Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly23 wrote:My tak co dwa dni.
Dziewczyny, ma któraś z Was thermomixa?
Tak, ja mam. Dostałam od męża po ślubie, więc to chyba znak że oficjalnie mnie mianował kurą domową 😂 A co tam, zastanawiasz się?Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Dziewczyny, ma któraś z Was thermomixa?
Mam Polecam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2023, 16:56
Lia., Butterfly23 lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Wiecie jak fajnie?
We wtorek sprzedajemy teściowej dzeci, idę z moim na pobranie nasienia ( mam go wspierać duchowo w poczekalni jak to określił) potem idziemy na kolację a potem Openhaimer.Echo, pandzia 🐼, Butterfly23, Elza1234, Kadża lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Wiecie jak fajnie?
We wtorek sprzedajemy teściowej dzeci, idę z moim na pobranie nasienia ( mam go wspierać duchowo w poczekalni jak to określił) potem idziemy na kolację a potem Openhaimer.
Zazdraszczam☺️ My nie mamy z kim zostawić Młodej i brakuje nam takich wyjść tylko we dwoje 😥83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Jednorożec89 wrote:Wiecie jak fajnie?
We wtorek sprzedajemy teściowej dzeci, idę z moim na pobranie nasienia ( mam go wspierać duchowo w poczekalni jak to określił) potem idziemy na kolację a potem Openhaimer.
Mega Bawcie się dobrze!2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
alauda wrote:Zazdraszczam☺️ My nie mamy z kim zostawić Młodej i brakuje nam takich wyjść tylko we dwoje 😥
Ja nie byłam w mężem na randce od dwóch lat bo dzieci, więc cieszę się podwójnieDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Lia. wrote:Tak, ja mam. Dostałam od męża po ślubie, więc to chyba znak że oficjalnie mnie mianował kurą domową 😂 A co tam, zastanawiasz się?
I tak sobie pomyślałam, że może powymieniamy się swoimi ulubionymi potrawami ☺️Lia. lubi tę wiadomość
-
Magdanka wrote:Dziewczynki ja też wczoraj solidnie opiłam wasze zdrowie i to żeby każda z nas miała swój mały cud. Myślę że przynajmniej kilka z nas zaraz będzie w ciąży bo nie żałowałam 😂
Jestem 4 dni po owulacji ale nie rozmyślałam czy mogę czy nie mogę, podobno na tym etapie dopóki nie ma pozytywnego testu to nie ma znaczenia, więc nie hamowałam się, poza tym chciałam odreagować 🙂
Życzę wam udanej niedzieli, u mnie dziś upał i zaraz wskakuje do basenu 🙂'83
2020 -córka 4 lata❤️
2023 - 6 tc 💔 -
Dziewczyny, ma któraś z Was thermomixa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2023, 19:15
'83
2020 -córka 4 lata❤️
2023 - 6 tc 💔 -
Gradiola wrote:Ja mam TM 6🙂dużo w nim gotuje na codzien. Kupiłam rok temu jak córka miała 2 lata. Jestem z niego zadowolona.
Ja np nigdy nie robiłam słynnej karkówki po karkonosku, a chyba wszyscy, których znam to było danie w czołówce po zakupie.
Aaa najważniejsze o czym zapomniałam! Zupy! Zupy gotuje tylko w thermosiu, prócz rosołu. Wychodzą bardzo smacznepandzia 🐼 lubi tę wiadomość
-
Ja od siebie mogę polecić: indyk w musztardowym sosie, muszle makaronowe faszerowane ricottą, krewetki w sosie maślanym, kurczak w jogurtowym sosie curry, risotto z cukinią i serem feta.
Właśnie przejrzałam swój „mój tydzień” to te dania co wypisałam wyżej są zbiorem z 4 miesięcy 🙈 bo jak już coś robię, to co już znam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2023, 19:23
Gradiola, Echo, Lia. lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny fajnie, że powstał ten wątek.
Mało pisze, ale zamierzam nadrobić.
U mnie ogólnie bywa różnie, raz lepiej , raz gorzej.
Może niektóre mnie kojarzą z wątku czekając na poronienie.... 6 marca miałam zabieg łyzeczkowania.
Zrobiliśmy sobie chwilę przerwy i zaczynamy znowu starania. Chociaż mieliśmy zacząć już w zeszłym miesiącu, ale powiem Wam , że się strasznie boję...
Z jednej strony niczego bardziej nie pragnę, z drugiej jest ogromny strach i nie wiem jak go przezwyciężyć ...
Pozdrawiam Was serdecznieStarania 2023:
I ciąża- poronienie 6.03- 7 tydz. (zabieg łyżeczkowania)
II ciąża- poronienie 7.10 - 6 tydz.
Mięśniaki macicy (śródścienne) -
Butterfly23 wrote:Podasz kilka nazw dań, które bardzo lubicie?
Ja np nigdy nie robiłam słynnej karkówki po karkonosku, a chyba wszyscy, których znam to było danie w czołówce po zakupie.
Aaa najważniejsze o czym zapomniałam! Zupy! Zupy gotuje tylko w thermosiu, prócz rosołu. Wychodzą bardzo smaczneWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2023, 19:31
Butterfly23, Lia. lubią tę wiadomość
'83
2020 -córka 4 lata❤️
2023 - 6 tc 💔 -
Moni89 wrote:Cześć Dziewczyny fajnie, że powstał ten wątek.
Może niektóre mnie kojarzą z wątku czekając na poronienie.... 6 marca miałam zabieg łyzeczkowania.
Zrobiliśmy sobie chwilę przerwy i zaczynamy znowu starania. Chociaż mieliśmy zacząć już w zeszłym miesiącu, ale powiem Wam , że się strasznie boję...
Z jednej strony niczego bardziej nie pragnę, z drugiej jest ogromny strach i nie wiem jak go przezwyciężyć ...
Pozdrawiam Was serdecznie -
Pozdrawiam Was serdecznie'83
2020 -córka 4 lata❤️
2023 - 6 tc 💔 -
Butterfly23 wrote:Jakie są Twoje ulubione potrawy?
Azjatycki ryż z warzywami, racuchy z jabłkami, wegańskie "chili con carne", placki cukiniowe (do tego pieczarki duszone ze śmietaną), kotlety pożarskie, pulpety z indyka w sosie koperkowym, kurczak z warzywny ryżem, gołabki, potrawka z kurczaka z warzywami, makaron w sosie serowo-pieczarkowym, makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami, domowe nuggetsy, żurek, zupa z kiszonych ogórków, azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym, zupa ziemniaczana, krupnik, zupa krem z porów, zupa pomidorowa spod Szrenicy, zupa koperkowa, pancakes - puszyste amerykańskie naleśnikiButterfly23, Lia., Gradiola lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Pozdrawiam Was serdecznie
Hej kochana, miło Cię widzieć Twój strach jest zrozumiały, każda z nas sie boi. Daj sobie tyle czasu ile potrzebujesz, nie musisz sie z niczy spieszyć.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:Azjatycki ryż z warzywami, racuchy z jabłkami, wegańskie "chili con carne", placki cukiniowe (do tego pieczarki duszone ze śmietaną), kotlety pożarskie, pulpety z indyka w sosie koperkowym, kurczak z warzywny ryżem, gołabki, potrawka z kurczaka z warzywami, makaron w sosie serowo-pieczarkowym, makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami, domowe nuggetsy, żurek, zupa z kiszonych ogórków, azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym, zupa ziemniaczana, krupnik, zupa krem z porów, zupa pomidorowa spod Szrenicy, zupa koperkowa, pancakes - puszyste amerykańskie naleśniki
Echo lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Dziękuje! Mam menu na przyszły tydzień 😍
Smacznego A z dodatków uwielbiam i bardzo polecam kapustę gotowaną, marchewkę z groszkiem na ciepło (ja używam groszku z puszki, bo tak gotuje się u mnie w domu), colesław oraz surówkę z marchewki z chrzanemButterfly23 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki...