Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Echo wrote:Wyprzedzając: tak, wyszłam na pole i idę na nogach do domu 🤣 Kto tu lubil gwarę krakowską? Bezimienna czy Butterfly?
Jak można chodzić na dwór?🤣 Co to w ogóle jest?
Dziopa z Nowego Sącza pozrdwia. Laszka z krwi i kości btw nawet mam strój regionalny w szafie i uwielbiam go nosićWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2023, 11:47
Lia., Gradiola, Echo lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Bezimienna, wszystkiego najlepszego z góry z okazji urodzin! Może będę nawet pierwsza 🤣 Które to już? Jakie masz plany na świętowanie?
Gradiola, jejku bardzo mi przykro 😔 Jedna z nas - Butterfly - też miała podobną sytuację, gdy pogodziła się z losem po długich latach starań, a tu nagle naturalna ciąża, a później strata. To jest takie poczucie, że los nam dał wyczekany, wybłagany prezent, a później bezwzględnie go wyrwał 😔 Ale super, że macie już jedno dzieciątko, w jakim jest wieku? Podchodziliście do ivf?Gradiola lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Gradiola wrote:Dziękuję Ci bardzo ❤️
Drożność będzie badana u Ciebie czy męża?
Ja mam mieć doraźność jajowodów w następnym cyklu jak wymazu wyjdą dobrzeDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Ja mam mieć doraźność jajowodów w następnym cyklu jak wymazu wyjdą dobrze'83
2020 -córka 4 lata❤️
2023 - 6 tc 💔 -
Lia. wrote:Bezimienna, wszystkiego najlepszego z góry z okazji urodzin! Może będę nawet pierwsza 🤣 Które to już? Jakie masz plany na świętowanie?
Gradiola, jejku bardzo mi przykro 😔 Jedna z nas - Butterfly - też miała podobną sytuację, gdy pogodziła się z losem po długich latach starań, a tu nagle naturalna ciąża, a później strata. To jest takie poczucie, że los nam dał wyczekany, wybłagany prezent, a później bezwzględnie go wyrwał 😔 Ale super, że macie już jedno dzieciątko, w jakim jest wieku? Podchodziliście do ivf?
Mamy córkę 3 lata- transfer 1 zarodka na sztucznym cyklu. Poród naturalny'83
2020 -córka 4 lata❤️
2023 - 6 tc 💔 -
Gradiola wrote:Trzymam mocno kciuki za Ciebie, miałam drożność jajowodów parę lat temu. Wyszło, że lewy niedrożny (ból przy badaniu spory😐) a w tej straconej ciąży owulka byla właśnie z tego lewego jajnika. Jak do tej ciąży doszło, cud.
Ja w końcu trafiłam na lekarza który to zlecił bo przez ostatnie dwa lata chodziłam do gin która uważała że skora udało się trzy razy to i z czwartym nie będzie problemu zapisywała castagnus i kazywała się starać jak zawszeDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Jednorożec89 wrote:Gradiola przykro mi że Cię to spotkało i że dołączysz do naszego grona. Rozgość się będziemy Cię wspierać jak tylko damy radę.
Rozymiem dziewczyny które chcą odpocząć od forum to jest super miejsce i Wy jesteście cudowne ale czasem trzeba oczyścić głowę.
Ja znów odwrotnie czeka mnie stresujący czas, czekam na wyniki wymazów ( oby były czyste ) P. Idzie na badanie nasienia do tego drożność, będę was potrzebowac bardziej niż zwykle i pewnie będę bardziej marudzić niż zwykle.
Jesteśmy tu i przejedziemy przez to wszystko razem, nie będziesz z tym sama 😘 trzymamy kciuki za wyniki 🤞🤞🍀 a marudzić możesz ile chceszGradiola, Butterfly23 lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Lia. wrote:Lubię za te pierogi we krwi 🤣 Matko, wszystko bym teraz oddała za te z borowkami i słodką śmietanką 😍
Ja to jestem treningowym leniem, więc się nie wypowiem, ale podziwiam Ciebie za wytrwałość! Jak gestapo przyjął wiadomość o kilkudniowej przerwie po iui? Bajeczka o jelitowce przeszła? 🤣
W ogóle to siedzę w pracy i się nudzę. Wszystko już zrobiłam, a jest 11:30. Dawno mnie już miało nie być w tej firmie 🙄 Przynajmniej sobie z Wami popiszę 😀
A nie szukają pracownika? Mogłabym zdalnie pracować 🤣
Gestapo powiedziałam, że mam poważny problem ginekologiczny i lekarz kazał mi leżeć. Na jelitowke się nie nabierze, no coś Ty. Poza tym pewnie uważa, że można 💩 pod siebie, byle trening był zrobiony 🤣
Kochana, przyjeżdżaj do Krakowa. Jeszcze przez chwilę będą te pierogi, zabiorę Cię do kilku super knajpek 😘2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Bezimienna wrote:Zero treningów 🤣. Ale ja jestem tak anty... A przydałoby się. Nie wystarczają spacery z PsiSynkiem? 😆
Spacery z psisynkiem się liczą 🐕❤️ byle dużo! 😅Lia. lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Gradiola wrote:Jest dokładnie tak jak piszesz, wielka radość, niedowierzanie a potem strata😔
Mamy córkę 3 lata- transfer 1 zarodka na sztucznym cyklu. Poród naturalny
Ojej, to też już dużo przeszłaś... Wskazania do ivf były ze strony męża?
Mam nadzieję, że teraz już pójdzie z górki i że szczęście się do Was uśmiechnie 😘Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Bezimienna wrote:Ja promuje poznańską gwarę, tej! 🤣
Btw zgadnijcie, kto ma wolny weekend, urodziny, idzie do kina jutro i jednocześnie ma zapalenie gardła. 🫠
Aaaaa! Wszystkiego najlepszego kochana 😘❤️ Kiedy i jak świętujesz??2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:A nie szukają pracownika? Mogłabym zdalnie pracować 🤣
Gestapo powiedziałam, że mam poważny problem ginekologiczny i lekarz kazał mi leżeć. Na jelitowke się nie nabierze, no coś Ty. Poza tym pewnie uważa, że można 💩 pod siebie, byle trening był zrobiony 🤣
Kochana, przyjeżdżaj do Krakowa. Jeszcze przez chwilę będą te pierogi, zabiorę Cię do kilku super knajpek 😘
Jak znasz niemiecki to dawaj, mogłabym Cię wkręcić!
Ostatnio robiłam sobie home office na plaży w Świnoujściu 🤣 No robota idealna pod planowanie ciąży.
Jejuu to ten gestapo jest naprawdę groźny! 🤣 Nie dziwię się już że go tak nazywasz 🫣 Pewnie wiele osób ma jelitowke przed treningami ze stresu, także dla niego chleb powszedni (jakkolwiek to brzmi) 😂😂😂
Obiecuję, że się do Ciebie kiedyś na te pierogi wybiorę ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2023, 12:35
Echo lubi tę wiadomość
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Bezimienna wrote:W ogóle muszę Wam opowiedzieć hit. Ta laska, co złożyła wypo, dosłownie sra teraz żarem. Wczoraj mnie zaatakowała, że ona miała ciężko, a grafik to moja wina. Więc jej odpowiedziałam, że tak jest cały miesiąc. Ciągle się o coś czepiała, ale to standard, więc ja ignorowałam. Na koniec przy wyjściu powiedziała, że jej się nie podoba to, tak się do niej odnoszę. A ja na to, że i tak po tym co mi nagadała jak byłam w ciąży i po (min. teksty, że zap za dwóch nie będzie i że mam nie ryczeć bo inne kobiety mają gorzej), i tak się hamuje. A ona na to, ale co jest złego w tych tekstach? Taka prawda. 🤣 Więc się tak pożarłyśmy, że mnie odpaliła na maksa. Masakra. Skąd się biorą tacy ludzie. Z takich głupotek, miesiąc czy dwa miesiące temu życzyła mi, żeby paznokcie mi się połamały i włosy mi wypadły.
Naturalnie mam silne i zdrowe pazury, a włosy mam do pasa 🤣
Z takimi ludźmi dyskusja jest jak gra w szachy z gołębiem. Straci wszystkie pionki, nasra na szachownicę i odejdzie dumna z wygranej.
Pier@#£ to. Nikogo nie obchodzi jej zdanie ani jej rady, nikt o nie też nie pytał. Więcej zyskasz jak zaczniesz ja lekceważyć i przestaniesz reagować na jej zaczepki.Lia. lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Gradiola wrote:Jest dokładnie tak jak piszesz, wielka radość, niedowierzanie a potem strata😔
Mamy córkę 3 lata- transfer 1 zarodka na sztucznym cyklu. Poród naturalny
Tak wiele przeszłaś,a wciąż walczysz 🔥 to wspaniałe, że się nie poddajesz ❤️❤️❤️ Jesteś bardzo silna!
Czy planujecie ponownie IVF czy chcecie jeszcze spróbować naturalnie?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Jednorożec89 wrote:Ja w końcu trafiłam na lekarza który to zlecił bo przez ostatnie dwa lata chodziłam do gin która uważała że skora udało się trzy razy to i z czwartym nie będzie problemu zapisywała castagnus i kazywała się starać jak zawsze'83
2020 -córka 4 lata❤️
2023 - 6 tc 💔 -
Gradiola wrote:Dobrze, że zlecił to badanie. Będziesz wiedziała na czym stoisz. To dużo daje.
Echo lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Lia. wrote:Ojej, to też już dużo przeszłaś... Wskazania do ivf były ze strony męża?
Mam nadzieję, że teraz już pójdzie z górki i że szczęście się do Was uśmiechnie 😘
To prawda, wiele za mną. 7 lat starań, wielu lekarzy, leków, badań itp. po córce dałam sobie już spokój ze staraniami, pomyślałam co ma być to będzie. I teraz nagle pierwszy raz naturalnie zobaczyłam 2 kreski. To był wstrząs. Ale to mnie ogromnie wzmocniło dziewczyny. Bo mam silną wiarę, że jeszcze może nam się udać i tego Wam również życzę. Aby każde niepowodzenie, nie osłabiało ale Was wzmacniało i przybliżało do upragnionego maleństwa ❤️Echo, Jednorożec89, Lia., Pinkflower lubią tę wiadomość
'83
2020 -córka 4 lata❤️
2023 - 6 tc 💔 -
Lia. wrote:Jak znasz niemiecki to dawaj, mogłabym Cię wkręcić!
Ostatnio robiłam sobie home office na plaży w Świnoujściu 🤣 No robota idealna pod planowanie ciąży.
Jejuu to ten gestapo jest naprawdę groźny! 🤣 Nie dziwię się już że go tak nazywasz 🫣 Pewnie wiele osób ma jelitowke przed treningami ze stresu, także dla niego chleb powszedni (jakkolwiek to brzmi) 😂😂😂
Obiecuję, że się do Ciebie kiedyś na te pierogi wybiorę ❤️
Robota marzenie 😍 szkoda, że nie znam niemieckiego, mogłabym pracować jedynie po angielsku 😞 grrr...
Przyjedź koniecznie 😘Lia. lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki...