Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly23 wrote:Ciemnoczerwone. Przy plamieniach pierwszy raz. Podczas miesiączek się zdarzają.
To obserwuj się Kochana. Ja staram się nie martwić, gdy jeden cykl odbiega od pozostałych. Zdarzają się jakieś wahania hormonalne. Ale gdyby się to powtarzało, skonsultowałabym.
Możesz też podpytać przy okazji na jakiejś wizycie u gienka. Masz jakąś w planach?
PS. zazdro wesela 🥹 My mieliśmy mieć 2 w tym roku, ale jedno państwo młodzi odwołali 😬Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Ja bardzo często miałam skrzepy, a ginekolodzy nie widzieli w tym problemu. W usg też było czysto, żadnych polipów czy mięśniaków. Pierwszy lub drugi cykl po poronieniu miałam taki, że przez 3dni miałam plamienia i tam też widziałam skrzepy. Daj znać jakbyś się czegoś dowiedziała od swojego gin, może jest lepiej zorientowany.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Lia. wrote:PS. zazdro wesela 🥹 My mieliśmy mieć 2 w tym roku, ale jedno państwo młodzi odwołali 😬
Jak to 😬?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Lia. nie miałam właśnie tyle testów, na następny cykl kupię więcej teraz czytałam o easy home z Amazona😬
Tez bym poszła na wesele, swoje miałam rok temu ale się wybawilam, a od zaręczyn do ślubu minęło 2 msc ale było tak jak chciałam, ślub w plenerze( o 15 , a deszcz padał pare dni przestał o 12) przyjęcie weselne do 1, niecałe 40 osób dj zero zabaw weselnych oczepin itd a muza lata 80,90 impreza życiaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2023, 19:09
Echo lubi tę wiadomość
-
Lia. wrote:To obserwuj się Kochana. Ja staram się nie martwić, gdy jeden cykl odbiega od pozostałych. Zdarzają się jakieś wahania hormonalne. Ale gdyby się to powtarzało, skonsultowałabym.
Możesz też podpytać przy okazji na jakiejś wizycie u gienka. Masz jakąś w planach?
PS. zazdro wesela 🥹 My mieliśmy mieć 2 w tym roku, ale jedno państwo młodzi odwołali 😬
Ja nie mam ogólnie mocnych pms, ale dziś… bez kija nie podchodź. Nie umiem spokojnie z nikim rozmawiać -
Echo - rozeszli się krótko przed ślubem. Musieli odwoływać 200 osób. Ale jakby nie patrzeć.. lepiej teraz niż po fakcie 🙈
JaMiNi brzmi super. Takie wesela na luzie są najlepsze 🥰 I uważam że jak są fajni ludzie to wszędzie się impreza uda 😊W 2 miesiące wszystko ogarnęliście? Podziwiam! 😀 Jak ogarnęłaś suknię, usługodawców?Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Ja chyba muszę się pochwalić swoją szefowa. Dziś rozmawiałyśmy, pytała się jakie są moje plany życiowe. I pytanie było ukierunkowe bezpośrednio o dziecko. Więc jej się wypłakałam, mówię jej, że jedno straciłam. Okazalo się, że kierowniczka z nią rozmawiała kiedyś na ten temat. I mnie wyściskała, powiedziała, że jeszcze niejedno dziecko urodzę. I że będzie dobrze. I że mam się nie martwić. Że w pracy zrobiłam ogromny postęp. Otrzymałam dużo wsparcia. Ogólnie po mojej reakcji, gdy się popłakałam, przeprosiła mnie. Nie wiedziała, że tak zareaguje. Ja te pytanie rozumiem, bo mimo, że głośno nie mówiłam, że się staramy, to ona też musi jakoś zaplanować pracę w danym obszarze. Z siebie wprost wyrzuciłam, że nie będę ukrywać, że się staramy, i działamy z diagnostyką, ale na chwilę obecną nawet nie jestem w stanie powiedzieć, czy kiedykolwiek będę miała dzieci. Tym wyznaniem zrzuciłam z siebie ogromny ciężar, który gdzieś mi z tyłu siedział i mimo łez, czuje się lepiej.
Btw. Melduje @. 😂 Przyszło szmacisko jak w zegarku, 13 dni po owu. 😂 -
Butterfly23 wrote:Nie kochana, narazie się nie wybieram.
Ja nie mam ogólnie mocnych pms, ale dziś… bez kija nie podchodź. Nie umiem spokojnie z nikim rozmawiać
Zdarzają się i takie dni. Na co masz teraz ochotę? Może wskocz pod kocyk, obejrzyj film albo serial. Polecam herbatkę z syropem malinowym - idealna na tę jesień 😄 Mężowi też się oberwało?Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Lia. wrote:Echo - rozeszli się krótko przed ślubem. Musieli odwoływać 200 osób. Ale jakby nie patrzeć.. lepiej teraz niż po fakcie 🙈
JaMiNi brzmi super. Takie wesela na luzie są najlepsze 🥰 I uważam że jak są fajni ludzie to wszędzie się impreza uda 😊W 2 miesiące wszystko ogarnęliście? Podziwiam! 😀 Jak ogarnęłaś suknię, usługodawców?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2023, 20:10
Echo lubi tę wiadomość
-
A propo ślubów to my we wtorek będziemy mieć 2 rocznice )
Nie mieliśmy łatwo, bo musieliśmy wszystko przekładać z kwietnia przed covida, ale koniec końców wyszło tak jak sobie wymarzyliśmy
Zawsze się śmiejemy, ze z okazji naszej rocznicy cała Polska na wolne od pracy 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2023, 20:19
Echo lubi tę wiadomość
-
Ślub? Kiedy to było 😁 ja ma w sobotę 6 rocznicę nawet nie wiem kiedy to zleciało. Swoje wesele planowałam dwa lata od dnia kiedy okazało się że Paweł pokonał raka i już będzie wszystko dobrze, ale wyszło idealnie tak jak chciałam
JaMiNi, Echo lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Lia. wrote:Zdarzają się i takie dni. Na co masz teraz ochotę? Może wskocz pod kocyk, obejrzyj film albo serial. Polecam herbatkę z syropem malinowym - idealna na tę jesień 😄 Mężowi też się oberwało?
Wiesz co, na nic. Siedzę na kanapie w ciszy. Ale czuje w sobie taką złość po prostu. Myślę, że maczek by pomógł 🥹 ale nieee, bo mi nawet gacie wyszczuplające nie pomogą 🤣
Kupiłam wczoraj biustonosz samonośny do sukienki. Wiecie, że trzeba go zakładać w dwie osoby? 🙈Echo lubi tę wiadomość
-
My w tym roku obchodziliśmy czwartą rocznicę. Ślub w plenerze, prowadził mnie tata 🥹 był dj, kamerzysta, fotograf, fotobudka. Goście nam mówili, że najlepsze wesele na jakim byli. Mega miłe. Towarzystwo mieszane. 1/3 cioć i wujków 2/3 młodych. Pogodę mieliśmy aż za piękną 🙈 było ok 30 stopni. Ale było idealnie. A sukienkę przerabiałam ok miesiąc przed ślubem bo przestała mi się podobać 🙈 na szczęście panie z salonu mega miłe i wyrozumiałe
JaMiNi, Echo lubią tę wiadomość
-
Butterfly mnie tez tato 🙂
Najważniejsze żeby ślub i wesele było w zgodzie ze sobą a nie z oczekiwaniami innych osóbButterfly23 lubi tę wiadomość
-
Ja miałam tradycyjny, w kościele, potem dwa dni imprezy, z tym że dopiero na poprawinach się wyszalałam, ale jak się zastanowię to kocham mojego męża dokładnie tak mocno jak tamtego dniaDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
To tylko ja na kocią łapę tutaj? A wiecie że po czesku mówi się, że żyje się z kimś na psią księgę? 🐶
My 18 lat razem, ale nigdy nam nie było blisko do ślubu, przez przypadki w naszej rodzinie. A teraz nawet dla formalności bez sensu - bank nam powiedział że podniesie % kredytu po ślubie. To chyba najpierw spłacimy a potem się ochajtamy, albo i nie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2023, 20:55
Echo lubi tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Wron Kraa wrote:To tylko ja na kocią łapę tutaj? A wiecie że po czesku mówi się, że żyje się z kimś na psią księgę? 🐶
My 18 lat razem, ale nigdy nam nie było blisko do ślubu, przez przypadki w naszej rodzinie. A teraz nawet dla formalności bez sensu - bank nam powiedział że podniesie % kredytu po ślubie. To chyba najpierw spłacimy a potem się ochajtamy, albo i nie:) -
Wron Kraa ja jakoś nie miałam ciśnienia na ślub, najpierw krzyczałam ze żadnego ślubu a później mi się odmieniło 🫣 no ale to mój drugi ślub w wieki 26 lat byłam szczęśliwa rozwódka 🤣
-
Ja zawsze marzyłam o kościele, białej sukni i tej całej oprawie ślubnej, ale rozumiem pary które nie czują potrzeby, znam pary bez slubu które są szczęśliwsze niż te ochajtane.
Wron Kraa lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Wron Kraa wrote:To tylko ja na kocią łapę tutaj? A wiecie że po czesku mówi się, że żyje się z kimś na psią księgę? 🐶
My 18 lat razem, ale nigdy nam nie było blisko do ślubu, przez przypadki w naszej rodzinie. A teraz nawet dla formalności bez sensu - bank nam powiedział że podniesie % kredytu po ślubie. To chyba najpierw spłacimy a potem się ochajtamy, albo i nie:)
Ja nie chciałam ślubu. Dla mnie papierek nie jest ważny. Ale będąc w ciąży stwierdziłam, ze i tak musimy isc do urzędu poświadczyć ojcostwo, to równie dobrze możemy tez urzędowo sie ochajtać. Moj obecnie już mąż był wniebowzięty, ze zgodziłam sie chociaż na ślub cywilny😉 Cieszę się, ze nigdy nie naciskał mnie na ślub i respektował moja decyzję, ze ja nie chcę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2023, 22:09
Wron Kraa, Echo lubią tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️