Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
alauda wrote:Czasami jest mi aż głupio, bo wiem, ze większość z Was stara się o pierwsze dziecko a mnie czasami macierzyństwo przerasta. Brakuje mi czasami tych czasów, kiedy myślałam głównie o sobie. A teraz tez nie oczekuje wiele od życia - po prostu chciałabym chociaż raz zjeść spokojnie, jeszcze ciepły posiłek albo umyć włosy chociaż co drugi dzień.
Mam zły dzień ale wiem, ze to minie. Poza tym czuje, ze zbliża sie @ a miałam jakaś tam nadzieję, ze sie uda, zwłaszcza, ze to była pierwsza owulacja po zabiegu.
Jutro przychodzą znajomi cała rodzina wiec nie będzie odpoczynku. Ale i tak dobrze, ze zapowiedzieli sie po obiedzie bo już mąż był w drodze do sklepu po milion produktów. A tak to zrobie tylko pizzerinki dla dzieciakow i kupimy ciasto.
Odpocznę w poniedziałek w pracy😉 No i może nawiedzi mnie 🐒 to od razu hormony trochę sie ustabilizują😁
Alauda, to wszystko co czujesz jest normalne. Nie wyrzucaj sobie i nie myśl o sobie źle. Jestem przekonana, że jakbyś miała jeden dzień tylko dla siebie, wyspałabyś się, zjadła to na co masz ochotę i spędziła czas tak jak lubisz, to Twoje nastawienie byłoby zupełnie inne. Moje koleżanki, które mają dzieci umawiają się raz na jakiś czas na babski wypad w góry. Spędzają razem miło czas, chodzą na piesze wycieczki, wieczorem winko, czasem termy lub cokolwiek sobie wymyślą. Jedna z nich ma bardzo małe dziecko, bo córeczka dopiero skończyła rok. Gdy tylko skończyła karmić od razu wyjechała z dziewczynami na weekend. Pierwszego dnia przespała 11h i wróciła jak nowo narodzona. Taki reset jest potrzebny, bo dajesz z siebie wszystko każdego dnia. Nie przerasta Cię macierzyństwo, tylko jesteś po prostu przemęczona. Co myślisz o takim resecie? Może w Twoim otoczeniu znajdą się osoby, które pojechałyby z Tobą na taką wycieczkę? Wystarczy jedna noc poza domemWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2023, 18:22
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo, od dwóch lat tylko raz nocowałam poza domem. Po powrocie z macierzyńskiego bylam w podrozy służbowej na trzy dni, ale wróciłam bardziej umęczona niż jak tam jechałam.
Czasami mi sie marzy wynająć pokój na noc gdzieś w hotelu, pójść tam od razu po pracy i wrócić z rana😉83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
alauda wrote:A to już dzisiaj masz urodziny czy w weekend? Kiedy mamy śpiewać Sto lat? ☺️🎉
Dziś było ciut szybciej, bo rodzice mnie odwiedzili. Ale mama tylko czekała na moment by mnie pytać o poronienie, i zamiast fajnych radosnych chwil, skończyło się awanturą. Padały pytania, kiedy pochówek, czy jest nazwisko widoczne, że oni chcą pojechać, i o diagnostyke leczenie etc. A ja w jednej wiadomości zawarłam, że mają o to nie pytać. Nie potrafiła wyhamować w pytaniach. Odwieźli mnie do pracy rodzice, a w pracy poszłam się wyryczec. Ogólnie nie wiem co z nią nie tak. Mówię jej, że powinni mnie znać i jak mówię nie to nie. I nie wiem czy przyjechali z okazji moich urodzin tylko po to, aby pytać się kiedy, czy będę w ciąży i jak wyglądało poronienie? Ogólnie... Chyba nie pojadę przez najbliższy miesiąc ich odwiedzić. Muszę ochłonąć.
Po narkozie napisałam długa wiadomość, co się stało, jak to wyglądało, że jestem pod dobrą opieką, że mają nie pytać, że jak byłam w ciąży to w pracy nie dzwigalam etc. Że pogrzebu nie będzie itd. mega mi źle. Bardzo źle. Ja chcę żyć normalnie, a ta mnie atakuje pytaniami intymnymi. Porąbane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2023, 19:39
-
Mam podobne odczucia jeśli chodzi o macierzyństwo. Bardzo kocham swoje dzieci i uwielbiam spędzać z nimi czas ale mam momenty że jestem po prostu zmęczona tym wszystkim. Czasem robię awanturę mojemu jak wchodzę pod prysznic chcę pół godziny dla siebie bo muszę umyć wlosy, ogolić się i po prostu umyć a tu co pięć sekund któryś młody włazi do łazienki bo ten jak kretyn gapi się w telefon. Ostatnio u gina jak byłam dzwonil trzy razy bo ugotowanie ziemniaków go przerosło. Czasem się czuje jakbym miała trójkę dzieci i mam ochotę uciec z krzykiem
alauda, Gradiola lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Bezimienna wrote:Jutro 😍! Dziękuję.
Dziś było ciut szybciej, bo rodzice mnie odwiedzili. Ale mama tylko czekała na moment by mnie pytać o poronienie, i zamiast fajnych radosnych chwil, skończyło się awanturą. Padały pytania, kiedy pochówek, czy jest nazwisko widoczne, że oni chcą pojechać, i o diagnostyke leczenie etc. A ja w jednej wiadomości zawarłam, że mają o to nie pytać. Nie potrafiła wyhamować w pytaniach. Odwieźli mnie do pracy rodzice, a w pracy poszłam się wyryczec. Ogólnie nie wiem co z nią nie tak. Mówię jej, że powinni mnie znać i jak mówię nie to nie. I nie wiem czy przyjechali z okazji moich urodzin tylko po to, aby pytać się kiedy, czy będę w ciąży i jak wyglądało poronienie? Ogólnie... Chyba nie pojadę przez najbliższy miesiąc ich odwiedzić. Muszę ochłonąć.
Po narkozie napisałam długa wiadomość, co się stało, jak to wyglądało, że jestem pod dobrą opieką, że mają nie pytać, że jak byłam w ciąży to w pracy nie dzwigalam etc. Że pogrzebu nie będzie itd. mega mi źle. Bardzo źle. Ja chcę żyć normalnie, a ta mnie atakuje pytaniami intymnymi. Porąbane.'83
2020 -córka 4 lata❤️
2023 - 6 tc 💔 -
@Bezimienna kurka, zero taktu! Ty ich zapraszasz na świętowanie swojego dnia a oni taki cyrk. Nic dziwnego że wyszla awantura. Odpocznij od nich!
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Bezimienna wrote:Jutro 😍! Dziękuję.
Po narkozie napisałam długa wiadomość, co się stało, jak to wyglądało, że jestem pod dobrą opieką, że mają nie pytać, że jak byłam w ciąży to w pracy nie dzwigalam etc. Że pogrzebu nie będzie itd. mega mi źle. Bardzo źle. Ja chcę żyć normalnie, a ta mnie atakuje pytaniami intymnymi. Porąbane.
Tak mi przykro kochana 😞💔 to okropne jak najbliżsi potrafią nas zranić 😞 przytulam mocno ❤️2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Cześć dziewczyny! Wszystko przeczytałam 😁
Gradiola witaj na naszym wątku. Bardzo mi przykro, że Cię to spotkało, ale widzę, że mamy podobny „staż”
Echo, Lia nawet nie wiecie jakbym chciała się z Wami napić dobrego drineczka i zjeść pierogi z borówkami 😍
Syska, jeśli dziś robiłaś zastrzyk, to generalnie owulacja powinna być po 24h, czyli w sobotę. Czyli 1 dpo w niedzielę. Czyli prog w następną sobotę. Proszę mnie poprawić jeśli źle myślę.
Alauda i całe szczęście, że masz takie myśli, że macierzyństwo Cię przerasta itp. To znaczy ze jesteś normalna! Ja mam myśli ze na co mi to dziecko, skończy się beztroska, późne wstawanie, dodatkowe obowiązki. Takie myśli wychodzą ze zmęczenia po prostu.
Bezimienna nie wiem co mam Ci powiedzieć… Odnośnie „koleżanki” widać, że ją boli, że masz wyższe stanowisko niż ona. Odnośnie mamy… bardzo mi przykro, że usłyszałaś dziś takie pytania 😔 nie powinnaś. To jest zbyt intymne, a zresztą wszystko dokładnie zawarłaś w smsie. Jeśli chce to niech idzie zapali świeczkę na grobie dzieci nienarodzonych. Jutro też mogę tu nie zaglądać więc już dziś życzę Ci wszystkiego co najlepsze, spokoju, zdrowia i spełnienia wszystkich marzeń 💚❤️🥳
Echo noooo mi to tak ciężko zabrać się za ćwiczenia… właśnie szukam majtek wyszczuplających 🤣 sukienka z przodu ekstra leży, ale z boku… 🙈 masakra
Uwielbiam opowieści o gestapo 😂
I przerwa od forum też jest potrzebna. Żeby odciąć się troszkę od tych tematów.
A ja nie lubię gwary poznańskiej 😂 i u mnie się wychodzi na dwór ☺️
Lia Ty w Niemczech przy granicy mieszkasz? Wnioskuje po tym, że do Świnoujścia masz blisko, skoro tam sobie ostatnio urządziłaś beach office 😂Gradiola lubi tę wiadomość
-
Boję się dzisiejszej pogody podobno u nas jakieś mega burze a ja zostaję na noc samaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Butterfly23 wrote:Cześć dziewczyny! Wszystko przeczytałam 😁
Gradiola witaj na naszym wątku. Bardzo mi przykro, że Cię to spotkało, ale widzę, że mamy podobny „staż”
Echo, Lia nawet nie wiecie jakbym chciała się z Wami napić dobrego drineczka i zjeść pierogi z borówkami 😍
Syska, jeśli dziś robiłaś zastrzyk, to generalnie owulacja powinna być po 24h, czyli w sobotę. Czyli 1 dpo w niedzielę. Czyli prog w następną sobotę. Proszę mnie poprawić jeśli źle myślę.
Alauda i całe szczęście, że masz takie myśli, że macierzyństwo Cię przerasta itp. To znaczy ze jesteś normalna! Ja mam myśli ze na co mi to dziecko, skończy się beztroska, późne wstawanie, dodatkowe obowiązki. Takie myśli wychodzą ze zmęczenia po prostu.
Bezimienna nie wiem co mam Ci powiedzieć… Odnośnie „koleżanki” widać, że ją boli, że masz wyższe stanowisko niż ona. Odnośnie mamy… bardzo mi przykro, że usłyszałaś dziś takie pytania 😔 nie powinnaś. To jest zbyt intymne, a zresztą wszystko dokładnie zawarłaś w smsie. Jeśli chce to niech idzie zapali świeczkę na grobie dzieci nienarodzonych. Jutro też mogę tu nie zaglądać więc już dziś życzę Ci wszystkiego co najlepsze, spokoju, zdrowia i spełnienia wszystkich marzeń 💚❤️🥳
Echo noooo mi to tak ciężko zabrać się za ćwiczenia… właśnie szukam majtek wyszczuplających 🤣 sukienka z przodu ekstra leży, ale z boku… 🙈 masakra
Uwielbiam opowieści o gestapo 😂
I przerwa od forum też jest potrzebna. Żeby odciąć się troszkę od tych tematów.
A ja nie lubię gwary poznańskiej 😂 i u mnie się wychodzi na dwór ☺️
Lia Ty w Niemczech przy granicy mieszkasz? Wnioskuje po tym, że do Świnoujścia masz blisko, skoro tam sobie ostatnio urządziłaś beach office 😂
Hejka, wczoraj robiłam zastrzyk. Więc prog w kolejny piątek chyba.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Dziękuję Wam, każdej z osobna i wszystkim razem za życzenia i mega wsparcie. 😘 Dziś już mi jest lepiej, ale miałam strasznie zły humor. Strasznie, w pracy sobie popłakałam, gdy nikt nie widział. Dziś co prawda bardziej chora, wstaje z lepszym nastawieniem. 😁
Echo lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Cześć dziewczyny! Wszystko przeczytałam 😁
Koniecznie przyjedź na pierogi i drinka 😘❤️Butterfly23 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Bezimienna, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 🥳🎉🎊❤️ życzę Ci wszystkiego co najlepsze, zdrowia i spełnienia marzeń 😘❤️ a przede wszystkim zdrowego maluszka 🍀
Bezimienna lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Bezimienna spełnienia wszystkich marzeń 🥰
Dziewczyny ciężko was nadrobić z czytaniem, jeden dzień nie wejdę na forum a tu już kilka stron 😁 cieszę się że nasza grupka tak dobrze się ze sobą dogaduje 🙂
U mnie dzisiaj 3 dzień po owulacji a cycki bolą już od wczoraj. Zastanawiam się czy to przez skok progesteronu tak szybko czy może zbyt wysoka prolaktyna.. myślicie że dobrym pomysłem byłoby zbadanie proga 7dpo nawet jeśli biorę luteinę?Bezimienna lubi tę wiadomość
-
Bezimienna- sto lat dla Ciebie! Dużo sił w dążeniu do wymarzonego celu l 💪❤️🥳🥳
Bezimienna lubi tę wiadomość
-
Bezimienna, Ty wiesz czego Ci życzę... Niech się to spełni jak najszybciej! 😘 Dziś mam nadzieję nie musisz pracować?
Magdanka, myślę, że możesz zbadać. Będziesz wiedziała na czym mniej więcej stoisz 😊 Ja też kontroluję mimo brania leków (wg zaleceń doktor). A miałaś kiedyś przygody z plamieniami/niskim progiem?
Butterfly, tak, nie mam daleko do granicy. W Polsce jestem czasami 2x w tygodniu 😀 Chodzę do lekarza w PL i wykupuję tam wszystkie recepty.
Życzę Wam miłej soboty ❤️ Zrobiłam wczoraj rytuał przywoływania małpy (🛀🏼+🍷) i dzisiaj z rana rozpoczęłam 1 dc 😉 Leżymy jeszcze z mężem w łóżku, daawno sobie tak nie leniuchowaliśmy 😍 A Wy jakie macie plany na dziś?Butterfly23, Bezimienna , Gradiola lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB