Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
JaMiNi wrote:Syska myśle ze możesz nie dajmy się zwariować
Mimi ja czekam na wizytę u lekarza czy w razie w mam coś na wszelki brać bo moja zmora są plamienia przed okresem w tej ciąży miałam tak samo i w ciąży plamilam taka jasna kawa z mlekiem, chociaż jedna lakarka stwierdziła ze to nie wina plamien ze ciąża się nie rozwijają a akurat ona pracuje w klinice leczenia nieplodnosci.
Mam właśnie taki dylemat gdzie chodzić, do mojego miasta przyjeżdża lekarka z krk która pracuje w klinice leczenia nieplodnosci, sprzęt maja w gabinecie super ona ma certyfikat do badań prenatalnych no ale ona przyjmuje raz na dwa tygodnie 🫣 z drugiej strony mam lekarkę do której chodzę od lat nastoletnich i prowadziła moja pierwsza ciąże, teraz jak czekałam na poronienie i po poronieniu brała mnie na szybkie wizyty z dnia na dzien łącznie chyba 5 i nawet złotówki nie wzięła
Ja też miałam/mam dylemat, co do lekarza. Pierwszą ciążę prowadziłam u lekarki w klinice niepłodności. Ogólnie bardzo ją sobie chwalę. Ale znów "zakochałam" się w lekarzu, który przeprowadzał badania prenatalne, kiedy byłam w ciąży z córką.
On niestety przyjmuje raz na tydzień a u niej mogę dostać wizytę od ręki. W drugiej ciąży zdecydowałam się jednak na niego. Byłam tez u niego na kontroli po łyżeczkowaniu.
A dziś idę znów do niej - mam rozdwojenie jaźni z tymi lekarzami🤦🏻♀️🤯Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2023, 11:21
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
Lia. wrote:To fakt. Autentycznie boję się zrobić test. Chyba najgorsze jest, że ja się tam zawsze dopatrzę jakiejś kreski i zrobię sobie nadzieję. Mój kwietniowy test wyglądał tak: https://ibb.co/RcqxTJD
Możecie się domyślać jak bolało gdy dostałam miesiączki. Dlatego teraz nie chcę sobie tego robić 🥺 Ps. nie polecam facelle plastikowych.
A okresu mam dostać jakoś w środę.Lia. lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
alauda ja właśnie miałam na dzisiaj termin wizyty u tej lekarki co jest raz na dwa tygodnie ale odwołałam bo u mojej miastowej mam 20 lipca, a w sumie te 250 zł za wizytę dzisiaj wole przeznaczyć na badanie zespołu antyfosfolipidowego
-
Z tymi lekarzami to tak jest. Ja mam jednego u którego chciałam prowadzić ciążę. Ale on np uważa ze nie powinnam brać acardu do starań. Poszłam do drugiego który mi kiedyś kiedyś acard zalecił. Kazał brać dawkę 150. Ale on z kolei uważa ze heparyna dopiero jak serduszko się pojawi. No wiec z kolejnymi wynikami poszłam do tego pierwszego co on powie na heparynę. Na szczęście powiedział ze od pozytywnego testu. Bo bym chyba trzeciego lekarza szukała. Także też skacze i od jednego te zalecenia, od drugiego te. Ale to wszystko dzięki temu forum. Bo wiem co powinnam brać, na co zwracać uwagę.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
01lilibeth01 wrote:U mnie dziś 28 dc i biel na teście. Niby człowiek wiedział, ale się jednak łudził Mój PMS nabiera takich rozmiarów, że zaraz zwariuję, niech ta małpa szybko przychodzi.
Kurcze, tak mi przykro 😔 Który to u Ciebie dpo?
Przytulam, od tych hormonów oszaleć można. Czasem są gorsze niż sam widok jednej kreski.Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
01lilibeth01 wrote:U mnie dziś 28 dc i biel na teście. Niby człowiek wiedział, ale się jednak łudził Mój PMS nabiera takich rozmiarów, że zaraz zwariuję, niech ta małpa szybko przychodzi.
Przykro mi83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
Lia. wrote:Kurcze, tak mi przykro 😔 Który to u Ciebie dpo?
Przytulam, od tych hormonów oszaleć można. Czasem są gorsze niż sam widok jednej kreski.
Nie mam pojęcia, który to dpo, bo nie umiem niestety określić kiedy mam owulację U mnie to tak wszystko na oko. Testy owulacyjne nigdy mi nie wychodziły pozytywne. Chciałam sobie zbadać proga, ale go się robi w określonym dniu po owulacji, prawda? A skoro nie wiem kiedy ją mam, to nie wiem też kiedy iść na badanie... No zwariować można. -
Lilibeth przykro mi
Dziewczyny trzymam kciuki za wasze wizyty ja dziś trochę offline bo jestem w biurze i nie mam kiedy się odzywać.
Ale owu się u mnie zbliża wielkimi krokami więc chyba trzeba wziąć męża w obroty 😅Pinkflower lubi tę wiadomość
-
Lilibeth bardzo mi przykro okrutna jestem ale jak okres ma przyjść to niech przychodzi szybko to przynajmniej psm minie,
Mam dzisiaj słaby dzień zastanawiam się nad sensem tego wszystkiegoDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
01lilibeth01 wrote:U mnie dziś 28 dc i biel na teście. Niby człowiek wiedział, ale się jednak łudził Mój PMS nabiera takich rozmiarów, że zaraz zwariuję, niech ta małpa szybko przychodzi.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Jednorożec89 wrote:Lilibeth bardzo mi przykro okrutna jestem ale jak okres ma przyjść to niech przychodzi szybko to przynajmniej psm minie,
Mam dzisiaj słaby dzień zastanawiam się nad sensem tego wszystkiego
Ja też mam dziś doła, czuję zegar tykający nad moją głową i to poczucie, że z każdym miesiącem szanse maleją bo młodsza się nie robię Mam trochę do siebie żal, że tak późno się zdecydowaliśmy na dziecko, ale z drugiej strony, wcześniej tego nie czułam, a zmuszanie się też nie jest dobre ;/ -
Przytulam 😘❤️17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
01lilibeth01 wrote:Dziewczyny, a czy któraś z Was ma też takie ciężkie PMS trwające od połowy cyklu? Myślę, że może u mnie coś nie tak z hormonami, bo to aż niemożliwe, żeby 2 tygodnie przed okresem takie katusze cierpieć ;/ Jakie hormony zbadać?
nie wiem czy jakiekolwiek badania na to pomogą. Jesteśmy -
Lia. wrote:To fakt. Autentycznie boję się zrobić test. Chyba najgorsze jest, że ja się tam zawsze dopatrzę jakiejś kreski i zrobię sobie nadzieję. Mój kwietniowy test wyglądał tak: https://ibb.co/RcqxTJD
Możecie się domyślać jak bolało gdy dostałam miesiączki. Dlatego teraz nie chcę sobie tego robić 🥺 Ps. nie polecam facelle plastikowych.
A okresu mam dostać jakoś w środę.
Tak mi przykro To okropne, że te testy są tak zawodne... Masz rację, nie warto się tak stresować i leiej chwilkę poczekać. PrzytulamLia. lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Ja w drugiej połowie cyklu zaraz po owulacji dostaje wilczego głodu. Mogłabym konia z kopytami zjeść. Ale nigdy tego nie podpinałam pod pms 🤔
Najlepiej w 2-3 dc zrobić lh, fsh, AMH o ile nie miałaś, estradiol. Do tego glukoza, insulina, homocysteina.
Chociaż mój lekarz wczoraj powiedział, że homocysteina jest nieważna. Wszyscy trąbią o tej homocysteinie. Ale ja na szczęście wiem, że tak nie jest i próbuje ją zbić03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Bardzo mi przykro 💔 jeśli masz tylko taką możliwość, to zrób coś miłego dla siebie. Może w weekend jakiś relaksik albo domowe spa?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki...