Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly23 wrote:Lia ja pamięć mam do takich rzeczy 😁 i np do tego co mąż mi brzydkiego powiedział 11.04.2017 o 16:45 🤣
Echo tak męczy mnie 😔 czuje takie podrażnienie szczególnie po siku. Mam antybiotyk jeszcze na 3 dni z dziś i globulki na 6 dni. Ale będę musiała odstawić na czas miesiączki. Teraz jeszcze biorę, bo te plamienia to nie plamienia i nie ma sensu przerywać.
Izzy piękny plan 😍 i już można odliczać do kolejnej wizyty 🥰 będziecie chcieli robić badania nifty/pappa?
Ja nie żałuje, ze powiedzieliśmy mojej mamie i teściom. I tak jak mówiłam, że następną ciążę powiem dopiero po prenatalnych, tak teraz wiem, że powiem chyba po wizycie na której będzie serduszko. To jest takie szczęście i nawet jak ma trwać chwile, niech rodzina wie. A prawda jest taka niestety, że na każdym etapie może się coś zdarzyć.
W poprzedniej ciąży jakoś tak się złożyło że nie mieliśmy kiedy jechać do rodziców i pierwsza okazja miała być w Wielkanoc i to byłby koniec 1 trymestru. No ale ciąża się zakończyła a ja nie chciałam rodziców obciążać takimi wiadomościami, wolałam to sama przejsc... Ale teraz faktycznie mam inne podejście, po prostu chciałabym się z nimi podzielić nowina mimo że jeszcze wcześnie. Ale raczej zatrzeżemy żeby zachowali narazie dla siebie.
Pokaz sukienkę! 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2023, 12:49
-
My w pierwszej ciąży powiedzieliśmy od razu. W drugiej - chciałam czekać do prenatalnych i wyniku nifty. Więc najbliższa rodzina dowiedziała się dopiero w dniu, kiedy szłam do szpitala.
Jeszcze w sobotę na grillu udawaliśmy, że nic sie nie dzieje a w poniedziałek zgłosiłam się na zabieg.
Myslę, ze gdybym teraz zaszła w ciążę, czekałabym znów do prenetalnych. Gdzies jest ta obawa już, że znów bedą jakies komplikacje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2023, 12:54
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
alauda wrote:My w pierwszej ciąży powiedzieliśmy od razu. W drugiej - chciałam czekać do prenatalnych i wyniku nifty. Więc rodzicie dowiedzieli się dopiero w dniu, kiedy szłam do szpitala.
Myslę, ze gdybym teraz zaszła w ciążę, czekałabym znów do prenetalnych. Gdzies jest ta obawa już, że znów bedą jakies komplikacje. -
izzy91 wrote:Będziemy robić pappa, i w zależności jak wyjdzie to podejmiemy decyzję czy robić nifty czy nie.
Pokaz sukienkę! 😁
A właśnie, czy wam ta strona ibb do zdjęć też przerzuca w poziom? Ile ja się muszę namęczyć, żeby fotkę dodać 🙈
-
Butterfly23 wrote:Ja nie umiałabym tak długo ukrywać przed rodziną. Może dlatego, że praktycznie codziennie mamy ze sobą kontakt i wszyscy mieszkamy blisko i u mamy jesteśmy co niedziele na obiedzie.
Powiem Ci, że cięzko było ukrywać ciążę, zwłaszcza, że czułam się kiepsko. I jedynie to przekonywałoby mnie, żeby od razu powiedzieć. Z jednej strony sie uśmiechałam a z drugiej miałam ochotę przytulić kibelek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2023, 12:57
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Jeśli kiedykolwiek mi się uda, to będę czekać do prenatalnych. Chcę mieć pewność, że jest wszystko ok.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Myślę że w naszych głowach po stracie wciąż jest obawa że nigdy nie będzie już ok. Obojętnie jakby nie było trochę ta radość i beztroska przeminęła z pojawieniem się 👼.
Izzy91 gratulacje! Jak pięknie, że jest ok! 🤞🤞🤞👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Mam nadzieję, że każda z nas, niezależnie od historii, będzie już niedługo mogła się podzielić szczęśliwą wiadomością nie tylko z najbliższymi, a z całym światem 🥰 Bo nie będzie się dało tego ukryć 😄🤰🏽
Boziu, marzę o takim brzuszku ❤️ Mogę się roztyć i 30 kilo, niech tylko ktoś tam będzie w środku 😁JaMiNi, izzy91 lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Cześć dziewczyny!
Codziennie tu jestem, czytam, jestem z Wami duchowo.
Izzy, cudowny Kropeczek 😍 2 dni w tę czy w tę stronę nie robi różnicy ❤️
Ściskam mocno każdą z Was ❤️Lia., Butterfly23, Jednorożec89 lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Butterfly23 wrote:Mam taki problem. Mam te mini brązowe plamienia, ale mam też mikroskrzepy… Czym mogą być spowodowane? Biorę acard codziennie 150.
Nie pamiętam kochana czy u Ciebie diagnozowano endometriozę albo wykryto jakieś mięśniaki lub polipy? Każde z nich może powodować tworzenie się skrzepów. Poza tym leki przeciwkrzepliwe mogą przyczyniać się do ich tworzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2023, 17:00
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:Nie pamiętam kochana czy u Ciebie diagnozowano endometriozę albo wykryto jakieś mięśniaki lub polipy? Każde z nich może powodować tworzenie się skrzepów. Poza tym leki przeciwkrzepliwe mogą przyczyniać się do ich tworzenia.
-
JaMiNi mogłaś mieć wczoraj pik. Albo dziś rano. Najlepiej w okolicach owulacji testować 2x dziennie, wtedy jest pewność większa, że wyłapiesz.
Ale dla spokoju zatestuj jeszcze jutro i zobacz, czy na pewno kreska blaknie.
Nie pozostaje Wam nic innego niż działać 😁 ❤️Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Lia. W sumie drugi test wczoraj czy rano nic by nie zmienił, działanie było wczoraj wieczorem, dzisiaj i jutro poprawimy, ale tak się zdziwiłam mocno ze dzisiaj bladziochy.
Butterfly23 ja tez mam plamienia przed @ i nie znam na ten moment przyczyny a lekarzy zaliczyłam paru 🤷♀️ -
JaMiNi wrote:Lia. W sumie drugi test wczoraj czy rano nic by nie zmienił, działanie było wczoraj wieczorem, dzisiaj i jutro poprawimy, ale tak się zdziwiłam mocno ze dzisiaj bladziochy.
Butterfly23 ja tez mam plamienia przed @ i nie znam na ten moment przyczyny a lekarzy zaliczyłam paru 🤷♀️
Wg mnie pik był wczoraj lub dziś z rana. -
Butterfly, przy miesiączce też masz te skrzepy?
Czerwone czy czarne? Od kiedy to masz?
Próbuję sobie przypomnieć, czy miałam kiedykolwiek coś takiego.
Jeśli to pierwszy raz to może się nie ma co martwić. Chyba, że już dłużej się utrzymuje.
JaMiNi teraz jest najlepszy czas na działanie, więc super. Testy mogą tylko nakierować. Ale mówię na przyszłość - warto robić 2x dziennie jak kreseczka się zaczyna robić ciemna ☺️ Chocby po to, by się pozachwycać nad pikiem 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2023, 18:17
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Lia. wrote:Butterfly, przy miesiączce też masz te skrzepy?
Czerwone czy czarne? Od kiedy to masz?
Próbuję sobie przypomnieć, czy miałam kiedykolwiek coś takiego.
Jeśli to pierwszy raz to może się nie ma co martwić. Chyba, że już dłużej się utrzymuje.