Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly, pms nie wybiera. Ale jeszcze o niczym nie przesądza. Ja miałam taki "pms" przed pozytywnym testem, że nawet do kalendarzyka wpisałam w 11 dpo "mężu mnie wkurza samym mówieniem do mnie". Izzy też miała podobnie. Mam nadzieję, że najbliższe dni będą dla Ciebie łaskawe i przez wesele zapomnisz o złym samopoczuciu. Może wybierz się na spacer, żeby przewietrzyć trochę głowę i myśli.
Widzę dziewczynki, że wiele z nas ma teraz obniżony nastrój. Nie wiem.. Ja się czuję tak przetyrana tymi staraniami. Taka bezradna. Mam takie wahania nastrojów, że widzę jakieś małe dziecko (czy na żywo, czy w TV) i zbiera mi się na płacz. Zauważam, że macie podobnie. To przykre, że musimy przez to przechodzić 😔
Zrobię ten test dziewczynki, ale na nic się nie nastawiam. Ja zawsze powtarzam że cuda nie są dla mnie i takie rzeczy jak miesiączka w trakcie ciąży mnie nie dotyczą. Ale zrobię, żeby z czystym sumieniem przystąpić do zabiegu. Echo, jestem w tym samym dc co Ty - w 6 😊 Nie wiem o której będzie histero, mieli mi napisać dzień wcześniej i na razie cisza.. Ale ponoć po 16.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 15:36
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
My dzisiaj byliśmy w klinice - mąż na badaniach, ja tez miałam mieć, ale pani wprowadziła mnie w błąd i dopiero 22.08 zrobię
W każdym razie porozmawiałam sobie przy okazji z koordynatorka nt. In vitro u nich, cen, finansowania, jak się zapisać na to dofinansowanie.
Także mamy plan działania i jakoś kamień mi z serca spadł.
Lubię wiedzieć po kolei co mnie czeka.S.Roszpunka, Lia., Butterfly23, Echo lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:My dzisiaj byliśmy w klinice - mąż na badaniach, ja tez miałam mieć, ale pani wprowadziła mnie w błąd i dopiero 22.08 zrobię
W każdym razie porozmawiałam sobie przy okazji z koordynatorka nt. In vitro u nich, cen, finansowania, jak się zapisać na to dofinansowanie.
Także mamy plan działania i jakoś kamień mi z serca spadł.
Lubię wiedzieć po kolei co mnie czeka.
Też lubię wiedzieć co i jak. Czuję wtedy się bezpieczniej.Elza1234, Butterfly23, Echo lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
JaMiNi wrote:Dzwonili do mnie od lekarza wyszła mi pierwszy raz cytologia III 😩 mam iść po skierowanie na badanie szpitala jestem załamana, milam wymazy robione były dobre, mucha robiłam w lutym tez były w porządku. Od cytologi minęły 3 tygodnie zawsze wyniki są po 2 i jak nie dzwonią uznaje ze ok dlatego działaliśmy
Mi 4 lata temu też pierwszy raz wyszedł wynik III. Pamiętam, że niepotrzebnie wtedy przeryłam pół internetu i tylko się niepotrzebnie zestresowałam. Skończyło się na tym, że najpierw miałam zrobioną kolposkopię w gabinecie. Po badaniu lekarz zdecydował, że konieczne będą wycinki i dostałam skierowanie do szpitala. Byłam tam pół dnia. Krótki zabieg pod znieczuleniem ogólnym. O 17 mnie wypisali. Potem 3 tygodnie czekania na wyniki hist pat, w których na szczęście nic groźnego nie wyszło. Dostałam jedynie zalecenie cytologii co pół roku. Po kilku dobrych wynikach mój gin zdecydował, że raz na rok wystarczy.
Także naprawdę postaraj się nie stresować bo na pewno wszystko będzie dobrze!Lia., Echo lubią tę wiadomość
-
01lilibeth01 wrote:Mi 4 lata temu też pierwszy raz wyszedł wynik III. Pamiętam, że niepotrzebnie wtedy przeryłam pół internetu i tylko się niepotrzebnie zestresowałam. Skończyło się na tym, że najpierw miałam zrobioną kolposkopię w gabinecie. Po badaniu lekarz zdecydował, że konieczne będą wycinki i dostałam skierowanie do szpitala. Byłam tam pół dnia. Krótki zabieg pod znieczuleniem ogólnym. O 17 mnie wypisali. Potem 3 tygodnie czekania na wyniki hist pat, w których na szczęście nic groźnego nie wyszło. Dostałam jedynie zalecenie cytologii co pół roku. Po kilku dobrych wynikach mój gin zdecydował, że raz na rok wystarczy.
Także naprawdę postaraj się nie stresować bo na pewno wszystko będzie dobrze!
Dziękuje za wsparcie ale tak mnie ten wynik zszokował ten rok jest fatalny, od nastolatki co roku robię cytologię zawsze było wszystko w porządku. Jeszcze mnie czeka wizyta na usg tarczycy bo mam guzki niegroźne ale do kontroli tera idę po dwóch latach i aż się bojeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 18:39
-
JaMiNi wrote:Dzwonili do mnie od lekarza wyszła mi pierwszy raz cytologia III 😩 mam iść po skierowanie na badanie szpitala jestem załamana, milam wymazy robione były dobre, mucha robiłam w lutym tez były w porządku. Od cytologi minęły 3 tygodnie zawsze wyniki są po 2 i jak nie dzwonią uznaje ze ok dlatego działaliśmy
JaMiNi, przepraszam, że się tak wtrącę, ale ja też kiedyś całkiem niespodziewanie pomimo regularnych cytologii miałam wynik ASC-US. Zrobiłam po tym badanie na HPV, które wyszło u mnie ujemne, do tego po pół roku powtórzyłam cytologię, która też wyszła prawidłowo i to zamknęło sprawę. Od tej pory miałam jeszcze dwie kolejne, ASC-US się nie powtórzył. Tak jak mówią dziewczyny, taki wynik może po prostu świadczyć o stanie zapalnym. Skoro badasz się regularnie, nie martw się, wszystko będzie dobrze ❤️
Przy okazji, dziewczyny, już się nie udzielam, ale cały czas mocno wam kibicuję ❤️ Dostałam od was bardzo dużo wsparcia w najgorszym dla mnie czasie, wierzę, że wszystkie w końcu spotkamy się w miejscu, o którym tak marzymy.JaMiNi, Pinkflower, Echo lubią tę wiadomość
🍼💗 -
JaMiNi wrote:Dziękuje pociesza mnie to ze tam są ASCUS nieprawidłowe komórki nabłonka nieokreślonego pochodzenia i to nie jest tragiczny wynik.
Dziękuje za wsparcie ale tak mnie ten wynik zszokował ten rok jest fatalny, od nastolatki co roku robię cytologię zawsze było wszystko w porządku. Jeszcze mnie czeka wizyta na usg tarczycy bo mam guzki niegroźne ale do kontroli tera idę po dwóch latach i aż się boje
Znalazłam swój wynik i u mnie w opisie było: LSIL - zmiany śródnabłonkowe stopnia niskiego obejmujące koilocytozę (HPV) i możliwość CIN1 (dysplazji małego stopnia). Czyli chyba coś innego niż u Ciebie.
Ja uważam, że naprawdę nie masz się o co martwić. Badasz się regularnie, jesteś pod stałą kontrolą więc nawet jeśliby coś wyszło (w co wątpię) to byłoby to baaaardzo wcześnie wykryte i wtedy jest to całkowicie do wyleczenia.
Mnie ten rok też nie rozpieszcza, śmiem twierdzić, że to najgorszy rok w moim życiu, tyle się różnych spraw nagromadziło nieprzyjemnych -
Dziewczyny, jako ze lubie sobie sikać na test, a mało co piłam w ciągu dnia, to sobie dla sportu znowu nasikalam.... mało widać, ale no jeśli faktycznie jest ciąża, to w 10 dpo nie ma co liczyć na więcej.... wciąż na chłodno to biorę. Rano dosikam i jak będzie druga kreska, to pójdę na betę i progesteron. Ale kciuki wskazane 😊
Wron Kraa, JaMiNi, Elza1234, Pinkflower, Kadża, Butterfly23 lubią tę wiadomość
03.2023 💔
09.2024 💔 -
S.Roszpunka wrote:Dziewczyny, jako ze lubie sobie sikać na test, a mało co piłam w ciągu dnia, to sobie dla sportu znowu nasikalam.... mało widać, ale no jeśli faktycznie jest ciąża, to w 10 dpo nie ma co liczyć na więcej.... wciąż na chłodno to biorę. Rano dosikam i jak będzie druga kreska, to pójdę na betę i progesteron. Ale kciuki wskazane 😊
🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞S.Roszpunka lubi tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
S.Roszpunka wrote:Dziewczyny, jako ze lubie sobie sikać na test, a mało co piłam w ciągu dnia, to sobie dla sportu znowu nasikalam.... mało widać, ale no jeśli faktycznie jest ciąża, to w 10 dpo nie ma co liczyć na więcej.... wciąż na chłodno to biorę. Rano dosikam i jak będzie druga kreska, to pójdę na betę i progesteron. Ale kciuki wskazane 😊
S.Roszpunka lubi tę wiadomość
-
-
izzy91 wrote:Widzę ! Te testy są beznadziejne pod tym względem że mimo wysokiej bety pokazują blade cienie, ale chyba nie oszukują 😁 czekam na jutro! 🥰
Ja na tym teście pierwszy raz widzę u siebie drugą kreskę 😂 zawsze była 1 i faktycznie ciąży nie było 😂
Także rano stójcie pod kibelkiem 😂Butterfly23 lubi tę wiadomość
03.2023 💔
09.2024 💔 -
S.Roszpunka wrote:Ja na tym teście pierwszy raz widzę u siebie drugą kreskę 😂 zawsze była 1 i faktycznie ciąży nie było 😂
Także rano stójcie pod kibelkiem 😂
Edit: o której czekać pod WC? 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 20:57
-
Roszpunka, kreskę widzę nawet bez mrużenia oczu☺️ Trzymam kciuki aby kreska była coraz wyraźniejsza🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼❤️
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
izzy91 wrote:Właśnie wyszukałam swoją fotke z 12dpo i chyba wygląda jak twoja kreska 😁 jakby jutro nie było szalu na teście to nie panikuj, u mnie praktycznie nie ciemniała tylko jaśniała a beta już była w kosmosie 😅
Edit: o której czekać pod WC? 🤣
Jak będzie tak jak dziś, to i tak pójdę na betę, bo tylko ona rozjaśni co i jak 😊 No i oczywiście zrobię nie jeden test rano 😂😂😂😂
O której... myślę że między 6 a 8 😂😂😂 także wygodne fotele sobie weźcie 😂Wron Kraa, Pinkflower, izzy91 lubią tę wiadomość
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Ostatnio widziałam zdjęcie testu, byle jaka kreska, a beta kilka tysięcy.
Te testy są kijowe! Także trzymam kciuki, żebyś miała betę milion pięćset sto dziewięćset!S.Roszpunka lubi tę wiadomość
-
o kurcze Roszpunka, trzymam kciuki ❤️❤️❤️ Może kupisz inny test?
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Miliony 🤞🤞🤞🤞🤞 widzę 🥰❤ dawaj jutro znaka 😘S.Roszpunka lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳