Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ej Dziewczyny, nie możecie o sobie źle myśleć. Wszystkie jesteście piękne i cudowne i nie ważne, co się w życiu dzieje. Wasza droga do macierzyństwa jest trochę bardziej wyboista, ale się uda. Musi się udać!
Ja wiem, że gadanie "myśl pozytywnie" działa czasami jak płachta na byka, wiem to z własnego doświadczenia. Ale naprawdę, to co dzieje się w naszej głowie ma bardzo duży wpływ na nasz organizm, na hormony.... Nie łamcie się i walczymy dalej83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Magdanka wrote:Witam wszystkie panie 🥰
Mam już wyniki, progesteron 15.2
A prolaktyna 31.2 (norma 1-23)
Nie wiem czy dobrze zrobiłam że zbadałam prolaktynę. Wczesniej znalazłam informację że można w dowolnym dniu cyklu, a teraz jak patrzę to najlepiej na początku bo w drugiej fazie może rosnąć. Tak więc prolaktyna chyba do powtórki.
A progesteron wydaje mi się że ładny, jak myślicie? Dodam że biorę też luteinę 2x dziennie pod język.
A co do luteiny wydaje mi się, ze wychodzi w progesteronie. Duphaston nie wychodzi -
Hej, podczytuje Was 😊
Izzy, gratulacje ❤ tak się cieszę 🥰
Magdanka, piękny prog 😊❤29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Izzy ale się cieszę cudowne wieści.
Odchylenie się nie przejmuj mój Jaś był opóźniony dwa tygodnie w stosunku do om i jest zdrowy. Wystarczy że owulacja się przesunie albo lekarz ma słabszy sprzęt lub pomyli się w pomiarze. Jest ok i nie o najważniejszej.
Luteina wychodzi w badaniuDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Magdanka wg mnie prog słaby jak na przyjmowanie luteiny. Bo ona wychodzi w krwi. Ale ogólnie wynik ok, jest powyżej 10 i to jest super. Co do prolaktyny to każdy zawsze mi kazał badać w 2-5 dc.
Lia dziękuje, że pytasz ❤️ plamienia ustały… będą się ze mną bawić w kotka i myszkę. Jeszcze czuje skutki tych bakterii, ale jest już coraz lepiej.
Echo tak powinno się robić, ale ja staram się leżeć chociaż 30 min, żeby nasienie się upłynniło i zostało go jak najwiecej.
Jednorożec 5 dni na wyniki nasienia? Przecież to się od razu powinno badać. Dlaczego tak?
Izzy ❤️❤️❤️ witaj Kropeczku 😍 cudowne wieści 🥰 kochana to jest takie maleństwo, że te 2 dni to naprawdę nic. Kiedy następna wizyta? -
Lia. wrote:Izzy, jakie malutkie Cudo 😍 Takie odchylenia są normalne. Kropuś jest na tyle malutki, że wystarczy się pomylić o milimetr i już wychodzą różnice 😊 Będzie dobrze, ciesz się ciążą, należy Ci się 😘
Echo, jak ja się umawiałam na histero w tamtym roku, to terminy na NFZ nie były bardzo odległe. Ale nie martw się na zapas. Dam Wam w piątek znać i zobaczymy na moim przykładzie czy skąpe miesiączki są normalne czy faktycznie coś tam w środku jest nie tak. -
Butterfly23, Ty masz w tym tygodniu wesele dobrze pamiętam? Jaką masz kreacje?
Ja wczoraj zrobiłam test bo chciałam zobaczyć czy zastrzyk się jeszcze utrzymuje u mnie i była taka ładna kreska no ale to 5 dni po zrobieniu zastrzyku właśnie.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Ja tu się cieszyłam że progesteron fajny a się okazuje że jest niski jak na przyjmowanie luteiny. Ehhh tam i tak w ciąży teraz nie będę więc wszystko jedno i z tą prolaktyną. Przy kolejnej wizycie za jakiś miesiąc może coś z tym zrobię. Dzięki za odpowiedzi 🙂
-
Butterfly nie mam pojęcia laborant zabrał wszytko od razu jak należy ale nie wiem czy to potem nie idzie do Krakowa bo wszystkie wyniki wymazów mam z Krakowa nie z Nowego Sącza chyba tam mają podpisaną umowę z laboratoriumDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Dziękuję dziewczyny 🥰 z niecierpliwością czekam na wasze dobre wieści i mocno trzymam kciuki żeby wam wszystkim się niedługo udało 😘😘😘
Następna wizyta dopiero 30 sierpnia u mojej gin kontrola z wynikami i 20 września (dzień przed moimi urodzinami! 😁) badania prenatalne 🤞🤞
Jutro jadę do biura powiedzieć szefowi. Z mdłościami ciężko będzie mi pracować z biura a nie chce przez kolejne tygodnie sciemniac że jestem przeziębiona.
No i wybieramy się na długi weekend do rodziców. Chyba zdecydujemy się im powiedzieć, ostatnio nie zdążylismy 🥹🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2023, 11:31
Butterfly23 lubi tę wiadomość
-
izzy91 wrote:Dziękuję dziewczyny 🥰 z niecierpliwością czekam na wasze dobre wieści i mocno trzymam kciuki żeby wam wszystkim się niedługo udało 😘😘😘
Następna wizyta dopiero 30 sierpnia u mojej gin kontrola z wynikami i 20 września (dzień przed moimi urodzinami! 😁) badania prenatalne 🤞🤞
Jutro jadę do biura powiedzieć szefowi. Z mdłościami ciężko będzie mi pracować z biura a nie chce przez kolejne tygodnie sciemniac że jestem przeziębiona.
No i wybieramy się na długi weekend do rodziców. Chyba zdecydujemy się im powiedzieć, ostatnio nie zdążylismy 🥹🥹
Wspaniały plan Ciesz się kochana z tych chwil Życzę Ci bardzo nudnej ciąży2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Lia. wrote:Izzy, jakie malutkie Cudo 😍 Takie odchylenia są normalne. Kropuś jest na tyle malutki, że wystarczy się pomylić o milimetr i już wychodzą różnice 😊 Będzie dobrze, ciesz się ciążą, należy Ci się 😘
Echo, jak ja się umawiałam na histero w tamtym roku, to terminy na NFZ nie były bardzo odległe. Ale nie martw się na zapas. Dam Wam w piątek znać i zobaczymy na moim przykładzie czy skąpe miesiączki są normalne czy faktycznie coś tam w środku jest nie tak.
Dla mnie niestety krótki termin oznacza 2 tygodnie a nie np. 6 miesięcy. Ja tyle nie mam Tak czy inaczej, nie mam lekarza na NFZ, który mi wypisze skierowanie a prywatnie też nie jest to najłatwiejsze, bo i tutaj musi ktoś mnie na to skierować a każdy patrzy na mnie z przerażeniem i mówi"pani nie ma na to czasu, trzeba działać"...
Kochana, trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie 🤞🏻🤞🏻 i mam nadzieję, że wszystko będzie ok w badaniuLia. lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Butterfly, czyli wciąż Cię męczy infekcja ? Na jak długo masz rozpisane leczenie? I też podpinam się pod pytanie o kreację na wesele2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Butterfly, dokładnie. Podziwiam za dobrą pamięć 😀 Ja to czasem nie pamiętam co robiłam 5 minut temu..
Dziękuję Wam mega że mnie wtedy namówiłyście na to badanie ❤️ Bo czuję że coś tam może wyjść. W piątek się dużo wyjaśni - w którą stronę idziemy.
Magdanka, ja bym chciała mieć takiego proga nawet po luteinie. Ostatnio miałam 11 na lekach 🫤
Izzy, jeśli chcecie, by rodzice w tym z Wami byli to powiedzcie. Ja trochę żałuję że trzymalam całą ciążę w tajemnicy. Wsparcie najbliższych jest jednak bardzo ważne.Magdanka lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Izzy ja bardzo żałowałam ze nie powiedziałam wcześniej, tylko dzien przed pójściem do szpitala, najpierw czekałam na serduszko a później na samoistne poronienie, teściowe dowiedzieli się w dzien zabiegu. Teraz już bym powiedziała dla mnie to było mega obciążające
Nie mogę się doczekać jak wrócę z pracy i będę mogła sikać na owulaki🤣 powinni to zrobić jako dyscyplinę sportowa.
Oczywiście już sobie wyliczał ze jakbym zaszła w tym miesiącu w ciąże to kiepsko bo od połowy września będę sama w pracy dwa tygodnie i nie ma szans na zwolnienie ani nic a będę miała ciężka temat do załatwienia, wrzesień może się uda 🤰ten miesiąc to tak na rozgrzewkę 🤼♀️. To właściwie nasz pierwszy miesiąc przytulanek od pozytywnego testów ciążowego, najpierw plamienie w ciąży zakaz, później czekanie na poronienie a miałam wszystko gdzieś w środku obolałe, później zabieg i zakaz 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2023, 11:55
-
syska wrote:Butterfly23, Ty masz w tym tygodniu wesele dobrze pamiętam? Jaką masz kreacje?
Ja wczoraj zrobiłam test bo chciałam zobaczyć czy zastrzyk się jeszcze utrzymuje u mnie i była taka ładna kreska no ale to 5 dni po zrobieniu zastrzyku właśnie.
Ahh ta kreseczka 🥺Pinkflower, Echo lubią tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Butterfly nie mam pojęcia laborant zabrał wszytko od razu jak należy ale nie wiem czy to potem nie idzie do Krakowa bo wszystkie wyniki wymazów mam z Krakowa nie z Nowego Sącza chyba tam mają podpisaną umowę z laboratorium
-
Lia ja pamięć mam do takich rzeczy 😁 i np do tego co mąż mi brzydkiego powiedział 11.04.2017 o 16:45 🤣
Echo tak męczy mnie 😔 czuje takie podrażnienie szczególnie po siku. Mam antybiotyk jeszcze na 3 dni z dziś i globulki na 6 dni. Ale będę musiała odstawić na czas miesiączki. Teraz jeszcze biorę, bo te plamienia to nie plamienia i nie ma sensu przerywać.
Izzy piękny plan 😍 i już można odliczać do kolejnej wizyty 🥰 będziecie chcieli robić badania nifty/pappa?
Ja nie żałuje, ze powiedzieliśmy mojej mamie i teściom. I tak jak mówiłam, że następną ciążę powiem dopiero po prenatalnych, tak teraz wiem, że powiem chyba po wizycie na której będzie serduszko. To jest takie szczęście i nawet jak ma trwać chwile, niech rodzina wie. A prawda jest taka niestety, że na każdym etapie może się coś zdarzyć.Lia. lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Tak kochana ☺️ w sobotę. Długą suknie w kolorze takiego przygasłego różu- fioletu.
Ahh ta kreseczka 🥺
To musi być piękna. Ja uwielbiam takie maxi 😃Butterfly23 lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178