Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
JaMiNi wrote:A kiedy wizyta dokładnie ? To chyba dobrze ze nie ma żadnych wskazań do leków ani żadnych niepokojących dolegliwości, pewnie się czas masakrycznie dłuży do tej wizyty
Niesamowicie się dłuży. 21.08 i to koło 15.
Zastanawiam się czy skoczyć na betę jeszcze w tym tygodniu, kontrolnie. Jakbym na NFZ miała innego lekarza niż prywatnie to załatwiłbym coś wcześniej a tak, czekam.
Jejku, mam nadzieję że szybko się wykurujecie, nic przyjemnego! Oby leki zadziałały od razu.👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Kadża wrote:JaMiNi dziękuje. Usunęłam poprzedni post. Pogadałam tez z mężem i będziemy działać
My jeszcze używamy feminum żel nawilżający i niby jest ok, ale znalazłam info ze wszystkie żele nawilżające na bazie wody mogą mieć wpływ na spowolnienie plemników, a mi ciężko bez żelu, nie mam problemu z podnieceniem, orgazmem ale cierpię na suchotyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2023, 12:51
-
JaMiNi wrote:Bo co innego można zrobić, tak jak owulaki nie dają pewności ze owu będzie tak samo ze była, ale wiadomo jak wychodzą negatywnie to entuzjazm spada.
My jeszcze używamy feminum żel nawilżający i niby jest ok, ale znalazłam info ze wszystkie żele nawilżające na bazie wody mogą mieć wpływ na spowolnienie plemników, a mi ciężko bez żelu, nie mam problemu z podnieceniem, orgazmem ale cierpię na suchoty
Tak to prawda że drogeryjne żele mogą utrudniać drogę plemnikom. Nawet na niektórych jest to napisane z tyłu drobnym maczkiem. Też miałam i mam problem z nawilżeniem, praktycznie go nie ma 😂
Ja polecam żel conceive plus, jest cholernie drogi ale ponoć ma ułatwić poruszanie się plemników. Fajnie nawilża i starcza na długo, niestety plemniki jeszcze nie trafiły tam gdzie trzeba 😂 -
Magdanka wrote:Tak to prawda że drogeryjne żele mogą utrudniać drogę plemnikom. Nawet na niektórych jest to napisane z tyłu drobnym maczkiem. Też miałam i mam problem z nawilżeniem, praktycznie go nie ma 😂
Ja polecam żel conceive plus, jest cholernie drogi ale ponoć ma ułatwić poruszanie się plemników. Fajnie nawilża i starcza na długo, niestety plemniki jeszcze nie trafiły tam gdzie trzeba 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2023, 13:43
-
Ja akurat conceive lubię piecze mnie po ferlisafe a też mam suchoty, jak odpowiednio nie zadbam o nawilżenie to potem mam obtarcia w to strasznie nieprzyjemneDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
A gdzie kupujecie? Na necie praktycznie tego nie ma, No i tak jak już pisałam trochę mnie to odstraszało ze zaaplikować 15 min przed stosunkiem
-
Ja go zamawiam tutaj
https://www.apo-discounter.pl/conceive-plus-fertilitaetsgleitmittel-75ml-pzn-00479132?pgrp=C&gclid=Cj0KCQjwz8emBhDrARIsANNJjS5Xm4jQMTXVnta_9bqD0E-xcFaB8tZJCmRxrp7LZ1ad9wx93WxM_vAaAn22EALw_wcB
I nie aplikuje go wcześniej używam go do gry wstępnej i to nawet nie sobie
Ps P. Za raz przychodzi z pracy az boję się jaki ma nastrój. On się nie boi wyników tylko samego pozyskania materiału do badańWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2023, 14:18
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jakby faceci mieli tyle badań co my przechodzić to żadne dzieci by się nie rodziły 😄
Badanie będzie w klinice? Mi się wydaje se tak najlepiej bo nawet jak będą inni mężczyźni to jest świadomość ze każdy przez to przechodził, mój jak robił badanie to mówił ze sporo par było. -
Tam gdzie byłam ostatnio u gina mają pokoik do oddawania nasienia.
A on właśnie odwrotnie, twierdzi że jak sobie pomyśli ilu facetów przed nim to tam robiło to go odrzuca.Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Jednorożec89 wrote:Tam gdzie byłam ostatnio u gina mają pokoik do oddawania nasienia.
A on właśnie odwrotnie, twierdzi że jak sobie pomyśli ilu facetów przed nim to tam robiło to go odrzuca. -
Jednorożec89 wrote:Tam gdzie byłam ostatnio u gina mają pokoik do oddawania nasienia.
A on właśnie odwrotnie, twierdzi że jak sobie pomyśli ilu facetów przed nim to tam robiło to go odrzuca.Lia. lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Wiesz co, to się kompletnie nie myśli w tych kategoriach. Nie idzie tam zrobić sobie dobrze, a oddać nasienie do badania. I nie jest to ani komfortowe ani przyjemne. A pokoje są odkażane po każdym pacjencie. I szczerze, mój mąż ani ja nigdy na to tak nie patrzyłam, że ktoś tam był wcześniej. U ginekologa przed Tobą też babka siedzi na fotelu i korzysta z głowicy do usg.Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Butterfly23 wrote:Wasi chłopcy są dzięki in vitro, czy tak „na zaś” mroziliście?
Krótko po naszych zaręczynach u mojego męża wykryto ziarnicę zlosliwą, w początkowym stadium bez przerzutów, od razu zalecono chemioterapię i tu lekarz nas ostrzegł że jednym z możliwych skutków ubocznych jest bezpłodność i jak chcemy mieć dzieci to musimy zabezpieczyć nasienie, na szczęście chłopcy są poczęci naturalnie więc nic takiego się nie stałoDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
JaMiNi wrote:Wron Kraa o to faktycznie kupę czasu 🫣 który to już będzie tydzień ?
To będzie 7 tydzień. Tak w sam raz, według niego.
Ja to zawsze odpisuje po czasie, wybaczcie.
Izzy91 trzymam kciuki za jutro! Mam nadzieję że wyslesz nam zdjęcie kuleczki:) ❤️👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Jednorożec89 wrote:Krótko po naszych zaręczynach u mojego męża wykryto ziarnicę zlosliwą, w początkowym stadium bez przerzutów, od razu zalecono chemioterapię i tu lekarz nas ostrzegł że jednym z możliwych skutków ubocznych jest bezpłodność i jak chcemy mieć dzieci to musimy zabezpieczyć nasienie, na szczęście chłopcy są poczęci naturalnie więc nic takiego się nie stało
-
Wron Kraa wrote:To będzie 7 tydzień. Tak w sam raz, według niego.
Ja to zawsze odpisuje po czasie, wybaczcie.
Izzy91 trzymam kciuki za jutro! Mam nadzieję że wyslesz nam zdjęcie kuleczki:) ❤️