Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza1234 wrote:Myśle, ze powinnaś jeszcze HPV oznaczyć. Być może masz któryś onkogenny: 16 czy 18.
Ale tak jak lekarka powiedziała, to może być coś a nie musi. Najważniejsze żebyś to dalej przebadała. Starania o dziecko to jedno, ale nasze zdrowie wg mnie jest najważniejsze w tych staraniach i tak.
Oczywiście ze nasze zdrowie najważniejsze ale skoro istnieje szansa na ciąże to w razie w zleci inne badanie i ze spokojnie te dwa tygodnie mogę poczekać z badaniem. Uspokaja mnie to ze w lutym miałam w porządku cytologię wiec jeśli coś się zadziało to niedawnoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 11:59
-
JaMiNi poczekaj na dalszą diagnostykę, wiem że ciężko będzie, ale postaraj się nie stresować.
Z testów owulacyjnych najbardziej sprawdziły mi się te z domowe laboratorium. Doz też przerabiałam, piku przy nich nie wylapalam i jakos gorzej mi się patrzy przez to szkiełko.
Dziś 21dc i piękny pik. Pewnie jeden z tych dłuższych cykli mnie czeka.
Izzy piękny kropeczek😍😍2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Jednorożec89, piękne wyglądasz 😊
JaMiNi, mam nadzieję, że to nic poważnego.
Zrobiłam dziś test i kreska jest już ledwo widoczna (7dni po ovi) za 2 już pewnie zupełnie jej nie będzie.
Ehh tak bym chciała żeby została ale czuje jak Magdanka, że nie terazWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 12:40
S.Roszpunka, Jednorożec89 lubią tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Jednorożec jestem pod wrażeniem stroju i Twojej urody 😍
JaMiNi, koniecznie dawaj znać na bieżąco. Jestem przekonana, że nie będzie to nic złego 😘
Dobija mnie ta wariująca pogoda. Dziś wyszłam z psem na dłuższy spacer, byłam pewna, że jest chłodno, wiec miałam ciepłą bluzę założoną. No to się zdziwiłam jak wyszłam.
A no i oczywiście już włączyłam testowanie od 8 dpo 😂 tak dla sportu 😂 dziś 10 dpo, więc wiadomo że nic nie ma prawa wyjść 😂 w poprzednich ciążach wychodziły testy w 11 dpo, więc może jutro coś się dowiem ciekawego? 🤔
Dobrego dnia!Jednorożec89 lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Jamini a może po prostu zrobił Ci się stan zapalny i dlatego masz 3 grupę?Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec, jaka Ty jesteś piękna 😍
JaMiNi nasza kochana jak to dobrze, że trzymasz rękę na pulsie i badasz się regularnie. Jeśli lekarz nie kieruje Cię pilnie na badania, to znaczy, że rzeczywiście nie trzeba się spieszyć. Czyli za ok 2 tyg. będziesz wiedzieć czy @ czy ciąża? Trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze
Roszpunko, co tak późno😂? Testujejemy od 2 dnia od poczęcia, proszę się nie ociągać 😂 A tak serio to rzymam kciuki 🍀
Syska kochana Trzymam bardzo mocno kciuki i nie puszczam ani na chwilę! Niech się dzieje magia 🌈
Pandzia, czas działać!
Butterfly, jak się czujesz? Wrzuć zdjęcie pazurków, bo szukam inspiracji
Lia, co u Ciebie słychać?
Izzy, ja na zdjęcie Twojego maluszka patrzę co chwilę i nie mogę oderwać wzroku Wiem, że nie moje, ale czuję, że każda z Was jest mi bardzo bliska i mega się cieszę Waszym szczęściemWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 13:45
Jednorożec89, izzy91, Pinkflower, Lia. lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:
Roszpunko, co tak późno😂? Testujejemy od 2 dnia od poczęcia, proszę się nie ociągać 😂 A tak serio to rzymam kciuki 🍀
Poprawię się od następnego cyklu 😂 ogólnie jakoś się zagapiłam który dzień cyklu mam itd hahaha i jak przedwczoraj zobaczyłam że to 8dpo to uznałam że najwyższy czas 😂 dzisiaj to nawet 2 testy obsikałam😂 No bo jeden to za mało 😂 jutro może ze 3 obsikam 😂Echo lubi tę wiadomość
03.2023 💔
09.2024 💔 -
S.Roszpunka wrote:Jednorożec jestem pod wrażeniem stroju i Twojej urody 😍
JaMiNi, koniecznie dawaj znać na bieżąco. Jestem przekonana, że nie będzie to nic złego 😘
Dobija mnie ta wariująca pogoda. Dziś wyszłam z psem na dłuższy spacer, byłam pewna, że jest chłodno, wiec miałam ciepłą bluzę założoną. No to się zdziwiłam jak wyszłam.
A no i oczywiście już włączyłam testowanie od 8 dpo 😂 tak dla sportu 😂 dziś 10 dpo, więc wiadomo że nic nie ma prawa wyjść 😂 w poprzednich ciążach wychodziły testy w 11 dpo, więc może jutro coś się dowiem ciekawego? 🤔
Dobrego dnia! -
Testujcie może jakieś dwie kreseczki ktoś wysika, fajnie by było. Ja się powstrzymuje ze staraniami do droznosci i wyniku biopsji endometrium. Boję się że mam stan zapalny i to mogloby dzidziusiowi zaszkodzić. W ogóle też nie wiem jaka mi cytologia wyjdzie jak mam grzybice
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 13:56
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
S.Roszpunka wrote:Jednorożec jestem pod wrażeniem stroju i Twojej urody 😍
Dobrego dnia!
Roszpunko, 🤞🤞🤞 za testowanie 😘
Pogoda jest mega dziwna, od soboty mają być znowu upały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 14:04
S.Roszpunka lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
izzy91 wrote:U mnie 11 dpo było biało a 12 już kreska 😁 więc trzymam kciuki 🤞🤞
Ja się i tak nie nastawiam na 2 kreski hahah zresztą nie mierzyłam temperatury, więc nie jestem pewna co do dpo. Mogę jedynie sugerować się obserwacjami śluzu, który był wybitnie piękny i płodny jak za czasów mojej pierwszej ciąży. Co ma być to będzie 🙂
Ogólnie to nie nastawiam się, a jednak liczę na te 2 kreski i pewnie będzie mi przykro jeśli będę widziala 1....
Dziękuję syska 😘Echo lubi tę wiadomość
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Bezimienna wrote:Ja chyba muszę się pochwalić swoją szefowa. Dziś rozmawiałyśmy, pytała się jakie są moje plany życiowe. I pytanie było ukierunkowe bezpośrednio o dziecko. Więc jej się wypłakałam, mówię jej, że jedno straciłam. Okazalo się, że kierowniczka z nią rozmawiała kiedyś na ten temat. I mnie wyściskała, powiedziała, że jeszcze niejedno dziecko urodzę. I że będzie dobrze. I że mam się nie martwić. Że w pracy zrobiłam ogromny postęp. Otrzymałam dużo wsparcia. Ogólnie po mojej reakcji, gdy się popłakałam, przeprosiła mnie. Nie wiedziała, że tak zareaguje. Ja te pytanie rozumiem, bo mimo, że głośno nie mówiłam, że się staramy, to ona też musi jakoś zaplanować pracę w danym obszarze. Z siebie wprost wyrzuciłam, że nie będę ukrywać, że się staramy, i działamy z diagnostyką, ale na chwilę obecną nawet nie jestem w stanie powiedzieć, czy kiedykolwiek będę miała dzieci. Tym wyznaniem zrzuciłam z siebie ogromny ciężar, który gdzieś mi z tyłu siedział i mimo łez, czuje się lepiej.
Btw. Melduje @. 😂 Przyszło szmacisko jak w zegarku, 13 dni po owu. 😂
Bardzo się cieszę, że masz takich wspierających przełożonych i możesz czuć się przy nich bezpiecznie. Ja jestem bardzo ostrożna z takimi rozmowami w miejscu pracy, ale jak masz takie wsparcie to trzeba się tylko cieszyć Szkoda, że @ znowu przyszła... ale to znaczy, że zaczynasz nowy cykl a to daje nowe nadzieje2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Skoro mam trochę czasu jeszcze do badania to włączę jakiś probiotyk intymny, może bym coś z dieta podziałała, znacie jakieś fajne profile na temat diety przeciwzapalnej?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 14:33
-
Przed cytologią czy innymi wymazami nie powinno się przyjmować żadnych globulek dopochwowych, tj. minimum 7 dni przed badaniem trzeba odstawić takie leki. Nie bierz teraz nic, czego Ci nie zlecił lekarz, bo może niedługo będziesz musiała wykonać kolejne badanie.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Jednorożec, pięknie wygląda ten strój! Uwielbiam takie regionalne klimaty - stroje, dialekty, zwyczaje.. Super, że to pielęgnujesz, coraz mniej takich ludzi 🥰
JaMiNi mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze, że to tylko jakieś zapalenie. Dobrze, że masz rękę na pulsie i parę miesięcy temu robiłaś cytologię. Zmiana jest w takim razie bardzo świeża i szybko wykryta.
Izzy, super, że szef tak zareagował. A mdłości.. Przynajmniej wiesz, że Dzidziutek się świetnie czuje u Ciebie 😁
Trzymam kciuki za Wasze testowania niedługo, dziewczyny. A u Ciebie Pandzia za owocne starania 😊 Roszpunka, masz jeszcze czas, 10 dpo u mnie zawsze była biel (nawet w udanych cyklach 😊). Ale człowiek jednak wie lepiej i testuje.. 🤣
Echo, dziękuję że pytasz. Boli mnie bardzo prawy jajnik od kilku dni, jak podczas owulacji. Pierwszy raz w życiu tak mam 😔 Bardzo się boję, co jutro zobaczę podczas histero. Jutrzejszy dzień może wiele dla nas zmienić. Chyba przed badaniem zrobię test dla świętego spokoju, bo ten 2 dniowy okres i ból jajnika jest dla mnie czymś nowym. Ale wiadomo.. wiemy co pokaże. Najchętniej poszłabym spać i wstała jutro na samo badanie. Ciężko mi się skupić na czymkolwiek.
A Ty jak się czujesz? ❤️Echo, Jednorożec89 lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Echo wrote:Przed cytologią czy innymi wymazami nie powinno się przyjmować żadnych globulek dopochwowych, tj. minimum 7 dni przed badaniem trzeba odstawić takie leki. Nie bierz teraz nic, czego Ci nie zlecił lekarz, bo może niedługo będziesz musiała wykonać kolejne badanie.
-
Lia. wrote:Echo, dziękuję że pytasz. Boli mnie bardzo prawy jajnik od kilku dni, jak podczas owulacji. Pierwszy raz w życiu tak mam 😔 Bardzo się boję, co jutro zobaczę podczas histero. Jutrzejszy dzień może wiele dla nas zmienić. Chyba przed badaniem zrobię test dla świętego spokoju, bo ten 2 dniowy okres i ból jajnika jest dla mnie czymś nowym. Ale wiadomo.. wiemy co pokaże. Najchętniej poszłabym spać i wstała jutro na samo badanie. Ciężko mi się skupić na czymkolwiek.
A Ty jak się czujesz? ❤️
Tak właśnie czułam,że coś może być nie tak Wiem, że się boisz, ale lepiej się przebadać niż żyć w niewiedzy i cały czas się zastanawiać. Myślę, że to dobry pomysł z testem przed badaniem, może akurat się udało 🤞🏻🤞🏻🍀 A w którym jesteś dzisiaj dc? O której masz ten zabieg?
U mnie bez mian niestety psychicznie leżęLia. lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Lia. wrote:Trzymam kciuki za Wasze testowania niedługo, dziewczyny. A u Ciebie Pandzia za owocne starania 😊 Roszpunka, masz jeszcze czas, 10 dpo u mnie zawsze była biel (nawet w udanych cyklach 😊). Ale człowiek jednak wie lepiej i testuje.. 🤣
Te biele 10 dpo to jest oczywista oczywistość 😂 ale skoro można siknąć dla sportu, to czemu nie 😂 I u mnie też nawet w udanych cyklach 10dpo była biel. Ale jak piszesz - wiemy lepiej przecież 🙈
Butterfly, jak możemy Ci pomóc?17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔