Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
witamy Cię mimi!
Echo wrote:A jakie są opinie o Cyclogest? Wiesz coś może? To też są globulki dopochwowe
Ja to brałam, przepisane miałam przez moją niemiecką klinikę. Nie pomogło mi, ale ja mam chyba plamienia z innego powodu.
No i nie lubię globulek dopochwowych. Tabletkę popijasz i już. A tu musisz dbać o higienę, żeby nie nabawić się infekcji, spać w majtkach i wkładce, seksy też odpadają po zaaplikowaniu.Echo lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
mimi_m wrote:Witajcie,
trochę Was podczytuje, chętnie dołączę.
Miałam zabieg 27.05 10tc - zatrzymało się 7tc, obecnie jestem po pierwszym okresie, trochę bardziej skąpym ale za to trochę bolesny. A co dalej zobaczymy.
Mam już 2 dużych dzieci
Bardzo mi przykro, że przez to przechodzisz Jak się czujesz?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Lia. wrote:witamy Cię mimi!
Ja to brałam, przepisane miałam przez moją niemiecką klinikę. Nie pomogło mi, ale ja mam chyba plamienia z innego powodu.
No i nie lubię globulek dopochwowych. Tabletkę popijasz i już. A tu musisz dbać o higienę, żeby nie nabawić się infekcji, spać w majtkach i wkładce, seksy też odpadają po zaaplikowaniu.
Hmm.. ja nie miałam żadnych plamień w ciąży, a jednak ją straciłam. Lekarz dlugo zastanawiał się czy mi dać progesteron, bo wynik z krwi był prawidlowy. Myślę, że dał mi go na wszelki wypadek. Jeśli beta będzie negatywna, to mam go odstawić2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
JaMiNi - nie powiem ze super , a jak długie masz cykle? działasz w tym cyklu czy przerwa?
Butterfly23 - u mnie pewnie statystyka i wiek wiec nic nie badam. Dwie poprzednie ciąże 27 i 32 lata były w 1 cs, teraz 11cs no i 2 albo 3 biochemy po drodze
Echo - było ok, ale ostatnio mnie depresyjnie dopada i kuzwa zaczynam liczyć ze juz byłby 15tc i tp na grudzień tak jak chciałam a tu dupa od nowa i sama już nie wiem czy mi się dalej chce -
Miałam zabieg 27.05 10tc - zatrzymało się 7tc, obecnie jestem po pierwszym okresie, trochę bardziej skąpym ale za to trochę bolesny. A co dalej zobaczymy.
Mam już 2 dużych dzieci
alauda - nie wiem jakie są aktualnie standardy przy mojej starszej megaaaa odparzenie bardzo szybko wyleczone zostało taka papka zrobiona z maści Tormentiol pomieszczanej z Alantan Plus plus wietrzenie.
Po jedyny, dniu były już efekty, wcześniej wszytko i robiłam z marnymi efektami. A te macie polecił fajny pediatra. Smarowałam grubą warstwę.
Witam w naszych skromnych progach 🤗❤️mimi_m lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Ja też bez monotringu bo moja gin jest ma urlopie, będę musiała się opierać na swoich obserwacjach bo mam luteinę po owulacji. Jakoś dam radę, ale mam rozkmine z tą luteina bo oczywiście nie dopytałam. Mam ja brać 10 dni, a jak test wyjdzie pozytywny to nie mogę jej od tak chyba odstawić?Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Mam już 2 dużych dzieci
alauda - nie wiem jakie są aktualnie standardy przy mojej starszej megaaaa odparzenie bardzo szybko wyleczone zostało taka papka zrobiona z maści Tormentiol pomieszczanej z Alantan Plus plus wietrzenie.
Po jedyny, dniu były już efekty, wcześniej wszytko i robiłam z marnymi efektami. A te macie polecił fajny pediatra. Smarowałam grubą warstwę.
Hej Mimi,
Mam nadzieję, ze na tym wątku uda nam sie znów wysikać dwie kreski🤞🏼🤗
Dzięki za rady! Może spróbuje papki jeśli po 2-3 dniach nie będzie poprawy po wdrożeniu nowej kuracji. Używaliśmy właśnie tormemniol baby przez kilka dni (3 tubki wykorzystane) i efekt marny. Pediatra teraz powiedziała, żeby nie smarować niczym co blokuje dopływ powietrza a jedynie zasypywać. Teraz sypię makà ziemniaczana ale czekam na dostawę zasypki Sylveco (dobry skład, bez talku), bo jedno opakowanie co mieliśmy zostawiliśmy w żłobie.
Dziś biegała po domu od 16 z gołą pupą, zrobiliśmy kąpiel w nadmang. potasu, większy rozmiar pieluchy na pupie i zobaczymy co będzie rano.mimi_m lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
A ja czuję, ze zbliża mi sie owulacja. Nie chciałam dzisiaj serduszkowac, bo jutro mam wizytę u lekarza… Hmm.. chyba zrobię owulaka i będę mieć nadzieję, ze pęcherzyk jeszcze w nocy nie pęknie😉
Edit: do piku jeszcze daleko. Uff. Zreszta mąż na ten czas myśli, ze sie NIE staramy i nie wie, ze znów zmieniłam zdanie 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2023, 21:09
83; AMH 0,73
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
mimi_m wrote:JaMiNi - nie powiem ze super , a jak długie masz cykle? działasz w tym cyklu czy przerwa?
Butterfly23 - u mnie pewnie statystyka i wiek wiec nic nie badam. Dwie poprzednie ciąże 27 i 32 lata były w 1 cs, teraz 11cs no i 2 albo 3 biochemy po drodze
Echo - było ok, ale ostatnio mnie depresyjnie dopada i kuzwa zaczynam liczyć ze juz byłby 15tc i tp na grudzień tak jak chciałam a tu dupa od nowa i sama już nie wiem czy mi się dalej chce
Ja tez liczę mijające tygodnie, termin miałam początkiem grudnia i szczerze to zawsze chciałam urodzić wiosna lato, jak syna fajne były spacerki, ze mnie straszny zmarzluch i nie chciałam w zimie rodzic (taka była moja idealna wizja zajścia w ciąże i porodu) no i w grudniu nie urodzę 🥺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2023, 21:04
-
Dzięki za przywitanie!
U mnie 4dc owulka zwykłe był ok 12dc, więc ewentualnie testowanie też połowie lipca (ok 10dpo już mi zawsze kreseczki przebujały no to 17.07
Co do rzeczy dla dziecka to ja mam obsesje ale to później popowiedam
Poza rzeczami po starszym nawet auto S-max 7-osobowy jest, wózek czy wanienka to wiadomo, ale zadzylo mi się pajaca już kupić, mam też kokon i jakieś inne pierdoły na oku
Także zakup mebli to dla mnie całkiem normalne i też bym się nie krępowała
alauda tormemniol zwykły (zawiera kwas borowy) baby jest słabszy ale to było 13 lat temu to się pewnie moda pozmieniała. Wtedy nie było baby.
a z takich domowych to mąka ziemniaczana się zasypywało i też super ale to w stanach łagodnych.
Wtedy miał odparzenie z przodu i z tyłu aż takie ranki sie porobiły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2023, 21:24
-
Butterfly23 wrote:Echo ale ja będę teraz odliczać te Twoje 12 dni 🙈
Jesteś kochana ❤️❤️❤️
Dobrze, że ta owulacja była w weekend, bo dzisiaj i jutro mąż przebywa na delegacji i nic by z tego nie było 😱Butterfly23 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Na odparzenia też polecam kąpiele w krochmalu z domowych sposobów, u mnie zawsze bephanten pomaga
alauda lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ech, ja też team #miałamterminanagrudzien.
Moja bliska koleżanka rodzi za 2 tyg, wiecie jak to mówią, niech przekaże brzucha mi:)
Cieszę się że co wieczór mogę poczytać co u Was, jakie jesteśmy dzielne! Dobrej nocy!
Lia., Echo, Pinkflower, Butterfly23 lubią tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Spędziłam wczoraj chwilę na czytaniu postów w temacie invitro, a tam akurat było sporo o adopcji zarodka i adopcji w ogólności i tak mnie to zestresowało, że nie mogłam długo zasnąć, a od 4:00 jestem już na nogach Tak bardzo boję się, że mi się nie uda i że moje niskie AMH nie pozwoli mi być mamą, że nie potrafię o niczym innym myśleć Marzę o tym żeby ten koszmar już się skończył2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Przepraszam, że tak z samego rana wyskakuję z przygnębiającym postem. Staram się trzymać, ale chyba wpadłam w małą panikę Muszę na zrobić sobie przerwę od tych wątków.
Życzę Wam wspaniałego dnia kochane I nie odpuszczajcie cargo łóżkowego, sport to zdrowie !Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2023, 06:30
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:Spędziłam wczoraj chwilę na czytaniu postów w temacie invitro, a tam akurat było sporo o adopcji zarodka i adopcji w ogólności i tak mnie to zestresowało, że nie mogłam długo zasnąć, a od 4:00 jestem już na nogach Tak bardzo boję się, że mi się nie uda i że moje niskie AMH nie pozwoli mi być mamą, że nie potrafię o niczym innym myśleć Marzę o tym żeby ten koszmar już się skończył
Nie możesz myśleć negatywnie. Dopóki Twoje jajniki wypuszczają jajka, to zawsze jest szansa! Niskie AMH to jeszcze nie jest wyrok i czytałam kilka historii, kiedy dziewczynom z niskim AMH udało się zajść w ciążę.... i to naturalnie!
Na pewno jest trudniej ale trzeba wierzyć, że się uda
W marcu jak odebrałam wynik swojego AMH (0,52) byłam w szoku. Domyślałam się, że moja lekarka powie: Proszę Pani, z takim AMH chce Pani podchodzić do iui?
A tu cyk.... w cyklu przed iui zaszłam w ciążę bez żadnej pomocy medycznej. Gdzieś tam z tyłu głowy mam, że możliwe, że ją straciłam przez wady genetyczne spowodowane słabą jakością komórek jajowych. Ale mimo to, dało mi to kopa i gdzieś tam wierzę, że jednak się uda.
W końcu jakaś komórka będzie na tip top i w naszych ramionach będziemy tulić idealne brzdąceS.Roszpunka, Echo lubią tę wiadomość
83; AMH 0,73
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu