Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna spełnienia wszystkich marzeń !
    Alauda dobrze ze zrobilas te ana3 koniecznie do reumatologa, nie powinno mieć znaczenia jak wysoko dodatnie a objawy które masz

alauda, Bezimienna lubią tę wiadomość

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alauda, mam dokładnie te same przeciwciała, bardzo dobrze, że się zbadałaś- zarówno toczeń, jak i Sjogren wymagają szeregu leków od samego początku ciąży (a najlepiej już przed, aby przygotować organizm).
    A także później konkretnego postępowania prenatalnego (zwłaszcza Ro52- mogą powodować blok serca i szereg innych problemów u maluszka i konieczna jest specjalistyczna opieka w trakcie ciąży).
    Niemniej- to naprawdę wspaniale, że się o tym dowiedziałaś, wiele kobiet nie wie o tym i tym samym nie mogą zapobiegać powiklaniom.
    Trzymam mocno kciuki za dalszą diagnostykę u reumatologa 🤞

alauda lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Hahah taaak! Naprawdę większość dziewczyn, które tu poznałam, są z Krakowa 🙈 Nie wiem o co tu chodzi, ale zdecydowanie Krakowianki to sympatyczne dziewczyny 😄

Jednorożec, pij na zdrowie! Dołączę się wirtualnie ❤️

Butterfly, czasem przez infekcję coś lubi się przesuwać, więc może akurat wypadnie dzień później 😉 A nawet jeśli nie to poradzisz sobie, najważniejsze że infekcję zaleczysz.
    Ja też z okolicy Krakowa 😄

Lia. lubi tę wiadomość

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Update od lekarza. Mam trzy bakterie, dostałam antybiotyk, mąż też i globulki. Ahhh najgorzej, że okres w piątek a ja w sobotę mam wesele i chciałam tamponów używać. No nic, mam nadzieję, że pozbędę się tego dziadostwa jak najszybciej
    Życzę Tobie i mężowi szybkiego powrotu do zdrowia. Także męczyłam się z długą infekcją, 3 miesiące leczenia, milion globulek, na szczęście więcej nie wróciło.

Butterfly23 lubi tę wiadomość

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • alauda Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Alauda, mam dokładnie te same przeciwciała, bardzo dobrze, że się zbadałaś- zarówno toczeń, jak i Sjogren wymagają szeregu leków od samego początku ciąży (a najlepiej już przed, aby przygotować organizm).
    A także później konkretnego postępowania prenatalnego (zwłaszcza Ro52- mogą powodować blok serca i szereg innych problemów u maluszka i konieczna jest specjalistyczna opieka w trakcie ciąży).
    Niemniej- to naprawdę wspaniale, że się o tym dowiedziałaś, wiele kobiet nie wie o tym i tym samym nie mogą zapobiegać powiklaniom.
    Trzymam mocno kciuki za dalszą diagnostykę u reumatologa 🤞

Zaczęłam sie diagnozować dzięki wskazówkom od Dziewczyn tutaj. Ja uważałam, ze moje bole stawów wynikają z wieku, przez to, ze noszę dziecko i to, ze kiedyś uprawiałam intensywnie sport.

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, chyba ktoś mi męża podmienił 🙈 Wczoraj zaczął mi wysyłać jakieś filmiki na tik toku że mleko krowie obniża testosteron. Wieczorem chciałam kupić mleko do cappuccino na rano, to powiedział, żebyśmy wzięli owsiane 😳😂 Mój wielki chłop dla którego obiad bez mięsa to nie obiad i wszystkie wege rzeczy są "fu" wypił dziś to cappuccino w minutę i powiedział, że bardzo smaczne 😂 Później zaczął mi pokazywać jakieś filmiki z suplami dla mężczyzn poprawiające płodność - wytłumaczyłam mu ze bierze je już od dawna, ale ok 😂 No obudził się królewicz nagle po dwóch latach 🥴😂

Butterfly23, alauda, Jednorożec89 lubią tę wiadomość

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    ⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
    Mąż (37):
    ☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia
    Mężowie potrafią zaskakiwać 😄

Lia. lubi tę wiadomość

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gradiola wrote:
    Życzę Tobie i mężowi szybkiego powrotu do zdrowia. Także męczyłam się z długą infekcją, 3 miesiące leczenia, milion globulek, na szczęście więcej nie wróciło.
    Dziękuję ❤️

Gradiola lubi tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Dziewczynki, chyba ktoś mi męża podmienił 🙈 Wczoraj zaczął mi wysyłać jakieś filmiki na tik toku że mleko krowie obniża testosteron. Wieczorem chciałam kupić mleko do cappuccino na rano, to powiedział, żebyśmy wzięli owsiane 😳😂 Mój wielki chłop dla którego obiad bez mięsa to nie obiad i wszystkie wege rzeczy są "fu" wypił dziś to cappuccino w minutę i powiedział, że bardzo smaczne 😂 Później zaczął mi pokazywać jakieś filmiki z suplami dla mężczyzn poprawiające płodność - wytłumaczyłam mu ze bierze je już od dawna, ale ok 😂 No obudził się królewicz nagle po dwóch latach 🥴😂
    Rychło w czas 🤣

Lia. lubi tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny postaram się was doczytać i być ba bierząco Obecnie jestem na wyjeździe i nie mam jak ale… ogólnie jest super ale nie wypada nam tu serduszkowac i ja już w mojej głowie mam ze przegapcie moment ;( bo to 8 dc ale łykam wszelkie suplementy w tym nac i sie martwię że jak by było szybciej bo podobno sie przesuwa to …. Wiec mam stresa troszkę 🥺
    Widzę że temat bólu stawów etc ja właśnie wczoraj dostałam list że po 3 latach dostałam w końcu termin wizyty u reumatologa 🙈

• Echo Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, wpadłam na moment życzyć Wam miłego wieczoru 😘❤️ wyskoczyłam na drinka i dzisiaj piję Wasze zdrowie 🥂 🍹🍸 buziaki 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2023, 21:31

Elza1234, Lia., Gradiola, alauda, Butterfly23, Kadża lubią tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
    - 11.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • alauda Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża, wow! Trzy lata? Ja prywatnie muszę poczekać miesiąc….. w szoku jestem, ze tak ciężko o wizytę u reumatologa.

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja w Irlandii to tak im jakoś zeszło 😜 Bezimienna, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin🎉🌸 Gradiola witaj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2023, 23:58

Bezimienna lubi tę wiadomość

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te terminy to jakaś masakra.
    Pytałam z ciekawości o drożność na NFZ. To w tym roku nie ma już miejsc a na przyszły jest już lista rezerwowa na kilka miesięcy.
    Więc myśle że drożność plus biopsja wyjdzie mnie ponad 1500. Dobrze że mam trochę zaskorniakow na czarna godzinę

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Wron Kraa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Te terminy to jakaś masakra.
    Pytałam z ciekawości o drożność na NFZ. To w tym roku nie ma już miejsc a na przyszły jest już lista rezerwowa na kilka miesięcy.
    Więc myśle że drożność plus biopsja wyjdzie mnie ponad 1500. Dobrze że mam trochę zaskorniakow na czarna godzinę

A próbowałaś poszukać w innym mieście? Ja ostatnio się miło zaskoczyłam jak 40km dalej był poszukiwany przezemnie rezonans właściwie od ręki.

👗35l. AMH 2.2
    👖36l.

Pierwsza ciąża
    27.04.2023 💔 8tc

A teraz:
    1.08.2023 ⏸️ Beta 76
    3.08 Beta 308
    21.08 mamy ❤️ w 6t3d
    20.09 3.96 cm w 10t6d
    27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
    18.10/15.11 wszystko ok!
    6.12 459g naszego ☀️
    27.12 to 💓
    17.01 już 1300g 🌞
    7.02/28.02 wszystko ok!

19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g :)
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduje po urodzinach, po piątlu już nie miałam ochoty na wielkie świętowanie. Spędziliśmy z mężem fajnie czas, obiad, kino. Zrobiliśmy dla śmieszków ankietę na Instagramie, ja się ubrałam w stylu Barbie, a mąż w stylu Oppenheimera. 🤣 No i było głosowanie na co idziemy, zarówno ja i on chcieliśmy Oppenheimera ;). Ale bilety już kupione tydzień wcześniej. Za tydzień impreza rodzinna, a jak sobie pomyślę, że mam się widzieć z mamą to mi się odechciewa gdziekolwiek jechać. Z drugiej strony mam poczucie, że będę żałowała, że nie pojechałam.

Poza tym, pozdrawiamy z PsiSynkiem spod kocyka. Bo pogoda dziś straszna. https://ibb.co/yXpBNYw

Btw. Nie chcę oceniać, ale czasami serce bierze przewagę nad rozumem, ale zastanawiam się jak rodzice 1,5 rocznego syna mogli dopuścić do sytuacji, że dziecko wyszło z domu. Tragiczna sytuacja. Patrząc na nasze historie, życie jest niesprawiedliwe. 🥲

Znowu jest tragiczny tydzień w Polsce, w Poznaniu wczoraj dziewczyna skoczyła pod pociąg. Pociąg relacji Świnoujście -> Kraków, pełen dzieci. I niestety, za nim zabezpieczyli miejsce zdarzenia, dzieciaki widziały te masakrę.

Echo, Gradiola lubią tę wiadomość

• Pinkflower Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Ja się melduje po urodzinach, po piątlu już nie miałam ochoty na wielkie świętowanie. Spędziliśmy z mężem fajnie czas, obiad, kino. Zrobiliśmy dla śmieszków ankietę na Instagramie, ja się ubrałam w stylu Barbie, a mąż w stylu Oppenheimera. 🤣 No i było głosowanie na co idziemy, zarówno ja i on chcieliśmy Oppenheimera ;). Ale bilety już kupione tydzień wcześniej. Za tydzień impreza rodzinna, a jak sobie pomyślę, że mam się widzieć z mamą to mi się odechciewa gdziekolwiek jechać. Z drugiej strony mam poczucie, że będę żałowała, że nie pojechałam.

Poza tym, pozdrawiamy z PsiSynkiem spod kocyka. Bo pogoda dziś straszna. https://ibb.co/yXpBNYw

Btw. Nie chcę oceniać, ale czasami serce bierze przewagę nad rozumem, ale zastanawiam się jak rodzice 1,5 rocznego syna mogli dopuścić do sytuacji, że dziecko wyszło z domu. Tragiczna sytuacja. Patrząc na nasze historie, życie jest niesprawiedliwe. 🥲

Znowu jest tragiczny tydzień w Polsce, w Poznaniu wczoraj dziewczyna skoczyła pod pociąg. Pociąg relacji Świnoujście -> Kraków, pełen dzieci. I niestety, za nim zabezpieczyli miejsce zdarzenia, dzieciaki widziały te masakrę.

Bezimienna, byliście na oppenheimerze ? Jak wrażenia?

Czytalam przed chwilą ze to dziecko zmarło a rodzice byli pod wpływem alkoholu. Tak naprawdę życie jest niesprawiedliwe, biedny maluch 😭

Bezimienna lubi tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:

Polubiłam za urodziny i psisynka oczywiście 😘 Bardzo się cieszę, że dobrze się bawiłaś i miło spędziliście czas ❤️

Przez tydzień może się wiele zmienić. Może mama zdąży przemyśleć to i owo 🤞🤞 i ostatecznie będzie bardzo fajnie 😊

Okropnie przykro z powodu tego maluszka :( po takiej tragedii ludzie często się nie podnoszą :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2023, 10:01

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, wczoraj wypiłam tak dużo za Wasze zdrowie, że w ciemno moge powiedzieć, że już nic Wam nie dolega. Odwołujcie drożność, reumatologa itd. Już tego nie potrzebujecie😆🙈

Elza1234, izzy91, Butterfly23, Bezimienna , Gradiola, Lia., Jednorożec89, pandzia 🐼, Kadża lubią tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj świętowaliśmy urodziny męża. Wypiłam dosłownie 3 kieliszki białego wina, a dzisiaj czuje się jakby mnie krowa zjadła i wypluła..
    mam nadzieje ze do czasu, aż pójdziemy do kina na oppenhaimera mi przejdzie 🙈

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ