Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Wyprzedzając: tak, wyszłam na pole i idę na nogach do domu 🤣 Kto tu lubil gwarę krakowską? Bezimienna czy Butterfly?

Jak można chodzić na dwór?🤣 Co to w ogóle jest?
    Dziopa z Nowego Sącza pozrdwia. Laszka z krwi i kości btw nawet mam strój regionalny w szafie i uwielbiam go nosić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2023, 11:47

Lia., Gradiola, Echo lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz nadrobię wszystko, ja z Podkarpacia my tez idziemy na pole 😅

Echo lubi tę wiadomość

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna, wszystkiego najlepszego z góry z okazji urodzin! Może będę nawet pierwsza 🤣 Które to już? Jakie masz plany na świętowanie?

Gradiola, jejku bardzo mi przykro 😔 Jedna z nas - Butterfly - też miała podobną sytuację, gdy pogodziła się z losem po długich latach starań, a tu nagle naturalna ciąża, a później strata. To jest takie poczucie, że los nam dał wyczekany, wybłagany prezent, a później bezwzględnie go wyrwał 😔 Ale super, że macie już jedno dzieciątko, w jakim jest wieku? Podchodziliście do ivf?

Gradiola lubi tę wiadomość

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    ⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
    Mąż (37):
    ☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gradiola wrote:
    Dziękuję Ci bardzo ❤️
    Drożność będzie badana u Ciebie czy męża?

Ja mam mieć doraźność jajowodów w następnym cyklu jak wymazu wyjdą dobrze

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia.

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja mam mieć doraźność jajowodów w następnym cyklu jak wymazu wyjdą dobrze
    Trzymam mocno kciuki za Ciebie, miałam drożność jajowodów parę lat temu. Wyszło, że lewy niedrożny (ból przy badaniu spory😐) a w tej straconej ciąży owulka byla właśnie z tego lewego jajnika. Jak do tej ciąży doszło, cud.

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Bezimienna, wszystkiego najlepszego z góry z okazji urodzin! Może będę nawet pierwsza 🤣 Które to już? Jakie masz plany na świętowanie?

Gradiola, jejku bardzo mi przykro 😔 Jedna z nas - Butterfly - też miała podobną sytuację, gdy pogodziła się z losem po długich latach starań, a tu nagle naturalna ciąża, a później strata. To jest takie poczucie, że los nam dał wyczekany, wybłagany prezent, a później bezwzględnie go wyrwał 😔 Ale super, że macie już jedno dzieciątko, w jakim jest wieku? Podchodziliście do ivf?
    Jest dokładnie tak jak piszesz, wielka radość, niedowierzanie a potem strata😔
    Mamy córkę 3 lata- transfer 1 zarodka na sztucznym cyklu. Poród naturalny

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gradiola wrote:
    Trzymam mocno kciuki za Ciebie, miałam drożność jajowodów parę lat temu. Wyszło, że lewy niedrożny (ból przy badaniu spory😐) a w tej straconej ciąży owulka byla właśnie z tego lewego jajnika. Jak do tej ciąży doszło, cud.

Ja w końcu trafiłam na lekarza który to zlecił bo przez ostatnie dwa lata chodziłam do gin która uważała że skora udało się trzy razy to i z czwartym nie będzie problemu zapisywała castagnus i kazywała się starać jak zawsze

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

• Echo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Gradiola przykro mi że Cię to spotkało i że dołączysz do naszego grona. Rozgość się będziemy Cię wspierać jak tylko damy radę.

Rozymiem dziewczyny które chcą odpocząć od forum to jest super miejsce i Wy jesteście cudowne ale czasem trzeba oczyścić głowę.
    Ja znów odwrotnie czeka mnie stresujący czas, czekam na wyniki wymazów ( oby były czyste ) P. Idzie na badanie nasienia do tego drożność, będę was potrzebowac bardziej niż zwykle i pewnie będę bardziej marudzić niż zwykle.

Jesteśmy tu i przejedziemy przez to wszystko razem, nie będziesz z tym sama 😘 trzymamy kciuki za wyniki 🤞🤞🍀 a marudzić możesz ile chcesz

Gradiola, Butterfly23 lubią tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
    - 11.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Echo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Lubię za te pierogi we krwi 🤣 Matko, wszystko bym teraz oddała za te z borowkami i słodką śmietanką 😍
    Ja to jestem treningowym leniem, więc się nie wypowiem, ale podziwiam Ciebie za wytrwałość! Jak gestapo przyjął wiadomość o kilkudniowej przerwie po iui? Bajeczka o jelitowce przeszła? 🤣

W ogóle to siedzę w pracy i się nudzę. Wszystko już zrobiłam, a jest 11:30. Dawno mnie już miało nie być w tej firmie 🙄 Przynajmniej sobie z Wami popiszę 😀

A nie szukają pracownika? Mogłabym zdalnie pracować 🤣

Gestapo powiedziałam, że mam poważny problem ginekologiczny i lekarz kazał mi leżeć. Na jelitowke się nie nabierze, no coś Ty. Poza tym pewnie uważa, że można 💩 pod siebie, byle trening był zrobiony 🤣

Kochana, przyjeżdżaj do Krakowa. Jeszcze przez chwilę będą te pierogi, zabiorę Cię do kilku super knajpek 😘

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Zero treningów 🤣. Ale ja jestem tak anty... A przydałoby się. Nie wystarczają spacery z PsiSynkiem? 😆

Spacery z psisynkiem się liczą 🐕❤️ byle dużo! 😅

Lia. lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gradiola wrote:

Ojej, to też już dużo przeszłaś... Wskazania do ivf były ze strony męża?
    Mam nadzieję, że teraz już pójdzie z górki i że szczęście się do Was uśmiechnie 😘

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Echo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Ja promuje poznańską gwarę, tej! 🤣

Btw zgadnijcie, kto ma wolny weekend, urodziny, idzie do kina jutro i jednocześnie ma zapalenie gardła. 🫠

Aaaaa! Wszystkiego najlepszego kochana 😘❤️ Kiedy i jak świętujesz??

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    A nie szukają pracownika? Mogłabym zdalnie pracować 🤣

Gestapo powiedziałam, że mam poważny problem ginekologiczny i lekarz kazał mi leżeć. Na jelitowke się nie nabierze, no coś Ty. Poza tym pewnie uważa, że można 💩 pod siebie, byle trening był zrobiony 🤣

Kochana, przyjeżdżaj do Krakowa. Jeszcze przez chwilę będą te pierogi, zabiorę Cię do kilku super knajpek 😘

Jak znasz niemiecki to dawaj, mogłabym Cię wkręcić!
    Ostatnio robiłam sobie home office na plaży w Świnoujściu 🤣 No robota idealna pod planowanie ciąży.

Jejuu to ten gestapo jest naprawdę groźny! 🤣 Nie dziwię się już że go tak nazywasz 🫣 Pewnie wiele osób ma jelitowke przed treningami ze stresu, także dla niego chleb powszedni (jakkolwiek to brzmi) 😂😂😂

Obiecuję, że się do Ciebie kiedyś na te pierogi wybiorę ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2023, 12:35

Echo lubi tę wiadomość

Ja (27):
    Mąż (37):

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

❄️ 3BB
  • Echo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    W ogóle muszę Wam opowiedzieć hit. Ta laska, co złożyła wypo, dosłownie sra teraz żarem. Wczoraj mnie zaatakowała, że ona miała ciężko, a grafik to moja wina. Więc jej odpowiedziałam, że tak jest cały miesiąc. Ciągle się o coś czepiała, ale to standard, więc ja ignorowałam. Na koniec przy wyjściu powiedziała, że jej się nie podoba to, tak się do niej odnoszę. A ja na to, że i tak po tym co mi nagadała jak byłam w ciąży i po (min. teksty, że zap za dwóch nie będzie i że mam nie ryczeć bo inne kobiety mają gorzej), i tak się hamuje. A ona na to, ale co jest złego w tych tekstach? Taka prawda. 🤣 Więc się tak pożarłyśmy, że mnie odpaliła na maksa. Masakra. Skąd się biorą tacy ludzie. Z takich głupotek, miesiąc czy dwa miesiące temu życzyła mi, żeby paznokcie mi się połamały i włosy mi wypadły.

Naturalnie mam silne i zdrowe pazury, a włosy mam do pasa 🤣

Z takimi ludźmi dyskusja jest jak gra w szachy z gołębiem. Straci wszystkie pionki, nasra na szachownicę i odejdzie dumna z wygranej.

Pier@#£ to. Nikogo nie obchodzi jej zdanie ani jej rady, nikt o nie też nie pytał. Więcej zyskasz jak zaczniesz ja lekceważyć i przestaniesz reagować na jej zaczepki.

Lia. lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gradiola wrote:

Tak wiele przeszłaś,a wciąż walczysz 🔥 to wspaniałe, że się nie poddajesz ❤️❤️❤️ Jesteś bardzo silna!
    Czy planujecie ponownie IVF czy chcecie jeszcze spróbować naturalnie?

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja w końcu trafiłam na lekarza który to zlecił bo przez ostatnie dwa lata chodziłam do gin która uważała że skora udało się trzy razy to i z czwartym nie będzie problemu zapisywała castagnus i kazywała się starać jak zawsze
    Dobrze, że zlecił to badanie. Będziesz wiedziała na czym stoisz. To dużo daje.

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gradiola wrote:
    Dobrze, że zlecił to badanie. Będziesz wiedziała na czym stoisz. To dużo daje.
    Dokładnie, a jak wyklucze czynnik męża to już będzie całkiem ok bo będę mogła skupić się tylko na sobie i nie będę mieć z tyłu głowy a może jednak to plemniki ?

Echo lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

• Gradiola Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Ojej, to też już dużo przeszłaś... Wskazania do ivf były ze strony męża?
    Mam nadzieję, że teraz już pójdzie z górki i że szczęście się do Was uśmiechnie 😘
    Tak ze strony męża.
    To prawda, wiele za mną. 7 lat starań, wielu lekarzy, leków, badań itp. po córce dałam sobie już spokój ze staraniami, pomyślałam co ma być to będzie. I teraz nagle pierwszy raz naturalnie zobaczyłam 2 kreski. To był wstrząs. Ale to mnie ogromnie wzmocniło dziewczyny. Bo mam silną wiarę, że jeszcze może nam się udać i tego Wam również życzę. Aby każde niepowodzenie, nie osłabiało ale Was wzmacniało i przybliżało do upragnionego maleństwa ❤️

Echo, Jednorożec89, Lia., Pinkflower lubią tę wiadomość

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Echo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Jak znasz niemiecki to dawaj, mogłabym Cię wkręcić!
    Ostatnio robiłam sobie home office na plaży w Świnoujściu 🤣 No robota idealna pod planowanie ciąży.

Jejuu to ten gestapo jest naprawdę groźny! 🤣 Nie dziwię się już że go tak nazywasz 🫣 Pewnie wiele osób ma jelitowke przed treningami ze stresu, także dla niego chleb powszedni (jakkolwiek to brzmi) 😂😂😂

Obiecuję, że się do Ciebie kiedyś na te pierogi wybiorę ❤️

Robota marzenie 😍 szkoda, że nie znam niemieckiego, mogłabym pracować jedynie po angielsku 😞 grrr...

Przyjedź koniecznie 😘

Lia. lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ