Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Izzy Ty dzisiaj masz wizytę?
Dobrze że słońce bo mam zaległości w praniu. Pralka włączona od samego rana. A przy dzieciach to naprawdę nie ma końcaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Magdanka wrote:Kochane czy możecie polecić coś na infekcje intymna? Czuje pieczenie, bez upławów, zmienionego zapachu czy zaczerwienienia ale jest to dość dokuczliwe ☹️
Mi zawsze pomagał Canesten. Jedna globulka i było po problemie.Magdanka lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Jednorożec89 wrote:Izzy Ty dzisiaj masz wizytę?
Dobrze że słońce bo mam zaległości w praniu. Pralka włączona od samego rana. A przy dzieciach to naprawdę nie ma końca
U mnie też jeszcze po urlopie nie wyszłam z prania ale rzeczy nie schną bo taka wilgoć była 😕 -
alauda wrote:Mi zawsze pomagał Canesten. Jedna globulka i było po problemie.
U mnie wczoraj owulak dalej negatywny już mi się odechciewa -
JaMiNi wrote:O nie znałam nawet tego leku, ale widzę ze wszędzie wycofany 🤷♀️
U mnie wczoraj owulak dalej negatywny już mi się odechciewa
Wycofany?!?!? Ja go zawsze uzywałam, jak mieszkałam za granicą i ubolewałam, że w Polsce jest na receptę. Wracając do kraju kupiłam sobie kilka opakowań "na zaś" a za jakiś czas był już też w sprzedaży w Polsce bez recepty. Pamiętam, że kupowałam go jeszcze w zeszłym roku. Zaskoczyłaś mnie.....
Edit. Widzę, że jest jego zamiennik - Clotidal. To samo, ale pod inną nazwąWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2023, 09:50
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
alauda wrote:Wycofany?!?!? Ja go zawsze uzywałam, jak mieszkałam za granicą i ubolewałam, że w Polsce jest na receptę. Wracając do kraju kupiłam sobie kilka opakowań "na zaś" a za jakiś czas był już też w sprzedaży w Polsce bez recepty. Pamiętam, że kupowałam go jeszcze w zeszłym roku. Zaskoczyłaś mnie.....
Edit. Widzę, że jest jego zamiennik - Clotidal. To samo, ale pod inną nazwą -
JaMiNi wrote:O nie znałam nawet tego leku, ale widzę ze wszędzie wycofany 🤷♀️
U mnie wczoraj owulak dalej negatywny już mi się odechciewa
A masz jakieś inne objawy? Ból jajnika, śluz?
Ja w ogóle zapomniałam zbadać proga, żeby tak w 100% potwierdzić ostatnią owulację. Kompletnie wyleciało mi to z głowy....Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2023, 10:02
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
alauda wrote:A masz jakieś inne objawy? Ból jajnika, śluz?
Ja w ogóle zapomniałam zbadać proga, żeby tak w 100% potwierdzić ostatnią owulację. Kompletnie wyleciało mi to z głowy....
Na wszelki wykorzystuje męża codziennie 😅
Aplikacja mi wyznaczyła owu na 12 dc 😝Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2023, 10:08
-
Mam wynik muchy, ujemny to spoko ale jakieś kwiatki w wymazie. Posiew mykogoliczny dodatni. Mam dzwonić do lekarza?Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Mam wynik muchy, ujemny to spoko ale jakieś kwiatki w wymazie. Posiew mykogoliczny dodatni. Mam dzwonić do lekarza?
Wy tez tak nie lubicie rozmawiać przez telefon? Zawsze mam poczucie ze zawracam głowę i niepotrzebnie dzwonię, nie lubie rozmawiać przez telefon 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2023, 10:11
-
Jednorożec89 wrote:Mam wynik muchy, ujemny to spoko ale jakieś kwiatki w wymazie. Posiew mykogoliczny dodatni. Mam dzwonić do lekarza?
Ja bym zadzwoniła. Kiedys przy cytologii wyszła mi infekcja Candida sp. i dla świętego spokoju umówiłam się na teleporadę. Dostałam wtedy receptę na globulki ale lekarka powiedziala, że moge tez kupic sobie cokolwiek w aptece na taką infekcję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2023, 10:17
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Nie mam jeszcze badania, a wyszła mi klasyczna grzybica. Czyli pewnie w następnym cyklu tego nie zrobię. Wkurzyłam się. Zawsze coś!Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Magdanka wrote:Kochane czy możecie polecić coś na infekcje intymna? Czuje pieczenie, bez upławów, zmienionego zapachu czy zaczerwienienia ale jest to dość dokuczliwe ☹️
-
JaMiNi wrote:U mnie to z tym śluzem zawsze bida, nawet jak miałam potwierdzona owulacje na usg to nie miałam śluzu jakoś specjalnie, coś tam w podbrzuszu mnie czasem kłuje ale tez u mnie nigdy nie jest to spektakularne żeby powiedzieć ze czuje ze mam owulacje 🤷♀️ kupię dzisiaj w rossmanie jeszcze testy o ile będą, ostatni cykl trwał 31 dni, a jak byłam na wizycie kontrolnej to lekarka mówiła ze zdaje się ze była owulacja tylko ze ten sprzęt to taki sobie w porównaniu do innego gabinetu.
Na wszelki wykorzystuje męża codziennie 😅
Aplikacja mi wyznaczyła owu na 12 dc 😝
Chyba to jeszcze trochę potrwa zanim wszystko się wyreguluje po poronieniu. Jak zawsze mialam jako takie pojęcie co się dzieje, to teraz moje cykle są dla mnie wielką niewiadomą.
Wczoraj niby rozkręcał się u mnie okres a teraz cisza.... przyjdzie na pewno, ale tak na dobre to pewnie za 2-3 dni.83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Cześć dziewczynki!
Będzie mnie tu troszkę mniej, przepraszam, ale nie ogarniam życia 🙈 Wczoraj się tak wkręciłam w wasze thermosiowe przepisy, że do 23 gotowałam 😂
Zrobiłam też zakupy do piątku - 85€ za 4 dni bez szaleństw - warzywa, owoce, jogurty, mięso. Chleb w Aldi 4,99€. Co się dzieje z tym światem 🤯
Ale niezmiennie staram się Was podczytywać w ciągu dnia 😘
Jednorożec, kiedy masz omówienie wyników badania? Grunt teraz jak najszybciej wdrożyć leczenie. Bo jakby nie patrzeć dobrze, że to wykryłaś, wszystko jest po coś. Zaleczysz i będzie cacy 🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2023, 10:32
Gradiola lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Lia. wrote:Cześć dziewczynki!
Będzie mnie tu troszkę mniej, przepraszam, ale nie ogarniam życia 🙈 Wczoraj się tak wkręciłam w wasze thermosiowe przepisy, że do 23 gotowałam 😂
Zrobiłam też zakupy do piątku - 85€ za 4 dni bez szaleństw - warzywa, owoce, jogurty, mięso. Chleb w Aldi 4,99€. Co się dzieje z tym światem 🤯
Ale niezmiennie staram się Was podczytywać w ciągu dnia 😘
Jednorożec, kiedy masz omówienie wyników badania? Grunt teraz jak najszybciej wdrożyć leczenie. Bo jakby nie patrzeć dobrze, że to wykryłaś, wszystko jest po coś. Zaleczysz i będzie cacy 🤞🏻Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Jednorożec89 wrote:Nie mam terminu badania mam teraz dzwonić w pierwszym dniu cyklu i oni mi ustalą termin. Ale raczej nie zdążę. Dzisiaj jest 16 DC więc pewnie odciągnie się to na październik
Ale musisz mieć jakąś konsultację, żeby przepisali Ci leki, prawda? Zależy ile będzie trwała kuracja, jeśli pójdzie w miarę sprawnie to może i we wrześniu się uda, czy źle myślę? Grunt to żebyś teraz szybko dostała leki.Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Lia. wrote:Ale musisz mieć jakąś konsultację, żeby przepisali Ci leki, prawda? Zależy ile będzie trwała kuracja, jeśli pójdzie w miarę sprawnie to może i we wrześniu się uda, czy źle myślę? Grunt to żebyś teraz szybko dostała leki.
Dokładnie, dzwoniłam tam to zostałam poinformowana że jak doktor przejrzy wymazy to oni do mnie zadzwonią i albo przyjdę na wizytę albo dostanę kod do recepty tylko kiedy to będzie to pani w recepcji nie umiała mi odpowiedziećDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Jednorożec to zostaje ci tylko czekać, mam nadzieje ze lekarz się szybko tym zajmie i przypuszczam ze skończy się recepta
Kadża ja już tez mam mętlik z tymi owulakami, jak pisałam męża na wszelki wykorzystuje codziennie 🫣 czy to dobrze czy zle nie wiem, na przyszły cykl pomysle jakie owulaki kupić myśle o tym clear blue fioletowym i jeszcze jakieś tanie z AllegroKadża lubi tę wiadomość