Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMiNi wrote:
    Echo przykro mi 😣
    Wron Kraa piękna beta mamusiu !
    Syska a co to za gadanie ze do 3 msc to raz dwa, to coś w stylu po odstawieniu tabletek zaraz ciąża 🥴 przecież po poronieniu organizm tez musi dojść do normy w końcu nie powinno się hormonów badać do 3 msc po poronieniu. Ty zaszłaś w ciąże w pierwszym cyklu, teraz jesteś 3 cykl po poronieniu, tak szczerze to gdyby nie forum i internet tez bys robiła tyle badań czy dała na luz i spokojnie się starała? Pytam bo ja sama jak czytam forum mam ochotę robić wsyzsykie badania i pozbawiam się luzu i czekania, kiedyś oglądałam jakaś wypowiedz lekarza ze u kobiety i faceta zdrowych to nie jest 100 procent szansy na ciąże w cyklu w który uprawiają seks w dni płodne a jakoś 20.
    Dziewczyny winkuje dzisiaj z mężem bo nas remont dojeżdża 🥴 brać dzisiaj acard czy jak alkohol odpuścić?

Ja codziennie biorę Acard nawet jak winkuję. Po prostu biorę wcześniej. Nie biorę wtedy, gdy wiem, że będę się alkoholizować pół nocy 😂

Jednak byliśmy na spacerze. Ale tylko z jednym dzieckiem. Drugie dziecko nie mialo ochoty isc ze staruchami. Wstawiam zdjęcie dziecka:
    20230803-195952.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 20:27

Wron Kraa, Lia., Pinkflower, Echo lubią tę wiadomość

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka no właśnie ja jeszcze nie wzięłam a już winkuje ale może dzisiaj nie wezme i tyle 🫣 drugie dziecko chyba jest typowym nastolatkiem i staruchy nie są dla niego towarzystwem 😅

S.Roszpunka lubi tę wiadomość

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biorę leków tylko przy mocnej alkoholizacji 😂
    Roszpunka spacer trochę poprawił nastrój?

S.Roszpunka lubi tę wiadomość

• JaMiNi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka to mocna butelka wina na dwoje to mocna czy nie 😅

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie założyłam sobie legimi i ściągnęłam książkę „niewidzialni rodzice”.
    Jestem po 1 spotkaniu z nowa terapeutka. Było intensywnie.
    I czuje ze w tym momencie jedyne o co muszę zadbać to moja głowa. Bo o cała resztę dbam od 2 lat z największa starannością.
    Czuje, ze doszłam do takiego momentu, ze kolejny krok to już po prostu depresja. A nie chce na to pozwolić.
    Także kolejna walka przede mną, o moje samopoczucie.

S.Roszpunka, Pinkflower, Echo lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamini, dokładnie. Obciach ze staruchami już w TYM WIEKU 🙈😂

Butterfly, nie czuję różnicy w nastroju. Niestety on trwa i prędko nie minie. Muszę się zapisać do psycho jeśli mi nie minie jak wrócę do domu.

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, człowiek sobie tylko na barbie wyskoczy, a już 2 strony do nadrabiania 😅 Ale takie informacje to czyta się z przyjemnością!
    Echo wrote:
    Dziękuję, że o mnie pamiętacie ❤️❤️❤️ jesteście cudowne! Już spieszę z info czego się dowiedziałam.

Pan doktor nas bardzo zaskoczył, bo jego podejście jest zupełnie inne niż lekarzy w PL. Stwierdził, że niskie AMH nie jest podstawą do postawienia diagnozy o niepłodności, a w związku z tym, że relatywnie krótko się staramy i w międzyczasie była ciąża, to on zaleca dalsze starania naturalne - tak max trzy miesiące, bo jednak AMH wciąż spada. Mimo wszystko uzgodniliśmy, że rozpoczniemy IVF we wrześniu (22.08 muszę pojechać wpłacić zaliczkę). W związku z tym zamierzam w tym miesiącu odpuścić wszystko, tj. żadnych monitoringów, żadnego mierzenia temperatury, badań, progesteronu, stymulacji, itd. Odpuszczam to wszystko, bo muszę od tego odpocząć,a czuje się spokojniejsza mając w głowie, że IVF jest już dogadane i jestem już pod opieką osoby, która ma dużo sukcesów z niskim AMH. Jeśli zmienimy zdanie, to przesuniemy je na październik i ta elastyczność też jest wspaniała. Ogromnie się cieszę, że mogłam dzisiaj porozmawiać z panem doktorem, bo dużo nam wyjaśnił i odpowiedział na milion naszych pytań.

Dziękuję Wam za trzymanie kciuków i dobre myśli 😘😘😘

Echo moja kochana! Nawet mi kamień z serca spadł, jak to przeczytałam. Bardzo się martwiłam o Twoje samopoczucie w ostatnim czasie.. Ale to cudownie, że lekarz dodał Wam tyle nadziei. Jestem w szoku, że mówi po polsku! To na pewno dużo Wam ułatwiło 😊 O takich sprawach ciężko rozmawiać w obcym języku, nawet jak się go dobrze zna. I skoro doktor (specjalista!) uważa, że powinniście spróbować jeszcze naturalnie, to sytuacja nie wygląda widocznie tak źle, jak myślałaś. Mogę wiedzieć, ile staraliście się o tę pierwszą ciążę?
    Przykro mi odnośnie bety.. Ale mam nadzieję, że dobre informacje z dzisiejszego dnia przeważyły nad tymi złymi ❤️ Widzisz, nici z naszych bliźniaków, a miało być tak pięknie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 22:31

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    ⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
    Mąż (37):
    ☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    O kurczę 😳 jestem mega ciekawa co to za badanie. No ale przecież badanie nasienia jak robił to przy przerwie kilkudniowej. Więc jak?
    Dodaje mozzarellę, szynkę drobiową, pomidory, paprykę i jakiś sosik. Najczęściej ketchup. I jak mam to zieleninę też daje szpinak lub rukolę.
    Składam i podsmażam. A jak robię bez jajek, albo zrobię jajecznicę i nakładam bezpośrednio na placek to smaruje najpierw ketchupem lub majonezem ( polecam wam wegański z biedronki lub light o połowa mniej kalorii- wegański jest jeszcze połowę tańszy niż ten light a w smaku nie różni się niczym) układam resztę składam w taką kieszonkę i podsmażam albo na patelni albo na grillu elektrycznym

Właśnie też nigdy wcześniej nie spotkałam się z takim badaniem. Zrobili nam przy okazji ogólnego badania nasienia w klinice. Wygląda to tak:
    https://ibb.co/wpQCBVq
    Ale masz rację, że przecież mieliśmy abstynencję, a plemniczki żyły w trakcie badania.. Dziękuję, nigdy nie myślałam w ten sposób! Podbudowałas mnie 😊 Może w złych warunkach trzymali i taki efekt.. Długo nie dawało mi to spokoju..
    W weekend robię Twoją tortillę! Dam znać, czy smakowała 😘

Butterfly23 lubi tę wiadomość

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska wrote:
    Lia, jesteś wspaniałą osobą.❤ Naprawdę i myślę ze bardzo dobry człowiekiem. Nawet nie wiesz jak racjonalne podejście ma na mnie dobry wpływ. Nikt nie umie że mną tak porozmawiać jak osoba która przeszła to samo. I wiesz miałaś rację, już mi lżej na sercu, że komuś mogłam to napisać.
    Wiem, że to nie jest jeszcze tak długo. Tak, ta drożność zrobię bo nie chce zaprzepaścić tych 3 miesięcy badań, monitow a potem myślę że serii przerwa. Tak nawet ginka mi mówiła.
    Wiem, że wszystkie walczymy o to samo. Każde 2 kreski są budujące. Za Ciebie też bardzo mocno trzymam kciuki kochana ❤😘

Dziękuję, ale mi się miło zrobiło i ciepło na serduszku ❤️ Miło, że ktoś tak myśli. Wiesz, czasem ja mam dołka, wtedy Wy mnie ratujecie. Jak Wy macie gorszy czas, to i ja próbuję wesprzeć jak mogę.. Lubię w tej grupie to, że mimo, że każda przechodzi te same emocje, umiemy sobie pomagać nawzajem. Fajne jesteście babeczki ❤️

Pinkflower lubi tę wiadomość

Ja (27):
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

❄️ 3BB
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Syska, po drożności dołącz do mnie 😘 będę Cię wspierać w krótkich wakacjach od starań 🍀🌈❤️

A jak będzie źle,to znajdę Cię pod tym Krakowem i wytargam na drineczka 😉

#yolo #jagodzianka #ujowoalestabilnie

Ja jeszcze w sierpniu chcę postarać się mocniej (będę po histeroskopii, chciałabym ostatni miesiąc spróbować z accofilem przed obowiązkową przerwą), a później dołączam do teamu #yolo - bo co mi innego zostało przed ivf.
    Aż żałuję że nie mam bliżej do Krakowa... 🥹🥂

Ja (27):
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

❄️ 3BB
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Właśnie założyłam sobie legimi i ściągnęłam książkę „niewidzialni rodzice”.
    Jestem po 1 spotkaniu z nowa terapeutka. Było intensywnie.
    I czuje ze w tym momencie jedyne o co muszę zadbać to moja głowa. Bo o cała resztę dbam od 2 lat z największa starannością.
    Czuje, ze doszłam do takiego momentu, ze kolejny krok to już po prostu depresja. A nie chce na to pozwolić.
    Także kolejna walka przede mną, o moje samopoczucie.

Możesz nam zdradzić, jak przebiegała ta rozmowa? Na co pani psycholog zwracała uwagę? Powiedziała coś wartego zastanowienia się? Dużą różnicę odczułaś między nią a poprzednią terapeutką? Bardzo interesują mnie takie rzeczy i czasem potrzebuję usłyszeć coś mądrego, coś, nad czym będę się dłużej zastanawiać.. Tak jak bardzo mi pomogła ta książka Bogdy Pawelec.
    W ogóle jak macie ochotę to znalazłam wywiad z nią o tej książce. Bardzo ciekawy: https://youtube.com/watch?v=3NDGCoXuD00&feature=share
    A tę książkę niewidzialni rodzice też z chęcią przeczytam, jeśli polecasz.

Ja (27):
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

❄️ 3BB
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMiNi wrote:
    Echo przykro mi 😣
    Wron Kraa piękna beta mamusiu !
    Syska a co to za gadanie ze do 3 msc to raz dwa, to coś w stylu po odstawieniu tabletek zaraz ciąża 🥴 przecież po poronieniu organizm tez musi dojść do normy w końcu nie powinno się hormonów badać do 3 msc po poronieniu. Ty zaszłaś w ciąże w pierwszym cyklu, teraz jesteś 3 cykl po poronieniu, tak szczerze to gdyby nie forum i internet tez bys robiła tyle badań czy dała na luz i spokojnie się starała? Pytam bo ja sama jak czytam forum mam ochotę robić wsyzsykie badania i pozbawiam się luzu i czekania, kiedyś oglądałam jakaś wypowiedz lekarza ze u kobiety i faceta zdrowych to nie jest 100 procent szansy na ciąże w cyklu w który uprawiają seks w dni płodne a jakoś 20.
    Dziewczyny winkuje dzisiaj z mężem bo nas remont dojeżdża 🥴 brać dzisiaj acard czy jak alkohol odpuścić?

JaMiNi, do końca nie wiem ale jak trafiłam do obecnej ginekolog to ona dała mi listę badan tj trombofilia, zespół antyfosfolipidowy, białka itd I powiedziała, że jeśli chce to mogę je zrobić. Ona zaleca po 2 stratach bo takie są rekomendacje ale ze jak najbardziej mogę więc zrobiłam. Cieszę sie że jestem tutaj bo z forum dowiaduje się naprawdę dużo rzeczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2023, 07:42

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia, jak wrażenia po Barbie ?
    Ja jeszcze myślę o tym Oppenheimerze żeby zobaczyć

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Możesz nam zdradzić, jak przebiegała ta rozmowa? Na co pani psycholog zwracała uwagę? Powiedziała coś wartego zastanowienia się? Dużą różnicę odczułaś między nią a poprzednią terapeutką? Bardzo interesują mnie takie rzeczy i czasem potrzebuję usłyszeć coś mądrego, coś, nad czym będę się dłużej zastanawiać.. Tak jak bardzo mi pomogła ta książka Bogdy Pawelec.
    W ogóle jak macie ochotę to znalazłam wywiad z nią o tej książce. Bardzo ciekawy: https://youtube.com/watch?v=3NDGCoXuD00&feature=share
    A tę książkę niewidzialni rodzice też z chęcią przeczytam, jeśli polecasz.
    To była taka rozmowa zapoznawcza, głównie ja mowilam (i ryczalam przy okazji) a ona robiła sobie notatki i zadawała pytania.
    Powiedziałam jej, ze chciałabym nauczyć się walczyć z natrętnymi myślami, które mam o ciąży i z tym smutkiem i poczuciem samotności. Powiedziała, ze wykonałam już i tak kawał dobrej roboty i usłyszałam, ze jestem DZIElNA i SILNA. Potrzebowałam to usłyszeć.
    A książkę już polecam, przeczytałam kilka rozdziałów a już czuje ze to ważna pozycja na półce
    Różnice odczułam ogromna, bo to kobieta, która przeżywała to co my. A moja wcześniejsza psycholog była bezdzietna, mimo prawie 50 lat, wiec w pewnym momencie czułam już, ze mnie nie rozumie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2023, 06:04

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska wrote:
    Lia, jak wrażenia po Barbie ?
    Ja jeszcze myślę o tym Oppenheimerze żeby zobaczyć
    W ndz planujemy iść na Oppenhaimera, ma być taka ulewa, ze nic więcej aktywnego nie wymyśliliśmy na ndz 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ❤️ Jak Wam się spało, jak się dziś czujecie?
    Mi się dziś śniły straszne rzeczy, brr. Mój mąż niestety jakiś czas temu pokazał mi ten filmik ze strzelaniny w Poznaniu i śnił mi się on przez dobry tydzień, a wczoraj znajomy poruszył ten temat jeszcze raz i przez to znowu to przeżywałam w nocy 😥

Syska, Barbie hmm.. spoko, coś innego. Łezka mi się ze dwa razy zakręciła w oku (ale jestem przed okresem, więc na widok małych dzieci zaraz płaczę 😆), ale drugi raz bym chyba nie poszła. W każdym razie bardzo mi smakował popcorn karmelowy 😂 A Oppenheimer wygląda ciekawie, Elza daj znać po jak wrażenia i czy warto 😊 Będziesz naszym krytykiem filmowym 😀 No i cieszę się, że jesteś zadowolona z nowej pani psycholog.

Ja (27):
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

❄️ 3BB
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊 a dla mnie dobranoc
    Echo super wieści z Czech, aż czuć energię w wypowiedzi 😃 fajnie jest czuc się zaopiekowanym w trakcie starań.
    Wron Kraa piękna beta, niech rośnie i rośnie!😍
    Syska ściskam mocno, po prostu też mam czasem taki mętlik w głowie i momentami chce się płakać. Rozwiewam to wszystko myślą, że w końcu się uda, trzeba działać . A te kreseczki tutaj umacniają w tym, że się da. I nam wszystkim się uda 😊

Wron Kraa, Pinkflower lubią tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
    29.04 CRL 2.59
    15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
    20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    15.07 II prenatalne, 336g 🌸
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    19.09 III prenatalne, 1404g
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego mężczyźni muszą mieć jakieś ale przed tak dla nich prostym badaniem ?
    U mnie też tak było, co prawda zwlekał tylko jeden dzień , pewnie dla świętego spokoju zrobił.
    Teraz jak trzeba było powtórzyć to powiedzial, że jest ZDROWY.
    Odpuściłam mu bo i tak nie miał się jak wyrwać z pracy i czekamy ew do następnego cyklu. Ale takie słowa musiały paść

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
    29.04 CRL 2.59
    15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
    20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    15.07 II prenatalne, 336g 🌸
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    19.09 III prenatalne, 1404g
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pandzia 🐼 wrote:
    Dlaczego mężczyźni muszą mieć jakieś ale przed tak dla nich prostym badaniem ?
    U mnie też tak było, co prawda zwlekał tylko jeden dzień , pewnie dla świętego spokoju zrobił.
    Teraz jak trzeba było powtórzyć to powiedzial, że jest ZDROWY.
    Odpuściłam mu bo i tak nie miał się jak wyrwać z pracy i czekamy ew do następnego cyklu. Ale takie słowa musiały paść
    Chyba chodzi o psychikę i jak się wmawia facetom, że z problemami z zajściem w ciążę na bank nie dotyczy ich, no wtedy wg ogólnych opinii są niemęscy. Wielokrotnie powielany mit, że facet musi spłodzić syna, posadzić drzewo i wybudować dom.

• Echo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Jejku, człowiek sobie tylko na barbie wyskoczy, a już 2 strony do nadrabiania 😅 Ale takie informacje to czyta się z przyjemnością!

Echo moja kochana! Nawet mi kamień z serca spadł, jak to przeczytałam. Bardzo się martwiłam o Twoje samopoczucie w ostatnim czasie.. Ale to cudownie, że lekarz dodał Wam tyle nadziei. Jestem w szoku, że mówi po polsku! To na pewno dużo Wam ułatwiło 😊 O takich sprawach ciężko rozmawiać w obcym języku, nawet jak się go dobrze zna. I skoro doktor (specjalista!) uważa, że powinniście spróbować jeszcze naturalnie, to sytuacja nie wygląda widocznie tak źle, jak myślałaś. Mogę wiedzieć, ile staraliście się o tę pierwszą ciążę?
    Przykro mi odnośnie bety.. Ale mam nadzieję, że dobre informacje z dzisiejszego dnia przeważyły nad tymi złymi ❤️ Widzisz, nici z naszych bliźniaków, a miało być tak pięknie!

Kochana, miło, że to tak odebrałaś ale nic się nie zmieniło 😞 On to dokładnie wyjaśnił: książkowo niepłodność diagnozuje się po roku bezowocnych starań, a u nas starania były od stycznia, więc trwały 8 miesięcy i po drodze była ciąża (zaszłam w pierwszym cyklu). Dlatego on nie diagnozuje niepłodności i zaleca starania naturalne, żeby dobić do tego 1roku starań. To, że krótko się staramy nie zmienia mojej sytuacji, bo moje AMH jest ekstremalnie niskie, wciąż spada i dlatego boję się, że nie będę mogła mieć swoich dzieci (na moich komórkach). Dlatego decyduje się i pokładam nadzieję w ivf.

Nie planowałam tego, ale w tym miejscu muszę odpocząć od wszystkiego co jest związane ze staraniem. Wiele z Was robiło sobie przerwę od forum żeby głowa trochę odpoczela i chyba przyszedł też na mnie czas. Będę do Was zaglądać ale pewnie mniej się udzielać. Ale to nie znaczy, że o Was nie pamiętam i nie trzymam kciuków😘🤞🤞🍀🌈❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2023, 08:57

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
    - 11.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ