Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Echo miałaś owulacje. Potwierdzoną usg. Tym się ciesz. Nie wybiegaj tak w przyszłość. Bo Twoje rozterki za 11 dni będą zupełnie inne po zrobieniu testu 😍🤞🏻
Bezimienna trzymam kciuki ✊🏻
A dziś chyba też Elza leci na monitoring? 🤞🏻🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2023, 09:39
Echo, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Echo miałaś owulacje. Potwierdzoną usg. Tym się ciesz. Nie wybiegaj tak w przyszłość. Bo Twoje rozterki za 11 dni będą zupełnie inne po zrobieniu testu 😍🤞🏻
Bezimienna trzymam kciuki ✊🏻
A dziś chyba też Elza leci na monitoring? 🤞🏻🍀 -
Dawajcie znać czy jesteście w #teamlewyjajnik😂
Butterfly23, Lia., Elza1234, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Mnie dziewczynki dopadło turbozmeczenie. Przedwczoraj i wczoraj mąż mnie dobudzić rano nie mógł. Dzisiaj spałam chyba z 9 godzin i ledwo kontaktuję 😅 Chciałabym, żeby to była jakaś mała fasolka, ale patrząc realistycznie to pewnie przez te dawki progesteronu. Też tak macie po progu?Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Lia. wrote:Mnie dziewczynki dopadło turbozmeczenie. Przedwczoraj i wczoraj mąż mnie dobudzić rano nie mógł. Dzisiaj spałam chyba z 9 godzin i ledwo kontaktuję 😅 Chciałabym, żeby to była jakaś mała fasolka, ale patrząc realistycznie to pewnie przez te dawki progesteronu. Też tak macie po progu?
O rany, trzymam kciuki żeby to była fasolka 😍 ! A kiedy możesz zacząć testy 🍀?Lia. lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
JaMiNi nie robię badań, co do starań powiedzieli ze praktycznie od razu jak jest owulacja to organizm jest gotowy.
Jak są jakieś inne problemy to wiadomo, ale w "normalnym" stanie kobiety zachodzą w ciąży i zaraz po połogu gdzie wysiłek organizmu jest większy. Samo łyżeczkowanie poprawnie zrobione jest prostym zabiegiem gdzie płodność wraca od razu jak beta zleci
AMH - to drogowskaz ale nie wyrocznia puki miesiączkujesz jesteś płodna, nie da się go zwiększy co najwyżej w badaniu wyjdzie więcej przez dietę suplementacje witamin, ale rezerwa jest jedna dana na całe życie i się nie zwiększyć magicznie - co nawyzej oszukać badanie;
Dziewczyny ja zawsze miałam cykle 27-28 dni ten po zabiegu był trochę dłuższy, przed okresem 2 dni mnie brzuch bolał jak nigdy i teraz mam zagwostke zaczynam czuc jajnik jak na owulacja ale dziś dopiero 5dc (z reguły 4 dni przed owulka czuje) czy to możliwe ze owulacja przesunie sie o te 3-4 dni przez zawirowania? -
Kochane, doradźcie. Mąż mnie wczoraj trochę załatwił klimą w aucie i boli mnie gardło. Biorę isle ale zastanawiam się czy teraz przed owu mogę cos mocniejszego np jakiś spray ? Już troszkę się cykam29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
syska wrote:Kochane, doradźcie. Mąż mnie wczoraj trochę załatwił klimą w aucie i boli mnie gardło. Biorę isle ale zastanawiam się czy teraz przed owu mogę cos mocniejszego np jakiś spray ? Już troszkę się cykam
Pinkflower lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Echo wrote:O rany, trzymam kciuki żeby to była fasolka 😍 ! A kiedy możesz zacząć testy 🍀?
Bardzo bym chciała 🥺 dziękuję ❤️ Wiesz co teoretycznie za jakieś 2 dni, ale nie zamierzam sobie psuć weekendu (bo mam fajne plany), więc pewnie zatestuję jakoś na początku tygodnia.Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
mimi_m wrote:Dziewczyny ja zawsze miałam cykle 27-28 dni ten po zabiegu był trochę dłuższy, przed okresem 2 dni mnie brzuch bolał jak nigdy i teraz mam zagwostke zaczynam czuc jajnik jak na owulacja ale dziś dopiero 5dc (z reguły 4 dni przed owulka czuje) czy to możliwe ze owulacja przesunie sie o te 3-4 dni przez zawirowania?03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Lia. wrote:Bardzo bym chciała 🥺 dziękuję ❤️ Wiesz co teoretycznie za jakieś 2 dni, ale nie zamierzam sobie psuć weekendu (bo mam fajne plany), więc pewnie zatestuję jakoś na początku tygodnia.
A kiedy powinnaś dostać miesiączkę?03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
mimi_m wrote:
Dziewczyny ja zawsze miałam cykle 27-28 dni ten po zabiegu był trochę dłuższy, przed okresem 2 dni mnie brzuch bolał jak nigdy i teraz mam zagwostke zaczynam czuc jajnik jak na owulacja ale dziś dopiero 5dc (z reguły 4 dni przed owulka czuje) czy to możliwe ze owulacja przesunie sie o te 3-4 dni przez zawirowania?
Jasne, na tym etapie wszystko jest możliwe. Organizm musi wrócić do siebie. Też miałam dziwne miesiączki krótko po poronieniu.
Syska, oczywiście że możesz. Nawet po owulacji na pewno nic się nie stanie, jak użyjesz sprayu na ból gardła.Pinkflower lubi tę wiadomość
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Echo wrote:Dawajcie znać czy jesteście w #teamlewyjajnik😂
Hahaha, ja to raczej na pewnoS.Roszpunka lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
Syska myśle ze możesz nie dajmy się zwariować
Mimi ja czekam na wizytę u lekarza czy w razie w mam coś na wszelki brać bo moja zmora są plamienia przed okresem w tej ciąży miałam tak samo i w ciąży plamilam taka jasna kawa z mlekiem, chociaż jedna lakarka stwierdziła ze to nie wina plamien ze ciąża się nie rozwijają a akurat ona pracuje w klinice leczenia nieplodnosci.
Mam właśnie taki dylemat gdzie chodzić, do mojego miasta przyjeżdża lekarka z krk która pracuje w klinice leczenia nieplodnosci, sprzęt maja w gabinecie super ona ma certyfikat do badań prenatalnych no ale ona przyjmuje raz na dwa tygodnie 🫣 z drugiej strony mam lekarkę do której chodzę od lat nastoletnich i prowadziła moja pierwsza ciąże, teraz jak czekałam na poronienie i po poronieniu brała mnie na szybkie wizyty z dnia na dzien łącznie chyba 5 i nawet złotówki nie wzięłaPinkflower lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:To jest takie przykre 🥺 boimy się zrobić testu w jakiś dzień bo to może nas rozłożyć na łopatki i wszystko popsuć.
A kiedy powinnaś dostać miesiączkę?
To fakt. Autentycznie boję się zrobić test. Chyba najgorsze jest, że ja się tam zawsze dopatrzę jakiejś kreski i zrobię sobie nadzieję. Mój kwietniowy test wyglądał tak: https://ibb.co/RcqxTJD
Możecie się domyślać jak bolało gdy dostałam miesiączki. Dlatego teraz nie chcę sobie tego robić 🥺 Ps. nie polecam facelle plastikowych.
A okresu mam dostać jakoś w środę.Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Ja również mam dzisiaj wizytę u lekarza. Akurat powinnam mieć owulację na dniach, więc przy okazji to potwierdzę.
Ale u mnie to prędzej trzymajcie kciuki za przyrost endo. Na ostatniej wizycie miało niecałe 2.5mm i strasznie boję się, że uszkodzili mi je podczas zabieguElza1234, Pinkflower lubią tę wiadomość
83; AMH 0,73
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
syska wrote:Kochane, doradźcie. Mąż mnie wczoraj trochę załatwił klimą w aucie i boli mnie gardło. Biorę isle ale zastanawiam się czy teraz przed owu mogę cos mocniejszego np jakiś spray ? Już troszkę się cykam
Przed owu możesz wszystko. Mi najbardziej pomoga płukanie gardła wodą z kilkoma kroplami wody utlenionej. Lepsze niż jakiekolwiek tabletki na gardloPinkflower lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu