Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly23 wrote:Syska ślub w sobotę.
Echo nawet bym chyba jednej piosenki nie zdążyła przesłuchać, bo mam dwie minutki na pazurki 😁
Ale wesele mieliście świetne!
Jednorożec nie ma piękniejszych stroi od regionalnych 😍
Alauda kciuki 🤞🏻 i nie daj się zbyć! Powiedz, że koleżanki z ovufriend powiedziały, że to może być to, to lub to i chciałabyś to sprawdzić i poszerzyć diagnostykę.
2min wystarcza żeby się nastroić. Ja w bardzo ciężkich chwilach włączam metal lub rock 😉 Im głośniej w słuchawkach tym lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 09:33
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Ja miałam typowe wesele na sali, fotobudka, dużo jedzenia i alkoholu. Było też kilka zabaw weselnych i było fajnie chociaż teraz kilka rzeczy zrobiłabym inaczej 🙂 bo ja w ogóle nigdy nie marzyłam o wyprawianiu wesela i białej sukni, natomiast mój mąż to tradycjonalista no i mnie przekonał 😁
Zrobiłam dzisiaj test 8dpo żeby zobaczyć czy ovitrelle nadal się utrzymuje i jest biało. Tak więc za 3-4 dni zrobię test ostateczny i wszystko się rozstrzygnie 😁 chociaż ja czuję że się nie udało, że to jeszcze nie ten czas. -
Lekarka mi mówiła żeby cały cykl brać acard 150, zaczęłam od 75 bo widzę ze to różnie dziewczyny biorą, jeszcze jak gdzieś znalazłam info ze może blokować owulacje, ale wczoraj już weszłam na 150 bo może owulacja już była (tak tez czytałam ze biorą od owulacji dopiero 150) jeny to wszystko takie pogmatwane, sto rzeczy u nas musi się zgrać żeby zaskoczyć 🤦🏼♀️ czuje ze wraz z okresem to będzie mocny upadek na ziemie
-
Magdanka to szybciutko ci wyszedł test negatywny po ovitrelle dobrze ze sprawdzilas, teraz przy pozytywnym teście nie będziesz miała wątpliwości czy to jeszcze zastrzyk
Magdanka lubi tę wiadomość
-
Dzwonili do mnie od lekarza wyszła mi pierwszy raz cytologia III 😩 mam iść po skierowanie na badanie szpitala jestem załamana, milam wymazy robione były dobre, mucha robiłam w lutym tez były w porządku. Od cytologi minęły 3 tygodnie zawsze wyniki są po 2 i jak nie dzwonią uznaje ze ok dlatego działaliśmy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 10:00
-
Dzień dobry, dziewczynki, miłego dnia ❤️Butterfly23 wrote:Alauda kciuki 🤞🏻 i nie daj się zbyć! Powiedz, że koleżanki z ovufriend powiedziały, że to może być to, to lub to i chciałabyś to sprawdzić i poszerzyć diagnostykę.
Koleżanki z ovufriend sieją postrach na dzielni 😂alauda, Butterfly23, Echo lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Magdanka, dobrze że sprawdziłaś. Będziemy trzymać kciuki za testowanie niedlugo ❤️
JaMiNi, co oznacza cytologia III?Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Lia. Nie wiem dokładnie dopiero musze iść do lekarza, wiem ze trzeba poszerzyć diagnostykę, robiłam cytologię tez styczeń/luty miałam II grupę i sama nie wiem czemu teraz po poronieniu powiedziałam lekarce ze nie robiłam żebyśmy zrobiły ( bo by po 4 msc nie zrobiła mi znowu bo zalecenia co rok)
-
https://zapodaj.net/plik-zRhBvU2GSI
Pozdrawiam:)Elza1234, JaMiNi, Pinkflower, Butterfly23, Wron Kraa, Echo, Lia. lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
JaMiNi wrote:Lia. Nie wiem dokładnie dopiero musze iść do lekarza, wiem ze trzeba poszerzyć diagnostykę, robiłam cytologię tez styczeń/luty miałam II grupę i sama nie wiem czemu teraz po poronieniu powiedziałam lekarce ze nie robiłam żebyśmy zrobiły ( bo by po 4 msc nie zrobiła mi znowu bo zalecenia co rok)
-
Jednorożec89 wrote:https://zapodaj.net/plik-zRhBvU2GSI
Pozdrawiam:) -
Elza1234 wrote:Myśle, ze mogą zlecić Ci kolposkopie, tj badania tych zmian, które wyszły źle w cytologii. Oni zalewają szyjkę takim specjalnym płynem, zmiany chorobowe zmieniają kolor i wtedy pobierają wycinki do badań histopatologicznych.
-
Jamini, wynik III swiadczy, ze konieczna jest dalsza diagnostyka, Tzn , że cos wykryli, ale nie koniecznie musi to być cos zlego. Albo jest to cos, co może pozniej przekształcić się w coś złośliwego.
Hmm.. moze próbka została jakoś zanieczyszczona albo coś pomylili?
Może zabieg rzeczywiście miał na to wpływ.....
Ja również miałam robioną cytologię jakieś 2 tyg temu i u mnie bez zmian - grupa I.
Musisz koniecznie sprawdzić o co chodzi. Iść do lekarza/szpitala, powtórzyć badanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 11:04
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Oj nie, cytologii nie da się zabrudzić.
Niestety przyjmujemy podczas starań tyle lekow, hormonów itd, ze czasem w pół roku się coś potrafi rozwinąć.
Osobiście robię cytologię co pół roku, bo mam ku temu inne wskazania.
Po ocenie wycinka na pewno ocenia co to dokładnie. Wierze, ze będziesz tylko do obserwacji. -
Jamini mam nadzieję że nie wyjdzie nic poważnego. Ja nie miałam nigdy III więc nie pomogę
Jednorożec ale super wyglądasz!
Ja dziś w biurze, wczoraj wzięłam tabletki na mdłości i chyba coś działają bo czuję się całkiem całkiem 😊 powiedziałam szefowi o ciazy i nie było się czego bać, gratulował i prosił żebym mu wszystko mówiła bo on nie wie jak się postępuje przy ciąży 😅 -
Myśle, ze powinnaś jeszcze HPV oznaczyć. Być może masz któryś onkogenny: 16 czy 18.
Ale tak jak lekarka powiedziała, to może być coś a nie musi. Najważniejsze żebyś to dalej przebadała. Starania o dziecko to jedno, ale nasze zdrowie wg mnie jest najważniejsze w tych staraniach i tak.Butterfly23 lubi tę wiadomość