Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Bezimienna spełnienia wszystkich marzeń !
Alauda dobrze ze zrobilas te ana3 koniecznie do reumatologa, nie powinno mieć znaczenia jak wysoko dodatnie a objawy które maszalauda, Bezimienna lubią tę wiadomość
-
Alauda, mam dokładnie te same przeciwciała, bardzo dobrze, że się zbadałaś- zarówno toczeń, jak i Sjogren wymagają szeregu leków od samego początku ciąży (a najlepiej już przed, aby przygotować organizm).
A także później konkretnego postępowania prenatalnego (zwłaszcza Ro52- mogą powodować blok serca i szereg innych problemów u maluszka i konieczna jest specjalistyczna opieka w trakcie ciąży).
Niemniej- to naprawdę wspaniale, że się o tym dowiedziałaś, wiele kobiet nie wie o tym i tym samym nie mogą zapobiegać powiklaniom.
Trzymam mocno kciuki za dalszą diagnostykę u reumatologa 🤞alauda lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Lia. wrote:Hahah taaak! Naprawdę większość dziewczyn, które tu poznałam, są z Krakowa 🙈 Nie wiem o co tu chodzi, ale zdecydowanie Krakowianki to sympatyczne dziewczyny 😄
Jednorożec, pij na zdrowie! Dołączę się wirtualnie ❤️
Butterfly, czasem przez infekcję coś lubi się przesuwać, więc może akurat wypadnie dzień później 😉 A nawet jeśli nie to poradzisz sobie, najważniejsze że infekcję zaleczysz.
Lia. lubi tę wiadomość
'83
2020 -córka 4 lata❤️
2023 - 6 tc 💔 -
Butterfly23 wrote:Update od lekarza. Mam trzy bakterie, dostałam antybiotyk, mąż też i globulki. Ahhh najgorzej, że okres w piątek a ja w sobotę mam wesele i chciałam tamponów używać. No nic, mam nadzieję, że pozbędę się tego dziadostwa jak najszybciej
Butterfly23 lubi tę wiadomość
'83
2020 -córka 4 lata❤️
2023 - 6 tc 💔 -
agentka93 wrote:Alauda, mam dokładnie te same przeciwciała, bardzo dobrze, że się zbadałaś- zarówno toczeń, jak i Sjogren wymagają szeregu leków od samego początku ciąży (a najlepiej już przed, aby przygotować organizm).
A także później konkretnego postępowania prenatalnego (zwłaszcza Ro52- mogą powodować blok serca i szereg innych problemów u maluszka i konieczna jest specjalistyczna opieka w trakcie ciąży).
Niemniej- to naprawdę wspaniale, że się o tym dowiedziałaś, wiele kobiet nie wie o tym i tym samym nie mogą zapobiegać powiklaniom.
Trzymam mocno kciuki za dalszą diagnostykę u reumatologa 🤞
Zaczęłam sie diagnozować dzięki wskazówkom od Dziewczyn tutaj. Ja uważałam, ze moje bole stawów wynikają z wieku, przez to, ze noszę dziecko i to, ze kiedyś uprawiałam intensywnie sport.
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Dziewczynki, chyba ktoś mi męża podmienił 🙈 Wczoraj zaczął mi wysyłać jakieś filmiki na tik toku że mleko krowie obniża testosteron. Wieczorem chciałam kupić mleko do cappuccino na rano, to powiedział, żebyśmy wzięli owsiane 😳😂 Mój wielki chłop dla którego obiad bez mięsa to nie obiad i wszystkie wege rzeczy są "fu" wypił dziś to cappuccino w minutę i powiedział, że bardzo smaczne 😂 Później zaczął mi pokazywać jakieś filmiki z suplami dla mężczyzn poprawiające płodność - wytłumaczyłam mu ze bierze je już od dawna, ale ok 😂 No obudził się królewicz nagle po dwóch latach 🥴😂
Butterfly23, alauda, Jednorożec89 lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Lia. wrote:Dziewczynki, chyba ktoś mi męża podmienił 🙈 Wczoraj zaczął mi wysyłać jakieś filmiki na tik toku że mleko krowie obniża testosteron. Wieczorem chciałam kupić mleko do cappuccino na rano, to powiedział, żebyśmy wzięli owsiane 😳😂 Mój wielki chłop dla którego obiad bez mięsa to nie obiad i wszystkie wege rzeczy są "fu" wypił dziś to cappuccino w minutę i powiedział, że bardzo smaczne 😂 Później zaczął mi pokazywać jakieś filmiki z suplami dla mężczyzn poprawiające płodność - wytłumaczyłam mu ze bierze je już od dawna, ale ok 😂 No obudził się królewicz nagle po dwóch latach 🥴😂
Lia. lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny postaram się was doczytać i być ba bierząco Obecnie jestem na wyjeździe i nie mam jak ale… ogólnie jest super ale nie wypada nam tu serduszkowac i ja już w mojej głowie mam ze przegapcie moment ;( bo to 8 dc ale łykam wszelkie suplementy w tym nac i sie martwię że jak by było szybciej bo podobno sie przesuwa to …. Wiec mam stresa troszkę 🥺
Widzę że temat bólu stawów etc ja właśnie wczoraj dostałam list że po 3 latach dostałam w końcu termin wizyty u reumatologa 🙈 -
Dziewczynki, wpadłam na moment życzyć Wam miłego wieczoru 😘❤️ wyskoczyłam na drinka i dzisiaj piję Wasze zdrowie 🥂 🍹🍸 buziaki 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2023, 21:31
Elza1234, Lia., Gradiola, alauda, Butterfly23, Kadża lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Te terminy to jakaś masakra.
Pytałam z ciekawości o drożność na NFZ. To w tym roku nie ma już miejsc a na przyszły jest już lista rezerwowa na kilka miesięcy.
Więc myśle że drożność plus biopsja wyjdzie mnie ponad 1500. Dobrze że mam trochę zaskorniakow na czarna godzinęDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Te terminy to jakaś masakra.
Pytałam z ciekawości o drożność na NFZ. To w tym roku nie ma już miejsc a na przyszły jest już lista rezerwowa na kilka miesięcy.
Więc myśle że drożność plus biopsja wyjdzie mnie ponad 1500. Dobrze że mam trochę zaskorniakow na czarna godzinę
A próbowałaś poszukać w innym mieście? Ja ostatnio się miło zaskoczyłam jak 40km dalej był poszukiwany przezemnie rezonans właściwie od ręki.👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Ja się melduje po urodzinach, po piątlu już nie miałam ochoty na wielkie świętowanie. Spędziliśmy z mężem fajnie czas, obiad, kino. Zrobiliśmy dla śmieszków ankietę na Instagramie, ja się ubrałam w stylu Barbie, a mąż w stylu Oppenheimera. 🤣 No i było głosowanie na co idziemy, zarówno ja i on chcieliśmy Oppenheimera . Ale bilety już kupione tydzień wcześniej. Za tydzień impreza rodzinna, a jak sobie pomyślę, że mam się widzieć z mamą to mi się odechciewa gdziekolwiek jechać. Z drugiej strony mam poczucie, że będę żałowała, że nie pojechałam.
Poza tym, pozdrawiamy z PsiSynkiem spod kocyka. Bo pogoda dziś straszna. https://ibb.co/yXpBNYw
Btw. Nie chcę oceniać, ale czasami serce bierze przewagę nad rozumem, ale zastanawiam się jak rodzice 1,5 rocznego syna mogli dopuścić do sytuacji, że dziecko wyszło z domu. Tragiczna sytuacja. Patrząc na nasze historie, życie jest niesprawiedliwe. 🥲
Znowu jest tragiczny tydzień w Polsce, w Poznaniu wczoraj dziewczyna skoczyła pod pociąg. Pociąg relacji Świnoujście -> Kraków, pełen dzieci. I niestety, za nim zabezpieczyli miejsce zdarzenia, dzieciaki widziały te masakrę.Echo, Gradiola lubią tę wiadomość
-
Bezimienna wrote:Ja się melduje po urodzinach, po piątlu już nie miałam ochoty na wielkie świętowanie. Spędziliśmy z mężem fajnie czas, obiad, kino. Zrobiliśmy dla śmieszków ankietę na Instagramie, ja się ubrałam w stylu Barbie, a mąż w stylu Oppenheimera. 🤣 No i było głosowanie na co idziemy, zarówno ja i on chcieliśmy Oppenheimera . Ale bilety już kupione tydzień wcześniej. Za tydzień impreza rodzinna, a jak sobie pomyślę, że mam się widzieć z mamą to mi się odechciewa gdziekolwiek jechać. Z drugiej strony mam poczucie, że będę żałowała, że nie pojechałam.
Poza tym, pozdrawiamy z PsiSynkiem spod kocyka. Bo pogoda dziś straszna. https://ibb.co/yXpBNYw
Btw. Nie chcę oceniać, ale czasami serce bierze przewagę nad rozumem, ale zastanawiam się jak rodzice 1,5 rocznego syna mogli dopuścić do sytuacji, że dziecko wyszło z domu. Tragiczna sytuacja. Patrząc na nasze historie, życie jest niesprawiedliwe. 🥲
Znowu jest tragiczny tydzień w Polsce, w Poznaniu wczoraj dziewczyna skoczyła pod pociąg. Pociąg relacji Świnoujście -> Kraków, pełen dzieci. I niestety, za nim zabezpieczyli miejsce zdarzenia, dzieciaki widziały te masakrę.
Bezimienna, byliście na oppenheimerze ? Jak wrażenia?
Czytalam przed chwilą ze to dziecko zmarło a rodzice byli pod wpływem alkoholu. Tak naprawdę życie jest niesprawiedliwe, biedny maluch 😭Bezimienna lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Bezimienna wrote:Ja się melduje po urodzinach, po piątlu już nie miałam ochoty na wielkie świętowanie. Spędziliśmy z mężem fajnie czas, obiad, kino. Zrobiliśmy dla śmieszków ankietę na Instagramie, ja się ubrałam w stylu Barbie, a mąż w stylu Oppenheimera. 🤣 No i było głosowanie na co idziemy, zarówno ja i on chcieliśmy Oppenheimera . Ale bilety już kupione tydzień wcześniej. Za tydzień impreza rodzinna, a jak sobie pomyślę, że mam się widzieć z mamą to mi się odechciewa gdziekolwiek jechać. Z drugiej strony mam poczucie, że będę żałowała, że nie pojechałam.
Znowu jest tragiczny tydzień w Polsce, w Poznaniu wczoraj dziewczyna skoczyła pod pociąg. Pociąg relacji Świnoujście -> Kraków, pełen dzieci. I niestety, za nim zabezpieczyli miejsce zdarzenia, dzieciaki widziały te masakrę.
Polubiłam za urodziny i psisynka oczywiście 😘 Bardzo się cieszę, że dobrze się bawiłaś i miło spędziliście czas ❤️
Przez tydzień może się wiele zmienić. Może mama zdąży przemyśleć to i owo 🤞🤞 i ostatecznie będzie bardzo fajnie 😊
Okropnie przykro z powodu tego maluszka po takiej tragedii ludzie często się nie podnosząWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2023, 10:01
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Dziewczynki, wczoraj wypiłam tak dużo za Wasze zdrowie, że w ciemno moge powiedzieć, że już nic Wam nie dolega. Odwołujcie drożność, reumatologa itd. Już tego nie potrzebujecie😆🙈
Elza1234, izzy91, Butterfly23, Bezimienna , Gradiola, Lia., Jednorożec89, pandzia 🐼, Kadża lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
My wczoraj świętowaliśmy urodziny męża. Wypiłam dosłownie 3 kieliszki białego wina, a dzisiaj czuje się jakby mnie krowa zjadła i wypluła..
mam nadzieje ze do czasu, aż pójdziemy do kina na oppenhaimera mi przejdzie 🙈