraz:
    1.08.2023 ⏸️ Beta 76
    3.08 Beta 308
    21.08 mamy ❤️ w 6t3d
    20.09 3.96 cm w 10t6d
    27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
    18.10/15.11 wszystko ok!
    6.12 459g naszego ☀️
    27.12 to 💓
    17.01 już 1300g 🌞
    7.02/28.02 wszystko ok!

19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g :)
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ