Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojeej też uwielbiam Bolesławca, co chwilę zamawiam jakieś kubki, talerzyki i miseczki. Nie chce nawet liczyć ile kasy stoi za witryną 😁
Ale tłumaczę sobie że to dobra inwestycja, kiedyś dam je w spadku wnukom 😁Lia. lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny uzywalyscie tych testów owulacyjnych z clear blue? Zastnawiam się w jakie zainwestować i myśle nad nimi 🤔 podobno bardzo precyzyjne te fioletowe
-
izzy91 wrote:Hmmm ciężko powiedzieć, z jednej strony jak się tak zle czuję to myślę że może być wszystko ok, a z drugiej z historią poronienia bez ustalonej przyczyny to ciężko się pozbyć myśli że zaraz coś się stanie. Na szczęście wizytę mam z rana to może nie zdążę się bardzo zestresować 🫣
Super że od rana! Będzie pięknie, zobaczysz!
Ja mam równo za dwa tygodnie, już mnie kusiło żeby dzisiaj podejść ale znam mojego gina, powiedziałby mi proszę przyjść za dwa tygodnie:)
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Wron Kraa wrote:Super że od rana! Będzie pięknie, zobaczysz!
Ja mam równo za dwa tygodnie, już mnie kusiło żeby dzisiaj podejść ale znam mojego gina, powiedziałby mi proszę przyjść za dwa tygodnie:)Wron Kraa lubi tę wiadomość
-
JaMiNi wrote:Alauda wredna @ 😡 nowy cykl nowe starania, ostatnio wyczytałam na fejsie ze znowu acard może przeszkadzać w owulacji i bądź tu mądry 🥴
Od 10 dc robię testy owulacyjne z dozu i jakoś nic nie wskazuje żeby owulacja się zbliżała ehhh
Tempdrop pokazuje że już po 🙈ale nie możliwe żebym miała chyba w 1 dniach cyklu. Stresuje się troszkę bo niby na luzie mam podchodzić No ale nie moge ;( a jeszcze świadomość że No nie było jak serduszkowac i mogło jednak poukładać się inaczej i przeoczyć mogłam szanse mnie dobija. Choć mam nadzieje że organizm mi pokaże i testy za pare dni że opaska się pomyliła …. Dodam że mam tez i używam lady comp i on jesCze nie pokazał owu wiec 🤞🙈🙏
-
JaMiNi wrote:Dziewczyny uzywalyscie tych testów owulacyjnych z clear blue? Zastnawiam się w jakie zainwestować i myśle nad nimi 🤔 podobno bardzo precyzyjne te fioletowe
-
Kadża miałam pytać jakie robisz, no właśnie te testy różnie polecają, najbardziej chyba z rossmana i widziałam ze tez dziewczyny na fb polecały z action,
Alauda jakie testy robiłaś który nie pokazały owulacji a lekarz mówił ze była? -
JaMiNi wrote:Kadża miałam pytać jakie robisz, no właśnie te testy różnie polecają, najbardziej chyba z rossmana i widziałam ze tez dziewczyny na fb polecały z action,
Alauda jakie testy robiłaś który nie pokazały owulacji a lekarz mówił ze była?
Robiłam Horieny. Ale jak nie wyszły, to zrobiłam zawsze niezawodny Facelle i tez nie wyszedł. A owulacja była kilka godzin później, w nocy 🤷🏻♀️83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
JaMiNi wrote:Lia to by trzeba było być co chwile na usg na monitoringu 🫣 kupa kasy. Jestem na jednej grupie na fejsie o staraniach i strasznie mnie irytuje to pisanie ze trzeba iść co cykl sprawdzać czy będzie owulacja a później czy pęcherzyk pękł, serio nie jest łatwo się nawet prywatnie dostać do ginekologa nie każdy ma pakiety medyczne i może klepnąć z dnia na dzien termin
JaMiNi, ja mogę to potwierdzić bez 2 zdan. 1 monitoring w miesiącu można sobie zaplanować wcześniej i dograć to z pracą czy innymi obowiązkami ale ten kolejny to ja np mam takie kombinacje w pracy że tu jakąś nadgodzine odbiorę zostanę dłużej bo np termin jest w środku dnia. A jak mam na sam koniec wizytę koło 20 to znowu czekam bo zawsze jakieś opóźnienie. I tak każda wizyta 100, teraz np mam 3 wizyty. Jeśli chodzi o luxmed to oni monitoringu raczej nie robią bi zawsze jest po co, do tego nie ma wskazan. Próbowałam ostatnio odzyskać kase za monitoring właśnie z pakietu. Wysłałam wszystkie papiery faktury i dostałam maila, zs nic z tego bo powinnam mieć na monit skierowanie. Ja dziękuję szarpać się z nimi i prosić, wolę zapłacić.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Mnie tez zawsze najbardziej denerwowała ta druga wizyta z monitoringu. Bo 1 umawiałam sobie na spokojnie z wyprzedzeniem, ale ta druga to było szukanie igły w stogu siana. Czasem o 7 rano w sb musiałam iść.. No i oczywiście jedna i druga wizyta płatna, sumarycznie 290 zł…
Myślałam, ze mój portfel trochę odpocznie przez te kilka miesiacy braku monitoringów, ale nowy lekarz zlecił mi jedno badanie a mężowi 3, w czwartek będziemy lżejsi o tysiąc zł…Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 20:28
-
Przepraszam, że wejdę wam w słowo, ale muszę i tym napisać. Wróciłam niedawno od okulisty, chodzę co roku na kontrol z uwagi na wadę wzroku itp. Od słowa do słowa powiedziałam mu o ciąży i poronieniu. Rany, co za wspaniały facet, porozmawiał ze mną, opowiedział o historii poronienia swojej żony, to bylo takie empatyczne. Normalnie mógł powiedzieć, że mu przykro i że będzie dobrze, uciać temat, a rozgadalismy się jak starzy znajomi.
Życzył mi żebym się wyspała na zapas przed porodem, a dla mnie to nadal nie do uwierzenia że teraz będzie dobrze. Uspokoję się chyba dopiero po 1 trymestrze.
Tak mnie to wyczerpało, poszłam spać na godzinę.👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
syska wrote:Mam tak samo. Czasem mam ochotę nie wstawać z łóżka bo mnie wszystko przygniata. A potem kolejny dzien i jest ok. Yyh no ciężko sie tego pozbyć. Niby się żyje normalnie, wiadomo inne obowiązki ale cały czas to gdzieś z tyłu głowy jest taka niepewność i przemyślenia. Gdyby się dało tak przesunąć czas i wiedzieć czy nam się uda
Cześć .Doskonale Cię rozumiem,mam tak samo.Starania 2023:
I ciąża- poronienie 6.03- 7 tydz. (zabieg łyżeczkowania)
II ciąża- poronienie 7.10 - 6 tydz.
Mięśniaki macicy (śródścienne) -
Dzień dobry we wtorek. Miłego dzionka ☀️
Bezimienna piękny kubek 😍 też uwielbiam kubki! I też od 1.12 wyciągam świąteczne 😂
Wron Kraa świetny lekarz. Okulista a ma więcej empatii i zrozumienia do kobiety niż nie jeden ginekolog. Na pewno jest cudownym mężem. Ale wyspać na zapas niestety się nie da 😁
Jednorożec kciuki za dzisiejsze badanie męża 🤞🏻Wron Kraa, Jednorożec89, izzy91, Pinkflower, alauda lubią tę wiadomość
-
Kochane czy możecie polecić coś na infekcje intymna? Czuje pieczenie, bez upławów, zmienionego zapachu czy zaczerwienienia ale jest to dość dokuczliwe ☹️
-
Wron Kraa super lekarz, teraz już musi być dobrze, jak się czujesz? Przyjmujesz jakieś leki czy nie ma takiej potrzeby?
Magdanka tantum rosa, nasiadówki, probiotyk intymny, clotrimazolum, provag zależy co zadziała, na mnie te zwykle bez recepty globulki jeszcze gorzej działały zawsze -
JaMiNi wrote:Wron Kraa super lekarz, teraz już musi być dobrze, jak się czujesz? Przyjmujesz jakieś leki czy nie ma takiej potrzeby?
Magdanka tantum rosa, nasiadówki, probiotyk intymny, clotrimazolum, provag zależy co zadziała, na mnie te zwykle bez recepty globulki jeszcze gorzej działały zawsze
Dziękuję kochana że pytasz:) Nie mam wskazań do leków, póki co. Dziś nie mogłam spać, z uwagi na natrętne myśli, ale jak już wypiłam kawę to czuję że będzie dobry dzień! W końcu doturlam się na działkę, zobaczyć jaką deszczową orgie zrobiły sobie śliskie mendy🐌 przez weekend.
I życzę wam też pięknego dnia! ☀️☀️☀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2023, 08:20
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
Wron Kraa wrote:Dziękuję kochana że pytasz:) Nie mam wskazań do leków, póki co. Dziś nie mogłam spać, z uwagi na natrętne myśli, ale jak już wypiłam kawę to czuję że będzie dobry dzień! W końcu doturlam się na działkę, zobaczyć jaką deszczową orgie zrobiły sobie śliskie mendy🐌 przez weekend.
I życzę wam też pięknego dnia! ☀️☀️☀️