Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • alauda Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę rodzić w maju, piękny miesiąc. I myśląc praktycznie - obejdzie się bez kupowania ciążowej kurtki na zimę, a takowej nie mam :D

Lia. lubi tę wiadomość

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Pogoda dalej nie nastraja 😫
    Alauda przytulam 😔ale tak jak piszesz nowy miesiąc, nowa nadzieja. Aczkolwiek ja już mam tak, że kolejny miesiąc, ta sama nadzieja…
    Oglądaliśmy wczoraj zabójcze wesele na netflixie. Pierwsza część to zabójczy rejs. Polecamy, można się pośmiać ☺️
    Czy acard blokuje owulacje? Ja mam na acardzie owulacje, więc chyba nie blokuje. Ale to tak jest ze wszystkim. Jakieś skutki uboczne mogą wystąpić. W tym może komuś zablokował owulacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 10:07

• alauda Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Dzień dobry! Pogoda dalej nie nastraja 😫
    Alauda przytulam 😔ale tak jak piszesz nowy miesiąc, nowa nadzieja. Aczkolwiek ja już mam tak, że kolejny miesiąc, ta sama nadzieja…
    Oglądaliśmy wczoraj zabójcze wesele na netflixie. Pierwsza część to zabójczy rejs. Polecamy, można się pośmiać ☺️
    Czy acard blokuje owulacje? Ja mam na acardzie owulacje, więc chyba nie blokuje. Ale to tak jest ze wszystkim. Jakieś skutki uboczne.

Mam nadal tą nadzieję, że szybko się uda, ale gdzieś tam z tyłu głowy obawiam się, że każdego miesiąca przyjdzie rozczarowanie i z każdym miesiącem będzie coraz ciężej wierzyć i walczyć.

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Ja mam od rana dziś tak podły humor, ze najchętniej zakopałabym się w domu na zawsze

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Mogę rodzić w maju, piękny miesiąc. I myśląc praktycznie - obejdzie się bez kupowania ciążowej kurtki na zimę, a takowej nie mam :D
    To fakt, dla mnie wiosna i lato najlepszy czas na rodzenie dzieci bo wspaniała pogoda na spacery, jak się okazało ze mam termin na grudzień to pomyślałam fatalna pogoda mi zimno jak jest poniżej 20 stopni a spacery w zimie?( wyrzuty sumie ja razy milion za takie myślenie jak się zakończyło poronieniem)

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Cześć dziewczyny
    Ja mam od rana dziś tak podły humor, ze najchętniej zakopałabym się w domu na zawsze
    Coś się stało? Zrób dla siebie coś przyjemnego 🙂

05.2023 👼🏻
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Cześć dziewczyny

Ja od wczoraj czuję się tragicznie... Dołączam i przytulam <3

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
    - 11.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie wachania nastroju ze tragedia, raz pełna dobrych myśli ze się uda zajść w szczęśliwa ciąże a za chwile ze już nigdy się nie uda i tak w kółko

05.2023 👼🏻
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie stało. Ale po prostu jest mi źle samej ze sobą.
    Na szczęście jutro mam kolejne spotkanie z terapeutka, może mi to pomoże.
    Za wiele dla siebie nie zrobię dziś, bo za godzinę wychodzę do pracy 😅

Pinkflower lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMiNi wrote:
    Ja mam takie wachania nastroju ze tragedia, raz pełna dobrych myśli ze się uda zajść w szczęśliwa ciąże a za chwile ze już nigdy się nie uda i tak w kółko

Mam tak samo. Czasem mam ochotę nie wstawać z łóżka bo mnie wszystko przygniata. A potem kolejny dzien i jest ok. Yyh no ciężko sie tego pozbyć. Niby się żyje normalnie, wiadomo inne obowiązki ale cały czas to gdzieś z tyłu głowy jest taka niepewność i przemyślenia. Gdyby się dało tak przesunąć czas i wiedzieć czy nam się uda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 11:28

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduje i mam -15cm mniej na głowie. Włosy miałam już do tyłka 🤣. Ale były zniszczone. Chciałabym, aby z nożyczkami i włosami i jednym cięciem odeszły wszystkie problemy. Ale w sumie i tak się czuję lżej i lepiej. Za miesiąc idę na ponowna regeneracje. Cudnie nawilżone włosy. I nie będą się teraz puszyć. ☺️

Elza1234, Butterfly23, Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze lubiłam krótkie włosy. Teraz zapuściłam i mam do biustu. Po wakacjach miałam ściąć, ale nie wiem 🤭
    A ja Wam powiem moje drogie, że ja w tym cyklu odpuściłam w połowie de facto, ale odpuściłam i jest mi z tym zajebiście. Żadnego mierzenia temperatury, żadnych monitoringów, żadnego kłucia, żadnych myśli co mi wolno a co nie. Mam w sobie taki spokój. Czuje się taka wewnętrznie aż rozleniwiona. Ja nawet nie wiem który mam dziś dc a co dopiero myśleć o dpo 🙈 i szczerze mam wyjebongo czy owulacja była, czy też nie. I cieszę się każdym takim dniem, bo we wrześniu już tego nie uświadczę. Ale jeżeli będzie trzeba, to co dwa miesiące będę sobie robiła taki reset.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 11:45

Pinkflower, Echo, Lia. lubią tę wiadomość

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Ja zawsze lubiłam krótkie włosy. Teraz zapuściłam i mam do biustu. Po wakacjach miałam ściąć, ale nie wiem 🤭
    A ja Wam powiem moje drogie, że ja w tym cyklu odpuściłam w połowie de facto, ale odpuściłam i jest mi z tym zajebiście. Żadnego mierzenia temperatury, żadnych monitoringów, żadnego kłucia, żadnych myśli co mi wolno a co nie. Mam w sobie taki spokój. Czuje się taka wewnętrznie aż rozleniwiona. Ja nawet nie wiem który mam dziś dc a co dopiero myśleć o dpo 🙈 i szczerze mam wyjebongo czy owulacja była, czy też nie. I cieszę się każdym takim dniem, bo we wrześniu już tego nie uświadczę. Ale jeżeli będzie trzeba, to co dwa miesiące będę sobie robiła taki reset.
    Ja straciłam rachubę w dpo. Wczoraj winko wleciało... 🤣 Wiem tyle, że biorę Accard, i tyle. 😃bo to zalecenia. Ale.tez mi z tym dobrze..że nie żyje od pomiaru do pomiaru.

• JaMiNi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska tak najgorzej ze nie mamy na to wpływu to jest najgorsze jak się nie ma kontroli 🙁
    Bezimienna to fryzura odświeżona, ja mam za tydzień fryzjera i rzęsy ale ja tego nie lubie 🫣 dla mnie to męka siedzenia 2h, podziwiam kobiety które chodzą na rzęsy, paznokcie kosmetyczka itd
    Butterfly, ja akurat nie myśle co mi wolno a co nie, temperatury nie mierze bo i tak mamy remont w chałupie i nocujemy gdzie indziej wiec ta jakość snu taka kiepska, jedyne co to te owulaki robię które mi wyjść pozytywnie nie chcą 🫣 i pewnie gdybym nie wywaliła aromka po pierwszym udanym cyklu to pewnie by poszedł w ruch 😬 wiec i wkurzona na siebie jestem za to 🥴
    Ja tak nawet myśle ze jakbym miała do wyboru pare msc starań i gwarancje sukcesu a z marszu invitro z sukcesem to bym wybrała druga opcje, jestem okropnie niecierpliwa osoba która szybko się zniechęca

05.2023 👼🏻
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Ja straciłam rachubę w dpo. Wczoraj winko wleciało... 🤣 Wiem tyle, że biorę Accard, i tyle. 😃bo to zalecenia. Ale.tez mi z tym dobrze..że nie żyje od pomiaru do pomiaru.
    Ja tez winkuje 😅 to już nie daje się zwariować

05.2023 👼🏻
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Ja się melduje i mam -15cm mniej na głowie. Włosy miałam już do tyłka 🤣. Ale były zniszczone. Chciałabym, aby z nożyczkami i włosami i jednym cięciem odeszły wszystkie problemy. Ale w sumie i tak się czuję lżej i lepiej. Za miesiąc idę na ponowna regeneracje. Cudnie nawilżone włosy. I nie będą się teraz puszyć. ☺️

Ja również miałam często bardzo długie włosy, tez i poniżej pasa. Ostatnim razem ściełam je na krótko w styczniu 2021 (do uszu) i za miesiac byłam w ciąży.
    Od tamtej pory je zapuszczam, tylko przycinam końcówki.... I mam takie poje....ne myśli, że może jesli znow dam je sciąć na krótko to znów zajdę w szczęsliwą ciąże. W głowie się mi przewraca.

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • alauda Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMiNi wrote:
    To fakt, dla mnie wiosna i lato najlepszy czas na rodzenie dzieci bo wspaniała pogoda na spacery, jak się okazało ze mam termin na grudzień to pomyślałam fatalna pogoda mi zimno jak jest poniżej 20 stopni a spacery w zimie?( wyrzuty sumie ja razy milion za takie myślenie jak się zakończyło poronieniem)

Spacery w zimie to nie problem. Córkę mam z końca października i dało radę. Moze nawet lepiej, bo jak juz była wiosna/lato to coś miala okazję pooglądać, a tak to zimę przespała w gondoli.
    Tylko, że u nas w zachpom zimy są łagodniejsze....

A jeśli chodzi o złe myśli, to zachodząć w drugą ciążę miałam podły humor, byłam przemęczona itp i myslalam, po co mi to drugie dziecko? I teraz myslę, że to przez te złe mysl się nie udalo, że dzidzia myslała, ze jej nie chce i odeszla z tego powodu

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Wron Kraa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że dopiero teraz odpisuje, ale poniedziałku od rana są zawalone praca u mnie. A jeszcze dodali nam od dziś wyprzedaż.

@Izzy91 odpoczywaj ile możesz:)
    Butterfly23 wrote:
    Polubiłam za te mdłości 😁 a niech sponiewiera! Nie no żartuje oczywiście 😘 jak często i mało to kochana dobrze. A przytyć no przytyjesz, nie będę Cię oszukiwać 🤣 ale jeszcze nie teraz, za kilka miesięcy 🤰🏼❤️

Wron Kraa a Ty jak się czujesz?

Czuje się tak że mogłabym góry przenosić, ale staram się oszczędzać. Pospałabym więcej, więc jak się da to drzemie. Lekko pobolewa mnie podbrzusze i czekam na rozwój symptomów.

@alauda maj będzie pięknym miesiącem! Trzymam kciuki 🤞🤞🤞 za kolejny twój cykl! Ja mam w szafie skitrana kurtkę zimową XL kupiona kiedyś na wyprzedaży (normalnie noszę S/M) już miałam ją ostatnio wyrzucić bo tyle miejsca zajmuje ale mam nadzieję że się po prostu przyda!

A co do włosów, to odkąd rzuciłam AH, obcięłam to co było po niej to mam loki jak baranek. Wcześniej też mi się kręciły włosy, ale po odstawieniu tabletek - niesamowite jak odpowiednią pielęgnacją można wydobyć naturalny skręt:) po poronieniu sama sobie pod wyplywem impulsu ścięłam włosy na krótko + grzywka, wiecie tak jak kobiety w filmach robią jak mają przełomowy moment w życiu, i to był strzał w 10!

Wracam do pracy, odezwę się wieczorem:) bądźcie dzielne! Już u mnie wyszło ☀️ pod dwóch dniach deszczu.

👗35l. AMH 2.2
    👖36l.

Pierwsza ciąża
    27.04.2023 💔 8tc

A teraz:
    1.08.2023 ⏸️ Beta 76
    3.08 Beta 308
    21.08 mamy ❤️ w 6t3d
    20.09 3.96 cm w 10t6d
    27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
    18.10/15.11 wszystko ok!
    6.12 459g naszego ☀️
    27.12 to 💓
    17.01 już 1300g 🌞
    7.02/28.02 wszystko ok!

19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g :)
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Ja również miałam często bardzo długie włosy, tez i poniżej pasa. Ostatnim razem ściełam je na krótko w styczniu 2021 (do uszu) i za miesiac byłam w ciąży.
    Od tamtej pory je zapuszczam, tylko przycinam końcówki.... I mam takie poje....ne myśli, że może jesli znow dam je sciąć na krótko to znów zajdę w szczęsliwą ciąże. W głowie się mi przewraca.
    Ja miałam w głowie myśli, że jak mi się złamie paznokcie z to znowu będę miała pozytywny test. W styczniu w dniu testowania złamałam paznokieć do krwi. Więc ten dzień był bolesny i szczęśliwy jednocześnie. Więc znam.to, i jakkolwiek byłoby to niemądre, to dobrze wiemy, że każda z nas szuka mniej lub bardziej podświadomie znaku od świata, że się udało.

PS ten sam paznokieć złamał mi się mirciac temu, a testu pozytywnego nie było 🤣

alauda lubi tę wiadomość

• izzy91 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje włosy już wołają o pomstę do nieba ale ja jak idę na wizytę to spędzam tam ponad 4 h więc raczej bym teraz nie wysiedziała 😄 więc wybiorę się końcem wrześnie jak uda się przejść 1 trymestr i poczuje się lepiej 😉 co do rzęs, paznokci, to nie chodzę bo rzęsy mam swoje ładne, a na paznokcie to mi kasy szkoda i sama sobie robię hybrydy w domu 😅 ale generalnie dla mnie największym problemem jest to że ja w takich miejscach nie za bardzo lubię rozmawiać a czuję presję że trzeba coś mówić bo niezręczna cisza 😆😆

Butterfly, Bezimienna super że się rozluznilyscie i podchodzicie spokojnie do tego cyklu, to dobrze robi na psychikę.

Mnie ta pogoda zaczyna dobijać, zbliżamy się do końca wakacji w tu jesień za oknem 😭 za tydzień jadę do rodziców na wieś więc mam nadzieję że troche słońca wyjdzie 🌞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 12:10

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ