Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    My tak co dwa dni.

Dziewczyny, ma któraś z Was thermomixa?

Tak, ja mam. Dostałam od męża po ślubie, więc to chyba znak że oficjalnie mnie mianował kurą domową 😂 A co tam, zastanawiasz się?

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    ⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
    Mąż (37):
    ☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Echo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    My tak co dwa dni.

Mam :) Polecam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2023, 16:56

Lia., Butterfly23 lubią tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
    - 11.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jak fajnie?
    We wtorek sprzedajemy teściowej dzeci, idę z moim na pobranie nasienia ( mam go wspierać duchowo w poczekalni jak to określił) potem idziemy na kolację a potem Openhaimer.

Echo, pandzia 🐼, Butterfly23, Elza1234, Kadża lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • alauda Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Wiecie jak fajnie?
    We wtorek sprzedajemy teściowej dzeci, idę z moim na pobranie nasienia ( mam go wspierać duchowo w poczekalni jak to określił) potem idziemy na kolację a potem Openhaimer.

Zazdraszczam☺️ My nie mamy z kim zostawić Młodej i brakuje nam takich wyjść tylko we dwoje 😥

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Echo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Wiecie jak fajnie?

Mega <3 Bawcie się dobrze!

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Zazdraszczam☺️ My nie mamy z kim zostawić Młodej i brakuje nam takich wyjść tylko we dwoje 😥

Ja nie byłam w mężem na randce od dwóch lat bo dzieci, więc cieszę się podwójnie

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Tak, ja mam. Dostałam od męża po ślubie, więc to chyba znak że oficjalnie mnie mianował kurą domową 😂 A co tam, zastanawiasz się?
    Nie nie. Mam już od 5 czy 6 lat. Ale więcej kurz zbiera niż w nim gotuje 🙈 do ciast idealny, robię w nim pasztety, likiery. Ale nie gotuje w nim na codzień. Przeglądam to cookidoo i wszystko już znam, a później gdzieś ktoś coś wrzuci i jakaś potrawa super wyglądająca, która jest od x lat na platformie a ja nigdy nie widziałam 🙈
    I tak sobie pomyślałam, że może powymieniamy się swoimi ulubionymi potrawami ☺️

Lia. lubi tę wiadomość

• Gradiola Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Dziewczynki ja też wczoraj solidnie opiłam wasze zdrowie i to żeby każda z nas miała swój mały cud. Myślę że przynajmniej kilka z nas zaraz będzie w ciąży bo nie żałowałam 😂
    Jestem 4 dni po owulacji ale nie rozmyślałam czy mogę czy nie mogę, podobno na tym etapie dopóki nie ma pozytywnego testu to nie ma znaczenia, więc nie hamowałam się, poza tym chciałam odreagować 🙂

Życzę wam udanej niedzieli, u mnie dziś upał i zaraz wskakuje do basenu 🙂
    Trzymam kciuki, aby to był ten szczęśliwy cykl 🙂🤞

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Mam :) Polecam!
    Jakie są Twoje ulubione potrawy?

• Gradiola Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    My tak co dwa dni.

Ja mam TM 6🙂dużo w nim gotuje na codzien. Kupiłam rok temu jak córka miała 2 lata. Jestem z niego zadowolona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2023, 19:15

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gradiola wrote:
    Ja mam TM 6🙂dużo w nim gotuje na codzien. Kupiłam rok temu jak córka miała 2 lata. Jestem z niego zadowolona.
    Podasz kilka nazw dań, które bardzo lubicie?
    Ja np nigdy nie robiłam słynnej karkówki po karkonosku, a chyba wszyscy, których znam to było danie w czołówce po zakupie.
    Aaa najważniejsze o czym zapomniałam! Zupy! Zupy gotuje tylko w thermosiu, prócz rosołu. Wychodzą bardzo smaczne

pandzia 🐼 lubi tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od siebie mogę polecić: indyk w musztardowym sosie, muszle makaronowe faszerowane ricottą, krewetki w sosie maślanym, kurczak w jogurtowym sosie curry, risotto z cukinią i serem feta.

Właśnie przejrzałam swój „mój tydzień” to te dania co wypisałam wyżej są zbiorem z 4 miesięcy 🙈 bo jak już coś robię, to co już znam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2023, 19:23

Gradiola, Echo, Lia. lubią tę wiadomość

• Moni89 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) fajnie, że powstał ten wątek.
    Mało pisze, ale zamierzam nadrobić.
    U mnie ogólnie bywa różnie, raz lepiej , raz gorzej.
    Może niektóre mnie kojarzą z wątku czekając na poronienie.... 6 marca miałam zabieg łyzeczkowania.
    Zrobiliśmy sobie chwilę przerwy i zaczynamy znowu starania. Chociaż mieliśmy zacząć już w zeszłym miesiącu, ale powiem Wam , że się strasznie boję...
    Z jednej strony niczego bardziej nie pragnę, z drugiej jest ogromny strach i nie wiem jak go przezwyciężyć ...

Pozdrawiam Was serdecznie

Starania 2023:
    I ciąża- poronienie 6.03- 7 tydz. (zabieg łyżeczkowania)
    II ciąża- poronienie 7.10 - 6 tydz.

Mięśniaki macicy (śródścienne)
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Podasz kilka nazw dań, które bardzo lubicie?
    Ja np nigdy nie robiłam słynnej karkówki po karkonosku, a chyba wszyscy, których znam to było danie w czołówce po zakupie.
    Aaa najważniejsze o czym zapomniałam! Zupy! Zupy gotuje tylko w thermosiu, prócz rosołu. Wychodzą bardzo smaczne
    O tak zupy i ciasta to jest numer 1 🙂👍 popieram. Ostatnio robiłam: sałatkę z soczewicą i gotowanymi burakami, barszcz ukraiński -uwielbiam😋ciasto ucierane z owocami, marchewkowe, pulpety drobiowe, zapiekankę ziemniaczaną z makaronem i szynką, wszystkie risotta i kaszotta są pyszne.Zupa ogórkowa z mięsem i wersja wege, krupnik, wszystkie warzywne, kremy i rybne, jajka na parze, galetta ze szpinakiem, ciasto na pizzę bardzo często i ciągle próbuje czegoś nowego. Mniam🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2023, 19:31

Butterfly23, Lia. lubią tę wiadomość

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni89 wrote:
    Może niektóre mnie kojarzą z wątku czekając na poronienie.... 6 marca miałam zabieg łyzeczkowania.
    Zrobiliśmy sobie chwilę przerwy i zaczynamy znowu starania. Chociaż mieliśmy zacząć już w zeszłym miesiącu, ale powiem Wam , że się strasznie boję...
    Z jednej strony niczego bardziej nie pragnę, z drugiej jest ogromny strach i nie wiem jak go przezwyciężyć ...

Hej. Miło, że się odezwałaś. Jeżeli się boisz, to nic na siłę. Musisz być gotowa. Strach będzie nam towarzyszył zawsze. Tego niestety nie unikniemy.

• Gradiola Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni89 wrote:

Naprawdę, wiem co czujesz to jest strach, czy nie powtórzy się to znowu...kobiety które są po stracie już zawsze będą mieć ten lęk gdzieś z tyłu głowy...daj sobie czas. Musisz być gotowa i zrelaksowana, nic na siłę. Twój komfort psychiczny jest bardzo ważny.

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Echo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Jakie są Twoje ulubione potrawy?

Azjatycki ryż z warzywami, racuchy z jabłkami, wegańskie "chili con carne", placki cukiniowe (do tego pieczarki duszone ze śmietaną), kotlety pożarskie, pulpety z indyka w sosie koperkowym, kurczak z warzywny ryżem, gołabki, potrawka z kurczaka z warzywami, makaron w sosie serowo-pieczarkowym, makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami, domowe nuggetsy, żurek, zupa z kiszonych ogórków, azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym, zupa ziemniaczana, krupnik, zupa krem z porów, zupa pomidorowa spod Szrenicy, zupa koperkowa, pancakes - puszyste amerykańskie naleśniki <3

Butterfly23, Lia., Gradiola lubią tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni89 wrote:

Hej kochana, miło Cię widzieć <3 Twój strach jest zrozumiały, każda z nas sie boi. Daj sobie tyle czasu ile potrzebujesz, nie musisz sie z niczy spieszyć.

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Azjatycki ryż z warzywami, racuchy z jabłkami, wegańskie "chili con carne", placki cukiniowe (do tego pieczarki duszone ze śmietaną), kotlety pożarskie, pulpety z indyka w sosie koperkowym, kurczak z warzywny ryżem, gołabki, potrawka z kurczaka z warzywami, makaron w sosie serowo-pieczarkowym, makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami, domowe nuggetsy, żurek, zupa z kiszonych ogórków, azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym, zupa ziemniaczana, krupnik, zupa krem z porów, zupa pomidorowa spod Szrenicy, zupa koperkowa, pancakes - puszyste amerykańskie naleśniki <3
    Dziękuje! Mam menu na przyszły tydzień 😍

Echo lubi tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Dziękuje! Mam menu na przyszły tydzień 😍

Smacznego <3 A z dodatków uwielbiam i bardzo polecam kapustę gotowaną, marchewkę z groszkiem na ciepło (ja używam groszku z puszki, bo tak gotuje się u mnie w domu), colesław oraz surówkę z marchewki z chrzanem <3

Butterfly23 lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ